Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PiperPerabo

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Zöldség pakora 2019.12.29 07:00:00
Indiai bundázott zöldségek csicseriborsós bundában. Ezt tavaly tanultuk a nagylyánnyal az indiai főzőiskolában. Elhatároztuk, hogy most elkészítem a családnak vacsorára. Kicsit nagyobb választékot állítottam össze a zöldségek frontján, azután a kóstolgatás folyamán néhányat abbahagytam, mert nem…..
PiperPerabo 2019.12.31 15:51:37
PiperPerabo 2020.01.01 13:28:27
@Andrass9: Elnézést! Alighanem téves helyre írtam. Bocs. Nem fog ismétlődni. ….((
Vendégposzt PiperPerabo tollából.   Van annak már vagy hat éve, hogy elhatároztam, szárított paradicsomot fogok készíteni. Gondoltam, nem lehet egy komoly kihívás. Kiteszem a napra és a többit intézi a természet. Intézte is. Csak éppen nem a kívánt vagy elvárt eredménnyel. Akkoriban még többféle…..
PiperPerabo 2019.10.30 21:42:24
@kobold63: Már többen megválaszolták, csak megerősítem őket. A sütő is alkalmazható, de akkor már inkább az aszaló szerkentyű. Ha a divatos ár/érték arányt nézzük, az olcsócska napenergia a nyerő. Ha van.
PiperPerabo 2019.11.01 21:20:04
@kobold63: Nos igen. Egyesek a csodahüttőben lelnek kincseket, mások a csodaspájz kispolcán. Így könnyű. :-)
PiperPerabo 2019.11.01 21:46:57
@Dikusz: Ezek bizony nagyon jó árak. Ott ugye nem füstölik? Itt a házi készítésű füstölt sonka a múlt évben még 2000-ért ment.
A válasz elég egyszerű: főzzünk szilvásgombócot, de legyen kevesebb a szilvánk, mint amennyi tésztát készítettünk (merugye nem fogunk vastag tésztát tenni a szilva köré). A szilvásgombóc tésztájának a titka a zsír. Sok zsír! A tészta Varga Zsuzsi féle receptje pl. itt megtalálható...
PiperPerabo 2019.10.18 12:50:24
@Dikusz: / kg értendő?
Először 2010-ben volt szerencsém részt venni a monte-carlói tévéfesztiválon, akkor, amikor éppen az 50. évfordulójukat ünnepelték. A fesztivált Ranier herceg annak idején azért hívta életre, mert megirigyelte Cannes-tól a filmfesztivállal járó publicitást és celebhegyeket, nem mintha Monacónak saját…..
PiperPerabo 2019.05.23 19:24:20
Nálunk krumplipaprikásnak hívják, de a kettő ugyanaz! Alap kritérium a készítésénél, hogy legyen öreg krumpli odahaza. Valamiért újkrumpliból egészen más az íze - tán, mert az sokkal vizesebb krumpli! Namost már egy ideje azon filozofálok, hogy jó lenne főzni egyet.…..
PiperPerabo 2019.05.22 13:21:23
@közíró MAXVAL bircaman: Atyám! Már itt is?....((
Egyik kedves szomszédunk igencsak finom kocsonyát főz! Az még csak hagyján, de van valami speciális lilahagymasaláta receptje is hozzá, amitől igencsak jó lesz az a kocsonya. Rendszeresen csereberélünk mindenféle ételt. Kocsonyát, meg tökfőzeléket is ... Főleg az utóbbit!..
PiperPerabo 2019.03.22 12:09:38
@kobold63: Miért nem közelíti? Nem olyan agy dolog jó hagymát termeszteni. Vagy mégiscsak?
PiperPerabo 2019.03.24 11:19:15
Boldog nőnapot kívánunk minden hölgy olvasónknak!   Azt kérték a gyerekek, hogy valami steaket süssek vacsorára rizzsel, mert azt a legkisebb is megeszi. Ezen ne múljék ... Futás (autózás) a legközelebbi szupermarketbe, ahova én szeretek járni, mert a környéken ott a legszebb a hús és az…..
PiperPerabo 2019.03.08 07:09:57
@Dikusz: ahogy errefelé mondják: a sötétben minden macska fekete. :-)
Blogkocsma Rántott csirke 2019.02.10 07:00:00
Semmi mást nem érdemes a címhez adni, egy igazi Benke Laci bácsi recept. Biztos sokan csináltak már életükben, így nem egy truváj számukra. Azért tán érdemes elolvasni, hátha tanulnak valami újat (az olyanok is, mint a Fickó). Köretnek tepsis krumplit készítettem hozzá, de…..
