Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harrison Bergeron

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1918. Az amerikai USS Fanning romboló által elfogott német U-58 tengeralattjáró tisztjei és legénysége megérkeznek a Fort McPherson-i (Georgia, USA) fogolytáborba..
Harrison Bergeron 2020.09.13 12:44:15
@lutria: Van alatta valami kerítésmaradvány, ami azt sugallja, hogy az útról érkezett, de akár pont fékhiba is lehetett a kiváltó ok.
  A XX. századi magyar történelem során Bogár János és névazonos fia az állami ítélet-végrehajtások emblematikus szereplői voltak. Történelmi turbulencia ide vagy oda, a két Bogár évtizedeken és rendszereken keresztül hajtotta végre az állam által kiszabott halálos ítéleteket. Akasztottak…..
Amióta megboldogult az Urbanista, azóta tervezgetem, hogy új blogot indítok. Természetesen házakról, városokról, közterekről, parkokról, zenéről és kiállításokról, esetleg mindenféle más kulturális és kulturálatlan témáról, ahogy azt szoktam. Szó se róla, rengeteget írok azóta is, posztot, cikket,…..
Fényképezni ma már egy okostelefonnal sem jelent nehézséget, ám hosszú volt az út, míg idáig elért a fotográfia. Ki volt az első ember, akit megörökítettek? Mikor sikerült először lefotózni a Földet az űrből? Bemutatjuk a fotózás történetének legfontosabb állomásait.  1. Itt kezdődött minden A…..
Harrison Bergeron 2020.08.01 11:43:10
Néhány napja – értelemszerűen szerény körülmények között – emlékezett meg a világ arról, hogy Európában 75 éve ért véget a II. világháború. A náci Németország kapitulációjának évfordulóján, Győzelem Napján elsősorban a sok millió áldozatra szokás emlékezni, ám emellett a harcok során…..
Bár a hóhérok alapvető feladata volt az élőt holttá tenni, az eközben szerzett tapasztalataik révén kialakult gyógyító képességüknek köszönhetően mégis kiemelkedő orvoslási tevékenységet folytattak évszázadokon keresztül. Magyarországon is, mint minden más nemzet kultúrájában, a hóhér személyéhez…..
Harrison Bergeron 2020.07.09 14:48:23
      Tamás Gáspár Miklós írt ma egy cikket "Churchill, a rasszista" címmel, amiből nyilván lesz majd mandinerista dörgedelem. A professzor úr egyik főérve Churchill ellen (ha Tamás Gáspár Miklós TGM, akkor Winston Churchill... inkább kíírom a nevét) az 1943-44-es bengáli éhinséggel…..
Az egykori gótikus kapu, kétoldalán a kolduspadokkal. Bocs a panorámaképért, csak így fért bele Templomséták Budapesten címmel írok épp egy könyvet, mellyel a főváros legizgalmasabb templomaihoz, zsinagógáihoz, sőt ókori szentélyeihez szeretnék városi túrákat ajánlani. Közben persze rengeteg olyan…..
Harrison Bergeron 2020.06.18 21:03:57
Egy nagy múltú német zeneműkiadó Gustav Mahler életművét igyekszik kitisztázni és sorra jelenteti meg új kiadásban a komponista műveit. Kutatásaik során jutottak el Budapestre, illetve a III. szimfónia 1905-ös magyarországi bemutatójához, melyet egy teljesen ismeretlen karmester, bizonyos Feld…..
Harrison Bergeron 2020.06.16 20:16:59
fáymiklós Magyarul semmi értelme 2020.05.30 07:42:18
Nincsenek illúzióim: egy fénykép népszerűségének a titka a rajta látható emberen és a reprodukáltság számán múlik, nem azért volt a hetvenes években minden amerikai diákszobában ott Farrah Fawcett, mert olyan érdekesnek találták a fehér fogsor és a piros fürdőruha együttesét, hanem mert jaj, de jó…..
Harrison Bergeron 2020.05.30 12:42:49
Amikor 1980. szeptember 22-én Délnyugat-Irán elfoglalásának szándékával az iraki hadsereg hat hadosztályának katonái átlépték a határt, Irak diktátora, Szaddám Huszein úgy gondolta, csapatai néhány hét alatt megsemmisítő győzelmet aratnak majd az előző évi forradalom miatt végletesen meggyengült…..
