Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Übüpapa

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondja Gyurcsány Ferenc Rónai Egon: Húzós című műsorában, hogy egyelőre ő nem érti a választási eredményt. Épp ezért egyelőre gondolkodik, s majd talán június végére ír valamit arról, hogy mire jutott. Ezt aztán a pártjában megvitatják s ebből talán szeptemberre összeáll valami...
Übüpapa 2018.05.28 18:39:42
@Kivlov: A nép (?) több okból nem csinál jobb pártot, jobb alternatívát. Bár már nincsenek osztályok, de vannak bizonyos megnevezhető rétegek: mélyszegénységben élők (cigányság egyes csoportjai, munkanélküliek, max. 8 általánost végzettek, közmunkások stb., akik többszörösen is átfedhetik egymást), kisfalvakban élők, akik a polgármesterhez igazodnak, hiszen sok minden függ tőle, kisvárosokban sem sokkal jobb a helyzet. A nagyobb városokban némileg más a helyzet, de ott sincs óriási és szélessávú munka kínálat. Márpedig az értelmiségieknek, közalkalmazottaknak szintén jobb befogniuk a szájukat, mert könnyen az utcán találják magukat. Ha nem maguk miatt aggódnak, akkor a gyerekeiket féltik a megbélyegzéstől. Ha kiderül, hogy a szülő "liberális", baloldali, az ma már szitokszónak számít.
Eközben az értelmiség krémje, a fiatal és tehetséges, idegen nyelvet is beszélő emberek már külföldön élnek, nem szólva a jó szakmunkásokról. Ebben a helyzetben mégis kitől várjuk, hogy bármit szervezzen, hogy az idegeit tönkre téve a politikával próbálkozzon.
Az ellenzéki pártoknak lényegesen kevesebb pénzük volt, és lesz a kampányokra. Nem tudnak vidékre eljutni, sem az ottani embereket meggyőzni, hálózatot építeni. És óriásplakát kampányt sem igazán tudnak indítani a Fidesz ellen, hiszen a kamu vagy igaz oldalak (?) már halálra rémítették az embereket a migránsokkal. (Különösen a fekete, muszlim kannibálokkal, akik megerőszakolják az asszonyokat?!)
Jelenleg apátia van, mert úgy tűnik, hogy csupán az alulművelt embereket kell mozgósítani, akár a pirézek, Soros, az Ensz, stb. ellen. A határon túli magyarok, ukránok mozgósítására már nem is lett volna szükség, hiszen a vállalkozók, azok, akik a nagyvállalkozók alvállalkozói, akik ezeknek a munkásai, mind érdekeltek a Fidesz megrendeléseiben, létében. Aztán még ott a nyugdíjasok nagy létszámú tábora, akik közül sokan elalélnak az Erzsébet utalványtól, meg az élelmiszercsomagtól (mi van benne? a krumplin kívül). A demokráciát nem is ismerő tömegek mit hiányolnának? A szocializmus idején még alacsonyabb színvonalú volt az egészségügy, és az oktatás sem volt valami csoda. Mondjuk voltak óvodák, bölcsődék, iskolák, de 10%-a a diákoknak juthatott be a felsőfokú oktatásba. Ma csak a gazdagok taníttathatják külföldön a gyerekeiket, vagy adhatják fizetős alapítványi iskolába, óvodába. A jó egészségügyi ellátás is csupán egy szűk réteg számára elérhető a magánkórházakban.
Übüpapa 2018.05.28 18:46:34
@Moin Moin: Nagyon jó leírása a helyzetnek! Kár, hogy nem előbb olvasom a hozzászólást. Nem irkáltam volna annyit.
"Szia Anti! Megtennéd,hogy felteszed az oldalon azt a kérdést,hogy mikor kezdik el újra a locsolást a Móricz Zsigmond utcai bányarakodó területén? Hátha a kedves illetékesek, akiknek a feladatuk lenne, hogy ne tegyék el az utca lakóit láb alól a porszennyezés miatt, meghallják... A kupacok…..
