Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csiganyúl

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
csiganyúl 2010.03.26 20:03:25
Úgy látom, hogy nem arról a versenyről szól a TESCO polémia, hogy ki tudja magasabb színvonalon, remek minőségű, elérhető árú (átl.fiz. 150.000 Ft ?)termékkel kiszolgálnia a vevőt, hanem arról szól, hogy melyik áruházlánc teszi le előbb a sakkfigurát a táblára. A kérdés talán az lehet, hogy szükség van-e ennyi üzletre. Szerintem nincs. Igaz, ennek ellentmond, hogy szinte mindegyikben rengeteg a vásárló (?). Sokan böngészik az akciós újságot, és bolyonganak a termékekkel teletömött polcok között, keresve a legolcsóbb megoldást, ami persze egyenlő a legszarabbal is. Ez van! A trükk. Igazából 50 termék pofátlanul alacsony áron (lehetetlen ennyiért még előállítani is), a többi pedig viszonylag drága, tehát nem lenne érdemes miattuk 20-30 km-t utazni. Érdekes, a minap kaptam e-email-ben egy bojkottra szóló felhívást. Érdekes, éppen a TESCO nevezetű "grállovagról" szólt. Rövidítve az van benne, hogy a TESCO úgy döntött, hogy a beszerzéseit ezentúl Szlovákiából intézi, az az onnan vásárol, ide is (Magyarország). Érdekes, kedves Árpád, nem ezért született az Ön remekműve, vagy csak a véletlen furcsa, és torz fintora eme TESCO-t dicsőítő remekmű?
Dunakeszi északi határában most nyílt - bizonyára hiánypótlásként - egy TESCO áruház. Ettől 15 km-re, Vác déli határában hamarosan nyílik a következő gyöngyszem, hogy sok szorgos sárga színű, reménykedő Magyarnak újabb munkahelyeket teremtsen. Igaz a térségben a Samsung Szlovákiából hozza külön buszokkal az embereket, de ez nem baj, hiszen a munkaerő támogatás a Magyar adó(nem)fizetők pénzéből kerül kifizetésre, amit a nagyobbrészt - legalábbis Ön szerint - a multik fizetnek, tehát tulajdonképpen a saját pénzüket kapják vissza, csak a Szlovák munkavállalók veszik igénybe. Máris kész a szép új globális világ. Nincsen benne acsarkodás, meg nemzeti eszme, meg ilyen öntudat sincs. Minek az? Van egy álmom. Talán egyszer minden liberális demokrata arra vágyik, hogy egy külön országban éljen, úgy mint zsidó testvéreik Izrael földjén. Ekkor beköszönt az új korszak. A paraszt újra szántja a földet, legelteti az állatait, a gyárak normális emberi léptékű, és igényű termékeket készítenek, ja, és egyébként a lakhatás, az egészségügy, és az élelem alanyi jog. Nem kell ordítani. Ez nem a kommunizmus!
Felébredtem, és ekkor olvastam az Ön írását... fájt kicsit Árpád, de mit tehetünk hisz demokráciában élünk?
Szeretettel!
Jelentős kedvezményekkel utazgatni és ezért még pénzt is kapni – ezzel csábít a TVI. Kár, hogy az utazásokról szinte egy szó sem esik, nem úgy a jutalékokról.A TVI Expressz rendszerében 250 dollár a beugró, ami az egyéb költséggel együtt 55-60 ezer forintot jelent. Ezért…..
csiganyúl 2010.03.02 21:40:46
Érdekes! A BKV, a MALÉV, a MÁV ügyeibe senki sem akar beleszólni, senki sem akar érteni hozzá, és olyan nagyon senkinek sem fáj az a sok-sok milliárd... Tegyük fel, hogy a TVI átverés. Mit vesztett aki csatlakozott? Mondjuk egy álmot, és 60.000 Ft-ot, mivel ennyi a csatlakozás költsége. Mondjuk aki egy fantasztikus multinacionális, a kajmán szigeteken bejegyzett cégtől kerül az utcára, az mit vesztett. A megélhetését, a lehetőséget egy emberibb élethez, és a hitét önmagában. Miért a TVI Express 60.000 Ft-ja fáj? Nekem jobban fáj a majom politikusok kampányra költött milliárdja... na persze közpénzen. Attól, hogy minden nagyon "okos" igyekszik lerántani a TVI Express-t, még lehet egy remek lehetőség, és attól függetlenül az, hogy éppen ki melyik szervezettel fenyegetőzik. Mindent lehet szarul csinálni. Az MLM-t is. Sajnos úgy tűnik nálunk ez is hungarikum. Igyekszünk mindent szarul, irigyen, negatívan, rossz kedvvel csinálni. Még a gyerekeinket is... Elképzelhető, hogy aki csatlakozik egy ilyen marketing konstrukcióhoz, mint a Nertwork marketing az tudja, hogy mit csinál? Elképzelhető, hogy nagykorú Magyar állampolgár? Persze! Akkor miért baj, hogy bárki is ebben látja a megoldást, és szeret így dolgozni? Lehetne úgy, hogy ha mindez engem nem érdekel, nem látok benne fantáziát, akkor a többieket mondjuk békén hagyom a hülyeségeimmel?
