Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[c]

0 bejegyzést írt és 3443 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt olyan szülő, akinek jutott matrac az ágy mellett, én egy széken töltöttem el azt a 3 napot, ameddig bent voltunk. Tragikus volt. Tisztelt blog!   Felháborodott szülőként szeretném megosztani önökkel a mi kis történetünket. Egyedülálló szülőként a legfontosabb az ember számára, hogy a…..
[c] 2016.05.31 16:04:55
@rest of boys: Ezen már én is gondolkodtam. Nyilván van helyzet, amikor fontos, hogy ott legyen a szülő, de miért ez a default?
Ettől függetlenül simán el tudom képzelni, hogy a nővérek túl durvák voltak a gyerekkel; szerintem a felnőttek jó részének (beleértve az egészségügyiseket is) fogalma sincs, mire van szüksége ilyenkor egy gyereknek.
Kisgyermekes szülőként, és munkaügyi szakértőként is folyamatosan találkozom a címben szereplő kérdéssel. Szülőként ez inkább lelkiismereti, szakmailag inkább anyagi szempontból fontos kérdés. Fiatal anyukák ezrei teszik fel maguknak a kérdést: vajon szabad-e dolgoznom kisgyermek mellett? Nem leszek…..
Korábban foglalkoztunk azzal, hogy az apák mennyi szülési szabadságot kapnak, azonban ennél is fontosabb, hogy az anyák ilyenkor az anyák mennyit lehetnek otthon a gyerekkel úgy, hogy fizetést, vagy valamilyen pótlékot/segélyt kapnak. Azt azért érdemes leszögezni, hogy nemcsak a…..
[c] 2016.05.11 12:56:08
@István Magyari: Az apa is mehet gyesre. Nosza!
Az a baj, hogy az ideológia jelenleg nem képes versenyt tartani a felgyorsult és megváltozott értékrendekkel. Amikor Orbán Viktor azt nyilatkozza, hogy nem minden család család, és bizony vannak olyan családok, akik szerinte nem családban élnek, ráadásul minden törvényt és támogatást ennek…..
[c] 2016.05.07 13:26:17
@Peter100: "Lassan szégyen lesz heterónak lenni, és hülye vagy ha gyermeket nevelsz, a kutya sokkal jobb. B@sszátok meg.."
Ez akkora ordas nagy demagógia, hogy cáfolni sincs kedvem.
[c] 2016.05.07 13:30:41
@hagyma: "ha mindenki buzi less, vagy senki nem akar csaladot akkor kihalunk
ez van kerem szepen"
Aha, pont ez a veszély fenyeget... Nem ám a természet kizsákmányolása, a bőrükbe nem férő "nagyhatalmak" háborúja, hanem hogy divatból mindenki buzi lesz. Ez már csak így megy, a négygyermekes, orbáni családban élő édesapa meglátja Conchita Wurstot a tévében, és másnap arra ébred, hogy más férfiakat akar farba szeretni.
„Mi a nő dolga? – a férfiak már elmondták nekünk, most mi jövünk” címmel tartott kerekasztal beszélgetést a Progresszív Teológiai Fórum április 11-én este. A K11 Művészeti és Kulturális Központban megrendezett alkalom fontos témát feszegetett és nagy érdeklődésre tartott számot. Katolikus,…..
[c] 2016.04.13 18:35:50
@joghurut: Forrás, statisztika? A könyvtárosokon kívül.
Esetleg nem-e lehet-e, hogy bizonyos szakmákban azért is felülreprezentáltak a nők (lásd pedagógia), mert ezek anyagi megbecsültsége a béka feneke alatt van?
Ha nem várnánk el a férfiaktól, hogy családfenntartóként működjenek, a nőktől pedig, hogy karrierlehetőségeiket feláldozzák a család oltárán, akkor ez jóval kevésbé lenne jellemző.
[c] 2016.04.13 18:35:56
@steery: Ez csak reakció arra, hogy boldog-boldogtalan vallási-ideológiai alapon próbál belepofázni az életünkbe a kormány közreműködésével.
[c] 2016.04.13 18:36:13
@csakférfi: ".Ez a gondolatmenet nem tőlem származik hanem az élet írja ezen törvényeket amik minden élőlényre vonatkoznak."
Nem, egy faj fennmaradásának nem feltétele, hogy minden egyede szaporodjon, nem is szaporodik minden egyed. Miért kellene, hogy az embernél másképp legyen, főleg ebben a túlnépesedő világban?
