Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mylady

10 bejegyzést írt és 6829 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Társasházi kutyás illemszabályok" cikkünk olvasása után kért segítséget Aszterik, aki igazi Házmestermedvének való bajban van, mert a szomszédságában nem egy, hanem egyből két folyton ugató kutya is lakik. Nézzük, mit tehet, ha nem akar beleőrülni, de költözni sincs kedve!..
Aki tudatosan sportol, az biztosan nyújtással kezdi az edzést. A jóleső feszülés kellemes érzéssel tölt el minket, a stretching rítusa biztonságot ad, és azt gondoljuk, mi aztán tényleg mindent megtettünk testünk védelme érdekében. Azonban bármennyire is hihetetlen, a legújabb kutatások azt…..
Van még Budapesten kívül olyan város Európában, ahol a nemzetközi reptérről nincs közvetlen tömegközlekedési kapcsolat a belvárosba? Mi nem találtunk. Öt napig járt a 200K busz a Deák térről Ferihegyre, nagyon kellett volna, hogy maradjon, de persze vége lett. A reptéren már…..
A büdös életben nem térül meg, mégis ezer verzióban akarták már megcsinálni, mi az? Kötött pályás kapcsolat a budapesti reptérre. Most megint körvonalazódik egy terv, Brüsszel barátunk lehet, hogy pénzt is ad. Ennek apropóján íme, hogy is lenne értelme bevinni a vonatot a…..
A munkavállalók számára az egyik legfontosabb szempont a munka stabilitása – ám ezért ők maguk is tehetnek, mégpedig az alábbi tanácsok megfogadásával. Így, ha leépítésre kerül is sor, ők nagyobb eséllyel megússzák az elbocsájtást. 1. Ne maradjunk…..
Péntek éjféltől vasárnap reggel 9:40-ig futottunk az érdi Duna-gáton, ez 2030 perc, a 2030 (mi úgy mondjuk: húsz-harminc) pedig Érd irányítoszáma. Minden percben legalább két futónk volt a pályán, de leginkább több, sőt reggelre összejöttünk vagy harmincan.Rendesen…..
Mylady 2015.05.15 20:55:03
"Nagy valasztekban talalhatoak minoseges szabadidok,cipok stb!Top markak,Bomba aron" - hülye, akit ez nem győz meg arról, hogy itt kell Nike és Adidas cuccokat vásárolni! Laciék bedőltek, de talán jobb egy cipővel bukni most, mint egy akciós elektromos fűrésszel évek múlva. Az okos…..
Mylady 2015.05.06 22:16:20
@László Barta: Jaj, már, ne foglalkozz velük. Van itt kb 10-15 törzskommenter, akik osztják az észt, közben meg simán belefutnak százszor rosszabba is, csak szégyellik elmesélni.
Viszont elolvasta másik 3 ezer (csak nem szólt hozzá). Ha csak 10-et megmentettél, már megérte megosztani.
A szigetszentmiklósi futóklub vezetője, a BSI futónagykövete 2005-ben, amikor az első maratonijára készült saját magát figyelte mozgás közben. Igyekezett egyre tökéletesebben futni, és a mozgás tanulmányozása közben több stílust állatokról nevezett el. Férfiasan bevallom,…..
Mylady 2015.04.23 11:18:38
beeep-beeep :)

Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én annak idején testnevelés tagozatos általános iskolába jártam (annak minden előnyével és hátrányával együtt). Mi még tanultunk futni, úgy értem, tanították a helyes technikát, figyelték, ki hogy lép és szóltak, hogy így nem jó, vagy úgy nem jó. Nálunk teljesen természetes volt a futóiskola. (A futás amúgyis mindig úgy ment, mint a katonáknál látni a filmekben: kettes oszlopban, egyenletes tempóban, nincs olyan, hogy lemaradok, kilépek, előrefutok, szétszakad az oszlop).
Utáltam.
Aztán gimiben az osztálytársaim nagyrésze másik iskolából jött, olyan helyről, ahol le se szarták a testnevelést. Az első gimis tesiórákon leesett az állam: mint egy csürhe és konkrétan rossz volt nézni, hogy ki hogy fut. És hiába volt a tesitanárunk egyben az atlétikaedző, aki próbálta komolyan (vagy csak komolyabban) venni az egészet, ez nem nagyon változott a 4 év alatt.

Időnként előfordul, hogy kiülök egy parkba egy padra olvasni (pl a szigeten), sírni tudnék, annyira rettenetesen néznek ki a futók. Nagyon kevés embernek van meg az a futóstílusa, amire azt mondja az ember, hogy igen, ez egy futó.

