Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miguel_

173 bejegyzést írt és 518 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát szeptemberben mégiscsak a hosszú évekig elmaradt helikopternagyjavítósdi beindulása viszi a prímet... Zord..
miguel_ 2016.09.15 22:17:03
@Batkaa: cia szócsöve, ez jó, a sorostól kapott dollárokkal törölgetem az arcomról a könnyeket, úgy kacagok.

amúgy meg:

Btk. 146. § (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő az a magyar állampolgár, aki – szövetséges fegyveres erőn kívül – nemzetközi vagy nem nemzetközi fegyveres összeütközésben részt vevő idegen fegyveres szervezetbe önként belép, erre ajánlkozik, vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen vesz részt.

Nem teljesen értem, miért engem kérdezgetnél, de ott a címem a cikk tetején, nyugi, nem küldöm rád a moszadot.
miguel_ 2016.09.16 11:25:58
@Batkaa: na, lassan akkor az emlitett kerdeseidet is feltehetned. ;)
Ma visszatért az NTM 2016-on részt vevő magyar kontingens a spanyolországi Zaragozából, benne a speciális festésű Gripennel, melyet a HM valamilyen rejtélyes okból rejteget, ahelyett, hogy büszke lenne rá. De a szpottertársakban mindig reménykedhet az ember. A képért köszönet Kelének! Zord..
miguel_ 2016.05.28 19:42:02
@zord: én egyre inkább hajlok arra, hogy egyszerűen csak annyira nem mernek semmit csinálni, hogy inkább úsznak az árral. Nekem pl szólt magánlevélben az egyikük, hogy de nem is igaz, hogy titkolják, mert a honvédelem.hu alját ha megkapargatom picit, akkor ott megtalálom a cikket, de hivatalosan senki nem írt egy szót sem. Márpedig korábban sosem hagyták ki, ha véletlenül jogosan szólhattak be. :)
Március 21-én lesz tíz éve, hogy Kecskemétre érkeztek az első magyar Gripenek. Emlékezzünk a tesztegység jelvényével! Zord..
miguel_ 2016.03.04 23:42:55
@zord: ilyen korban mar nem kell szaguldozni a sipalyan, csak urasan. :)

@Levente B.: ne viccelj, eletem fotoja!
Az achievementeknek nem sok értelmük van, kivéve akkor, mikor azt mutatják meg, hogy milyen fura világban élünk. A steames Fallout 4-ben van például egy olyan, amit akkor kap meg a játékos, ha kilép a 111-es Vaultból (vagyis nagyjából 5 perccel a karaktergenerálás után). Na, az…..
Atlantista olvasóimnak szeretettel - az első Magyarországra települt TSP emlékére - legyen a késedelmes 2015 szeptemberi hírbejegyzés képe egy, a 44-es főút felett a kecskeméti 30-as pályára besikló floridai gárdistát ábrázoló. Persze a szimpla magyarok is örömüket lelhetik a…..
miguel_ 2015.09.14 17:57:11
@zord: kint van mindenki, rendorseg, katonasag, bv.
miguel_ 2015.09.22 13:50:52
miguel_ 2015.09.22 21:41:04
@zord: hat, ez szerintem csak veletlen, marmint:

1. A fotosaink nem hiszem, hogy tudjak, hogy a kmz-t nem annyira kene arccal
2. Ha ezt epp tudjak is, tuti nem ismerik fel oket egyenruharol, ha nem mondjak nekik, hogy na ok a kmz, akkor katona-katona