Blogkocsma Baconös borjútekercs 2018.12.30 07:00:00
Boldog Új Évet Kívánunk!   Feleségem már megint vásárolt ... Most egy szárazon érlelt borjústeak nevű valamit vett féláron. Ha már érlelt, akkor nem gond, hogy közel a lejárat - úgyis azonnal elkészítem :) Azért gondban voltam, mert ez borjúcomb volt, ami az én ismereteim szerint nem a legjobb…..
Blogkocsma Ördögök lóháton 2018.12.27 07:00:00
Avagy Devils on horseback. Leggyakrabban sajttal vagy mandulával töltött aszalt szilvát tekernek körbe szalonnával, aztán megsütik. Néhol mangócsatnit töltenek a szilvába. Szokták variálni májjal és naranccsal is. Létezik Angels on horseback is, ami osztriga szalonnába tekerve és…..
PiperPerabo 2018.12.27 12:37:04
@kobold63: kobold mester! Végül is a szétszedhető, NDK jellegű hideg-meleg füstölő berendezés közzétételéből lett valami?
Vagy csak, -szokásaim szerint- én maradtam le róla?
Amúgy a kaja nagyon ott van. De eléggé szokványos. Persze attól még lehet utolérhetetlen. Mint ahogy az is.
Blogkocsma Nachos az USA-ból 2018.12.21 07:00:00
Szó szerint! Feleségem kedvence a Shorty's étteremlánc nachosa, én meg a chimichangájukat szeretem a margheritával. A mostani utamon az USA-ban az utolsó nap bementem egy könnyû ebédmargheritára, meg egy fajitára. Eszembe is jutott feleségem nachos rajongása. Kiváncsiságból…..
PiperPerabo 2018.12.22 12:06:27
@kobold63: Érdekes módon, ott is jól mutat. Ki a fene érti ezt??
Az érett (piros) példányokat a feleségem lenyúlta, hogy azt ő megeszi, mert ez egy nagyon gyümölcsös-aromás paprika. Nem is volt sok, mindössze két tövet ültettem. Vettem is hozzá töltelékanyagnak pár szem pritaminpaprikát, amivel a csípősségét is megfeleztem. Most kivételesen fűszereket is…..
PiperPerabo 2018.12.19 14:35:32
@Andrass9: Így karácsonytájt, inkább szeressük egymást gyerökök. Javaslom, küldj mindenki érdeklődőnek néhány mag Aji Crystalt, oszt lássuk, ki mire mögy vele. Ősszel majd lehet melldöngetni.
Én érdeklődöm, ammá bizonyos. :-)
PiperPerabo 2018.12.19 16:36:25
@Andrass9: Köszi. Privát ment.
A gyerekek a keddi napot választották halnapnak. Ekkor igyekeznek valami vízben élő élőlényt választani vacsorára. A múlt hétre Szent Jakab kagyló volt a választás, most pedig egy szép tőkehalfilé. Bújtam a netet egy ideig, mert enni már sokat ettem, de még soha nem…..
A chipotle Mexicóban füstölt jalapeño paprikát jelent, amit füstön szárítanak meg nagy gödrökben rakott tűzön. Mivel nekem nincs nagy gödröm (eltekintve az évek óta száraz szennyvízszikkasztótól), nem is tudom megszárítani. Ebből a szárított paprikából rehidratálással krémet készítenek. Persze a…..
PiperPerabo 2018.11.06 17:20:11
@Topy: @látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Mindenkinek elhiszek mindent. Sőt! De ne feledjük Annácskát, minden gasztroblogok ősanyját. Nézzük ő hogyan látja a kérdést: www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20130530-a-chipotle.html
PiperPerabo 2018.11.06 21:50:10
@látjátok feleim szümtükkel: Az ősanyának állítólag mexikói felmenői is vannak. Ezért vélheti azt a jóember, hogy kb tudja, miről beszél. Egyébként ez csak egy másik nézőpont akart lenni a körbejárhatóságot elősegítendő.

@Andrass9: Az Origó számomra nem létezik, de ez egy 2013-as elmentett cikk. A link nálam működik.
PiperPerabo 2018.11.06 23:22:27
@Waka: Csaknem eltaláltad az ősrégi csajozós dumát: Ki vagy te, hogy én igy kivagyok?!
A mozdony (egy offset smoker) megérkezése a háztartásomba felerősítette a füstölési vágyaimat. Tavaly még a grillre applikált hengerben füstöltem, de oda relatíve kevés húst tudtam tenni, meg macerás volt, hogy minden begyújtáshoz szét kellett szerelnem. Már január másodikán nekiálltam a húsok…..
