Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Első Osztályú Huszárkapitány

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A viharos XX. század szörnyű kataklizmái ráébresztették az európai embert az addig történtek tarthatatlanságára, arra, hogy paradigma-váltásra van szükség. A kapitalizmus kegyetlenül kizsákmányoló kezdeti formáját Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban lassan…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2012.02.19 22:22:50
Én is oktattam két évet óraadó oktatóként egy (korábban általam reputábilisnak gondolt) budapesti főiskolán. Mivel jól keresek és akkor is jól kerestem, kifejezetten az alábbi két motivációm volt:
1) az önéletrajzomban jól fog mutatni és
2) hányingerem volt attól az elméleties oktatástól, ami engem az egyetemen fogadott, illetve öt éven át gyötört és megfogadtam, ha egyszer az életben lehetőségem lesz rá, akkor "nem középiskolás fokon fogom nemzetem tanítani".
Hiszitek vagy sem, de a kettes számú motivációs tényező volt számomra a legfontosabb! Különösen úgy, hogy szabadkezet kaptam a sylabus és oktatási témák kérdéskörében. Tele voltam ötlettel és rengeteg energiát fektettem az anyagok elkészítésébe. Majd erre jött a pofára esés. Én egy reneszánsz ember vagyok és hiszek az emberben, a szellemben, de ami ott fogadott, az a legrosszab zombie filmeket idézte. Üveges csirkeszemek, letudni a kötelezőt és szevasz. 30 emberből jó ha egy-kettőt érdekelt a téma és esetleg kérdései is voltak. Akkor döbbentem meg végképp, amikor egy kérdéskört úgy akartam elemezni, hogy példának egy akkoriban az egész magyar médiát uraló témát vettem. Az egész bandának fogalma se volt róla, hogy miről is beszélek, holott a csapból is ez folyt. Kiderült, hogy egyáltalán nem olvasnak napi sajtót!!! Akkor nekiszögeztem a kérdést az ott ülőknek, hogy mi a büdös francot keresnek akkor itt és mi a picsa akar majd lenni ez a kompánia, ha egyszer nagy lesz?! Erre jött az újabb döbbenet, hogy 20 éves emberek nagy többségének semmilyen célja vagy jövőképe nincs. Nem viccelek. Semmilyen! Az a néhány, akinek volt is valami elképzelése, igazándiból olyan célokat jelölt meg, amihez felsőfokú végzettségre nincs szükség!!! Abban a pillanatban én sokkot kaptam, lefújtam az órát. Kizavartam mindenkit. Felmentem a tanszékre és beadtam a felmondásomat. Persze azt a szemesztert még becsülettel végigcsináltam, de akkor, azon az órán meghalt bennem valami...
Grafitember továbbra is a vad kalandok embere. Menő art director volt egy reklámcégnél, de energiáit egyre inkább a népszerű underground képregényoldal, a napirajz.hu-ra fordította. Aztán maga mögött hagyta mindkettőt, hogy elmenjen vázépítő tanoncnak egy neves olasz…..
Az ördög megjelent. A biztonságpolitikai szakértők élénk színekkel festették a falra, nem hiába. Iránban földet ért egy amerikai robotrepülőgép, és most meg kellene magyarázni, mi és hogyan történt. Az ügy természetéből adódik, hogy egyhamar – néhány évtizeden…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2011.12.13 00:52:28
@malolo:

Hát ezen a kommenten behaltam! Besza-behu esküszöm! :-))))

Egyébként ti meg még mindig hisztek a szemeteknek? Hát a Holdra szállás is csak kamu volt. Eeejáccották. Propaganda az egész, ez is itten ehun, ni.

u.i.

Arra pedig senki se gondolt, hogy igazándiból a jenkik csak hagyták az egészet?! Ez vót az igazi "ambush". Tudták, hogy kavirnyákolnak a rendszerekben a perzsa-párthus vérrokonaink, erre egy kis önbizalomnövelőnek hagyták, hogy örömködjenek a szép lehozatalon. De Mulder ügynökék Scullyval az oldalán még szélesebben mosolyogtak, mer' bekapták a csalit. És ez a csodakütyü - szép sivatagi beige-re mázolva - ravaszan ott figyel és immár testközelből kamerázza a szakállas bácsikat.
Varánusz Semjén vadászat 2011.09.11 05:34:05
"A kutyától félek, a vértől hányok,Mindig lenéztek engem a lányok.Nem vagyok senki, űzöm a vadat,Másoknak hajtok, mások hajtanak."A kormánycirkusz végighaknizta az országot a héten Lovasberénytől Hajdúszoboszlón keresztül Kötcséig, megörvendeztetett minket tőzsde…..
Noszvai András és csapata Bársonyoson jártak és véletlenül akadtak a világ legártalmatlanabb vadászgépére, a méltán híres MIG-15 házi gyártású másolatára. Trabant-alkatrészek, fürdőszobai apróságok, partvisnyél, a dugattyúmotoros (talán IL-2?)-kópiában a…..
KatPol Blog [KNN] Segítő kezek 2011.04.26 12:00:00
A jelek szerint a Kadhafi-rezsim ellen immár NATO-parancsnokság alatt zajló légi és haditengerészeti műveletek eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött nyugati reményeket, ugyanis az Egyesült Királyság, Franciaország és Olaszország bejelentették, hogy katonai tanácsadókat…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2011.04.26 22:10:33
@KGyST:

