Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Grünwald Ottó

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múltkor átpörgettük a Fidesz első, tetszetős törvényjavaslatait, most következzen egy sokkal kevésbé szimpatikus. A Matolcsy György és Fónagy János által beterjesztett indítvány az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvényhez benyújtott módosítás. Tulajdonképpen…..
dr. Grünwald Ottó 2010.05.25 19:08:30
@csernaja obca: egy ismerősöm mesélte, hogy Debrecenben az új villamosok beszerzésénél vagy az új villamosvonal kivitelezésénél volt valami hasonló. olyanok adták be a pályázatot akiknek nem is volt szándékában nyerni. veszíteni akartak, hogy zsarolni tudjanak. vagy lefizetik őket vagy fellebbeznek és újabb fél évekkel tolódik a kivitelezés. teljesen le voltam döbbenve, hogy ilyen pofátlanul és nyíltan lehet ezt csinálni. bár ezt csak mesélték, pontosan nem tudom mi a helyzet.
dr. Grünwald Ottó 2010.05.25 19:32:22
@El Topo (Sgt. Elias): ez már kb. annyira szánalmas nyavajgás, mint mikor a kurucok permetelő zsidó honfoglalókat vízionálnak. én nem sírok viszont nagyon nevetek.
A Nokiadobozok Legnagyobb Magyarországi Rajongója számára elérkezett a Nagy Nap! Miklós nézegeti,  görgeti le és fel a délutáni menetrendet ... de mindig visszaugrik középre, ahol a számára legfontosabb rész található: No, nem csak Miki fókuszál erre a részre nagyon,…..
Mondta Illés Zoli (Fidesz, Terézváros) a nyugdíjas néninek a 2. forduló előtti kampányrendezvényen, melynek a fő témája ez volt: A videóból sok minden kiderül: Illés Zoli nem szavazatvásárlásnak gondolja ezt az akciót, ezért kéri el a 200 forintot. Számlát nem…..
Na, helyreállt az egyensúly a világban. Éppen a héten dicsértem meg az Index-et (Sajtótörténelmet írt az Index), de ugye Budán is csak 3 napig volt kutyavásár egyszer volt Budán kutyavásár, viszont minden csoda három napig tart. A  Pulitzer-emlékdíjas oknyomozó…..
29 hónappal ezelőtt mutatta be Zero a baloldali sajtómunkások remek csapatát, akiknek nagyon-nagyon sokat köszönhet az MSZP. Vessünk rájuk megint egy pillantást. (rákattintva nagyobb)   Most nem jött össze. Hiába beszédhibáskodott Váncsa és Kéri a Heti Hetesben, hiába…..
dr. Grünwald Ottó 2010.04.17 19:30:37
@fell bandi: igen? akkor miért nyilatkozta Steiner Kristóf miután Izraelbe költözött, hogy itt Tel Avivban minden másdik ember búza? youtube-on meg lehet találni a videót szerintem.
Éveken kellett elnézést kérnünk az elhunyt festőművészek és karmesterek rajongóitól, amiért valamikor az ezredfordulón Klassz lett a Kultúra rovat gyanúsan magas kultúrával foglalkozó szekciójának a neve. Merthogy a művészek halálhírét mindig itt közöltük, és a netes…..
dr. Grünwald Ottó 2010.04.15 20:03:13
@Ленина: őszintén sajnálom... hogy nem ő volt az utolsó :(
Vastagbőr Elnöki kegyelem 2010.03.20 09:01:00
2009. szeptembere: "Egy család: apa, anya és 6 gyerek. Aput meg anyut a bíróság 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mert a gyerekek nem jártak iskolába. A gond a két nagyobb gyerekkel volt, az anyjuk szerint reggelente a gyerekek elindultak otthonról, de az…..
dr. Grünwald Ottó 2010.03.20 14:59:00
@El Topo (Sgt. Elias): "Azt nem értem, skacok, hogy ha a segélyből, meg a különféle szociális támogatásokból ilyen frankón meg lehet élni, akkor miért nem valljátok magatokat egyszerűen cigánynak és használjátok ki ezt a remek lehetőséget?"

Miért? Azért mert a magyar emberek többsége azért szül gyereket, mert szeretné jól felnevelni, többet adni neki, mint amit ő kapott az élettől, azt szeretné ha többre vinnné az életben, ehhez pedig havi 10-20 ezer forint lófasz. Ennyiből nem lehet felnevelni egy gyereket. Ellenben cigányéknál, ahol a gyereket megszülik aztán oda megy ahova akar, ott szerez magának pénzt meg kaját ahol akar, ott az anya-apa faszául megél a 6-8 családi pótlékból+ segélyből.

Sokadjára állapítom meg, hogy egy igazi rohadt féreg vagy ráadásul a leótvarabb fajtából. Írjál egyszer egy saját véleményt egy cikkhez. Ez nem fog menni, mert csak bomlasztani tudsz. Rohasztani. Másokat leszólni, kigúnyolni, parasztozni, leköpni. Egy személyes társalgásban nem sokáig húznád ezzel a stílussal.
dr. Grünwald Ottó 2010.03.20 15:50:14
@El Topo (Sgt. Elias): azt hiszem fasszopózás miatt nem engem intettek rendre ezen az oldalon, de örülök ha az alpári minősítgetés jogát nem tekinted privilégiumnak.
Vastagbőr Böszme Stream 2010.03.19 15:07:00
Nem mintha már bármit számítana, de azért megpróbálják: szóval a Félőrült beszédet mond 4-től az erős mennyezetű SYMA csarnokban , origónak hála lehet meózni. zero úton van, ezért addig én vigyázok rátok, lmpvs-ezni és helótázni lehet, egymás bugyijában turkálni…..
A nap levezetéseképpen itt egy kis könnyed, vicces videó. Feri tánca nem újdonság, Gurmai gyilkos, mint mindig, Bokros új szín a palettán, de Gyenesei simulós seggesét meg se közelíti. Sovány vigasz, hogy külföldi politikusok is szoktak táncolni. Csak erős idegzetűeknek, kaja…..
Vastagbőr Ünnepi stream 2010.03.15 13:00:00
Ünnepi stream. MSZP: Fidesz:    Jobbik: Percről-percre origo. Percről-percre index...
dr. Grünwald Ottó 2010.03.15 21:46:13
www.youtube.com/watch?v=KygUPzBy0Vk

