Adatok
                            
                                
                                B. Csilla
                                
                            31 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

                                                                                                    Anyaghányad:       1 kg liszt     45 dkg margarin           10 dkg porcukor     1 dkg só     3 dkg élesztő     2 db tojássárgája     27 dkg tej (pontosan kimérni)              Gyártás menete:      Előkészítés:     Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                        B. Csilla
                                                                        2013.12.18 20:06:01
                                                                    
                                                                    
                                                                        @sajtos spangli: Szia, kb 20-30 percig kell sütni. Meg szoktam nézni az alját, hogy megfelelő (világos barna) legyen.
                                                                    
                                                                
                                                                        B. Csilla
                                                                        2013.12.18 20:07:39
                                                                    
                                                                    
                                                                        @ancsa814: Szia Ancsa814, igen lehet fagyasztani a tésztát, sütés előtt egy éjszakával tedd át a sima hűtőbe, hogy ott olvadjon ki, és használhatod is.
                                                                    
                                                                
                                                                        B. Csilla
                                                                        2013.12.18 20:10:54
                                                                    
                                                                    
                                                                        @Ildikó Szemán: Kedves Ildikó, Inkább a kis lángot ajánlom, hogy biztosan átsüljön. Nagyjából 30-40 perc a sütés.
                                                                    
                                                                
                                                                                                    Anyaghányad:    Piskóta karikához:      7 db tojás          14 dkg kristálycukor          17 dkg liszt            Krémhez:      3 dl folyadék ( joghurt)     8 dkg kristálycukor     3 db tojás     5 mokkás kanál zselatin     tejszínhab a díszítéshez1 konzerv ananász (egész szeletek…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:    Tésztához:      30 dkg liszt          30 dkg olaj          30 dkg víz          10 db egész tojás  Krémhez:      0,5 liter tej     6 dkg vaniliás puding     10 dkg kristálycukor     15 dkg felvert tejszín vagy tojás fehérje     vaniliás cukor     tejszínhab a…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:    Piskótához:      8 db tojás          16 dkg cukor          20 dkg liszt  Krémhez:      5-10 dkg kakaópor     0,5 liter tej     7,5 dkg vaniliás puding     30 dkg kristálycukor     30 dkg margarin    Gyártás menete:      Piskótalap készítése:      A tojásokat…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:         1 kg liszt          2 dkg só          1 cent ecet     1 kg zsiradék     4-5 dl víz      Gyártás menete:      Előkészítés:      A vajat kevés liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúra formázzuk. A széleiből levágunk kisebb csíkokat, és…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:         10 db tojás sárgája          20 db tojás fehérje     20 dkg kristálycukor     45 dkg liszt     4 cl víz     tejszínhab     csokoládé bevonó      Gyártás menete:      Előkészítés:      A tojások fehérjét és sárgáját külön edénybe…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:  1 torta karikához ami 16 szelet       7 db tojás     14 dkg cukor          17 dkg liszt     0,5 dl rum     piros ételfesték     fondan     2-3 dl leiter cukor     1 citrom reszelt héja      Gyártás menete:      Előkészítés:          Kettő tortakarikához…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:       40 dkg margarin     10 dkg dió          45 dkg liszt     20 dkg porcukor          10 dkg mazsola     10 db tojás     20 dkg kristálycukor           20 dkg csokoládé     20 dkg kandírozott gyümölcs     1 dkg sütöpor     1 citrom reszelt héja      Gyártás…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:       30 dkg margarin     30 dkg darált dió          30 dkg liszt     20 dkg porcukor     30 dkg narancshéj     16 db tojásfehérje     20 dkg kristálycukor            Gyártás menete:      Előkészítés:     Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet.…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:       30 dkg liszt     25 dkg margarin           17 dkg porcukor          7 db tojássárgája     3 dkg kakaópor   (a kakaós tésztához, a lisztből 3 dkg-val kevesebb kell  és helyette a kakaó)   Gyártás menete:      Előkészítés:     Kimérjük az anyagokat,…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:60 dkg liszt40 dkg margarin 20 dkg porcukor1 db tojás0,5 dkg sütőporcitromhéj, vaniliáscukor Gyártás menete:Előkészítés:Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.Tészta begyúrása:Az alábbi videóban látható. A linzer…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                Cukrász sütik
                                                A hajtogatott élesztős tészták (kakaóscsiga, dióscsiga, túróstáska)
                                                2010.03.08 16:24:00
                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad:       50 dkg liszt     5 dkg margarin vagy olaj     5 dkg porcukor     0,5 dkg só     2,5 dkg élesztő     1 db tojás     2,5 dl tej     25 dkg margarin (külön a hajtogatáshoz)  Gyártás menete:      Előkészítés:     Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                        B. Csilla
                                                                        2010.03.11 20:56:27
                                                                    
