Regisztráció Blogot indítok
Adatok
proto-n

1 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap egy konferencián beszélgetek pár emberrel arról, hogy mi történt az IRC-korszak kezdete és a lájkolás kultúra között. Az igazat megvallva, az IRC annyira régen volt, hogy nekem elsőre ez ugrott be a témáról:  Randall Munroe érdekes kísérletbe kezdett. Megfigyelte…..
  Mutatnánk a tutit. A Pantone cég, amely minden színek ura (ezt a skálát nézik például a grafikusok, hogy milyen színű legyen egy magazinon a cím betűje) kollaborált nagy kedvencünkkel, a Sephora hálózattal. Mivel pantonék úgy döntöttek, ez a jövő év színe, a…..
Ha pasi vagy, valószínűleg azok közé tartozol, akik sosem fognak ilyen rendszerüzenetet kapni a Facebooktól. Te szerencsés vagy, ellentétben néhány a São Paulo-i férfitársaddal, akik nem mondhatják el ugyanezt magukról. Az óvszerforgalmazó Olla Condoms ugyanis egy rendkívül…..
Lionel Messi előbb barátnőjét, majd saját bálványát döntötte le a nyaralásán.                       A Barcelona ikonja, Lionel Messi az argentinok számára csúfosan véget…..
proto-n 2011.08.10 00:28:40
Syllabux ÚJ REMÉNY 2011.06.12 16:35:00
                         Valamikor régen, a messzi-messzi Gutenberg-galaxisban…              Javában dúl az e-könyv háború.…..
Amikor az első képet megláttam a divatanyagból, akkor azt hittem, hogy a Fahrenheit 451 című film inspirálta a sorozatot, hamar kiderült azonban, hogy egy hasonlóan kultikus film a Twin Peaks volt a kiindulási pont. A sportosan elegáns retro stílust az ausztrál divatszerkesztő Meg…..
Hagyjuk a politikát ezen a gyönyörű tavaszi vasárnapon! Ha már nem bírjuk ki bosszankodás nélkül, akkor dühöngjünk inkább az unalmas, ötlettelen pendrive-ok miatt. De szerencsére itt a jövő: megmutatjuk a tíz legviccesebb USB fash drive-ot, amelyek garantálják, hogy legközelebb…..
proto-n 2011.04.03 16:57:20
addict Csomagolt banán? WTF? 2011.03.05 18:00:00
Ahhoz hozzászokhattunk már, hogy a marketingesek elkeseredett kísérleteket tesznek arra, hogy egy szokványos termék megújításával, akárcsak újracsomagolásával figyelmet generáljanak körülötte. Időnként azonban mégiscsak születnek olyan megoldások, amire az ember felkapja a…..
Mint bizonyára már hallottatok róla, a Nokia frissen kinevezett vezetője, Stephen Elop őszinteségi rohamával sokkolta a cég alkalmazottait, belső felhasználásra készült memójában.Elop valójában semmi olyat nem mond, amit ne gondoltunk volna eddig is: az Apple zseniálisan…..
Olvasom, hogy pszichológiai kutatások is megerősítették a régi bölcsességet, miszerint a vonzó nők elveszik a férfiak eszét, és ezt szó szerint kell érteni, ugyanis ha egy férfi szép nővel beszél, akkor evolúciós ösztöneit követve kognitív erőforrásai jelentős részét…..
Érdekes infót közölt ma az Entertainment Weekly: állítólag megvan az Így jártam anyátokkal című sorozat (How I Met Your Mother) címszereplője, az öt éve hiába várt muter, akit Ted Mosby egyszer majd elvesz feleségül, hogy születendő gyermekeinek anyja legyen, és ő…..
A minap olvastam ezt a zen tanmesét, és mivel a blog gyakran foglalkozik filozofikus témákkal, úgy érzem, ide illik. :) Zen tanítvány: Mester, tehát a lélek halhatatlan vagy nem? Vajon túléljük-e a testünk halálát, vagy mi is megsemmisülünk vele együtt? Valóban…..
proto-n 2010.08.24 20:35:42
magyar-irodalom.elte.hu/prae/pr/200206/13.html

igazából nem tudom mi ez, a képembe tolták nemrég a google readeren, de nagyon tetszett, kicsit hasonlóak :)
A múltkori, megoldatlan filozófiai problémákkal foglalkozó bejegyzés kapcsán még eszembe jutott, hogy az idézett wiki oldalon nem szerepelt a szabad akarat problémája, pedig tudomásom szerint ezen is huzakodnak még a filozófusok. A Wikipédián külön bejegyzés foglalkozik azzal a…..
proto-n 2010.08.15 12:32:23
@blogíró: a szabad akarat illúziója, igen, de egy olyan illúzió ami nem lepleződik le, az az ember számára az ő saját világában a valóság