PiperPerabo 2018.08.24 06:39:53
@kobold63: Khm...Szóval húsból készült a füstölő? És persze a kerítés meg kolbászból! :-) De félre a tréfát, én is szívesen megnézném ennek a füstölőnek a képeit, ha lehetséges.
Blogkocsma Csülökragu 2018.07.18 07:00:00
A nagy bevásárlásból maradt egy darabka csülök, miután mindent elsűlyesztettem a csodahüttőben. Egyedül voltam itthon, gondoltam egy jó kis ragu pont jóllakat. Még soha nem főztem ilyet, lássuk mire megyünk ketten: az öntöttvas lábas meg én (és mivel egyedül vagyok, nincs…..
PiperPerabo 2018.07.22 11:34:21
@Andrass9: Ez mire válasz? Ja! Nálam a ragu az ragu. A ragú úgy hangzik, mint a tők. Bár mindkettő helyes a hozzáértők szerint. :-)
Blogkocsma Kakasaprólék leves 2018.02.17 07:00:00
Mondhatnám, úgy is, hogy úrias nyugdíjasleves, de az nem lenne igaz: ilyen levest teljes munkaidőben dolgozó korrumpálódó NER vállalkozó se eszik gyakran! Kedves barátunknak két kakasa volt az ólban, oszt azok úgy viselkedtek, mintha dudások lennének, márpedig két dudás még…..
December 14-én debütált az újonnan indult tévécsatorna, az Epic Drama műsorán az Oxfordi gyilkosságok című brit krimisorozat. A történet az 1960-as években játszódik, a középpontban a fiatal, újonc rendőrrel Endeavour Morse-szal. Morse alakja hazánkban talán kevésbé ismert, már csak azért is, mert…..
Mindig is kíváncsi voltam, hogy mennyire biztonságos Kínából webshopon keresztül rendelni. Hallottam hihetetlenül nagy átverésekről és alig 1 hét alatt megérkező csomagokról is. Épp konyhai kütyük iránt érdeklődtünk, és itthon horribilis áron vannak a pár száz forint önköltségű Kínából importált…..
PiperPerabo 2018.01.09 21:51:55
Hátha valaki elkészíti szilveszterre ... Valamikor régen posztoltam egy egyben sült fehérpecsenyét, aminek az eredete az amerikai Roast Beef. Kaptam egy szép stefánia darabot a madarasban, bár nem volt nagyon nagy. Gondoltam egyszer kettőnknek jó is lesz ebédre egyben kisütve. Ez már azért is jó…..
PiperPerabo 2017.12.31 13:08:23
@trux77: Nos igen. Hagyma! Kíváncsi vagyok, Mary hogyan oldotta meg az élet durva gáncsvetését? Talán András tud róla valamit.
PiperPerabo 2018.01.01 07:02:11
@Andrass9: Köszönöm és BÚÉK az egész társaságnak!
Az úgy történt, hogy a tésztát már begyúrtam a borjúraguhoz papperdellének (5cm szélesmetélt), amikor egy baleset eredményeképpen szétkaszaboltam a kezeimet. Így viszont nem tudtam kinyújtani a tésztát. Folpackba csomagolva betettem a hűtőbe, hogy majd lesz valami, a ragu meg…..
PiperPerabo 2017.12.02 13:00:59
@she_wolf: Ha a feleségem csak ennyit beszélne, meggondolnám a cserét. :-)
A Star Trek-rajongók hajlamosak arra, hogy alaposan kivesézzék rajongásuk tárgyát (khm...), nem véletlenül létezik a Star Trek Enciklopédia, vagy a Memory Alpha. És ha már belemerülnek, mindjárt születik is pár fan-teória. Mi is összeszedtünk párat, és kíváncsiak vagyunk, nektek mi a véleményetek?..
Klasszikus későtavaszi étel, amikor megjelenik az újkrumpli, és már van petrezselyem is. Szerencsére így koraőszön is van még újkrumpli, bár nekem ilyenkor már nehezebb ételek jutnak eszembe. Feleségem piszkált, hogy a csirkét csak minimális hagymával csináljam, de jó sok majorannával. mert a hagyma…..
Blue Lemon Kelkáposzta főzelék 2017.04.07 09:41:25
A 'nem lehet mindig rántott húst enni' rovatunk mai darabját félévente egyszer nyugodtan elkészíthetjük, mert viszonylag rossz menzai emlékeink dacára finom tud lenni. A jól elkészített kelkáposzta főzelék illatában kiegyensúlyozott a zöldség, a kömény és a füstölt szalonna zsírban pirított liszt…..
PiperPerabo 2017.05.31 15:41:13
PiperPerabo 2017.06.01 21:56:06
@Hajdu Imre, Gombos Levente: A szakácskodás kemény munka. Sok sikert hozzá!