Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skunkworks

0 bejegyzést írt és 372 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lepcsánkparty Pontypaprikás 2021.08.11 00:10:00
Mindenféle halat imádok, legyen az tengeri, folyami vagy akár tavi. Mivel az idei nyaram otthon telik, a helyi választékból kell válogatnom. Az irdalt pontyfilét például nagyon megfelelőnek találtam a környékbeli halgazdaság boltjából, készült már belőle halászlé, rántott ponty - most a paprikás…..
Skunkworks 2021.08.12 17:12:46
@Pierr Kardán: Lehet én értem félre de azt írod: "De arról még sosem hallottam, hogy a ponty oldalában lévő vastag szálkákat is eltünteti az irdalás és sózás."
Szóval, ha pontyfilét készítesz vagy veszel, akkor csak az Y szálkák vannak benne (ezek a filé felső részén vannak), ezt irdalással el tudod intézni. A filé késztésekor a bordák (a vastag szálkák) nem kerülnek bele, azokról lefejted a filét.
Miután az előző, egyben első részben lefektették a Tu-22M-től elvártakat, következhetett a megvalósítás. Ez először a kis sorozatokban épített M0 és M1 változatokat jelentette, majd jöhetett a már rendszeresíthető M2. Ennek részletes műszaki bemutatása mellett a hajtóműkérdés is előkerül ebben a…..
Skunkworks 2019.08.16 08:12:22
Nos, biztosra akartunk menni, hogy ne legyen tömeg, amikor Prágába készülődtünk. Télen mentünk és hétköznap. Emiatt majdnem megfagytunk de legalább tömeg volt. Ahogy ott mindig. Még most is élénken él bennem, ahogy mentünk át a Károly-hídon a hóviharban a sorstársainkkal, mint annak idején a Delta…..
Valószínűleg mindenki nézett már fel az éjszakai égboltra ismert csillagképek után kutatva. Tiszta téli estéken a legfényes csillagok közel kör alakú alakzata vonzza elsősorben a tekintetünket: ez a Nagy Téli Hatszög – amit hét csillag alkot. A látszólagos ellentmondások folytatásaként még a tavaszi…..
Skunkworks 2018.04.11 21:33:09
4 személyre Elkészítés: 45 perc  40 dkg Cápaharcsa filé (2 nagy db)50 dkg édes burgonya25 dkg lilakáposzta1 nagy répa1 fej vöröshagyma1 csokor petrezselyem175 gr tejföl2 ek. majonéz1 ek. dijoni mustár1 tk. mézkukorica pehely, rizslisztőrölt bors, sóNagyon menőn hangzik. Ám, sajnos nem Roy Scheider…..
Skunkworks 2018.02.12 07:47:27
Több éve tervezem már, most végre sikerült eljutnom ebbe a Baja-közeli, kis csárdába, amit még táblák sem jeleznek, annyira eldugott. Ennek oka is van, azt szeretnék, ha csak olyanok találnának oda, akik tudják, hova mennek. Mi tudtuk...
Skunkworks 2017.06.12 16:53:53
@Semper Fidelis: Akkor leírom én hogy szoktam. Van a ponty, filéket csinálok, majd ezeket beírdalom. A hal bőre alul van. Aztán ebből vágok olyan kb. két ujjnyi szeleteket. Ezeket dobom bele. Nincs szálka, eheted.
Kocsonya volt a menü Szilveszter tájt. Az anyagbeszerzést már idejekorán megkezdtem, okulva a korábbi tapasztalatokból, mikor is kimaradt a fül az ételből, mert szezonban képtelen voltam beszerezni. Vettem egy fél fejet, mert anélkül nem kocsonya ugyebár a kocsonya, füstölt csülköt, mivel újabban…..
Vejem fõzött nekem, amikor a nagylyány nem volt otthon (mint az anyja - õ sem eszik birkát se). Már három éve is megörvendeztetett vele, de most nagyon büszkén állt neki használni a szuperkuktájukat! Azt mondja: én csak berakom neked ebbe a kuktába a húst, te kapcsold be egy…..
Skunkworks 2017.01.29 09:59:10
 A tavaly decemberi első részt most követő másodikban Németországról és a német tűzfegyverekről esik szó. Ebben a részben is igyekszem a kevésbé ismert fegyverekre koncentrálni, a kisebb kalibertől indul az ismertető, az egyre nagyobbak felé haladva. Németország, korlátolt anyagi és természeti…..
Az ókori Görögországban egy nagyon kegyetlen eszközt találtak fel a bűnösök megbüntetésére. A bronzbika egy üreges, bronzból készült bikaszobor volt, melyben elfért egy felnőtt ember. Phalarisz türannosz vezette be a szerkezet használatát, de előtte még letesztelte - a bika feltalálóján. A bronzbika…..
Skunkworks 2016.11.20 12:34:04
A katonai repülés és szárazföldi haditechnika iránt világszerte nagy az érdeklődés. Európában évente többször is rendeznek ilyen bemutatókat, rendre hatalmas tömeg és osztatlan siker közepette. Sajnos idehaza az a szomorú helyzet, hogy pénzhiányra hivatkozva egy ideje nem…..