A legjobb tanács, amit idén adhatunk március 15-el kapcsolatban, az az, hogy meg se kíséreljenek Budapesten autóval közlekedni. Menet menet hátán, tüntetés, ellentüntetés, és persze a szokásos családi sokadalom szerte a városban. Ha a közlekedési tippen túlmenően is mondani kéne valamit, akkor két…..
Méltányosság Keresetlen szavak 2018.03.13 10:00:00
A Good Will Hunting című film állásinterjú-jelenete hűen példázza a legjobb amerikai filmes hagyományt: a kíméletlen politika- és gazdaságkritikát, amelyet minden amerikai filmben különböző mértékben tetten érhetünk (bár sokszor az európaiak nem értik az utalásokat)...
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
Übüpapa 2018.02.25 22:29:40
@Brigante: Egyetértünk. Sajnos nem mindenhol találni korrekt, okos jelöltet, akitől várható, hogy programja, elképzelése is van, valamint elég ereje, hogy meg tudjon győzni másokat a tervei megvalósításához.
Márki-Zay valójában egy Fideszből kiábrándult konzervatív politikus. Nekem megfelel, mert a tisztesség, a józan ész többet jelent az oldaliságtól. Sajnos, a balnak nevezett oldal nagy része is leszerepelt már.
Übüpapa 2018.02.26 08:33:15
@Brigante: Az LMP nagyon nehezen adja a fejét összefogásra. De jó lenne, ha sikerülne valamiféle megegyezés.
A politikai napirendre került ügyek egy része erősen aszimmetrikus: ha egy országot katasztrófa sújt, nemzeti büszkeség tölt el, vagy olyan téma kerül a napirendre, amelyben a lakosság elsöprő többsége alapvetően azonos véleményen van, a politikai szereplők többsége…..
Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását…..
Übüpapa 2012.11.21 18:14:45
Ady gondolatai 110 évvel ezelőtt

"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk fe
lkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!."

Ady Endre
Nagyváradi Napló - 1902. január 31.
„Hogy egy klasszikus példával éljünk, ha egy beteg műtétre vár, és az a kérdés, hogy le kell-e vágni a lábát vagy sem, akkor a tét a láb, nem pedig az, hogy hogyan mondjuk meg neki. Márpedig ma Magyarországon a tét a láb. Ennek ellenére a problémamegoldással (mi legyen a…..
Hát mi ilyet eddig csak serdületlen kiskutyáktól láttunk. Vagy ez a fajta bolondos viselkedés gyakori a macskáknál is?..
Kérem szépen, Lemmy macska sem lesz asszony már sose, miután a legutóbbi tüzelése után úgy gondoltam, ebből a fajta szórakozásból kettő bőven elég. Volt ugye Mötley násztánca egy évvel ezelőtt, amikor egy héten át úgy ébredtem, hogy egy baszatlan macska ül a mellemen, farok…..
Übüpapa 2010.04.19 18:12:16
@sixx:
Bocs Sixx! Nem is a te eseteden akadtam ki, hanem , hogy sorban írták többen is, hogy mi történt a macskájukkal.
Valóban nem lehet tudni, melyik állatorvos kezdő, de én pl. a neten néztem utána, hogy melyiknek van műtője, és mit tud ajánlani. Ráadásul a kerületben van, tehát nem vittem a macskát a világ végi csilivili és drága klinikára.
Egyszerűen csak megkérdeztem a dokit, hogy mit fog csinálni, mi várható, milyen cérnát használ (lehet kérni feloldódót, mint az embereknél, stb.)
Igaz, nem olcsó, de 12 ezerből megvolt. A doki pedig profi. Itt a reklám helye Winter dr.. Petvet Állatorvosi rendelő.
Übüpapa 2010.04.19 18:19:11
@sixx:

Ha még lesz macskád, akkor vállalom, hogy viszem ivartalaníttatni! OK?:)
Mondjuk Te fizeted, én csak ápolom a macsot.
Persze 5 hónapos korban a legideálisabb, akkor meg sem érzik. Kb. olyan, mint a 3 évesnek a mandulaműtét. Szinte meg sem érzik.