Szoval ez most valoszinuleg nem indexes virtus. :) Ha elkuldod, melyik kep, beszelek veluk, megnezzuk, mit lehet tenni. Direkt kiszúrni senkivel sem akarunk, az tuti.
Jens Stoltenberg pályája Amerika-ellenes követségdobáló baloldali tinédzserségtől, szovjet ügynökökkel történt találkozókon és Oroszországgal miniszterelnökként való tárgyalásos határrendezésen át vezetett a NATO-főtitkárságig. Bár elődje alatt kezdődött az a…..
miguel_ 2015.09.04 10:14:24
@Kelepisti: jövő kedden lesz velük sajtónap, szóval még tankolási rekord is lehet. :)
miguel_ 2015.09.04 14:25:43
@Kelepisti: délután egytől lesz, regisztrálni kell, gondolom sajtó@hadügy címen
Volt pár hónapja egy hír: a Steamen arra nyílt lehetőség, hogy ha nem tetszik egy játék, amit vettél, vissza tudd váltani. Vannak persze feltételek, most hirtelen nem is tudom, talán az, hogy két héten belül, és persze huszonpár óránál nem több játékidővel érdemes csak…..
De most komolyan, le Moby Dickkel, legalább annyi időre, hogy szavazzunk egyet a Nantucket című játékra a Steam Greenlight-programjában. A stratégiai játékban 19. századi bálnavadászcéget kell igazgatnunk, ennek minden szépségével együtt. Amennyire a prealfa-állapotban lévő…..
Tök őszintén bevallom, nekem eddig a Fallout 4 a legnagyobb durranás az E3-on. Nehezen rajzolnám körbe, hogy igazán mi miatt, mármint melyik játékelem, vagy apró részlet nyerte el a figyelmemet, ráadásul úgy, hogy előre tudni lehetett, hogy valami bejelentéske azért akad majd. Ha…..
Ma nem sokkal 9 után újabb magyar Gripennel, a 30-assal történt súlyos repülőesemény, ezúttal Kecskeméten. Hálistennek a pilóta ezúttal is túlélte. Kádár Sándor őrnagy katapultált, az eddigi hírek szerint sajnálatos módon csigolyatörést szenvedett. Ezúton is jobbulást…..
miguel_ 2015.06.14 15:04:02
@molnibalage: csak pár bekezdés van benne tőlem, de a cikk tetején lévő két cím bármelyikére megírod a bajokat, szerintem nagyon szívesen javítjuk a dolgot.
A helyszíni szemle lezárultával ma elszállították a kedden szerencsétlenül járt 42-as oldalszámú magyar Gripen roncsát a caslavi beton mellől, ahol befejezte pályafutását. A LégierőBlogger a helyszínről tudósít, ahol arról is meggyőződhetett, hogy tényleg egyben vannak a…..
miguel_ 2015.05.22 01:12:58
@Z69: mondtam volna, hogy svéd katapult? Vagy csak annyit írtam, hogy a svédek a katapultüléseket dicsérik? Nézz már utána!

(Amúgy a hozzászólások között van, aki szerint a Martin-Baker csak lenyúlta és továbbgondolta, amit a Saab kifejlesztett, ez is érdekes vélemény.)
miguel_ 2015.05.22 09:28:01
@Z69: hülye wikipédia :( köszi, javítom.
miguel_ 2015.05.26 09:39:09
@block50: nem annyira jó taktika, hidd el, manapság már néhány emaillel egészen messzire el lehet jutni. Oda például, ahol vannak nyugaton szocializálódott, az ottani tájékoztatásban edződött, az információ kiadását természetesnek gondoló emberek is.

Az, hogy a jelentés megszületéséig nincs új hír, nem feltétlenül jelenti, hogy a nem szakértő, de országos média nem foglalkozik az üggyel. Amint van olyan hír, ami nem pletyka, és nem dühít fel embereket (lásd a fékhiba volt a baleset oka az MTI-től, amin nagyon besértődtek Kecskeméten jó páran, mint kiderült, okkal), meg fogja írni mindenki. Elúszott itt egy stadionnyi pénz, ezt azért nehezen fogják elfelejteni a népek.
Balesetet szenvedett egy magyar Gripen Caslavban – közölték a cseh hírközlő szervek. A pilóta(k) katapultáltak, élnek. Összetört magyar Gripen a caslavi határban, jó pár száz méterre a küszöbtől. Fotó: ctk ...még ép állapotban a 42-es a 2010-es Load…..
miguel_ 2015.05.19 21:32:32
@zord: a 42-es tört össze, Ugrikot vitték ki, a gép itthonról indult, én úgy tudom.
miguel_ 2015.05.20 11:41:27
@Woland Azazello:

"és az ott megszokott következményeket kell alkalmazni"

kár lenne azért emiatt előléptetni valakit. :)
miguel_ 2015.05.20 17:24:18
@KGyST: a 3asra exmuszaki ember mondta, hogy lehet hogy van jelentosege, de 63467382 okbol allhat ugy. Fura, de nem fura.
A kis drónok alapvetően az szf eszközei, de ha tetszik, ha nem, a levegőt használják működésük közegéül, és a többi repülőeszközzel kell osztozniuk, igyekezvén, hogy nehogy leverjék-leveressék egymást az égről. Ezért is indokolt, hogy az új magyar drón legyen a 20.…..
miguel_ 2014.11.25 00:36:27
@zord: nem mintha kötődnénk bármelyik holdudvarhoz, de Orbánnak még itthon sem lehet bekérdezni (viszont remek videókat lehet csinálni arról, ahogy ez nem sikerül), pláne Litvániában. Baltic Air Policingra szívesen kimennék, próbálom szervezni, ha van valami tanács, szívesen fogadok bármit.