Nem vagyok szakértő, sosem leszek, az általános iskolában a tanárok nem mondták, hogy mit miért, csak hogy hogyan, így csak érzem a különbséget.
Nem akarom az észt osztani, bántani sem akarok senkit, de itt messze nem az a lényeg, hogy gyalogkakukk vagy gepárd.
Sokkal előbb kezdődnek a problémák: pl rendszeresen olvasok/hallok/látok olyat, hogy sport előtt-után nyújtani kell. Sport előtt nyújtani? Nem inkább bemelegíteni? És látom pl a futáshoz készülődőt, amint elkezd nyújtani.
Itt kezdődnek a problémák, nem ott, hogy tigris vagy sárkány.
Egy január 8-án feladott, nem különösebben érdekes álláshirdetés szakította szét a szlovák webet. Pedig nem gondnokot kerestek egy csendes-óceáni szigetre, ami minden évben tömegeket vonz, hanem logisztikus–közgazdászt egy nem belvárosi, de még mindig elég jó címen székelő vállalathoz. Öt napig élte…..
Mylady 2015.01.18 11:01:45
@lófüle elemér: Ez gáz.
Nálunk még alsóban a matektanár csinált ilyeneket. Pl írtunk egy dolgozatot, mindenkinek 4-5 lett. Még azoknak is, akik amúgy ketteseket szoktak kapi. Erre az az elmeroggyant bejelentette, hogy a dolgozat nem volt elég nehéz, és ezt az osztályzásnál is figyelembe veszi: a hibátlan dolgozat ér hármast...

A poszthoz meg: én totál egyetértek azzal, ha kizárnak néhány nem megfelelő oktatást adó iskolát. Én is figyelembe veszem a kiválasztásnál, hogy hol szerzett diplomát az illető. Azért a békéscsabai tanítóképző főiskolán szerzett közgazdász diploma és tudás ne legyen már egyenértékű mondjuk a pénzügyi és számviteli főiskolán szerzett közgazdász diplomával és tudással. Mrerthogy ha az iskola nevét nem nézed, akkor a két diploma ugyanaz. Futottam már bele pl olyanba, hogy a pécsi közgáz egyetemen végzett frissdiplomás kollégának a nulláról kellett megtanítani a számvitelt, mert összesen 1 félévig tanulták, ami semmire nem elég.
És ez máshol is így van. Nehogy már azt higgye bárki is, hogy az USA-ban pl ugyanaz az értéke a Harvard/Yale/Princton stb diplomájának, mint a 174 egyetemen szerzett diplomának.
Mylady 2015.01.18 11:09:20
@Mylady: "...mint a 174 egyetemen szerzett diplomának."
márminthogy a rangsorban 174. ofkorsz.

Egyébként meg pontosan az adja egy diploma értékét, hogy mennyire fogadják el a munkaerőpiacon. Ha verseny van az iskolák között, akkor ez egy nagyon komoly mutató.
Elég emlékezetesre sikeredett az Extreme Digital idén bevezetett karácsonyi szezonnyitó eseménye. A hazai Black Fridayt ugye a hagyományos amerikai időpont előtt egy héttel sikerült megrendezni úgy, hogy a nap jelentős részében az agyeldobós akciók helyett hejre kis hibaüzenet…..
Mylady 2014.11.28 20:54:24
@Aureliano Buendía: Tárgyat felvenni? ugyan! Vizsgára jelentkezni, az igen. A Neptun megnyitása után 2 perccel az összes normális időpont be volt telve. Csoporttársam tárgyalni volt, mikor 1 órával később belépett, már csak az utolsó hétre tudott bejelentkezni minden tantárgyból. Egyetlen héten 5 vizsga, uv lehetőség nélkül. Munka mellett. Régi szép idők...
Mylady 2014.11.28 22:44:08
@Hurrá Torpedó: Meg úgy, hogy nem 70%-ról van szó, hanem rendszerint 5-10%-ról. Max.
Sokáig nem hittük, hogy utasalázásban a Wizz Air képes túlszárnyalni a Ryanairt, de legutóbb saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor az elborult agyú poggyászmérő kisiparos mindenképp le akar húzni 45 euróval. Horrortörténetek a trehányul pakoló utasokra…..
Repülőjegy vételénél szerencsére nem követelmény a százas IQ, de néha azt érzi a kellemes utazásra vágyó felhasználó, hogy egy minimum intelligenciaszintet igazán előírhatnának a légitársaságok. Nincs mese, a repülőgépek fedélzetén is nagy az isten állatkertje, a…..
A több éve alaposan leült ingatlanpiac, és a visszaesett kereslet sem akadályoz bizonyos lakástulajdonosokat abban, hogy különféle trükkök bevetésével próbáljanak bérlőt találni nem túl előnyös, esetleg kisebb-nagyobb hibákat felvonultató kiadó ingatlanjaikra. Bár a leendő…..
Mylady 2014.02.04 20:32:12
Hosszú évekig laktam egy lakásban, mindent rendben fizettem. A tulajnak semmi dolga nem volt, csak felmarkolta a lóvét és kész. A kisebb szereléseket, javításokat simán intéztem magam. Amikor eljöttem, rendben, kitakarítva adtam át a lakást, mindenhonnan nullás igazolással. Az elszámolásnál megpróbált átverni kb 150 forinttal, nem sikerült. Le is volt törve. Aztán még felhívott párszor (még hónapokkal később is), hogy jött számla, fizessem ki. Nehéz volt megértetni vele, hogy ha nem adja ki a lakást, attól még fizetni kell a rezsit és nem nekem. Próbálkozott, nem jött be.