Nem elég, hogy lassan 8 milliárdan vagyunk, a jelenleg gyerektelenek is csináljanak gyereket, hátha kétszer annyian leszünk? Minek?

"Mégis mit gondolnak emberek?hogy azért születtek hogy .....!aztán öregkorukban magányosan gyerektelenül haljanak meg."
Ez őszintén szólva nem nagyon hat meg. Így is, úgy is szembe kell néznem az elmúlással, ezen az, hogy gyereket csinálunk, semmit nem változtat, a halálban magányos leszek.
Mindenkinek, aki abban a hitben ringatja magát, hogy a gyerekei által "tovább él", üzenek, hogy struccpolitikát folytat. Tovább élnek - a génjeim maximum, de a génjeim nem én vagyok.
Ez a "szaporodj, hogy legyen értelme a kis porszem-életednek" a top 5 "leghülyébb indok a gyerekvállalásra" egyike.
Mint már előrevetítettem, a jó párkapcsolathoz a kapcsolat egyenlőségen alapuló működtetése szükséges. Ma, Magyarországon az a terület, amiben ez a legkevésbé tud működni a tapasztalatom szerint, az a háztartás. A mai napig hallom - mindenféle embertől -, hogy van a női munka, meg a férfi munka.…..
[c] 2016.03.20 23:55:24
@hallatlan: "Van olyan amit mindenki el tud végezni
és van olyan amit csak a férfi"
Ebből valóban akad pár egy családi házban, de sokan a panellakók közül is ezzel jönnek, hogy "na de a férfimunkák" - milyen férfimunkák? Csőszerelés - oké, de hány évente?
Polcszerelés - hány évente?
Ezzel szemben a mosogatás, takarítás mindennapos munkák, minden napodból elvesznek egy keveset (vagy sokat, attól függ, mekkora a család).
Megjegyzem, igen sok fizikai jellegű munkát képesek nők is elvégezni; van olyan nőnemű ismerősöm, aki egymaga glettelte, festette, burkolta a lakását, mert a "mesterek", akiket először alkalmazott, trehány munkát végeztek (tényleg, láttam); ezek közül egyik sem megtanulhatatlan egy nő számára sem, sőt. Más kérdés, hogy vannak, akik megjátsszák a naiv, gyenge nőt, és képesek egy villanykörtecserével is megvárni a Férfit (ez komolyan kiakaszt), de ez nem a képesség, hanem a hajlandóság hiányára utal, és nem bizonyítja, hogy említettek kimondottan férfimunkák volnának.
Amúgy nincs bajom azzal, ha egy pár a "hagyományos" munkamegosztás szerint osztja fel a teendőket, amíg mindkettejüknek megfelel, de ezt gyakran használják az aránytalanság elfedésére; mert akármennyire is női vagy férfimunka valami, ha az egyik félnek aránytalanul sok idejét rabolja el a másikéhoz képest, akkor ott valami nem kóser.
[c] 2016.03.21 12:51:56
@Trisi: Hát... fura. Kb. mintha nem egyazon bolygónk élnénk, mármint ezek a nők és én :)
Magyarországon évente 17 anyát veszítettünk el százezer szülésre vetítve ...Magyarországon évente 350-530 babát veszítettünk el százezer szülésre vetítve ...Magyarországon 2015-ben 10-ből 4 kisbaba császármetszéssel érkezett a világra, édesanyján nagy hasi műtétet végeztek 40 000 anya és 40 000…..
[c] 2016.03.20 15:11:00
@Rébusz: Nekem sem tetszik a mozgalom császárellenes felhangja - bár nem ez volt az eredeti célja, csak megszállták a császárellenesek, a mozgalom elindítói pedig próbálják ezt tompítani, ellensúlyozni -, és abban is egyetértünk, hogy nincs ideális arányszám. De: igenis túl sok a rutinszerű, indokolatlan beavatkozás, ami hatással lehet a szülés későbbi menetére; sok szülészeten rutinszerűen nyomják az oxitocint, és akkor már persze, hogy vágni kell, hiszen a női test nem képes a felgyorsított folyamathoz alkalmazkodni.
Nem csak a császár erőltetése okozhat bajt, ebben is egyetértünk, de: előfordul, hogy épp az orvos ragaszkodik hozzá túlzottan, mert ők "a természetes szülést támogató" intézmény, aztán passzírozhatják kifele a gyereket - annak minden biológiai-fizikai következményével.