Viszont (és ezt most elhiszed vagy nem, mindegy) nincs rá kétszázezer csak úgy a szerkesztőségben, plusz azért ehhez az is kell, hogy legyenek sajtónyilvános dolgok, magyarul vagy szervezett sajtóútra mész, vagy nem mész sehova. Viszont ezt a 26-i Tápiószecsőt köszi. (ez vagyok én: index.hu/szerzo/kolbert_andras)
Az elmúlt hetekre sokáig emlékeznek majd a videojáték-ipar krónikásai, de a történteknek általános sajtótörténeti jelentősége is lehet; biztosan születik majd erről az egészről pár szakdolgozat, miután lecsillapodtak a hullámok. Ritka ugyanis, hogy újságírók/bloggerek és…..
miguel_ 2014.09.15 13:38:48
@Komojtalan: nem ismered, de feltételezed. Őőő.

@False_GOD: Hancu még ma is ír amúgy, de most nem szívesen mondanék neveket, mert nem azt akartam írni az előbb, hogy A vagy B szar volt, hanem úgy általában a régi újságok cikkeit olvasva az a benyomásom alakult ki, hogy akkor is voltak jó írók, és ma is vannak. Ahogy szarok is. Ezért azt mondani, hogy régen sokkal jobb volt, az nem igazán sportszerű, főleg nem úgy, hogy az ipont hozod fel. Az ipon az az ipon. (Tényleg apróság, de pl. hancu is bőven 2002 után lett pl szerkesztő a gurunál.)

Martin legendaságának megítélése viszont szubjektív dolog, én biztos túl fiatal vagyok hozzá, ezért nem tudom még kacsintós szmájlival sem leírni ezt.
miguel_ 2014.09.15 15:02:46
@Sam. Joe: azért írtam forgalmazókat, mert itthon a sonyt leszámítva nincsenek kiadók (az EA dobta be a törölközőt utoljára talán), hanem kis cégek vannak, amik hoznak ezt meg azt meg néha amazt is.

És ja, itthon inkább az megy, hogy az illetékes megsértődik az újságíróra, és gáncsolja, ahol tudja, nem pedig az, hogy megpróbálja lefizetni. Én sokszor úgy éreztem, hogy a hazai pr-osok közül néhányan fordítva ülnek a lovon, és azt hiszik, hogy a tesztelőnek megtiszteltetés, hogy írhat az általa forgalmazott játékról.
miguel_ 2014.09.15 15:04:45
@miguel_: és még egyszer: nem téged próbállak kioktatni, akármennyire is úgy tűnik, csak próbálom úgy írni, hogy azok az olvasók is sejtsék, mire gondolok, akik nem dolgoztak gamer újságnál. Na. :)
Tudom, hogy a blog olvasói között az az általános vélemény, hogy ma már csak a hülyék vesznek nyomtatott gamer lapot, de akkor is van itt valami, ami érdekes fejlemény: a Gamestar mostantól nem ad lemezmellékletet az újság mellé. Na, azért nem ment el az eszük teljesen,…..
miguel_ 2014.08.13 11:52:16
@kisPocok: mi a baj?
miguel_ 2014.08.13 18:00:47
@Komojtalan: definiáld, kérlek, a hosszú leírások fogalmát, mert most nem értem, mire gondolsz.
Nem akarnám bántani az amúgy totál értelmetlen konzolháború egyik feléhez tartozókat se (főleg nem olyan magasról, ahol a PC Gaming Master Race ül), de azért a Gaystation szép vívmány, attól függetlenül, hogy a Microsoft marketingeseinek ötletéről, vagy az LMBT-közösség…..
Az ember hozzá van szokva az olyan alapigazságokhoz, mint hogy a nagy játékkiadók csak újra és újra megnyúzzák a sikerjátékaikat, a végén már igazi tartalmat sem tesznek bele, csak új borítóképet nyomtatnak, és hozzáadnak egyet az előző évben megjelent cím végén lévő…..
A Destiny az a játék, amit a Bungie csinál, az Activision ad ki, 500 millió dollárba kerül (hogy már most, vagy a következő 10 évben, az talán mindegy is), és amiben Peter Dinklage, a Trónok harca legkirályabb szereplője szinkronizálja a karakter segítőjeként összefoglalható,…..
Valamiért azt gondolom, hogy jeles alkalom, amikor valaki először vesz életében egy játékot pénzért, úgy, ahogy azt elméletileg kell. Persze, ez manapság már sokak szemében idióta hozzáállás, hát minek, ott az ncore-bolt, meg a rohadék kiadók amúgy is milliárdokat kaszálnak,…..
Pedig már komolyan azt hihettük, hogy végre eltűnik a Microsoft pécére kitalált őrülete, a Games for Windows Live. A Rockstar ugyanis még a pécés GTA V bejelentésekor megígérte, hogy nem arra a gyalázatosan rossz rendszerre hozzák majd a játékot, hanem simán Steamen. Aztán egy…..
Sosem gondoltam volna, hogy Watch Dogs után ilyen hamar jön majd a következő védhetetlen siker a Ubisofttól, de a mai bejelentésük komoly dolog. A cég ugyanis bejelentette, hogy hamarosan érkezik a Tetris Ultimate! Ultimate. Mi ultimate lehet egy Tetrisben? Új formák? Emelnek öt…..
Elmúlt a hétvége, és vele együtt az 5. Szegedi retro számítógép, video- és kvarcjáték kiállítás is. Hatalmas siker és nagy számú látogatósereg a bizonyíték arra, hogy rendezvényünkre van igény, minden évben legalább egyszer. További szószaporítás (és időhiány miatt)…..
miguel_ 2014.05.23 21:21:11
@Hermann Ishmael: A blogot (két)gyermekes családapák írják, a szabad-, illetve a munkaidejük kárára. Nagyon sajnálom, hogy neked nem elég áldozatos munka ez, de ha nem tetszik, van egy halom másik blog ám.

