Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piró

8 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szilveszteri menü nálunk hagyományosan hal. Mert a malac ugye újévkor esedékes. Legutóbb azonban csak a véletlenek összjátéka hozta így, mert töltött csirkére fájt a fogam. A régi hagyományok szerint csirke is jó ilyenkor: a hal elúszik, a szárnyas elrepül, a nyúl…..
Az utóbbi időben a gyors ételek kerültek előtérbe, nagyon meleg volt. Hétvégén hatalmas családi találkozó kerekdett, mert könyvbemutatóm volt (még maradt pár példány az érdeklődőknek), ennek apropóján minden szülőhöz eljutottam, és a kertekből sikerült érdemleges…..
Ez a könnyű és egészséges vacsora több formában is asztalunkra került mióta spárgaszezon van. Lorien blogjába pedig a spárgaszósz rész miatt érdemesül, hiszen a zöldségeket, csak feldaraboltam, és némelyiket sóval meghintve, egy csokor kakukkfű társaságában párolóba…..
lorien Candidásoknak rozskenyér 2009.10.05 13:41:00
Következzék most Piró vendégposztja az élesztő- és kovászmentes kenyér előállításának tapasztalatairól.Kenyérsütéssel bajlódom lassan két hete, mióta az orvos candida diétát írt elő. Először gondolom a páciensek nagy része lesápad a tiltólista láttán, aztán vagy…..
De nincs. Viszont ábrándozni lehet róla, sőt, mi több, kötelező, így most egy újabb régi elmaradásom pótolom. Megvan már egy hónapja is, hogy Gabah felém dobta ezt a hógolyót, miszerint milyen ételek szerepelnének azon a bizonyos étlapon.Azt hiszem, hogy nem…..
Nem is emlékszem már, mióta ment a tervezgetés, hogy veszek majd felfújtas tálkákat, és akkor majd lesz nemulass. Természetesen mindig elmaradtam, tolódott a beszerzés, legtöbbször a rövid eszemnek köszönhetően, ha eljutottam olyan boltba, ahol ilyen felszereléseket…..
Régóta hallgatok, elsodortak az ünnepek, a vizsgaidőszak, a családi betegápolás és az autóm kuplungtárcsája. Közben rengeteg anyag gyűlt össze, Loriennel megvitattuk a sokaságot, végül a "szenteste delének" ebédjére esett a választás. A feladatom az volt, hogy valami…..
lorien Vargányás nyúlragu 2009.12.04 09:44:56
Nagyjából március óta húzódik a nyúlprojektem. Piró múlt heti nyúlposztja után azonnal feltámadt bennem a ragadozó, nekem is nyúl kellett. Vége a lacafacázásnak! A veszélyes fenevad legyőzéséhez megszereztem az antiókhiai szent kézigránátot, majd felkutattam…..
piró 2009.12.07 09:09:07
@medvedr: Azért az érdekelne, hogy milyen élethelyzetben találkozik az ember nyúzott macskával? És hogyan lehet fűszerezni?
Hetek óta nyulat szerettem volna enni. Eszembe jutott egy recept, amit nagyon régen már megcsináltam egyszer, az internetről kaptam egy francia gyári munkástól Auxerres-ből. Számára mellesleg természetes volt, hogy nyulat csak így lehet csinálni, mert mindenki így csinálja. Dani…..
piró 2009.11.25 09:05:26
@John Deer: Sokan vannak ezzel így, pl. én vonakodnék lehet a macskától kutyától (bár nem biztos), viszont a pacaltól igen, mert nem úgy szocializálódtam, hogy az táplálék, de azért egyre nyitottabb vagyok.
piró 2009.11.25 09:11:24
@chilii: Látod chili, erre nem is gondoltunk. De két dolog is okot ad a reménységre: a feltételezés, mely szerint a trójai fanyúl ellen nem hatásos az antiókiai szent kézigánát - ez esetben rá vár a nemes feladat -, vagy hogy megdöglendés előtt már szaporodtak (mint a nyulak).
piró 2009.11.26 20:52:51
@efes: Igen, lehetséges, hogy ukrán vodka helyett pálinkát vagy konyakot kellett volna beletenni, mert az olcsó itallal nem működött. Ez a nyúl szelíd volt, kézigránát ügyben magával ragadott a Monthy Python.
lorien Ragu della nonna 2009.10.29 08:35:00
Már egy jó ideje ígérek egy jófajta ragut Loriennek. Ezt a receptet egy olyan kedves ismerősömtől tanultam, akit a most már közel 90 éves toscanai nagymamája nevelt fel, tehát itt az olasz konyhának egy olyan művelőjével van dolgunk, akinél a régi eredeti ízek fontosabbak a…..
lorien Marhamáj tökfőzelékkel 2009.10.12 10:36:00
Eredetileg péntek esti vacsorának terveztem, mert vásárláskor nem tudtam ellenálni a marhamájnak, olyan szép friss áru volt. Eszembe jutott nyomban egy recept, amit a római Simone osztott meg velem három-négy évvel ezelőtt. Akkor elkészítettem, egyszerű és isteni volt, aztán…..
Újabb vendégposzt következik Piró tollából billentyűzetéből, most zöldséglevest készített. Abban egyeztünk meg, hogy mostantól rendszeresen posztolni fog e blog keretei között konyhai ténykedéséről, fogadjátok szeretettel!Nagyon szeretem a leveseket – kezdődhet…..