Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KindlerMedical

9 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A már hagyományos és egyben a világ legrangosabb orvosi blogversenye, a Medgadget Weblog Awards, újra kezdetét vette. A nagy presztizsű verseny legjobb technológiai blog díját 2008-ban és 2009-ben is az angol blogom, a Scienceroll.com, nyerte meg. Arra szeretnék minden kedves olvasót…..
Konzílium 2.0 A stroke napja 2010.05.06 10:59:00
A Magyar Stroke Társaság a tavalyi eredmények után idén ismét elindította „Stroke – Ne késlekedj” társadalmi célú edukációs kampányát. Ahogy az elmúlt évben, ezúttal is a Városligetben megrendezendő Stroke Napja koronázza meg a tudatformáló kezdeményezés…..
Amiről igen kevés szó esik, az a cukorbetegséggel járó lelki megterhelés. Természetesen, elmondható, minden betegség megviseli mind fizikailag, mind pedig lelkileg a beteget és a családját, de minden esetben más-más történik, az egyéni preferenciákról már nem is szólva. A lelki…..
Figyelmükbe ajánluk az Egy csepp figyelem Alapítványt.Honlapukon tanácsokat, programokat, patikakeresőt, kalkulátorokat és az Orvos válaszol rovatot találhatnak. Érdemes ellátogani a várószoba.hu Cukorbetegség közösségéhez is. Itt cukorbetegséggel küzdő emberekkel…..
Tisztelt Olvasóink! A Konzílium 2.0 egy magyar egészségügyi blogkarnevál, melynek célja, hogy egy-egy adott témát több aspektusból, különböző szakterületeken dolgozó bloggerek tollából bemutasson. Bizonyos betegségeket több szemszögből is alaposabban körbejárunk, míg egyes…..
1. Vitaminok   Általában az anya (házaspár, szülő) már a tervezett gyermekvállalás előtt tökéletesen fel szeretne készülni, előre mindent megadva a leendő embriónak, későbbi babának (aki még később kisgyermek; óvodás; iskolás; már megint nem csinálta meg a leckét…..
A terhesség, pszichológiai vonatkozásban is hatalmas terület. Mivel a szülés utáni depresszióról és a pszichés meddőségről már született korábban egy-egy hosszabb terjedelmű tájékoztató cikkünk, ezért a Konzílium2.0 keretein belül egy másik, szintén…..
Tisztelt Olvasóink! A Konzílium 2.0 egy magyar egészségügyi blogkarnevál, melynek célja, hogy egy-egy adott témát több aspektusból, különböző szakterületeken dolgozó bloggerek tollából bemutasson. Bizonyos betegségeket több szemszögből is alaposabban körbejárunk, míg egyes…..
MedIQ Egy igazi e-páciens sztori 2010.02.27 15:45:43
Meggyőződésem, hogy a hiteles, válogatott és ingyenes orvosi információ mindenki számára hozáférhető kell legyen, ezért hoztam létre a Webicina.com oldalt (magyarul is). Az online is keresgélő e-páciensekről fog szólni a jövő orvoslása. Íme egy igazi példaértékű…..
Scienceroll.com nevű blogom másodszor nyerte el az orvosi blogok világversenyének legjobb orvosi technológiai/informatikai blog díját.Ez a legfontosabb verseny, ahol egy orvosi témájú blog megmérettetheti magát. Ezt írták a verseny szervezői: For the second year in a row, Bertalan…..
MedIQ Google Docs a klinikán! 2010.02.24 20:49:54
Vegyünk egy átlag klinikát, ahol egynél több orvos rendel egyszerre. Valljuk be, nagyon nehéz átlátni az adminisztrációnak, mikor ki merre megy és melyik orvos éppen hány betegnél tart, miközben a várakozási idő egyre csak nő. Az amerikai Southeast Health Center klinikán a Google…..
 KONZÍLIUM 2.0ALKOHOL OKOZTA BETEGSÉGEKMi az a Konzílium 2.0? Részletek ITT. Előző Konzílium 2.0 a fulladásról ITT.A mai Konzílium 2.0-áta következő blogok adják:ElmedoktorENT House Budapest blogKindler Medical blogMedIQMentaközpont blogMentők blogPepita Zebra…..
Az alkohol a legelterjedtebb drogok egyike. A bor, a sör, az égetett szeszes italok és a koktélalapanyagok vásárlására fordított összeg eléri évenként a tízmillió dolláros nagyságrendet. A felnőttek több, mint öt százaléka nagyivó, azaz egy hónapon belül legalább öt…..
Konzílium 2.0 Anonim Alkoholisták 2010.02.15 03:00:00
Az Anonim Alkoholisták olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és reményüket azért, hogy megoldhassák közös problémájukat és segíthessenek másoknak felépülni az alkoholizmusból. A tagság egyetlen feltétele az ivással való…..
MedIQ Várakozási idő limitálva 2010.01.20 20:14:34
Az USA egészségügyi rendszere köztudottan sajátságos és bonyolult. Itt van például a HMO (Health maintenance organization) intézménye, mely az egészségügy privát biztosítói szférájának része. Kalifornia állam most pontosan meghatározta, hogy a HMO keretein belül praktizáló…..
KindlerMedical 2010.01.21 10:33:01
@különvélemény: Egyet értünk, de ha van lehetőségem választani, akkor egy olyan doki vizsgáljon meg, aki kipihent. Képes figyelni, koncentrálni. Egy esetleges agyhártyagyulladás tüneteit ne nézze pókcsípésnek .... :s (Mo-on megtörtént eset)

