Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mach Péter

1122 bejegyzést írt és 383 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Organikus káosz No pasarán! 2021.10.21 22:02:28
A két évvel ezelőtti, titkosra szervezett lakossági fórum után végre lakók is voltak egy pesterzsébeti lakossági fórumon. Sajnos azonban a tanulási folyamat elején járunk. Öröm, hogy végre közel teltházas volt a fórum, többen átjöttek Csepelről, Kispestről is az ügy súlya miatt. Szomorú, hogy…..
Bár már elérhető 21NYHIPA nyomtatvány, amelyen a kormány által bevezetett iparűzési adó könnyítést kell kérelmezni, az eddigi visszajelzések szerint a helyzet kaotikus, a cégeknek kell például figyelnie arra is, hogy minden telephelyre eljusson a nyilatkozatuk. A kormány a koronavírus-világjárvány…..
Hosszan magyarázhatnám, írhatnék arról, hogy mi vállalható és vállalhatatlan, elemezhetném az Index helyén létrejött valamit, megoszthatnám a döntésem indokait, s persze azt is miért vártam vele eddig. De nem teszem, mert: "Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint…..
�� Idén immár ötödször hirdette meg Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága az – „Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” - környezetszépítő versenyét. ��Ha fontos a környezetünk és teszünk is érte, akkor arra az egész kerület büszke lehet. Közös érdekünk…..
Fogadd örökbe a játszótered, parkod, kutyafuttatód! Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága közösségépítő versenyt hirdet kutyásoknak, a környezetükért tenni akaró fiataloknak és szépkorúaknak, szülőknek, nagyszülőknek.  A negyedszer kiírt pályázat…..
Pesterzsébet főépítésze szerint Gubacshoz méltó, településképi szempontból elfogadható, az itt lakók szerint egy ronda, szürke, a Gubacsi lakótelep egyetlen "lapostetős panel”-je épül a Duna-parton. A megkérdezett szakértők szerint ezer sebből vérzőnek tűnő, csak sokadik nekifutásra engedélyt…..
Nagyobb lett, de sokkal hígabb is a Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógyfürdő jódos-sós medencéje. A covid-19 járvány miatt zárva volt a Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógyfürdő, a veszélyhelyzet fokozatos feloldása során szerencsére mára kinyitott a strand. Egy pesterzsébeti fideszes képviselő szerint, amiben…..
Nyilván Medárd napja közbeszólt, s most nem kellemes az utasvárók hűlt helyén álldogálni, de nem rossz szándék vezérelte a kerületet: nem örökre tüntették el az utasvárókat, hanem új, kényelmesebb utasvárókra cseréli azokat a szolgáltató. Sőt, nemcsak a régi utasvárok cseréje történik meg, hanem 20…..
Szeretsz kertészkedni? Fontos a környezeted? Tennél is érte? Pályázz, hogy nyerhess! Pályázz, hogy segíthessünk! A covid-19 veszélyhelyzet és kijárási korlátozások mindannyiunkat sújtottak, mindenki próbált az új helyzethez alkalmazkodni, sokan közülünk ebben az időszakban a kertjeik…..
Helyreállt a rend Pesterzsébeten is az utasforgalomban. Csökkent a zsúfoltság, sűrűbben járnak a járatok. Serbán Viktor a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság szakértője az április 1-i és tegnapi zsúfoltság miatt ma utasforgalom-számlálást végzett a Baross-Topánka utcai buszmegállónál. A…..
A COVID-19 elleni küzdelem mindent felülír és emiatt a közösségi közlekedéssel utazók száma drasztikusan csökken(t). Ennek ellenére egy lassan 4 éve várt, fontos levelet kapott a „Vonattal a belvárosba!” mozgalom. A MÁV START Zrt. Szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese…..
Mach Péter 2020.03.30 20:12:39
@2330: szeretem az álnéven nicknevet váltogató trolljaim közül azokat akik még önérzetesek is.

De végre érdemi véleményt is formált a személyeskedésen túl.

A 151-sel papiron 20 perc az út, ez sajnos csúcsidőben több, kb. 25 perc.

A vonat 17 perc alatt ért a kökibe.

Ez átszállással kb. 10 perc különbség, ezt kellene lecsökkenteni.
Mach Péter 2020.03.31 13:19:57
@Haraszti: Amit ír, az pont 20 perc kiesést jelent délután, ami persze nem kényelmes, de nem 50 perc.

De csak ismételni tudom, a 151-es buszjáratot érdemes vizsgálni és a ferencvárosi átszállás lehetőségét.
Mach Péter 2020.03.31 16:46:23
@_Neville: mondjuk egyre többen használják Kelenföld felé, úgyhogy nyilván az is kellemetlenséget okozna sokaknak (bár valóban ez a legkisebb csoport most, de én ismerek 5-6 embert is, akik így utaznak).
Szeretsz kertészkedni? Fontos a környezeted? Tennél is érte? Pályázz, hogy nyerhess! Pályázz, hogy segíthessünk! Idén immár ötödször hirdeti meg Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága - ezzel is színesítve a kerület Madarak és Fák Napi rendezvényeit -…..
Tegnap a kisebb, széllökésekkel tarkított „téli zápor” után kisütött a nap és zöld képviselőként számos kellemes meglepetés ért. Délelőtt az ESTV riportereivel jártuk végig az elmúlt hónapok fontosabb közösségi akciónak helyszíneit:- Lakossági faültetések- „Vonattal a belvárosba!” projekt-…..
klímavészhelyzet, 2000 új fásszárú növény, fakataszter... Múlt héten csütörtökön egyhangúan fogadta el tizenketten (Mach Péter, Kellner Katalin, Fekete Katalin, Somodi Klára, Szőnyi Attila, Csaszny Márton, Ettvel Zoltán, Komoróczy László, Kovács Eszter, Nagy László Simonné, Nemes László, Nemesné…..
Mach Péter 2020.01.23 22:22:46
@Pipas: a klímaváltozás elleni fellépés mellett a javaslatcsomagunk a klímaváltozás hatásaira történő felkészülésről is szól.