Másik lakás: megállapodtunk egy bérleti díjban, egy évre előre. Félév múlva megemelte, kb 5%-kal, nem az összeg, inkább az elv miatt reklamáltam (kulturáltan). Megígérte, ez már fix marad másfél évig. Kb fél év múlva megint emelni akart (10%-ot). Szóvá tettem (kulturáltan), hogy megígérte, hogy nem emel. Erre kidobott a lakásból. Utóbb kiderült, hogy valakinek odaígérte a lakást, persze drágábban, és bepróbálkozott, hátha mi is megfizetjük, ha nem, akkor meg van indok hogy kidobjon. Szintén kitakarítva, rendben adtuk át a lakást, a kauciót (illetve az utolsó havi lakbér után fennmaradó részt) visszatartotta az utólag érkező számlákra. Úgy számoltuk, a rezsi kifizetése után marad kb 5 ezer forint. Megbeszéltük, visszaadja. Nem adta. Hiába hívtuk, mindig mellébeszélt, állította, hogy nem maradt pénz, de bemutatni az elszámolást nem volt hajlandó. Ráhagytuk.
Aztán egyszer (kb 5-6 héttel a távozásunk után) ő telefonált, és megpróbált rábeszélni minket, hogy menjünk vissza lakni. Ígért fűt-fát, alacsonyabb lakbért, mindent. Kiderült, hogy az új lakók, akik drágábban vették ki a lakást, állandóan buliztak, bunkók voltak stb, hogy ki kellett dobni őket. Hát, mi meg kiröhögtük.
Egyébként az ürge havonta kétszer jött a rezsi miatt (bemutatta a csekkeket, mi meg fizettünk), olyankor a lakásban is mindig szétnézett. És többször volt nyoma, hogy távollétünkben ott járt. Soha többet ilyet.
Hálás téma a legkisebb és legolcsóbb lakások vadászata, mi is megtettük már párszor. Azt hiszem a rekord 6 négyzetméterest, amit még négy éve lőttünk, nem nagyon múlja felül (alul?) semmi. Nos most a Jófogás dobott ki egy sajtóközleményt rekord kicsi kecóiról (tök…..
Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát Navracsics…..
Jó reggelt Európa, megérkeztek a tőkekorlátozások.   A BBC csütörtökön számolt be arról, hogy az HSBC néhány ügyfelének a bank alkalmazottai megtagadták, hogy nagyobb összeget vegyenek fel a saját bankszámlájukról. A pénzfelvételre azért nem kerülhetett sor, mert…..
Mylady 2014.01.27 10:52:29
@01234567: Már miért lennének a lakosságért? Profitorientált szervezetek. Ha te indítanál egy vállalkozást, akkor az lenne a cél, hogy profitot termelj, vagy lemondanál a profitodról azért, hogy az ügyfeleidnek jobb legyen? Dolgoznál ingyen vagy veszteséggel?
Na, ugye.
Örülünk, Vincent? Ráfázen 2014.01.07 21:52:42
A Raiffeisen Bank International AG osztrák igazgatósága egy reggel valami furcsa, ragacsos dolgot érzett a takarója alatt. Odanéztek — hát egy akkora véres, vigyorgó lófejet találtak az ágyukban, hogy ki kellett bontani a főbejáratot, hogy beférjen a vezérigazgatóság…..
Kovácsné Kovácsné csalódott 2014.01.08 12:11:29
Az alábbi poszt annak kapcsán született, hogy valamelyik blogon olvastam egy vicces bejegyzést azokról, akik habzó szájjal sorolják, milyen atrocitásoknak voltak ők kitéve a kommunizmusban (vagy miben), különös tekintettel az Úrjézus imádatára, a Becsületes Munkára, és a Moszkva…..
Mylady 2014.01.08 20:41:51
Lassan kidörgöljük az álmot és/vagy a másnapot a szemeinkből, körbetekintünk, hátha ébren van már valaki a családból, aki ágyba hozna egy kávét, de lemondóan kell legyintenünk. Feltápászkodunk és fülünkben (mindkettőben) ott van még az éjszakai trombitaszó hangja,…..
Hogy nézne ki a világtérkép, ha a legnagyobb területű országot kapná meg a legnagyobb lakossággal rendelkező Kína és így tovább? Íme! Míg néhány ország a helyén maradna, mint az Egyesült Államok, Brazília vagy Írország, addig Kanada helyére India kerülne, Oroszország…..
Mylady 2013.11.18 06:38:37
Mylady 2013.11.18 06:38:38