Harrison Bergeron 2020.05.05 09:50:25
Az elmúlt hetekben, hónapokban több ízben felmerült Északnyugat-Európában, hogy a klímaváltozás miatt alapjaiban kellene átgondolni az Északi-tenger menti vízvédelmi rendszereket, enélkül ugyanis a következő évtizedekben óriási területek kerülhetnek víz alá, mint az 1962-es hamburgi vihardagály…..
Harrison Bergeron 2020.05.04 10:09:23
A most következő bejegyzésben a hidegháború idején eltűnt, vagy vélhetően eltűnt néhány űrhajósról lesz szó. A téma nagysága miatt csak néhány érdekesebb esetet vagy személyt választottunk ki, mivel ezzel a témával akár egy 200+ oldal hosszúságú könyvet is meg lehetne tölteni...
Harrison Bergeron 2020.02.19 21:26:52
@Névtelen Minorita: a kultúra ismerője a kulturált ember, aki vagy figyelt az általánosban, vagy használja a helyesírás-ellenőrt, mert az bizony ezt javítja. Amúgy egyetértek, kulturáltan is lehet kultúráról vitatkozni. Hajrá!
A következő kis képösszeállítás, a világ első űrhajósának magánéletét hivatott bemutatni. Jurij Gagarin életéről most nem lesz szó, beszéljenek inkább a képek.   Gagarin vízisíelés közben a Krím-félszigetnél..
MovieCops ELFÚJTA A SZÉL 2024.03.11 06:00:00
Idén nyolcvanöt éves minden idők egyik leghíresebb és legnépszerűbb filmje, a tíz Oscar-díjjal elismert Elfújta a szél (1939). Alapjául egy akkoriban még ismeretlen szerző, az atlantai Margaret Mitchell romantikus regénye szolgált. A kötet eleinte nem nagyon érdekelte a filmmogulokat, akik kényesnek…..
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. idén már ez a ötödik szériája a…..
Harrison Bergeron 2019.12.30 17:42:19
Pár éve újra rendeznek Magyarországon Táncdalfesztiválokat, régi és új arcokkal, klasszikus számokkal. Éppen néhány hete láttam a 2020. január 11-re tervezett Táncdalfesztivál plakátját a fővárosban. Elgondolkodtam hogy mit is jelentett nekem, aki gyerekként láttam az elsőt 1981-ben. Nem szégyellem,…..
Traducere de: Sebők Tímea  (Versiunea engleză a textului se găsește aici, iar versiunea maghiară aici.) Cu 101 de ani în urmă, în 1 decembrie a avut loc Marea Adunare Națională de la Alba Iulia. Aici a fost proclamată, în Declarația de la Alba Iulia, „unirea acelor români și a tuturor teritoriilor…..
A mostani helyszín a Szovjetunió legnagyobb rakétabázisa volt, melyen nukleáris tölteteket is tároltak. Chukotka, avagy magyarul Csukotka, vagy Csukcsföld, egy terület Oroszország észak-keleti részén. A terület a Szovjetunió védelme szempontjából jelentős volt. Az itt létesült bázis, mely a…..
Harrison Bergeron 2019.12.11 16:57:29
A második világháború végével az USA hadereje vált a világ legerősebbikévé. Légiereje a legkorszerűbb volt, szárazföldi haderejében szolgáló katonák a világ legjobb felszerelésével rendelkeztek, haditengerészete pedig átvette Nagy-Britanniától az elsőséget. A US Navy több repülőgép-hordozóval…..
E héttől a blogon minden hétfőn egy érdekességgel fogok jelentkezni az amerikai politika történelméből. Melyik két rivális alapító atya halt meg ugyanazon a napon? Melyik alkotmánykiegészítés elfogadása vezethető vissza egy másodéves egyetemista esszéjére? Volt-e az Egyesült Államoknak női elnöke?…..
Harrison Bergeron 2019.08.27 17:34:02
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. idén már ez a negyedik szériája a…..
Harrison Bergeron 2019.01.01 18:55:44
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. idén már ez a negyedik szériája a…..
Harrison Bergeron 2019.01.01 18:46:36
150 évvel ezelőtt 1861. szeptember 11-én született Erich von Falkenhayn német tábornok, 1913 és 1915 között a Német Birodalom hadügyminisztere, 1914 és 1916 között a német hadsereg főparancsnoka. Falkenhayn porosz nemesi, katona családba született, így nem meglepő, hogy ő is a…..
Harrison Bergeron 2018.12.30 17:52:20