Kadhafi és a garanciák? :-) Ha egy évet adnánk neki, akkor az alatt nagyobb tisztogatást rendezne, mint bármelyik népirtó a földkerekségen és nem biztos, hogy megint meg tudná szilárdítani a hatalmát.

Na de nem azért vagyunk itt, hogy a nyálas PC dumát nyomjuk. Mi a mi érdekünk? Olaj és gáz. Kadhafit már meg tudtuk szelídíteni és jó pár EU érdekkörbe tartozó cég pumpálta kifelé a naftát. A mi emberünk volt, de már nem tudja garantálni a saját hatalmát, ergo nem is tudja megvédeni az új hatalomtól a mi kitermelőinket. Ezért mennie kell, mit Szaddámnak! Most! Mehet Szent Ilonára vagy Las Vegasba, mindegy. Ezért kell támogatni a lázadókat. Aztán nekünk lesznek hálásak és jöhet a líbiai "Karzai", mindaddig, amíg őt is meg nem puccsolják (persze a mi segítségünkkel, ha eljön az idő) és így tovább és így tovább... ha nem mi, akkor majd jön egy muki USA vagy éppen iráni támogatással és megint óbégathatunk, hogy hiába gazdasági óriás az EU, ha politikai, de leginkább külpolitikai és katonai törpe...
A különböző milíciák a világ minden szegletében hangulatos promóvideókat készítenek az Ügyről, az erejük fitogtatására és a gaz ellen elrettentésére. Most nálunk is született egy rendkívül impresszív bemutatkozóanyag a sogenannte "Betyárseregtől". Ennek…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2009.11.11 18:50:53
@SchA:

"Az etnikai alapú polgárháborúk nem kirobbanni fognak Európában, hanem szépen lassan "felparázslani". De persze nem jövőre, és csak számos előfeltétel teljesülése esetén.

Mi nem a Blikk magazin vagyunk, hogy a háborúval riogassuk az áltagmaunikasó-nézőt, csak halkan megjegyeznénk, hogy egy realista kat/biztpol tervezésben szokás számolni az ilyen, egyenlőre csekély eséllyel bekövetkező, de katasztrofális eseményekkel járó eseményekre, és nem árt megtenni bizonyos óvintézkedéseket/előkészületeket. "

Egyetértek SchA-val.

Sokáig én is úgy gondolkodtam, mint Tilikov, de az egyik haverom felhívta a figyelmemet arra az apró történelmi tényre, hogy a napóleoni háborúk idején nem gondolta a magyarság, hogy a tót atyafiak - nem is olyan nagy történelmi távlatban, azaz 100 év múlva - azzal állnak elő, hogy kérem tessék nekünk (Cseh-)Tótországot etnikai és területi alapon megalapítani. A XIX. század elején a magyar politikai elit is azt mondta volna, hogy "Az itteni kisebbség messze áll a szervezettség azon fokától, hogy hadsereget szervezhessen amivel háborúzni lehet."

Egyébként azt kívánom, hogy Tilikovból a próféta beszéljen, amikor olyanokat jelent ki, hogy "Európa már megtanulta a leckét és túllépett ezen." Mert számomra az egyetlen és legfontosabb előnye az EU-nak az, hogy megelőzi a tagállamok közötti és talán a tagállamokon belüli háborút. Nekem minden ezen minimum követelmény feletti dolog: vámunió, közös pénz, együttműködés a madárgyűrűzésben, stb. már csak hab a tortán.