Skunkworks 2016.10.18 16:43:50
@ROTFL Manó: Szállást érdemes már intézni mert elég gyorsan elfogynak.

Mi is lefoglaltuk már. 2017.09.16.-17.
Szeretnénk folytatni a szeptemberi szüret kapcsán elkezdett szőlőből készült italok bemutatását. A mai témánk az érlelt borpárlatok, ezzel a kis útmutatóval reméljük hasznos tudást adunk nektek. A hétköznapi nyelvben sokszor leegyszerűsítve használjuk a konyak szót, vagyis minden érlelt…..
Skunkworks 2016.09.15 08:00:34
Lengyelország egyik legnagyobb légi bemutatójának égi színpada a Mazury-tavaknál a strandról, mólóról, tó partjáról vagy vitorlásból és csónakból is nézhető. ..
Reppülő, lérak, EW egy képen. Mi kell még? Zord..
Húsimádó Kolbászos bableves 2016.02.18 21:10:00
Volt otthon egy szép darab füstölt csülök, amiből lehetett volna egy csülkös bablevest készíteni - vagy egy sima bablevest és pluszban pedig sült sült csülköt, és amint sejtitek - én ezt az utóbbit választottam. Tehát következik most egy finom kolbászos bableves, aminek az alapja a csülök főzőleve,…..
Skunkworks 2016.02.19 06:36:31
Ez aztán tényleg egy nagyon amerikai étel, ami miatt a gyerekeim már régóta rágták a fülemet. Illetve egyszer már kipróbáltuk, de az csirke húsból készült - ami azért nem ugyanaz az étel. Szóval ha már Obama elnök is ezt szokta enni, akkor próbáljuk ki - és azért, hogy autentikus legyen, jó pár…..
Elég érdekes törvénymódosítási javaslattal élt a tegnap a Belügyminisztérium. Ennek röviden az a lényege, hogy amennyiben a nemzetbiztonsági szolgálatok úgy látják jónak, munkatársakat küldhetnek a tartalomszolgáltatókhoz (tévék, rádiók, napi-, heti- és havilapok,…..
Skunkworks 2015.11.06 16:25:10
De hogy! Mutatjuk: Az (ál)lap hátsó oldalán van egy keretes írás, amiben figyelmeztetik az olvasókat, hogy ez nem az a Magyar Hírlap, és csak azért jött létre, hogy pozitív, a kiadónak kedves híreket jelenítsenek benne, de lehet ez kevés lesz egy perben, mert a lap nevét, a…..
Skunkworks 2015.10.30 09:37:35
Oroszország és szövetségesei, illetve az USA koalíciójának hadereje között folyik a versengés Szíriában – állítja egy kínai szakértő.   Idehaza is vitatéma, milyen céllal nyúltak bele a közel-keleti darázsfészekbe a moszkvai vezetők azzal, hogy szeptember 30-án –…..
Skunkworks 2015.10.27 07:44:01
Skunkworks 2015.10.29 08:03:36
@alfacharlybravo: Tudom hogy néz ki a Szu-34, de amikor írtam, akkor még olyan fotó volt, amin két F-16-ost láthattunk.
Most kivételesen nem főzünk sört mint az a blogtól megszokhattátok. Nem is a kézműves vonalat figyeljük. Következik egy hevenyészett sörteszt a nagyüzemi sörök világából. Pár hete összegyűltünk házi sörfőzők egy kempingben, hogy egymás söreit kóstolgassuk. Egy barátunk…..
Skunkworks 2015.09.15 08:47:26
@Fogatlan Prókátor: Az Argus Majestic az nem rossz, és ezt találtam. "Brewed for LIDL in Czech republic and Slovakia."
Mondja, látott már ön menekültet? Nem az Echo TV / Magyar Királyi Propagandatévé / kurucinfo-féle vonalon kérdezem, hanem úgy élőben? Igaziból.  Beszélgetett ön már valaha öt percet egy cigányemberrel? Zsidóval? Nem is tudja? Na látja, ez az.  Önnek fogalma sincs, hogy…..
Skunkworks 2015.08.29 18:55:53
@European citizen: A videó amit linkeltél a jászberényi Munkás utcában lévő (már elbontott) putriról szól, milyen körülmények voltak ott és mi lett velük a lebontás után. Semmi köze a menekültekhez.
A Blue Angels amerikai légi bemutató csapat első női pilótája, a 28 éves Katie Higgins százados csak nem régóta repül airshow-kon. Bár már húsz éve nők is lehetnek vadászpilóták, az Egyesült Államok Haditengerészete elit légi bemutató csapatának 69 éves történetében…..
Skunkworks 2015.07.09 09:36:22
Részeges csirkemell kockák bográcsban, tócsni ágyon tálalva Változtatni szerettem volna a bogrács-pörkölt sztenderden, úgyhogy egy jó barátunk múltkori facebook-os bejegyzése jutott eszembe, amikor is Koczkás Gyuri barátom bográcsban főzött egy hasonló finomságot. Azzal…..