S bizony ez azt is jelenti, hogy nagyobb zöldfelületekkel, árnyékkal, fákkal csökkenthető például a forróság a lakótelepen.
Mach Péter 2020.01.23 23:15:31
@Pipas: Én a nagy panel 10 emeletesekkel és autókkal telezsúfolt Pesterzsébeti lakóteleptől uszkve 500 méterre egy zöldfelületekben, fákban gazdagabb kisebb lakótelepen lakom, nyáron 2 fokkal van hűvösebb.
"Csak csendben, csak halkan, Hogy senki meg ne hallja! Csak csendben, csak halkan, Ne hallja senki sem!" Sajnos Pesterzsébet Önkormányzata a lakossági vélemények becsatornázását néha lakosságmentesített, "kamu" lakossági fórumokkal, a honlap eldugott szegletében elhelyezett hirdetményekkel szereti…..
Öt éve javasoltam, és azóta a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság munkaterve szerint Pesterzsébet Önkormányzata el is készíti az előző éves beszámolóját a kerületi faültetésekről, gallyazásokról. Míg 2018 a facsonkítások, fakivágások szankcionálást biztosító rendelet megalkotásáról, 2019…..
Eltelt egy újabb év, ilyenkor decemberben illik beszámolni a munkánkról, számvetést készíteni, bemutatni jövő évi terveinket.  Kilenc éve vállaltam, hogy tiszta kézzel, fejjel és nem utolsósorban tiszta szívvel állok ki a kerületben élők ügyeiért. 2013 tavaszán javasoltam, hogy Pesterzsébet…..
Néhány információ az alsó Vízisport utcai támfal építéssel kapcsolatban: évek óta hatalmas probléma volt az alsó Vízisport utca közlekedése és a vízelvezetés kérdése, a Vakvarjú és a gyógyfürdő átadása csak növelte a közlekedési káoszt, s az, hogy az ESMTK évek óta zárva tartja a közpénzen, a…..
Mach Péter 2019.11.26 16:31:20
@airdace: Annyit azért hozzátennék, hogy Soroksáron nem a parton megy jelenleg a kerékpárút
Ma délután Pesterzsébet is csatlakozott az „Ez a minimum!” programhoz. Az alkotmány szerint minden közpénzekkel gazdálkodó szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával, a közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó közérdekű adatokkal. Az „Ez a…..
Mi lesz a sorsa a 120 éves fehér nyárfának a Mátyás Király téren? Lakossági megmozdulásoktól, demonstrációktól volt hangos a kerület ezen csendes, családi házas része a nyáron. A pesterzsébeti Makovecz templom kiviteli terveit készítők ugyanis felülírták a templom eredeti üzenetét írták és az…..
TIZENKÉT ÉVE ÉLEK A DUNA-PARTON CSALÁDOMMAL, KÉT BOLDOG ISKOLÁS GYERMEK BÜSZKE ÉDESAPJAKÉNT, ÖT ÉVE AZ ÖNÖK BIZALMÁBÓL A KÖRZET ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJEKÉNT. A MEDITERRÁN LAKÓPARK EGY CSALÁDIAS, APRÓ ZÖLDSZIGET PESTERZSÉBETEN, A DUNA-PARTON, AHOL RENDEZETTEK A ZÖLDFELÜLETEK, AHOL ÖRÖKBE FOGADTUK A…..
VÁLTOZÁST PESTERZSÉBETEN!   ZÖLD FORDULATOT A DUNA-PARTON! Kilenc éve vállaltam, hogy tiszta kézzel, fejjel és nem utolsó sorban tiszta szívvel állok ki a kerületben élők ügyeiért.  Öt éve az Önök bizalmából a körzet képviselőjének választottak, azóta közösen megállítottuk a stadionépítést,…..
Amikor 2014 őszén képviselőnek választottak az egyik legfontosabb célként fogalmaztam meg magamnak, hogy megállítsam a kerületben az esztelen facsonkításokat, hogy ne ismétlődhessenek meg olyan őrült környezetromboló intézkedések, mint a szennyvíztisztító légszennyezésétől Gubacsot és a Mediterrán…..
Az Index.hu címlapján lévő i2 doboz, valamint az i2 címlap nevet változtat: Blog.hu Címlap!-ként elérhető. A felület funkciója marad az, ami eddig is volt: a blog.hu-n vezetett blogok aktuális, arra érdemes posztjainak kiemelt helyet biztosító tartalmi közeg. De miért kellett megváltoztatni a…..
Mach Péter 2019.09.12 17:57:15