ugyanúgy, ahogy azt mondhatom, hogy amiről nem tudok és semmilyen kihatása nincs az életemre, az számomra nem is létezik (megjegyzem a pillangó-effektus szerint viszont ugye ilyen dolog nem is létezik)
Az előző bejegyzés eléggé elvont témákat feszegetett, ezért ellensúlynak ide teszek egy videót, amibe hosszabb idő után futottam most újra bele, és ami a másik végletet képviseli. B) A videón lányokat kérnek meg, hogy teszteljenek bekötött szemmel különböző ajakír…..
Agyvihar Gumimaci az operában 2010.07.29 21:18:00
Az egyik nap éppen arról olvasgattam, hogy hányféleképpen feldolgozták már a Dragostea Din tei-t, és az egyik feldolgozás, a zenekari változat operaénekesekkel, kiemelkedett a többi közül: Elkezdtem kicsit keresgélni, és mint kiderült, ez a zenekar már feldolgozott…..
Gondoltátok volna, hogy a Wikipédián rendkívül részletesen kidolgozott szócikk van a WC-papír guriga forgási irányáról? Az emberek többsége ugyanis határozott nézeteket vall arról, hogy az a változat-e a helyes, amikor a papír a guriga tetejéről adagolódik, és a lelógó vége…..
proto-n 2010.07.21 21:25:44
@blogíró: én is egyből azt hittem, hogy az ő témáját dolgoztad fel
amúgy az illető posztot Józsi nem írta hanem forgatta:
plastik.hu/2010/07/20/rend-az-univerzumban/
Nemrég eszembe jutott Heidemarie kalandja az űrbéli táskával, és ennek kapcsán felötlött bennem, hogy vajon hogyan fújnak orrot űrséta közben? Az űrállomás ebből a szempontból nyilván kevésbé problémás hely, ott csak az egyéb dolgok elvégzéséhez kell speciális szerkezet,…..
Néha már én is unom, mikor itt a blogon napokon keresztül csak a StarCraft 2-es hírek mennek, de mivel nagyjából három hét múlva egy kisebb afrikai ország éves GDP-jéért cserébe meg is vásárolhatjuk a játékot, itt az idő, hogy Sarah Kerrigan kisasszonyról is szó essen itt a…..
proto-n 2010.07.09 14:54:25
Fuck, "madafakka", son of a...ennyiben talán ki is szokott merülni a káromkodás vagy sértegetés az amerikai filmekben. A Pajiba oldal összerakott egy közel 10 perces videót, amelyben nem csak ezek szerepelnek, hanem egyéb beszólások, szapulások és ócsárolások hallhatóak.…..
proto-n 2010.07.01 13:02:58
@Cifu78: miért mi a baj vele?
Igazi betiltás-várományos Kylie Minogue új albumáról érkező első klipje, melynek előzeteséből kiderül, a videóban mindenki egymásnak esik, a túlfűtött erotika jegyében. Aszfaltorgia. Előre!  ..
IOSTREAM Mikrofonpróba 1-2-3 2010.05.28 23:07:00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse et justo odio. Sed imperdiet consequat augue, sed dapibus velit bibendum quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc risus felis, sollicitudin at facilisis a, malesuada eu sapien. Morbi turpis ligula, dictum…..
az Artikulator egy iPad app ami lehetővé teszi hogy zenét rajzoljunkaz ábrákból, de főleg a pontok nagyságából alakul ki a dala felfelé tartó vonalak emelik a hangmagasságota nagyobb foltok erősítik a hangerőta videóban még csak a demó verzió láthatólesz hozzá majd több hang…..
Amerikában pár óra múlva befejeződik a Lost, majd holnap a 24 című sorozat is véget ér. Mindkét széria arról híres, hogy a krimi- és jogi sorozatok tengerében úgy tudtak életben maradni 6, illetve 8 évadon keresztül, hogy bonyolult, egy teljes évadon vagy sorozaton átívelő…..
proto-n 2010.05.24 02:10:50
@ElPadre: "ha a hét paranormális eseményét keresitek, akkor inkább nézzétek a WH13-t vagy a Sanctuaryt."
nem épp azt mondtam hogy abba is hagytam? :)

amúgy én általában jobban bírom azokat a sorozatokat amiknek az évad az egységük és nem az epizód, de a fringe nagyon unalmassá kezdett válni

és nem azért mert nem volt elég misztikus repülőbaleset, hanem mert egyáltalán nem voltak olyan szálak amik epizódról epizódra alakulnak és érdekesek

például még valamikor régen jött egy ilyen feladat, hogy oltogassa el a lámpákat a bombán és elvileg jött volna még további x db, na ennek pl. semmi folytatása nem volt (legalábbis az időutazós részig, ameddig néztem)

de ott vannak a kopaszok is, néha előtűnnek a szoriban, néha teljesen érdektelenek és valahogy sehogyan sem tudom őket összeegyeztetni azzal, hogy az egész világ alapból nem misztikus és természetfeletti, hanem tudományos akar lenni

az egész sorozat úgy fejlődik tovább mintha az évad közben találnák ki, hogy mi legyen, mivel töltsék ki az időt
Zsonatán egyszer csak úgy érezte, el kell küldenie nekünk tíz, igen 10 darab képviccet, ami egészen kataton állapotba hozott, mert a legtöbb bőven belefér az "arcszaggató" kategóriába, és a gyengébbek is mély sóhajt kényszerítenek ki az érző mellkasból. Tizet…..
proto-n 2010.05.19 01:43:54