Szóval, aludja csak ki a 8 óráját, hétvégéjét töltse a családdal. Szabaduljon fel a stressz alól és mikor munkába áll, legyen 100%-os.

Ne azon múljon az életem, hogy a doki túlterhelt és már 48 órája nem aludt ... :s
2007-ben kezdtem bele az első magyar orvosi blogkarneválba, melyben 10 részen keresztül gyűjtöttem össze hétről hétre a magyar orvosi blogok legjobb írásait. Mivel akkoriban kevesen voltunk még, nem volt erőm külső segítség nélkül fenntartani. Most nagy örömömre szolgál…..
Receptre kapható gyógyszereket a legtöbb országban, így nálunk is, tilos reklámozni. Viszont azt nem tiltja törvény, hogy apróságokkal, nem direkt reklámokkal halmozzák el a gyógyszermarketingesek az orvosokat. Nem szoktam törvényből idézni, de most mégis: A Gyftv. 17. § (1)…..
A web 2.0-es alkalmazások elterjedésével egyre több távmunkában végezhető állásról lehet hallani. Mégis, némi fogalomzavart érzek. Számos esetben a távmunka és a szabadúszóként végzendő tevékenység fogalma összekeveredik. Emellett jó pár esetben a távmunka fogalmát…..
KindlerMedical 2009.11.10 12:15:33
Sziasztok!

Itthon, nem nagyon tudok, igazi távmunkáról. Amit Freelance is említett - mlm, borítékolás, egyéb átverések - tökéletesen egyetértek.

Ezen kívül, a távmunkás, tényleg nem szabadúszó, hanem alkalmazott.

Olyan céget ismerek Mo-on, igaz külöfldi multi, haol ún. "homeworking" létezik. Tulajdonképpen, ez, egyfajta távmunka.

Rendesen, alkalmazotti státuszban vagy. A cég biztosít számodra laptopot, mobiltelefont, fizeti az internetedet - bár, ezt többen is megteszik a cafetérián belül -, és bizonyos szint fölött autót is adnak, ahogy máshol is.

A "homeworking" annyit takar, hogy mikor nem szükséges az irodában lógatnod a lábad, akkor otthnról is elvégezheted a melódat. Ennél a cégnél pl. meg volt határozva, hogy hetente 3 napot homeworkölhetsz. Ide az is beletartozott, hogy ha külső értekezleted, munkád volt, akkor nem kellett utána visszamenned az irodába pl.

Természetesen, ez nem tipikus távmunka, hiszen van offline kapcsolatod a munkahelyeddel, illetve a belsős érekezletek miatt be kell menni.

Németországban léteznek ún. "mini job"-ok. Ezek, részben szintén egyfajta távmunkák. Itt is fontos, hogy nem vállakozó, céggel rendelkező szabadúszókról van szó, hanem alkalmazotti státuszban lévő dolgozókról.

A mini job annyit takar, hogy egyszerre több cégnél is, úgymond bedolgozol, csak részidőben vagy bejelentve. Általában asszisztensi, titkári, ügyintézői munkakörökről van szó, illetve tanácsadóiról. A fönök online naptárát otthonról is, vagy bárhonnan is kezelheted. Fontos, hogy az asszisztens, vagy titkár feladata itt, nem a kávéfőzés, mint ált. Mo-on ....