[c] 2016.03.20 15:28:24
@Mj: Nagyrészt egyetértek, de:
"A császármetszés ugyanakkor divat, és akkor is alkalmazzák fű-fa-virágon, amikor semmi sem indokolná, pusztán azért, mert az anya ezt kéri, és olyan orvost választ, aki hajlandó rá akkor is, ha nincs is rá szükség."
Én nem látom ördögtől valónak, ha az anya kéri; természetesen abban az esetben, ha nincs egészségügyi ellenjavallata. Bizonyára megvan az oka, és nem feltétlenül az, hogy félti a "perselyt".
[c] 2016.03.20 15:28:55
@[c]: "előfordul, hogy épp az orvos ragaszkodik hozzá túlzottan" - mármint a hüvelyi szüléshez.
A Budapestre költözés már önmagában nagy váltás, de sokunk számára még eggyel bővül az új élmények sora: ilyenkor költözünk először egy fedél alá egy lánnyal. Szerelem, barátság, a magas rezsi költségek, sok minden lehet a háttérben. Ha pedig egy férfi erre a döntésre adja a fejét, akkor van egy pár…..
[c] 2016.03.16 00:50:32
@McKinney:
- Apa, én miért születtem meg?
- Azért, Kevinke, mert tele volt a tököm vele, hogy anyád ráér ilyen fiszem-faszom lakásdíszítgetésre meg körömfestegetésre.
Eredetileg csak arról akartam írni, hogy "Miért nem szülnek a magyar nők?", de valami azt súgta, hogy hitelesebb vagyok, ha magamból indulok ki először, és utána írok kicsit általánosabban. A teljesség igénye nélkül írom ezt, inkább csak mozgósítónak szánom, semmi esetre sem arra, hogy bárki is…..
[c] 2016.03.02 22:41:26
@elektromosgyalogos: Nem igazán értem, miért kellene, hogy érdekeljen a génjeim sorsa.
Kovács Józsinak Jászkarafaszajenőről született három gyereke. Ki fog emlékezni Kovács Józsira kétszáz év múlva? Kit érdekel Kovács Józsi?
[c] 2016.03.02 22:49:36
@Sandor Akarki: Nem tudom, milyen harmincasok között jársz, de felénk nem így néznek ki a 35 évesek.

"Meg onnantól úgy bő felével megnő első gyerekeseknél a deformált, génhibás gyerek születésének gyakorisága."
Milyen génhiba, milyen deformáció? Van statisztikád?

"Az ember ezer évek óta valahol 15-20 év körül kezd szülni, manapság a jobb életfeltételek miatt inkább 15 a reális."
Csakhogy évszázadokkal, évezredekkel ezelőtt 40 évesen kvázi aggastyánnak számítottál volna, ha egyáltalán megéred, ma pedig egy 40 éves ember, akit nem tett tönkre a folyamatos stressz, mint a magyarok jelentős részét, még ereje teljében van.
Nem mellékesen dédanyáink is szültek 40 évesen, csak nem a - teszemazt - másodikat, hanem a tizediket.
[c] 2016.03.02 22:52:52
@Leylandi: "Ja, nálunk is, a szegényebb borsodi-szabolcsi néprétegeknek azért van egy családban 5-6 gyerekük, mert amíg te tudod, hogy a teszkóban a DUREX feliratú doboz gumit takar, addig a szegények azt hiszik, hogy gombelemet... "
Olvasd a Nyomor széle blogot, és majd meglátod.
Persze nem arról van szó, hogy ne tudnák, mire jó a gumi.
2012-ben Magyarországon az abortusznak három törvényes oka lehetett, az egészségügyi indokok, ha a terhesség bűncselekmény következménye, valamint, ha a terhes nő súlyos válsághelyzetben van. A törvény szerint: "Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi…..
[c] 2016.02.26 23:58:09
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Oké. De a nemkívánt gyerekeket a te ajtód előtt teszik le. Így jó lesz?
Lelkizóna Kincset érő apák 2016.02.23 21:43:44
Apa-fia, apa-lánya: különleges kapcsolatok ezek. Apa a példakép, az erő, az ellenfél, a minta, a szigor, a férfiideál, az első szerelem, a cinkos, a haver, a legjobb barát, a legfőbb mérce egy személyben. Különböző életkorokban más és más oldala mutatkozik meg az apa-gyerek közötti köteléknek. Az…..