Az MLM, és minden más forma, a benne dolgozó emberek tisztességétől, és becsületétől lesz tisztességes, és becsületes. Ehhez azonban magas színvonalú, jó termékekre van szükség. Értem, hogy miért támadják a TVI Expresst... képzeljük csak el, percenként 16 millió dollárt költenek szerte a világon utazásra, üdülésre. Azért ez egy elég nagy falat. Nem beszélve arról, hogy rengeteg ember érdekeit sérti, ha csökken a monopólium, és sokak számára hozzáférhetővé válik, mindaz amit eddig csak a "kerítésre kapaszkodva" kívülről nézhettek.
Szerintem mindenki megnyugodhat, a TVI Express által biztosított lehetőség jó üzlet. Nekem volt rá 60.000 forintom, még akkor is, ha a kedvezményes hat éjszakát egy "szörnyű" 5 csillagos Indiai szállodában kell eltöltenem.
Szeretettel!
csiganyúl 2010.03.07 11:56:17
@Kovács Sándor: Kedves Sándor!
Írásából hiányoltam, hogy csak négy alkalommal hívat fel a figyelmet a lelkiismeretre, és a börtönre. Írásának hossza, ennél többet is elbírt volna. Lényegét tekintve pedig a tartalmon nem sokat változtat. Sajnálom, ha olyan előadáson vett részt, ahol az alapvető kérdésekre sem tudtak választ adni.
Ingyen luxus nyaralást senki sem ígér - legalább is remélem. 7 nap/6 éjszakára, két személyre szóló, szabadon átruházható, 3-5* szállodában eltölthető szállásról van szó. Ez sem ingyen, hanem a 250 $ + költségek (kb. összesen 275 $)összegért. Kérem, amikor ennek igénybevételét firtatja, vegye figyelembe, hogy a TVI Expresshez, Magyarországon először 2009. novembere körül csatlakoztak. Egyszerű állampolgárként nem igazán értem, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) mi köze a TVI Express-hez (de ez csak az én tudatlanságom. Ettől még lehet hozzá köze, az egyszerű gondolkodásommal - a jogszabályi háttér ismerete nélkül - nekem nem tűnt fel, hogy a TVI Express pénzügyi szervezet lenne, de lehet hogy az).
Szerintem egyszerű a képlet. A TVI Express egy olyan online utazási felület, amely klub rendszerben működik. Számos klub rendszer működik - pl. golf klubbok - ahol a tagság, akár évi több millió forint. Való igaz, hogy Magyarországon szinte senki sem az utazás kedvéért lett tagja ennek a rendszernek. A legtöbben gyorsan, könnyen, "munka nélkül" próbálnak meg egy "kis" pénzhez jutni. Na persze ez így nyilván nem fog sikerülni, hiszen sem az MLM, sem a TVI Express nem varázsszer. "Csak" egy lehetőség. Pont annyira lehetőség, mint Kóla dílernek lenni, vagy egy olyan cégnél dolgozni, ahol minden hónapban kirúgják a két leggyengébben teljesítő üzletkötőt. Van egy web felület. Ez a www.tviexpress.com/ minden megtalálható ezen az oldalon, ami tag belépés nélkül megtudható. Figyelmébe ajánlom a www.tviexpress.com/downloads.php hivatkozáson elérhető bemutatót,illetve egy fontos dokumentumot, amit sajnos nem "reklámoznak" eléggé www.tviexpress.com/download/Ethical-Marketing.pdf
Annak örülök, hogy foglalkoztatja a dolog, hiszen bizonyára Ön is keres valamit, amivel kicsit könnyebbé teheti annak elérését, amire vágyik. Én értem azt is, hogy az MLM Önnek nem jelent alternatívát. Ettől Ön még tiszteletreméltó ember, ahogyan Én is annak gondolom magam. Érzem, hogy már talán túlléptem ennek a blognak a kereteit. Nagyon szívesen megosztom Önnel a tapasztalataimat, és szívesen veszem a véleményét. Lehet ez akár nyilvános, akár személyes. A személyességre egy e-mail cím: gabor@kurdiessoos.hu ...ha gondolja.

Szeretettel!