A válság hatására egyre népszerűbb egyébként ez a munkavállalási forma. Természetesen, nők dolgoznak többségében így, hiszen könnyebben össze tudják egyeztetni az óvoda vagy iskola időbeosztásával.

A bejegyzés címében feltett kérdésre a válasz pedig, egy külön bejegyzés témája lehetne. Röviden annyit, hogy akár távmunkáról, akár szabadúszó munkáról van szó, az egyénnek következetesnek kell lennie, tudnia kell elválasztania a munkát és a magánügy-intézéseit, a profi időbeosztásról már ne is beszéljünk.

Az emberek többségének szüksége van a kötött reggel 9-től este 5-ig tartó munkairődre, mert egyszerűen másként elúsznak mindennel. Sokan nem tudják kezelni és így, megfelelően kihasználni a távmunka, illetve a szabadúszóság adta szabadságot, hanem egyszerűen belefulladnak.
A közösségi média révén egyre több pályakezdő keres meg állás, illetve álláskeresési tanács kapcsán, így felmerült bennem az ötlet, hogy írok egy összefoglalót arról, mire érdemes odafigyelni, milyen buktatók és milyen lehetőségek vannak.Mindenekelőtt azt a célt kell…..
KindlerMedical 2009.10.15 17:03:34
@gergel: Visszatérve az e-mailes kérdésre: szerintem, nem mindegy, hogy mi szerepel a @ előtt. Legalább a szerint kellene válogatni, hogy milyen pozícióra adjuk be a jelentkezésünket.

Sőt, az önéletrajzunk sem ugyan olyan, ha mondjuk reklámszövegírói állásra pályázunk vagy mondjuk sales pozícióra.

Kreatív, művészeti jellegű helyre simán mehet színes lapon, kalligrafikusan. De találkoztam már elmetérkép önéletrajzzal is.

Szerintem, ezt is tanítani kéne, hogy mit hova.
KindlerMedical 2009.11.02 11:15:46
@Alternatív karrier megoldások: Ezzel csak félig értek egyet. Nem biztos, hogy a szerelmedből - munka - meg tudsz élni. Azaz, kifizetni a gázszámlát.

Tehát, azt is kellene tanítani, hogy álljunk több lábon. Sokszor, a szerelem, csak hobbiként lehet jelen az ember életében, míg másból ki tudja fizetni a rezsit:)
A könyvtárban történtek óta játszom a „szeretett munka” gondolatával.  Hány olyan ember lehet, aki egy életet él úgy le, hogy nem azzal foglalkozik, amivel szíve szerint szeretne?  Nem tud, vagy nem mer váltani? Vannak olyan helyzetek, amikor nem engedheti meg…..
KindlerMedical 2009.11.02 10:35:03
Végre itt vagyok. Nem feledkeztem meg rólatok, csupán egy kissé összecsaptak a fejem felett a hullámok:)

@Alternatív karrier megoldások: Lassan tíz éves praxisom alatt, a legnagyobb kihívás az, hogy elfogadtassam az ügyfeleimmel és sokszor családtagjaikkal, hogy mennyire fontos a helyes önértékelés, az önismeret és a hozzájuk kapcsolódó egészséges önkritika. (Mellesleg, Csernus kolléga is folyton ezt szajkózza a TV-ben, és minden egyéb megnyilvánulásában is.)

Érdekes módon, csak Mo-on tapasztalom és találkozom azzal a hozzáállással, hogy ha valaki rendelkezik egy alapos önismerettel - tudja, hogy mihez ért, miben jó, mihez van tehetsége, miben ultra profi, mi az, amit még tanulnia kell stb. -, akkor arra gyorsan rámondják, hogy milyen öntelt, böszme alak.

Mivel az ember, azonnal kap egy ilyen bélyeget gyorsan el is nyomja magában ezeket a dolgokat. Nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy panaszkodjon, lehúzza, leértékelje önmagát, mert nagy általánosságban ezzel vív ki tetszést, elfogadást környezetében.

Ugye, Mo-on panaszkodni divat, sőt, már-már elvárt dolog.