[c] 2016.02.24 21:09:56
@Czecz Fruzsina: Én - nőként - annak látom. Azon tulajdonságok többsége, amelyeket a cikk az apákhoz illetve az apával töltött időhöz társít, számomra sokkal vonzóbbak az anyákhoz társítottaknál; kiemelném a kreativitást, problémamegoldó készséget, lazaságot, bátorságot. És az a helyzet, hogy általában a társadalom is ezen tulajdonságokat értékel; a kreativitás, s bátorság, az "valami".
Fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy az anyák "aggódóssága" részben az élethelyzetükből adódik. A legtöbb családban valóban úgy működnek a dolgok, ahogy írod (és nincs is azzal semmi baj, ha mindenkinek megfelel), de mindez nem biológiailag determinált.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Kedves Munkahelyi terror blog!   Segítséget - véleményt - szeretnék kérni, az alábbi "ügyemmel" kapcsolatban. Én jelenleg GYES mellett dolgozom újra munkáltatómnál, miután lányom betöltötte a 2 éves kort. Anno mikor…..
[c] 2016.02.23 13:30:21
@kekecke: "Ja, és törődj a gyerekeddel."
Ezt fontos volt odalökni a végére... Nem értem, honnan veszi boldog-boldogtalan a bátorságot, hogy beszóljon egy vadidegennek, aki nyilván gyengeelméjű, mióta szült egy gyereket, és nem tudja magától, hogy a gyerekkel törődni kell.
[c] 2016.02.23 17:56:25
@Sörömpőőr: Kétévesen?
"Én jelenleg GYES mellett dolgozom újra munkáltatómnál, miután lányom betöltötte a 2 éves kort."
[c] 2016.02.23 18:04:23
@Sörömpőőr: Nem ezt kérdezte eredetileg, hanem azt, hogy van-e gyereked. Márpedig ez a kérdés valid, ha tököd van, akkor is.
Megjegyzem, az apát is szokták szülőnek nevezni.
De szerintem csak trollkodsz.
Fotó: Szécsi István / Velvet "Olyan ez a nő, mint egy hirdetőoszlop, amit elvittek innen Budapestről" – mondta Bochkor Gábor Pierce Brosnan feleségéről, Keely Shaye Smithről a Music FM Önindító című műsorában a pénteki Bors szerint. A műsorvezető ezt annak kapcsán említette meg, hogy az ír…..
[c] 2016.02.12 15:48:29
@efi: Mert meghaltak, vazz'.
Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Még csak most találtam rá erre az oldalra illetve erre a történetre, ami szinte teljesen megegyezik a Tóth Krisztina által írottakkal csak pár év elteltével. 2014. júliusában költözés miatt munkahelyet is váltottam méghozzá a Magyar Államkincstárhoz kerültem.…..
[c] 2016.02.02 17:57:33
@Sadist: A nők többsége valóban akar gyereket, de erről - hogy mikor, hányat, és hogy dolgozó nőként vagy főállású anyaként - saját maga akar dönteni.
Kövérákos meg kibicel.
Nincs itt semmi ellentmondás.
[c] 2016.02.02 18:02:34
@Popeye76: Arra gondol, hogy így a nőkre dupla teher hárul, mivel egyszerre kell(ene) teljes értékű munkaerőnek meg főállású gyerekpesztrának is lenni. Ami igaz is, csak nem vágom, hogy erre miért az a megoldás, ha visszamegyünk a XIX. századba, és miért nem az, ha előre tekintünk és elfelejtjük azt az ostoba beidegződést, hogy "agyerekanődóga".
Például:
24.hu/fn/gazdasag/2014/01/05/apak-kovetelik-a-csaladbarat-munkavegzest/
[c] 2016.02.03 16:21:50
@Meridian74:Kevered az egyformaságot az egyenjogúsággal. A szülésen és a szoptatáson kívül egy férfi is képes mindenre, ami egy gyerek ellátásához kell. Nem azért nincs egyenjogúság, mert szülni csak a nő tud, hanem mert minden más munkát rálőcsölnek, ami a kölyökkel és a háztartással kapcsolatos.
  Sok okos és jogos meglátás került napvilágra a közelmúltban a női princípiumról, de a férfiéről hallgatunk. Javaslom, hogy törjük meg most ezt a csendet.   A férfi azért születik a világra, hogy szétdobálhassa a zoknijait. Arra, hogy valaki összeszedje utána az erőteljes szaganyaggal bíró…..
