Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Enzo

7 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dunaújvárosi látogatásával a miniszterelnök lassan elfogyasztja a kormánypárti vezetésű megyei jogú városokat. Hátra van még Győr, Lázár Hódmezővásárhelye és az ellenzéki Salgótarján és Szeged - esetleg más nagyvárosok. A shownak ugyanis folytatódnia kell, hiszen a cél egyértelműen a vidéki…..
Enzo 2016.08.12 19:51:42
Egy cím szóljon arról, amiről szó lesz. Hát ez most ilyen. A tartalmat meg elintézhetném azzal a divatos megállapítással, hogy imperialista (bocsánat: kommunista (bocsánat: globálkapitalista (ami amúgy nagyjából az imperialista))) csökevény, ami egykor jó volt, mára elavult.…..
Enzo 2013.10.28 11:13:12
@Amator: szerintem ha nyáron spórolunk azzal hogy átállítjuk az órát, akkor télire egyszerűen fölösleges visszaállítani. lehet hogy akkor még többet spórolnánk meg. :) le az átállítással, legyen télen is ugyanaz az időszámítás mint nyáron (UTC+2)!
Az utolsóként érkező Füred nevű katamarán óta, tehát 32 éve nem került új hajó a Balatonra. Pedig időközben hatalmasat változott a technika és az utasok elvárásai is egészen mások most, mint a hetvenes-nyolcvanas években. A balatoni hajózással foglalkozó BAHART meg érthető…..
Enzo 2013.04.23 16:34:31
@Ronald: Bernoulli olasz fizikus munkásságában keresendő a magyarázat. A csatorna hatás lényege, hogy a hajó alatt kevés vízoszlop van, akkor az áramlási sebesség lesz nagyobb a hajó alatt, ami nyomáscsökkenést, ezen keresztül a hajó mellett vízszint-csökkenést okoz, és hullámképződést eredményez. Menet közben a sekély vízben nagyobb sebességnél a hajó gyakorlatilag megül a saját hullámvölgyében, sőt, húzza maga után a vizet. Ezért van az, hogy a motorcsónakok, szárnyashajók a vízből kiemelkedve tudnak csak lényegesen nagyobb sebességet elérni.
Enzo 2013.04.23 17:19:11
@Magyarósi Csaba: Nem tartom lehetetlennek, de ez hol történt? A Tihanyi árok fölött? Volt szerencsém a Balatonon üzemeltetett hajótípusokat (vízibuszok, ukrán tengerpartiak) külföldön, a Balatonnál sokkal mélyebb vízben is megfigyelni, sokkal nagyobb sebességet tudnak mint amire a Balatonon képesek. A másik az, hogy üzemszerűen is tudja-e a SZIGLIGET azt az emlegetett 20km/h feletti sebességet bármely menetrendi viszonylatban bármely vízállás mellett is?
Enzo 2013.04.23 17:25:17
@Ronald: Igen, kb. ugyanarról beszélünk.
Nemrég olvastam a hírt, hogy a Debreceni Egyetem 90 ember elbocsátására készül. Mivel van néhány ismerős a Közgazdaságtudományi Karon, gondoltam, megnézem, hogy a honlapjukon mit írnak erről, szóval szépen be is írtam a címsorba, hogy econ.unideb.hu, és mit látok? Az oldalt…..
Bár a Balatoni Hajózási Zrt. egyezséget kötött a MÁV-val, miszerint MÁV-Start kártyával egy sor kedvezményt vehetnek igénybe a Balaton vizén utazni vágyók, erről nem tájékoztatta az összes jegykiadó kisasszonyt. Szandrának is ezért kellett veszekednie nem keveset Tihanynál.Egy…..
Enzo 2011.08.18 21:30:08
A posztoló jótékonyan elhallgatja, hogy melyik Start. Az egyikre jár az ingyen utazás (ez ki is van hirdetve a tarifáknál), a másikra csak a vasúton jár az 50%:

www.mav-start.hu/res/imgcache/vasutas_arckepes_elo_rb_467x300.jpg

www.mav-start.hu/res/START_Klub-kartya-akcio.jpg

Nem biztos, hogy minden pénztáros meg tudja különböztetni első pillantásra a két kártyát (ami mondjuk indokolná a továbbképzésüket). A Balaton Mix meg ráadásul egy harmadik dolog, amiről a levélíró "Szandra" nem is ír, csak a Homár költi hozzá a bevezető mondatban ha jól értem, de hogy azt honnan szedte? Azzal egyébként nem is kell sorban állni a pénztárnál, a hajón bélyegzik le felszálláskor. Szóval össze lett itt mosva egy csomó egymástól különböző dolog, úgy jobban üt a poszt annak, aki nem néz utána hogy miről olvas.
A hülyeség- és pecholimpia győztese romlást hozott egy élelmes fotósra. Nemrég az egész világ, így a Hütte olvasói is, megismerhették azt a feltehetőleg amerikai férfit, aki Vailben, egy coloradói luxus síterepen úgy esett ki a liftből induláskor, hogy nemcsak az egyik lába…..
Vitorlázok Szakszó előzmények 2008.12.11 11:15:00
Természetesen a szakszó megszerzésének voltak előttetek jól titkolt előzményei is. Az, hogy egész nyáron, majd minden hétvégémet a reptéren töltöttem, - kockára téve ezzel a családi békességet - az teljesen alap információ.Hogy sikeres tipusvizsgát tettem a Pirat-ra, azt…..
w Mars benevez 2008.08.11 07:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rendA sportrajongók érzékenységét tiszteletben tartva szólok előre, olimpiáról, annak „sporteseményeiről” itt nem lesz szó. De nem ám. Minden tisztelet és figyelem megilleti az emberiség nagy teljesítményeit avagy vívmányait, de az fix,…..
Hihetetlen, de vannak olyanok, akik a Balaton iszapossága miatt is képesek reklamálni. Bea Keszthelyen próbált nyaralni, de úgy tapasztalták, hogy kamu volt a négy csillag, vagy nagyon régen kaphatta a Hotel Kakadu, mert poszt-apokaliptikus látvány tárult a szemük elé, amerre csak…..
w A nyolcadik utas 2008.05.13 08:00:00
Hiába már a felháborodás, a dühödt kiátkozás. A vak is látja, mi folyik itt. Magyarországon működik egy alig mérhető, idegenszerű törpepárt, amely fikarcnyisága ellenére arcátlanul, gátlástalanul próbálja a többségre kényszeríteni az akaratát. Ez az akarat ráadásul nem…..
w Isten is megsegít 2008.03.17 08:00:00
Szuperforró téma lett a szolidaritás. Állítólag nyerésben is van, meg abból lesz a jövő nagyobb kenyere. Tekintsük meg ezért közelebbről, mi is volna ez. Odáig rendben, hogy az embernek megesik a szíve a nála szerencsétlenebbeken; a hóvirágos nénitől akkor is vesz hóvirágot,…..
Sose mesélj viccet ismeretlen parókás emberek között!!! Egyáltalán, semmit se, ne beszélj hozzájuk, és ne mutogass rájuk! Tanácsolhatnánk mást is, de mára elég lesz ennyi életbölcsesség. ..
Mechba postja: Béget a Bárány, sztrájkol a csorda... Szóval sikerült sztrájkolni, nagyon jó. Ha a gazdasági gondolkodást nézzük, felettéb érdekes, hogy ezzel a megmozdulással nem csak árt a szakszervezet a munkáltatónak, hanem segít is neki: a sztrájkoló bérét segít…..
Enzo Fenyőillatú punnyadás 2007.12.25 19:45:00
Valami mást akartam írni, de az egyelőre még nem akar összeállni koherens gondolatsorrá a fejemben. Úgyhogy ehelyett az alábbiakban ismertetném a világ filmgyártásának karácsonyi fejezetét a magyar nyelvű televíziók műsorán keresztül - a Színes RTV ajánlásában: December…..
Szép, érdekes, hasznos és kellemes egyben a képen látható potenciális karácsonyi ajándék. Az elektromos gitár által küldött jelet a vibrátorba továbbítva mély benyomást alakíthatunk ki partnerünkben mind hangszeres tudásunkat, mind vonatkozó érzelmeinket tekintve.A…..
Enzo rém 2007.09.03 09:12:00
Olvasom, hogy Kőrösi Mari naponta 12 órát tölt el, és további 3 órát alszik (!) a szaunában, mert szerinte a gőz jót tesz a hangjának. Ezen kívül legújabb lemezeiről forróvizes medencében ülve ad elő barátainak. Napi 15 óra forró gőztől nekem is bizonyára…..
Akasztófacimbora dala Zsófihoz, a hóhérleányhoz Zsófi, hóhérleányka, csókot a koponyámra! Habár a szám sötét kazán – de ha te nem, ki szánna? Zsófi, hóhérleányka, paskolj a koponyámra! Bár a hajam már odavan – de ha te nem, ki szánna? Zsófi, hóhérleányka,…..
Enzo Jegyzőkönyv helyett 2007.05.23 22:36:00
T. közlegényt ma visszakunyeráltuk a Civil Tanácsba. Hát, fárasztó egy menet volt. Esz, Csé, jómagam és az érintett kontra Civil Tanács. K.né tanácselnök-asszony elhozta az unokáját. Az első fél órában szinte csak vele foglalkozott, néha közbeszólt, hogy jó lenne már…..
Enzo Népszínház 2007.03.28 23:00:00
A minap színházban jártam. A darabot hagyjuk, volt szó itt igényes népszínházról meg minden... Egyébként Molnár Ferenc: Delila, rendező-főszereplő: Balázs Péter. Szóval azon görcsöltem melóból hazaesve, hogy az egyetlen vasalt ingemhez passzoló nyakkendőn pecsétet találtam,…..
Enzo Így kezdődött 2006.04.28 21:26:00
Megjelent a Szolnokinaplo.hu-n, 2007 január ötödikén Mivel nem maradt abba egymás méltatlan csesztetése, igéretemhez híven a Civil Városmarketing Kerekasztal alakulóülésének élménybeszámolója következik elrettentésül. Naszóval a „rendezvény”. Nehéz…..
Enzo Mér' Állunk Vazze? 2005.08.05 11:49:00
Az alábbi történést egy levélben írtam meg, majd a címzett - beleegyezésemmel - közzétette az Index egyik fórumán. Ezek után valaki elküldte a MÁV-nak, akik válaszoltak rá. Lásd: legalul Nagyvonalakban annyit tudok a híradókból, hogy a késő esti órákban a…..
Enzo Népszavazás 2004.12.05 20:24:00
Szóval megint ott álltam a tollal a kezemben a függöny mögött. Nem kis dolog ez, egyáltalán nem volt könnyű elmagyarázni hogy a névsorban felettem lévő, és az enyémhez nagyon hasonló, de mégsem ugyanaz a nevű ember ugyanazzal a lakcímmel nem elírás, vagy sajtóhiba, hanem az…..