A szlovákiai Sólyom incidens és egyéb nem csituló magyar ellenes eseményeket tekintve viszont már nem vagyok annyira optimista. Nyugat-Európa úgy gondolom, hogy az olyan apró hülyeségek ellenére, mint a vallon-flamand, spanyol-baszk-katalán, stb. ellenségeskedések, tényleg túlléptek a történelmi sérelmeiken, ez viszont az új EU-10-re nem igaz, még kevésbé az ajtóban toporgókra. Lásd szerb külügyminiszter kijelentése, miszerint nem akar a törökökkel egy előszobában létezni, hisz 500 éven át harcoltak egymás ellen.
Első Osztályú Huszárkapitány 2011.04.26 21:54:21
@ScoTTThun:

Örömmel vettem a reagálásodat! Egyrészt, mert jó ha majdnem két év távlatából még hozzászólnak az emberhez, másrészt pedig - és ez a kevésbé örömteli hír - a "téma" feléledése kapcsán.

Én SchA testvérünkkel sok mindenben egy húron pendültem és osztoztam a vízióiban és lám, lám tökig állunk a csalánosban, azon bizonyos gatya, sőt alsógatya nélkül. Gyöngyöspata és társai ékesen bizonyítják azokat a dolgokat, amiről két éve beszélgettünk.

A korábban elmondottakat mind vállalom, most is így gondolom őket, az viszont megdöbbent, hogy Pintér kolléga, mint legfőbb belügyér még csak véletlenül sem áll a helyzet magaslatán és hogy még finomabban fogalmazzak, még csak árnyéka sem annak az önnön valójának, akit 1998-2002 között megismerhettünk. Ennyire számít a kor? Mert most egy vén totyakos tróger, mondjuk kb. egy Boros kaliberét bírja felmutatni, ami több, mint kiábrándító.

Ja és az EU katonai törekvései. Tényleg csak az irántad és a blog szerkesztői iránt érzett tiszteletem tart vissza attól, hogy ne egy Ford Fairlane féle cifra káromkodással válaszoljak. Szóval maradjunk a plasztikus példáknál. Mondjuk itt van ez a líbiai kis incidens. Ez mindent elárul az ún. szövetségesi kohézióról. A franciák akarják, lőnek is. A németek nem, mert hát tudjuk miért..., hisz Afganisztánban is csak akkor lőnek, ha már direkt találat érte őket, de először még a csőretöltött vaktölténnyel, nehogy baja essen Mahmudéknak. Aztán meg ott van a bunga-bunga ászkirálycsávó Berlusconi, aki akar is meg nem is. Egyik nap leszidják egymás felmenőit Sarkoval és bosszúból líbiai menekültekkel árasztja el Franciaországot, másnap meg már egymás vállát lapogatják, mégiscsak bombáznak egy kicsit az olaszok, no meg Sarko meg van hívva a következő "Szüzet szüntess! Lányoknak belépés ingyenes és csak 18 év alatt!" partira.

Szóval EDA ezekkel??? Ja, papíron, a bizottságokban, a power pointos prezentációk alatt és a konferenciák koktélos poharazgatásai közben, de nem ott ahol igazán szükség lenne rájuk...
A NATO főtitkára arra szólította fel a szövetség tagállamait, hogy ne törekedjenek minden téren a legmodernebb védelmi képességek kialakítására és fenntartására. (folyt.=>) Anders Fogh Rasmussen a belga Királyi Védelmi Intézet (ISRD) egy rendezvényén beszélt…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.05.10 23:06:44
@Condottiere:

Ok. Alapvetően igazad van, de manapság meg állandóan amiatt panaszkodunk, hogy nincsen semmilyen ázsiónk, hisz csak körleteket vigyázunk fel, ajtónállunk meg budit pucolunk. Erre miért lenne büszke kis hazánk?

Ha pár "night raid"-el meg kifüstölnénk néhány Tangot, természetesen a szükséges KIA mellett, akkor mindjárt más lenne a helyzet. Most nem azért, de milyen katona az, aki nem vállalja a halált? Ez a baj a németekkel is. Csücsülnek a kis, jól páncélozott csapatszállítóikban és még az orruk hegyét se dugják ki. Bezzeg a nagypapa Harkovnál, hej...mondjuk azt a küldetést jobban a magukénak érezték :-)
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.05.10 23:13:00
@drazsé:

A conteod nem áll szerintem messze a valóságtól! Ezt az egészet véleményem szerint úgy gondolták ki, hogy lehetőleg a NATO tagok a specializációik miatt ne tudjanak egymás ellen teljes spektrumú felszereléssel fellépni, még ha finanszírozni is tudnák azt (muhahahaha, most a görögökre godoltam egy percre a görög-török viszály relációjában, most jó sokáig nem lesznek az öreg görög Phantomok lecserélve), hanem csak kifelé tudjon egy nagy, egymást kiegészítő csapásmérő erőként fellépni.
Bizonyára másban is felmerült már a gondolat: mégis mi alapján határozzák meg a különböző fegyveres konfliktusok áldozatainak számát, s mennyire bízhatunk az effajta becslésekben? Egy nemrég megjelent kanadai tanulmány - ha meg nem is oldja - legalábbis új megvilágításba…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.02.14 23:21:28
@paranoid T.R. marcipan:

"A fegyvert fogók nagy részének lövése sincs, h miért is harcol. Főleg azért, mert már az apja meg a nagyapja is ezt csinálta."