[c] 2016.01.16 20:46:31
@egalion: @Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: @Látens Inszinuáció: @szombi: @ütvekúró: @Dzsunior80: @David Carradine:
Az a jó a hozzátok hasonló ad hominem-be beleragadt kommentelőkben, hogy soha nem tájékozódtok.
Hácsé77 nevére katt, de ha nem sikerülne kikuglizni: hu.wikipedia.org/wiki/Hartay_Csaba
[c] 2016.01.16 20:47:20
@Sadist: Alkalmasint szólj majd modoroséknak is:
modoros.blog.hu/tags/hartay?_ts=20110705155910&page=2
[c] 2016.01.16 20:47:56
@[c]: mármint guglizni.
Az utóbbi évtizedekben szinte valamennyi, korábban „férfiasnak” tartott szakmában természetessé vált a nők jelenléte. A mérnöki szakma azonban egy azok közül, ahol a nők még mindig alulreprezentáltak. Sőt! A korábbi enyhe emelkedés után mostanában megint egyre kevesebben…..
[c] 2015.10.12 22:02:21
@Patrick Bateman: "Van ilyen, ovóbácsinak pl. olyan kevés férfi megy, hogy gyakorlatilag a hímnemű szóalak sem létezik."
Tanítónak, tanárnak se nagyon. TEHÁT nem érdekli őket.
Ugye?
Na mármost, ezzel csak az a gond, hogy régebben a pedagógia kifejezetten férfiszakma volt, tehát csak van abban valami, hogy nem kizárólag a veleszületett érdeklődés (hiánya) számít.
[c] 2015.10.12 22:04:47
@zZz: Lásd pedagógusszakma.
Igen, az is benne van, hogy a nőket "kevésbé motiválja a pénz" - de ugye nem gondolod, hogy ez csak és kizárólag holmi biológiai törvényszerűség, a szocializációhoz pedig semmi köze?
[c] 2015.10.12 22:05:42
@midnight coder: Na nemár.
                                                                         Megállapodtunk, hogy együtt töltjük a hétvégét a férjem egyedülálló munkatársával és kisfiával. Mivel nyitott esemény lesz a közös kolléganő esküvője, elhatároztuk, hogy elmegyünk vele arra a szertartásra. Kellemes…..
[c] 2015.09.30 13:42:00
@zizi77: " Néha mondjuk én sem értem, hogy miért nem érezheti magát jól valaki, ha nincs ott az asszony/ismeretségi körben van ilyen/. "
Nem erről van szó, hanem hogy őt meg se kérdezték, hogy akar-e a nyakába x db gyereket.
[c] 2015.09.30 13:52:40
@bElannaTorres: "gondolta nem halsz bele, hogy vigyázol a gyerekre egy estét"
Oszt' mi van, ha igenis "belehal"? Értsd: neki is járna kikapcsolódás, de ha mégsem jön össze, és csak az egyik fél kap rá lehetőséget, akkor sem egy idegennek a tiszte ezt eldönteni.
[c] 2015.09.30 13:52:45
@-JzK-: Szevasz, Móricka, akinek mindenről "az" jut eszébe.
A USA Network akkorát robbantott az újonc Mr. Robottal, hogy már a pilot tévés bemutatója előtt le kellett adni a rendelést a második évadra, és az utóbbi hetekben Amerikában kisebb jelenség lett a sorozat, miközben a nézők vadul szőtték az elméleteket, hogy éppen mi az isten…..
[c] 2015.09.22 03:26:48
@KisBéla: "Nyílván én járok rossz körökbe, de egy embert nem tudnék mondani a környezetemben, aki hajlandó lenne leülni egy buzival (meg annak a párjával) és - mi sem természetesebb módon - elfogyasztani egy vidám vacsit.)"

Te jársz rossz körökbe.
Különben a jelenettel kapcsolatban annyiban egyetértek, hogy nem volt szükséges, túltolták, ahogy az egész karaktert szvsz.
  Prostik. Út mellett, parkolóban, escort lányok a netről. rosszlanyok.hu, callgirls. Mióta világ a világ, nők áruba bocsájtják a testüket anyagi ellenszolgáltatásért cserébe. Van ennek egy pár éve felfutóban lévő és virágzóan fejlődő ága: fiatal lányok gáláns…..