Rengeteg embertől hallom, hogy munkahelyén vidámnak, mosolygósnak lenni bűn. Sőt, ferdén néznek rá, kiközösítik, jön a mobbing stb. Gondolom, e mögött nagy adag irígység húzódik meg, mert kívülről úgy tűnhet, hogy az adott személynek nincsenek problémái, és milyen könnyű, laza élete van stb.

Tehát, az emberek leszoknak a helyes önértékelésről, és inkább alulértékelik önmagukat. Nem kicsit, nagyon. Mivel ez a folyamat, sok esetben, már gyerekkorban elkezdődik, felnőt korunkra már szépen el is veszítettük az alapot. Sokszor, a már diagnosztizált depressziónak is ez a kiindulási pontja.

Valami oknál fogva, a magyar társadalomban ez nem érték. Nagyon érdekes, amit egyik kollégám fogalmazott meg, amerikai útja után, mint társadalmi különbséget:

míg Mo-on, mindenkit az érdekel - pl. suliban vizsgán -, hogy mit nem tudsz, addig Amerikában az a kérdés, hogy mit tudsz?

Hatalmas különbség! Ha visszaemlékszem iskolás éveimre, tényleg mindig ez volt. A tanár mindig addig-addig kérdezgetett míg végre volt egy kérdés, amire nem tudtam a választ.

Jó kis módszer arra, hogy elvegyük egy ember önbizalmát, és a folytonos kudarcgenerálással leértékeljük a személyt. Egy idő után, ő saját magát is leértékeli majd.

Egy ilyen gyerekkor után, milyen felnőttkorra számíthatunk?

Ha már HR blog, akkor itt meg is jegyezném, hogy én, mikor interjúztatok, akkor sok olyan jellegű kérdést teszek fel, ami adott prolémamegoldásra irányul. Igyekszem olyan embereket kiválogatni, akik nem azt mondogatják, hogy mit miért, és hogyan nem lehet, hanem olyanokat, akik azt keresik, hogy mit, hogyan lehet.

Persze, nem lehet hibáztatni az embereket, hiszen ahhoz vannak hozzászokva, hogy a dolgokat a negatív oldaluknál kell megfogni. Nagy általánosságban nem gondolkodó, keratív, profi emberekre van szükség .... sajnos. Ez az én tapasztalatom, és igen, vannak kivételek is. De ez már fehér holló kategória.

Réka
KindlerMedical 2009.11.02 10:47:29
@bezzegszilvia: Valóban eléggé nagy a bizonytalanság, de nem csak gazaságilag. Ha valakinek nulla az önbizalma, akkor hogyan fog magának állást találni? Hogyan tudja eladni magát egy interjún? Hogyan világítja meg a rátermettségét, a pozitív oldalát?

Tapasztalatom szerint, a magyarok negatív, pesszimista hozzáállása nagyon sokat ront a dolgon.

Pl. "Ebben a gazdasági válságban úgy sem találok munkát." "Ebben a gazdasági helyzetben nem lehet állást váltani."

És még lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló mondatokat, megnyilvánulásokat.

A pszichológiában erre van is egy szakszó: pigmallion-effektus (pygmallionnak is írják). Magyarul: önmagát beteljesítő jóslat.

Ami a sok leépítést illeti, arra csak azt lehet mondani, hogy van olyan, hogy előre látás. Ha valaki ismeri önmagát és van igénye arra, hogy kövesse a saját szakmáját, a piacot, azt nem hiszem, hogy váratlanul érné, hogy leépítés lesz a cégnél, ahol dolgozik. Sokan, előre menekülnek és váltanak. Igyekeznek olyan szakterületen, elhelyezkedni, ahol viszonylagos biztonság van, tehát nincsenek kiszolgáltatva a válságnak 100%-an. Van ismerősöm, aki pl. nem csak munkahelyet, de iparágat is váltott.

Ehhez, szerintem, nem kell hat diploma vagy doktori cím, elég a józan paraszti ész és az, hogy az embernek legyen igénye a dologra.

Máshol is van válság. A különbség az, hogy másként gondolkodnak az emberek és másként kezelik azt.
KindlerMedical 2009.11.02 10:55:47
@bezzegszilvia: Hoppá! Ezeket a kérdéseket megválaszoltam Alternatív karrier megoldások-nak íródott bejegyzésemben?

Most eszembe jutott egy vicc, ami végülis kapcsolódik a témához. Mivel viccet mesélni nem tudok, csak a lényegét írom le, elnézést.