A legnagyobb őrület Afrikában tényleg ez. A szerbek se voltak hamvába holt gyerekek, de legalább tényleg tudták, hogy éppen miért megy az egész hacacáré. Ezeknek a szerencsétlen afrikaiak meg többnyire fingjuk sincs, csak azzal szembesülnek, hogy bemegy a falujukba valami nagy hangú ember és ígérgetéssel, de inkább fegyverrel, sokszor azzal a kijelentésével, hogy ő Jézus (vagy Csupaszsegg Tábornok) elviszi a férfiakat és a gyerekeket, mellesleg megerőszakolja az embereivel a fél falut és odébbállnak. Aztán terrorizálják a saját embereiket és a gyerekeket, telenyomják őket droggal és úgy eresztik rá a másik klánra. Hát ez mekkora gáz! Ruanda volt talán az egyik kivétel, mert tisztességesen meg lett mondva, hogy a tuszi a hutut, a hutu a tuszit. A kegyetlenséggel kapcsolatban pedig életem egyik legmegrázóbb személyes beszámolóját is onnan hallottam. A konfliktus előtt a meginterjúvolt tuszi egy hutu szomszédja volt és csendben-rendben éldegéltek egymás mellett. Megjött az ukáz, hogy mostmár egymást írtani kell, erre már nem tudom melyiknek a felesége is beállt a machetesek közzé és úgy vágta le a fejét a szomszédja 4 éves gyerekének az apa szeme láttára, hogy az ő kb. hasonló korú gyereke a hátára volt kötve, ahogy az Afrikában szokás... :-(((
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.02.15 13:03:43
@Rammjaeger83:

Hát bizony, bizony. Egyébként az utóbbi bejegyzésekről egy Rutger Hauer film jutott az eszembe (sajnos a címet elfelejtettem), amiben a vallásháborúk idején zsoldost játszott. Az egyik kedvenc jelenetem, amikor a henyélésüket megszakítva az egyik cimborájuk beront hozzájuk, hogy az XY városnál megint dúl a harc. Erre visszakérdeztek, hogy ki fizet jobban a lutheránusok vagy a pápisták? Erre a válasz: most a pápisták! Na, akkor odamegyünk...
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.05.08 01:17:44
@88mm:

Köszi! Erre a filmre gondoltam!
Irak sejtelmessége 2003. március 20-a óta nagyban átalakult.  Vegyük csak Bagdad példáját. Az 1001 éjszaka Bagdadja, az Abbászida birodalom központja manapság inkább csak az IED-k és VBIED-k kapcsán tűnik fel napjainkban (és ezt is egyre ritkábban). Ugyanakkor két…..
 Épp a napokban olvastam Szily Laci remek cikkét a Time Out Budapestben az extrém városi horgászat (EVH) nevű sportról. Ennek, mint írja klasszikus változata volt, hogy az ember sertésbélféreggel fogott halat a trutyiból a Duna szennyvízbefolyóinál. A csatornázás óta persze…..
parakovacs A Moszkva tér egy... 2010.05.01 16:11:00
  ... hihetetlen hely, pedig már jártam Karcagon és Szekszárdon is, de vallom, az ilyesmit csak kitalálni lehet, jelentős mennyiségű tudatmódosító szerek bevonásával, mert azért az mégiscsak különös, hogy amikor tegnap ballagtam hazafelé (nem túl késői óra, talán 11), a…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.05.02 00:00:13
Horváth "Mégtarlósbuburaisszivesebbenszavazokmintrádteanyaszomoritó" Csaba óriásplakátokon ígérte meg, hogy május elsején mond valami orbitális marhaságot annak örömére, hogy még mindig nem vonta vissza a főpolgármester-jelöltségét az, ami a szocialista pártból…..
w Ante portas 2010.04.07 07:30:00
  Minden egész eltörött I. Négy-, esetleg háromrészes cikksorozattal, tarkabarka gondolatcsokorral jelentkezik a blog a választások célegyenesében. Bár később egyes elemzők koherens stretégiaként próbálják interpretálni, szerző valójában csapongó, bizonytalan gondolatait…..
A gigamelltartós és óriási rúzsos street art után újabb nagy és színes szobrok jelentek meg Budapest utcáin: Lego-szerű lovak nyergébe ültetett nem éppen nyalka huszárok vigyázzák a forgalmas tereket. Március idusa felé közeledve kétségünk sincs arról, hogy ki rendelte el a…..
Kinetográf Mit üzen az Avatar? 2010.03.02 15:13:00
Olvasom, hogy Cameron filmje itthon megugrotta az egy milkás nézőszámot - ez bizony nem semmi, hisz rendezőnk minden tizedik honpolgárunkat rá tudta arra venni, hogy ne a 'Köztet nézze otthon, hanem csengesse ki az emelt jegyárat valamelyik plázában. A tömegek persze nyilvánvalóan a…..
Ezt nem mi mondjuk, hanem abszurd módon néhány dühös izraeli úriember  (folyt.=>) akiknek nem tetszett, hogy más izraeliek a Kelet-Jeruzsálem Sheikh Jarrah negyedében folyó kilakoltatások, vulgárisabban szólva az etnikai tisztogatás  (palesztinok ki, telepesek be) ellen…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.02.26 13:58:01
@Kullancs1983:

Amit mondtál, az is egy jó példa, hogy mennyire nem lehet sztereotíp módon zsidózni, hisz a szivárvány minden színe (ld. Kristóf barátunk) megvan bennük és az olvasottabjai (pl. Uri Avnori) sokszor azt vízionálták, hogy nem a külső, hanem éppen a belső nyomás vezethet mondjuk Izrael feldarabolódásához.

Ezért röhögök, amikor kis hazánk politikai "árokásási" és "árok be nem temetési" helyzetéről szomorkodunk. Nézzük meg mi van Izraelben, Spanyolországban vagy éppen Belgiumban. UGYANAZ csak a pártok vagy vallási felekezetek neve más.
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.02.28 00:32:10
@Kullancs1983:

Belgium nincs olyan mélyen a salakanyagban? Maximum anyagilag. Erkölcsileg viszont nyakig. Hogy lehet az, hogy a vallonok és a flamandok úgy gyűlölik egymást, hogy gyakorlatilag kidobják a másikat az éttermükből vagy nem hajlandóak megszólalni a másik nyelvén egy önkormányzati képviselői testületi ülésen, holott nagyon is jól tudnak egymás nyelvén? Ja és ne felejtsem, hogy Belgium kettészakításának etnikai alapon való megoldása igen népszerű téma úgy a vallonoknál, mint a flamandoknál. A spanyoloknál pedig ugyanúgy meg van az árok a monarchisták és a kommun..., akarom mondani a szocialisták között. Egy-két téma kovácsolja csak össze őket, mint pl. a katalánok vagy a baszkok elleni gyűlölet...
Hozzon bármit a jövő, mindig lehet mélyebbre süllyedni - természetesen a PR terén is.(folyt.=>)Az ukrán hadsereg hivatalos toborzóreklámja a közelmúltból:Az osztrák koppintás:Tudomásom szerint ez az első történelmi példa arra, hogy Ausztria Ukrajnától vett át…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.02.22 20:59:42
@Cs:

Megnéztem a "rendezői verziót". Köszi a linket. Korábbi filmek szinkronjait vágták be és nagyon cool volt, de leginkább a kommenteken röhögtem. Szegény sógorok minden önbecsülésüket elvesztve, összeszakadva kommentelgettek. Olyanokat, hogy pl. ez is jobb volt, mint az eredeti, illetve az eredetit nem lehet alulmúlni :-))))))))))))))
Másfél hete megtartották az idei müncheni biztpol konferenciát, szokás szerint egy rakás nagyon-nagyon fontos figura közreműködésével. De legalább végre elérhetőek a beszédek. (folyt.=>)Pl. Westerwelle azt mondta: "Vor Europa muss sich niemand fürchten, aber auf Europa soll…..
Eljött az ideje, hogy barkácsoljunk egy keveset a blogon. Lássuk hát, mik az újdonságok.[KNN Breaking News]: A mindennapok során rengeteg olyan érdekes cikkel, tanulmánnyal, videóval, miegymással találkozunk, melyek köré nem érdemes (vagy éppen csak nincs időnk) posztot…..
Első Osztályú Huszárkapitány 2010.02.16 09:06:51