[c] 2015.09.18 18:13:15
@Vizilabda: "A farkukért egy nő se ad 10 Forintot se"
Dehogynem. Lehet dugni idősebb üzletasszonyokat például, jó pénzért.
Ja, hogy undorító? Pont mint mosdatlan lúzereket leszopni.
Már négyezer forintért vannak repjegyek Londonba, az igazán ügyesek bő tízezerből összehozhatják az egy napos kalandot reptéri transzferrel együtt. Indulás hajnalban, hazaérkezés éjfélkor, transzfertől függően akár 6-8 óránk is lehet London belvárosában és nem dobunk ki…..
[c] 2015.09.18 18:09:13
@Croaker: Vittem a kézipoggyászban Algoflexet, senki nem foglalkozott vele.
Kötöttségek nélkül Szemetek 2015.09.07 08:36:20
A kormányzati gyűlölet-propagandának felülők és a von hause aus rasszisták legújabb heppje, hogy hát milyen állatok ezek a menekültek, mekkora szemetet hagytak maguk után (lásd még: nem tisztelik a kultúránkat). Nos, csak hogy lássák, mennyire nem olyan fekete-fehér minden, mint…..
[c] 2015.09.07 16:42:26
@cca.: "Ez a két csoport meg is érdemli egymást, csak mi, normális emberek érdemelnénk náluk különbeket."
És a kocsit felgyújtó ultrák hova tartoznak? Meg azok, akik telecseszik szétvert tévével, rossz mosógéppel és használt pelenkákkal az erdőket, parkokat, városszéli utakat etc.?
[c] 2015.09.07 16:44:18
@DeMarco: "Az egyik csoport fix ideig tartózkodik egy elég jól körülhatárolt helyen és FIZET a szolgáltatásokért, amiben a szemétszedés díja is benne van"
Buszmegállóban, egy méterre a kukától csikkhegyek; random kiserdő fái között háztartási gépek és egyebek romjai - ezek eltakarításáért ki fizet?
Három éve nem volt Gálvölgyi Show az RTL Klubon, azonban a csatorna nemrég úgy döntött, hogy egy speciális adás erejéig visszahozza műsort. Amerikának Colbert Report, John Oliver vagy Jon Stewart jutott, nekünk Gálvölgyi János jelentette a görbe tükröt a hazai közéleti, tévés…..
[c] 2015.09.06 15:46:23
@zsebatya: Mondjuk a régi Gálvölgyit* is lehetne, ha nem volnánk tisztában az azóta történt süllyedés mértékével.
* www.youtube.com/watch?v=1FxWVtq1wTU
  Érzésem szerint ez az a poszt, ahol a posztolónak nincs igaza, de lássuk, mit mond a köz, olvasás után szavazzon: elvárható, hogy a hotel személyzete kilogikázza vagy legalább gyanítsa a…..
[c] 2015.08.18 23:27:07
@Manyecska: "sza te végignézel minden dugaljt be van e dugva, az ablakon van gyerekzár???"
6 és 8 éves kölykökről van szó (a kicsi alhatott volna a szülőkkel), ebben a korban mi már felértük ésszel, hogy nem kellene a konnektorba nyúlkálni. Bár nem csodálkoznék, ha a posztoló gyerekei ebben lemaradtak volna kortársaiktól.
A mindennapok egyik leggyakoribb nyersanyaga a bőr. Annyira megszoktuk, hogy mindenhol ott van a ruházati elemektől kezdve a bútorokon át a kiegészítőkig, hogy teljesen elfelejtettük, honnan is származik, és milyen áron…..
[c] 2015.08.08 10:57:17
@gizmo26666: @Jossarian: Standard fogalmatlan idióták. Igen, az ember mindenevő, ezzel nincsen baj, de azzal nagyon is van, ha nem törekednek arra, hogy minél kevesebb szenvedést okozzanak, sőt; a még élő állatokat nyúzzák meg. Ha nem hiszitek, keressetek rá, sok videó van róla netszerte. Én nem fogok, láttam már eleget. Túl sokat is.
[c] 2015.08.08 11:00:57
@midnight coder: Csakhogy a ragadozónak nincs más eszköze, nekünk viszont van. Továbbá a ragadozó nem öl azért, hogy kitartott picsáknak csilliódolláros kis bőrtáskája lehessen.
[c] 2015.08.08 11:02:26
@WhiteFalcon: Ettől még kötelességünk lenne - értsd: erkölcsi kötelességünk - minél kevesebb szenvedést okozni nekik.