Szóval, van egy vicc, ami arról szól, hogy lent a Pokolban az Ördög nagy üstökben különböző nemzetiségeket főz.

Az egyik üstben franciák, a másikban angolok, a harmadikban németek főnek és így tovább. Minden üstnél őrök állnak különböző fegyverekkel felszerelve.

Természetesen, nekünk magyaroknak is van egy üstünk. Mikor látogatók érkeznek a Pokolba, és az Ördög körbevezeti őket, akkor az egyik látogató megkérdezi az Ördögöt, hogy a magyarok üstjénél miért nem áll őr.

Erre az Ördög azt válaszolja, hogy azért, mert nincsen szükség rá. Mikor egy kimászna, a többi visszahúzza.

Az utolsó mondaton van a lényeg. Mi magyarok, nagy általánosságban, tényleg ilyenek vagyunk....:s
Ha megkérdeznénk bárkit a nemzetközi orvosi blogvilágban, hogy ki a legismertebb, legtöbbet idézett orvosi blogger, valószínűleg a nagy többség Kevin, MD-t említené. A nemrég befejeződött blogexpón meginterjúvolták és ő örömmel mondta el véleményét az orvosi blogok…..
KindlerMedical 2009.10.27 15:32:12
@HTamas: Na, most, hogy megkatpuk a statisztikákat, egy kissé le kell higgadnunk:)

Tudomásul kell vennünk, hogy az egyes emberek, korántsem haladnak olyan sebességgel, mint mi.

Kevesen használják itthon a Twittert, a Facebookot és az egyébk közösségi könyvjelzőket.

A cikkek zöme idegen nyelven jelenik meg. A magyarok pedig, leginkább magyarul beszélnek.

A jelenlegi statisztikák alapján azt kell mondanom, hogy a legnagyobb segítség a honlapon közzétett információk mellett a blog, és a havi 1x kiküldött hírlevél.

Twitter, Facebook egyelőre elhanyagolható. Ez van.
KindlerMedical 2009.10.28 12:00:23
@HTamas: Lehet, félreértettél, vagy nem pontosan fogalmaztam.

Nem azt mondtam, hogy akkor most hagyd/hagyjuk a fenébe a dolgot. Csupán annyit állapítottam meg, hogy egyelőre elhanyagolható a Facebook, a Twitter és a del.icio-us. Mármint, Magyarországon.

Én, ugyan abban reménykedem mint te, hogy az emberek hamarosan rákapnak a témára.

És mivel a fiatalok egyértelműen a neten élik az életüket, első sorban a középkorúakra és az idősebbekre gondoltam.

Ami a Facebookot és az iWiWet illeti, három év alatt, móta a Facebookon vagyok többet fejlődött, mint az iWiW a wiw óta. Lassan már egy éve, hogy onnan töröltem is.

Ami a nyelvtudást illeti, !egyelőre! nem fűzök hozzá túl nagy reményeket, de mivel a Facebook magyarítása már 97%-os, van mivel csábítani az embereket:)
KindlerMedical 2009.11.02 10:00:28
@PR_hub: Szerintem nem. Márminthogy nem tértél el a témától.

Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy ha már elmegyek az orvoshoz irl, akkor ott, ha várakoznom kell, hasznosan tudjam eltölteni az időt.

Magánklinikákon pl. működik is ez a fajta dolog. Igaz, ott nem igen kell várni, max. 5 percet, de ha pl. kísérőként mész, és kint maradsz, akkor teázhatsz, olvashatsz gazdasági, orvosi szaklapokat. Sőt, több, külföldi nyelvű újság között válogathatsz.

Ha orvosi dolgok érdekelnek, akkor az orvosi szaklapok mellett tájkozódhatsz az adott intézmény ellátásáról, az igénybevehető kezelésekről, az árakról stb.

Hogy ez a közeü-ben mikor valósul meg? Godolom, ha több pénzt pumpálnának bele. Vagy pl. a dokik nem lennének leterhelve annyira. Családorvoshoz mindig időpontra megyek. Még egyszer nem volt olyan, hogy akkor (tudott) fogadott volna. Minimum várakozási idő fél óra, de ha kidugja az orrát az asszisztens, akkor nem árt lecsapni rá és szólni:)))
Idén júliusban, amikor a Google központjában jártam konferencián, kaptam egy meghívót a Google Wave-hez, mely forradalmasítani fogja az online kommunikációt és melyről a Webisztánon olvashatunk részletesen. Lenyűgözött maga az eszköz, de meggyőződésem, hogy csak akkor fogjuk…..
KindlerMedical 2009.10.20 09:50:03
@Art Mooney: Néhány ismerősöm szerint, határozott üldözési mániám van. Mégsem érzem úgy, veszélyben lennének az adataim. Legalábbis nem jobban mint máskor.

