Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nabukadonozorX

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
nabukadonozorX 2011.08.04 16:12:51
@EMU: Esetemben kb 235ös árfolyamnál érte utól a frankhitelem a forintét. 2008-ban elgé sok bankot bejártam, érdeklődtem...a helyzet akkor az volt, hogy egy 10 millás hitel kb 70 ezer volt CHF-en, és kb 110 ezer Ft-ban. Nyilván ez bankonként, és a hitelefevevő kondíciója szerint változó volt valamelyest, helyzetemben ezek közül dönthettem (most a jen és egyéb devizákról nem beszélek). Szerintem ember nem volt, aki ilyen ollót látva a 110es hitelt vette fel akkor!!!
Az lehet, hogy korábban, a nagyobb állami kamattámogatások, vagy mittudomén miatt ez az olló kisebb volt (mondjuk 70-90). Akkor valós döntés elé volt állítva a fogyasztó, 2008-ban már nem hinném, én most is úgy gondolom, hogy akkor racionális döntést hoztam, arról már nem is beszélve, hogy 10/10 tanácsadó ezt javasolta (azóta is kiráz a(z) (h)ideg, ha pénzügyi tanácsadótól azt hallom, hogy a hüle hiteltfelvevő vállalta a kockázatot, hát fizessen!)
nabukadonozorX 2011.08.04 17:05:01
@Zabalint: És ha az 1000 forrás egyöntetűen (bankok, elemzők) azt mondja, hogy CHF hitelt vegyél fel? Leszámítva valami közgázról most kikerült zölfülűt, aki valamiféle veszélyekről, meg ingatlanlufikról hebeg.
Bármiről, amit ma megcselekszel, kiderülhet, hogy rossz információk alapján tetted, aztán meg majd győzzél magyarázkdni miatta az olyanoknak, mint Te. Félre ne érts, nem bántani akarlak, csak látni kell, hogy voltak olyanok is, akik alaposak voltak, aztán mégis szívnak...
nabukadonozorX 2011.08.04 17:28:35
@Zabalint: értem én, hogy mi a kockázat, fizetem is a hitelemet, csak azt nem szeretem, ha valakik lehülyéznek fölényeskedve.
Másrészt viszont nemsokára, egyéb kiutat nem látva egyesek fejbelövik majd magukat a parlament előtt, mások elkezdenek bankot rabolni, meg éhségsztrájkolni, és akkor lehet majd kicsit nagyobb perspektívából is nézni többszázezer háztartás gondját.
Voltam én már az Arazban, sunday bruncholtunk egyet, ennek keretében tetemes mennyiségű arab ételt fogyasztottunk el a belvárisi hotel-étteremben. A poszt megjelenése után kaptunk egy levelet a hotelvezetőtől, amiben a forgalom érezhető növekedéséről számolt be, egyúttal…..
Egy interneten is keringő orvosi levél szerint akár a rendőrséghez is fordulhat a kórház, hogy visszatartsa a szülés után korábban távozni készülő kismamát. A Zugügyvéd nem talált erre vonatkozó jogszabályi alapot, talán a kollégák már találkoztak ilyen…..
nabukadonozorX 2011.04.06 12:00:11
@Tedat: nemtom hány gyereket szültél már, Tedat, de 4 órával után a szülés után az anyukát kihajintani a kórházból elég meredek. Igazság szerint fogalmam sincs, hogy valóban 4-8 óra a kórházi ellátás ideje Nye-ban, de úgy gondolom, hogy a 2-3 nap szükséges, leginkább a komlikációk elkerülése végett (vagy pl. az olyan anyukák esetében, akiknek nincs otthoni segítségük, igen jól jöhet a 3-4 nap pihi biztonságos környezetben).
nabukadonozorX 2011.04.06 14:13:23
@zitoka: Ott a pont!!!
Pár éve voltam egy válogatáson. Az egyik kábeltelevízió és internet szolgáltató cég bővített egyik városban, és oda kerestek munkaerőt. Nekem éppen akkor járt le a GYES, ami alatt megszűnt a munkaviszonyom, mert csak szerződéssel vettek fel anno. Elmentem a válogatásra.…..
nabukadonozorX 2010.12.29 13:56:02
@az igazi Sipi: Én egy multinál dolgozom, 2 gyerekem van és szoktam késni..napi szinten. :)) Viszont a "maradék" munkaidőben jómunkásemberként elvégzem mások munkájának a kétszeresét is, ha kell, plusz, ha megkér a főnök, kivételes esetekben, szabadnapon is bejövök melózni. Ezt hívják lojalitásnak, ez mindenkinek jó, így kellene, hogy működjön mindenhol. Kár, hogy egyes vezetők egészen pontosan olyan vaskalaposak, rugalmatlanok, mint Te magad, így csak egyféle munkástípust tudnak elképzelni, aki bemegy 12órázni önként, tökéletesen dolgozik és kussol, ha leugatják.
nabukadonozorX 2010.12.29 20:37:43
@silkent: Lehet, kirúghatnak, senki sincs bebiztosítva, senki sem pótolhatatlan..én már annak is örülök, hogy most dolgozhatom valahol. :)) Viszont azt sosem tudtam megérteni, hogy valakit az zavarjon, hogy más hogyan, smint melózik és nem a saját munkájával van elfolaglalva. Tudom, hogy vannak ilyenek (nálunk is), csak nem értem, hogy az én munkámnak mi köze az övéhez, mikor semmilyen többlet terhe általam nem keletkezik. Nah, mindegy, ilyenek az emberek, ebben igazad van.
Hasonló esetem volt nekem is szombaton, mint amit Tamás írt meg, nekem talán annyiban volt szerencsésebb a helyzetem, hogy az index kirakása után az első autó átengedett maga elé, pedig itt Budapesten sem mindig ez a jellemző. A tavalyi emelkedős eset után idén újra eljött az…..
w Onnan szórom én a pénzem 2010.05.03 05:30:00
Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt…..