                                                                    
                                                                        @BoSzi: Szia BoSzi :) !
A tejszín csak azt a funkciót látja el, hogy a töltelék a kakaópor meg a porcukor hozzáragadjon a tésztához. A pékek, ha jól tudom vízzel kenik le a tésztát. Nem fog folyni, mert tényleg csak kicsit kened le, mintha tojással kennéd le a pogácsa tetejét..:D
Csak ez tejszín, meg nem sajt, hanem kakaópor meg porcukor. A kristálycukor szerintem azért nem jó, mert lehet olyan része ahol nem olvad el, és korcoghat a fogad alatt.
Örülök, hogy olvassátok sok sikert, és jó étvágyat!
                                                                A tejszín csak azt a funkciót látja el, hogy a töltelék a kakaópor meg a porcukor hozzáragadjon a tésztához. A pékek, ha jól tudom vízzel kenik le a tésztát. Nem fog folyni, mert tényleg csak kicsit kened le, mintha tojással kennéd le a pogácsa tetejét..:D
Csak ez tejszín, meg nem sajt, hanem kakaópor meg porcukor. A kristálycukor szerintem azért nem jó, mert lehet olyan része ahol nem olvad el, és korcoghat a fogad alatt.
Örülök, hogy olvassátok sok sikert, és jó étvágyat!

                                                                                                    Anyaghányad:1 kg liszt20 dkg porcukor20 dkg margarin5 dkg élesztő1/2 liter tej1 dkg só6 db tojás sárgájacitromhéjvaniliás cukorízlés szerint kakaó és mazsolaGyártás menete:ElőkészítésKészítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Anyaghányad: 1 kg liszt 10 dkg margarin 10 dkg porcukor 5 dkg élesztő 1 dkg só 0,5 liter tej 2 db tojás sárgája  Gyártás menete:      előkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a tejet.     kovász készítés:     Az élesztőt…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                        B. Csilla
                                                                        2010.02.22 20:36:53
                                                                    
                                                                    
                                                                        @gbsz: A kenőtojás semmi extra, egy egész tojás villával felverve. A kalácsfény nagy kiszerelésben kapható (min 1kg) por állagú adalék, amit vízzel kell hígítani. Ugyanazt a célt szolgálja, mint a tojás, csak költséghatékonyabb. A kalács felülete ugyanolyan szép fényes akármelyiket használjuk.
                                                                    
                                                                
                                                                                                    Kedves Háziasszonyok!Indítunk egy olyan portált, ahol cukrász elsőéves hallgatók elkészítik a süteményeket és mindezt velük együtt lehet tanulni. Ahogy a tanulók tanulják a leckéket úgy mutatjuk majd be az adott cukrászati alapreceptet. Ez a portál egy egyszerű, informatív és…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                                    Kedves Háziasszonyok!Indítunk egy olyan portált, ahol cukrász elsőéves hallgatók elkészítik a süteményeket és mindezt velük együtt lehet tanulni. Ahogy a tanulók tanulják a leckéket úgy mutatjuk majd be az adott cukrászati alapreceptet. Ez a portál egy egyszerű, informatív és…..
                                                                                            
                                            
                                            
                                            Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
                                                                    
 
                                                                        