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
csiganyúl 2009.10.02 15:50:09
Pont ez az, amiért az MLM valóban működik. Hiszen ahogyan nem lehet mindenkiből jó asztalos, ács, orvos, egyetmi tanár, vagy politikus. Így ez a műfaj sem való mindenkinek. Az mlm-t egy rakás kókler, és szerencse lovag járatta le, meg az olyan tapsolós összejövetelek, amiket a HIT gyülin lehet látni. Jó termékeket, jó áron, hiteles embertől. Mi a baj? Hallottam egy mondást evvel kapcsolatban: az MLM-ben egy ciki van, sikertelennek lenni. Ha valakit az mlm-ben becsapnak, azt becsapják máshol is. Valamit felelősséggel ajánlani, valóban komoly kihívás, és megméri az ember gyermekét. Ki mondta, hogy mindenkinek ezt kell csinálni? Az esélyegyenlőséget azonban ne tévesszük össze a mindenki full milliomos lesz dumával. A lehetőség azonban adott. Szerinted egy vállalati raktáros lehet a vállalat igazgatója? Mekkora erre az esély? Kevesebb, mint az mlm-ben, de ott sem lehet mindenki sikeres, hiszen akkor valóban telítődne a piac, de érdekes, valamiért nem teszi. Nézzük meg a Flavon nevű céget. Magyar termék, Magyar cég, Magyar emberek. Gyönyörűen működik, senkit sem "bántanak". Nem kell senkit beszervezni. Nem az mlm-be kell az embereket beszervezni, ha nem a vállalatokhoz, cégekhez alkalmazottnak. Kevés fizetés, szar munka, hatalmas adók. A legtöbb adót az alkalmazottak fizetik. Na őket tényleg beszervezték. Akik karriert csináltak az mlm-ben, azok az élet más területein is sikeresek. Akik máshol sikertelenek voltak, nagy valószínűséggel itt is sikertelenek lesznek. Aki mást mond az hazudik. Na, de kérem, felnőtt, okos, tapasztalt emberekről van szó, akik el tudják dönteni, hogy mi az ami jó nekik. Vagy nem? Az mlm egy módszer arra, hogyan fizessék ki azt a pénzt ami a munkádért jár. Az alap helyzetben a termék van előtérben. Amelyik termék kiváló minőségű, megfelelő az ár/érték arány, stb. Egyértelmű, hogy a termék használat mindennek az alapja. Hogyan lehet olyasmiről beszélni, olyasmit ajánlani, amit nem ismerek, nem használok, nem alkalmazom. Hogyan lehet egyáltalán véleményt mondani arról, amit nem ismerek, nem tapasztaltam meg?
Sajnos ezen a területen is rengeteg a kókler, és ehhez a témához is mindenki remekül ért, akárcsak a focihoz, vagy a gyermekneveléshez. Egy biztos. Ebben a rendszerben sem lehet gyorsan meggazdagodni, de meg lehet, ahogyan mással is, és ezt is lehet tisztességesen csinálni... ahogyan minden mást is kellene. Ettől még a rendszer jó. Legfeljebb nem tetszik, igaz Árpád?
csiganyúl 2009.10.02 18:07:17
@lobotómia: Nézd, ez a hányás dolog nyilván olyan trendi. Minden bizonnyal minden képességed meg van ahhoz, hogy ítéletet mondj bármi, vagy bárki felett, aki szembe jön veled, és nem a Te oldaladon koptatja az aszfaltot. Szinte biztos vagyok benne, hogy egy nyugodt éjszakád sincs, hiszen azon töröd a fejed ki mikor csap be. Ez sem lehet véletlen. A tükör az, ami nagyon sok mindent elmond, de ilyenkor a hányással vigyáznék, legalábbis ilyenkor. Szeretettel!
csiganyúl 2009.10.02 21:45:40
@lobotómia: Gondolom van egy pár dobozod, a rémségek kicsiny boltjában. Rém szimpatikus ez a majd én megmondom a frankót dumád. Szerintem ezzel a dologgal is - mármint az mlm - valahogy úgy járhattál, mint az az egyszeri ember, aki látott egy prostit a sarkon, és azt hitte tud mindent a női lélekről. Abban egyetértünk, hogy a világod egyszerű. A dobozaidat, pedig használd bátran, látom szükséged van rá. Bár nem hiszem, hogy ez egy konstruktív beszélgetés lenne, akár azok érdekében is akiket oly nagyon féltesz. Én azt gondolom, hogy minden felnőtt ember el tudja dönteni mi az amire szüksége van. Én nem tudom elképzelni, hogy egy tisztességes mlm üzletben hogyan lehet anyagilag elbukni, és azt sem tudom elképzelni, hogy olyasmit vegyek amire nincs szükségem.