Igen, tudom, hogy nem így kéne kinéznie, van is egy csomó ötletem, csak hát időm, az nincs. Remélem azért nem haragszol nagyon, látom, hogy te a drágábbik blog.hu-előfizetést választottad, szóval nyilván többet érdemelnél.

Ha ennél több kell amúgy, csatlakozz a facebook-oldalunkhoz, ott szinte már zavaróan sok, játékos cuccokkal kapcsolatos izé van.

És nem, nem adjuk oda senkinek a blogot, mert ez itt a MI blogunk. Nem zárjuk be, mert miért is tennénk, soha nem ígértük, hogy naponta több cikkel lepjük majd meg az amúgy igen tisztelt olvasótábort (akiknek ezúton is köszönjük a kitartást meg a kattintásokat). Nem ígértük, csak nagyon szeretnénk, és talán egyszer megint eljön ez az idő. Aki ezt ki tudja várni, annak köszi. De picsogni, na, azt máshol kéne.
miguel_ 2014.05.31 23:50:32
@Hermann Ishmael: Várj már, azzal nyitsz, hogy neked sem tetszik a saját stílusod? Aztán meg szerinted ez itt a szakma blogja? Promotál minket az index? De a legjobb, hogy te csak pozitív kritikát fogalmaztál meg?

Te, én elismerem, hogy ehhez tényleg kevés vagyok.
miguel_ 2014.06.01 00:04:17
@TH: főleg a stílus akasztott ki, egy amúgy is kiakasztott pillanatomban. Nem kifogásokat soroltam, hanem ez a valóság: amikor elkezdtük, baromira nem ez volt ám, ami most, az egész életünk átalakult. Hát baszki, még Hancu is megházasodott! :)

Lehet jelezni, csak akkor a visszajelzésen se lepődjünk meg. Ez itt egy blog, amit baromira a szabadidőnkből csinálunk, ha nem tetszik, amit itt láttok, azt személy szerint sajnálom, de aki emiatt keménykedni kezd, az valamit nagyon félreért az iddqd-vel kapcsolatban.
Van kérem itt két darab sörnyitós belépőkártya-tartó, meg egy, a játék vicces zenéit tartalmazó CD, illetve két darab speciális fémtok. Sajnos csak tok, játékot nem kaptunk, így kicsit törni kellett a fejünket, hogy mégis hogy tegyük ezt vonzóbbá, de aztán rájöttünk,…..
Na, itt a bizonyíték arra, milyen körülmények között is kell kritikákat írni itthon. Csak játszogatunk egész nap, meg direkt lehúzunk mindent, ha nem fizetnek eleget, mi? Hát tessék. Kiírtam ma a twitterre, hogy szerintem a Wolfenstein márpedig szar lesz. Nem gondolom így (mármint…..
miguel_ 2014.05.19 16:23:22
@SplitGuy: és ezt te azert tudod ilyen biztosan, mert mar probaltad es sikerult. Ugye?

Amugy meg még soha nem probalt megvesztegetni senki. Sajnos.
miguel_ 2014.05.19 16:36:27
@SplitGuy: ez egy vicc, bakker. Sosem gondoltam volna, hogy barki komolyan veszi majd. Nem szol bele senki, semmilyen kontrol nincs, es olvass el par kritikat az indexen mondjuk, hogy lasd, mennyire nyom belyeget barmi barmire.
miguel_ 2014.05.19 19:25:08
@Szedrencs: Küldj akkor ezer ajándéktárgya. :)
Na, ennél nagyobb szar már nem lesz ma a neten, és ezt én mondom, aki kitalálta a hétvégi (eredetileg pénteki) játékcsajt. Valami külföldi lapkiadó ugyanis továbbfejlesztette az ötletet: nyomtatott folyóiratot ad ki a témában. Videojátékos modellek és cosplayes csajok! Kristy…..