Mo. kis ország. Gyorsan ki lehet deríteni mindent a másik emberről. Ez, nem kifejezetten internet kérdése. Jelenleg is kereskednek a személyes adatainkkal. Főleg addig, míg a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Hatósági és Felügyeleti Főosztályánál ezt le nem tiltatod.

Azt, továbbra is fentartom, hogy személyes adatok megadása nélkül, simán működhet és ma is működik az esetmegadás és annak megvitatása. Konzíliumot is egyszerűbb videokonferencia vagy telefonkonferencia keretei között megtartani. Hihetetlen pénz és idő, mire mindenkit egy helyre szervezünk.

Ja, és kötelező ún. kórtörténeti kartont vezetnünk és azt minimum 5 évre visszamenőleg megőrizni. Offline is. Szóval, ha valaki betör a rendelőbe, akkor nyugisan elolvashatja, hogy Julcsi néninek milyen lelki problémái vannak/voltak. Miközben a külön vincsin tárolt adatokhoz, jelszó hiányában nem fér(het) hozzá.
KindlerMedical 2009.10.21 17:18:55
@Art Mooney: Természetesen, értem mire gondolsz. Ha valakiről pl. tudják, hogy hajlamos a rákra, mert már előfordult a betegség a családban, akkor azt elutasítja a biztosító, a bank, és lehet, állást sem kap.

Egy régi sci-fi jut erről eszembe, mikor ez már a genetika szintjén működött. Akinek volt pénze, az kijavíttathatta a genetikai bibit, akinek nem, annak konyec.

Szerintem, egyelőre ilyen jellegű adatkezelés nem lesz.

Mikor esetet adok meg, simán mehet anoním módon. Nem kell tudniuk a nevedet, az édesanyád nevét, a lakcímedet, a taj számodat stb.

Más helyen végzett vizsgálatok csak akkor hiányoznak, ha nincs rájuk szükség. Pl. egy pszichés meddőség esetén bizony a fizikális vizsgálatok diagnózisa ott figyel a kartonban. És van még számtalan másik, hasonló eset.

Szerintem, ha valakinek direkt adatszerzés a célja valami okból, akkor azt most is meg tudja tenni. Igaz, nehezebben, mert elszórva találhatóak meg itt-ott az adataink, de azért összegereblyézhetőek. Tehát, ilyen szempontból mindegy, hogy egy kattintás vagy három.

Egyébként, ha az következne be, amiről te beszélsz, hogy az orvosi adatok publikusak lennének/lesznek, akkor keményen meghasonulhat a szakma az orvosi titoktartás témakörében. Arról, már ne is beszéljünk, hogy az orvos-beteg jelenleg is kényes bizalmi egyensúlyának lőttek is.
KindlerMedical 2009.10.26 08:57:45
@bélabácsi2: Na igen. És a TB-nél is összefutnak az adatok. Ha jól emlékszem, akkor a személyes oldalunkon meg is tudjuk nézni, hogy adott évben hány db műtétünk volt például.

Tény, nem lehet elbújni:)
A héten Hollandiában mutattam be a Webicina.com-ot és volt szerencsém Lee Aase előadását is látni. Ő a méltán sokszor emlegetett Mayo Clinic informatikai vezetője és a híres klinika online megjelenésért felelős. Évekkel ezelőtt elhelyeztek a klinikán egy zongorát, ami érdekes…..
KindlerMedical 2009.10.20 09:36:03
@valerio: sem a youtube videónál sem a megadott honlapon nem szerepel ez az információ. Kifejezetten szegényes, sőt nulla az információ, a tájékoztatás. Mégis? Honnan kellene tudnunk erről?

@H1N1virus: szerintem, ha ma valaki valamit el akar lopni, azt el is lopja, nagyságtól, értéktől rögzítettségtől és súlytól függetlenül. Bár, nekem eszembe sem jutott, hogy valaki azért megy egy klinikára, hogy onnan, akár zongorát vagy bármi mást lopjon.