Audrey Ricci elvileg mindent megtesz gyerekeiért: tésztát főz nekik vacsorára, bepelenkázza őket és megengedi, hogy a saját tévéjükön nézzék a rajzfilmeket. A 66 éves floridai nő gyerekei azonban nem emberek, hanem két kapucinus majom. Cleo három, Lacey négy éves, és asztalnál…..
Tökéletes kocogópartnernek tűnnek, a kutyákkal sem foglalkoznak, de úszni inkább ne vigyük őket...
"Ő a mi másfél éves mopsz kutyánk, Mimi. Nem igazán szeret fürdeni, de nagyon rendes kutyus, békésen tűri a macerálást! Ugyanilyen jól tűri a biciklikosárban való utazást, télen a kutyakabátot, pulcsit, és a műtétje után a nyaktölcsért. Vicces kis cukiság" - írta…..
Übüpapa 2010.04.15 18:16:05
Tegnap éjjel  történelmi választási eredmény született: a Fidesz minden eddiginél nagyobb támogatottságot kapott, az MSZP csúnyán elbukott, a Jobbik és az LMP váltja a parlamentből kihullott MDF-et, SZDSZ-t. Minden újság, minden tévé a politikusokat leste, tele a net…..
Übüpapa 2010.04.12 19:20:59
"Pesterzsébeten márc. 26-án hajnalban valaki besurrant a kertbe, kinyitotta a kutyaháznak kialakított garázs ajtaját, a kis 5 hónapos Sütike pedig kiszaladhatott. Másnap még látták a Nagysándor József utca környékén, a Pannónia utcában, de sajnos nem fogták be. Süti…..
Az Állatkert idén is tartja magát ahhoz az alapelvhez, hogy – akárcsak tavaly és tavalyelőtt – ezúttal sem fogad már be megunt húsvéti nyulakat, fogalmaz az állatkert közleménye.A korábbi években ugyan volt erre lehetőség, ám akkoriban sem ez volt az intézmény…..
"Barátnőm Sanyi nevű kutyája névnapjára kapta ezt a finom kolbásztortát. Remélem, mindenki kedvet kapott a hasonló kedvességek elkészítéséhez kedvence számára. A torta receptje: 3 tojásból piskóta (cukor nélkül); töltelék: kenőmájas+margarin; a díszítés:…..
Hölgyeim és Uraim! Elérkezett az idő, hogy több hónapos munkálkodásomnak beérjen a gyümölcse. Ugyan már volt egy hasonló cikk a Filmdroidon, de valljuk be, a szerző enyhén szólva messze járt az igazán durva alkotásoktól. Elég, ha csak annyit írok, hogy onnan egy sem került be az enyémbe. Eléggé…..
"A beküldött videoval egy tévhitet szeretnék megcáfolni. Köztudatban van ugyanis, hogy a láma mint olyan meglehetősen bugyuta állat, használjuk is valakire, hogy "olyan láma", nem épen értelmi képességeit magasztalva. Ez azonban nem így van. Élő bizonyíték erre a…..
Übüpapa 2010.03.10 09:29:30
Ralph tényleg embertelenül nagy. Tavaly májusban elhunyt édesanyja, Amy a halálakor 19 kilót nyomott és 1,2 méter hosszú volt. Ralph őt már túlszárnyalta, de nem lehet tudni a pontos méreteit. Az biztos, hogy napi háromezer forintnyi kaját eszik, és elég ritkán emelik fel, annyira…..
Übüpapa 2010.02.21 18:42:18
Cicanapló Nem fenékig tejfel 2009.10.22 15:03:00
Az élet, ha az ember nem tenyésztett macskát vásárol több tízezer forintért, nem lesz mindig egyszerű a macskákkal. Aki régóta olvassa a blogot, a legelső bejegyzésben már értesülhetett Szonya nagyon szomorú sorsáról, később Kosztya is elkapott valami lázas betegséget –…..
 Bakker, ez pont olyan (lehet) mint vendéglőt nyitni! Ugye különös gondolat a természetfilmezésről?? Hozzáteszem, hogy ez reggel négykor a töksötét erdőben döcögve villant belém. Épp egy vaddisznó konda üget át a reflektorfényben – na, ezek is korán kelők. …..