van még 4 hét! hol lesz ennek a legalja?
"Szlovákiát nyugtalanítja, hogy Magyarország nem szentel megfelelő figyelmet a szlovák nemzeti kisebbség anyanyelve oktatásának, illetve használatának. Elvárjuk Budapesttől, hogy együttműködve az Európa Tanáccsal maximális igyekezetet fejtsen ki az testület ajánlásainak…..
Vastagbőr Bajnai, a remek tanú 2010.03.12 12:01:00
Kiszedtem Bajnai a sukorói hűtlen kezelés (600 milliós károkozás? 700 milliós károkozás?) ügyében tett (amúgy elég rövid) tanuvallomásának lényeges részeit. A kiemelt részeken semmiféle változtatást sem eszközöltem: (...) nem ismertem (...) (...) nem emlékszem arra (...)…..
A helyzet fokozódik, egyesek már nem is bírják idegekkel. A nagypofájú Szanyi kiakadt, hogy bárki (értsd: nem csak fanatikus MSZP-hívők) regisztrálhat és hozzászólhat az ő fényességes fórumjukon. El-ké-pesz-tő! Hogy merészelnek egyesek, ilyen "tetü és féreg nick"-ek…..
Mesterházy legújabb rádióhirdetése után túrtam épp a netet, mikor olyasmire bukkantam, amitől tátva maradt a szám.....illetve a fülem. Az MSZP salgótarjáni képviselőjelöltjének rádióhirdetésére. "Országgyűlési választások, a tét mégnagyobb, az ország sorsa, sokat…..
dr. Grünwald Ottó 2010.03.02 23:19:48
A nyírbátori őrsparancsnok, István, a derék rendőrhadnagy felgöngyölítette ezt a nem mindennapi esetet, ami felkavarta Nyírbátor, eme nyugodt, és kissé unalmas város állóvizét. (Forrás) Főszerepben Ferenc, a veszélyes gyanúsított (született 2006.11.10) és Ízisz Meredisz…..
Ugye emlékszünk Miklósi Gábor remek helyszíni riportjára a hétesi telepről? "A vasgyári dolgozóknak épült, egykor irigyelt kolónián mintegy negyven szociális bérlakásban ma közel négyszázan laknak. Két idős ember kivételével mindenki cigány." Aztán egész…..
dr. Grünwald Ottó 2010.02.27 13:00:17
@El Topo (Sgt. Elias): azért ebből az "erzsikenénizés"-ből jól látszik mennyire nincs benned semmi empátia. csak azt nem értem, miért kell ennek hangot adni.
2009. december 2: "A magánszektorban folytatja a munkát a posztjáról ma lemondott igazságügyi és rendészeti miniszter. A távozó politikus az Index.hu értesülését, amely szerint a PriceWaterHouse Coopers munkatársa lesz, nem erősítette meg; mint mondta: még nem kötelezte…..
Hétfő óta röhög az ország az MDF-es jelöltek bemutatkozó kisfilmjeikből összerakott 10 perces videón. 2 nap alatt 100 ezren nézték meg idáig a Youtube-on ... Somogyi Zoltán, a párt kampányfőnöke érezhetően nem örült a kisfilmnek: "Nem számítottam ilyenre, nem…..
dr. Grünwald Ottó 2010.02.24 12:20:42
@Pistu: a te egyik holokauszttagadó szélsőségesnácifasiszta kommentedet be is olvasták és ha minden igaz Draskovics urat reaktiválták a felderítésedre, hogy még időben egy átnevelő táborba szállíthassanak. ;)
dr. Grünwald Ottó 2010.02.24 12:21:53
@arlequin: igen, pont ő volt a téma.
Vastagbőr Lássunk és tapsoljunk! 2010.02.23 15:15:00
Molnár Csabi jól felhúzta magát már sokadjára, hogy egyesek semmibe veszik, sőt becsmérlik az elmúlt 8 évet. Összedobott hát egy füzetkét a maga igazát bizonyítandó. Változtatás és photoshop nélkül:  ..
dr. Grünwald Ottó 2010.02.23 18:48:49
GDP alakulása: 2002-től 2009-ig 13% növekedés. Ez éves szinten nincs 1,8% sem. Ez az eurózóna növekedési üteménél alacsonyabb tehát konvergenciáról nem beszélhetünk. Ezzel a növekedési ütemmel a büdös életben nem fogjuk Nyugat-Európát utolérni. Volt növekedés az Orbán kormány alatt is (ettől jóval magasabb), tehát ez nem érv.

Agrár és vidékfejlesztések: Megháromszorozta! Nevetséges. Ezeknek a forrásoknak a nagy része EU-s támogatás, ráadásul szerintem nominálisan háromszorozta meg, tehát reálértéken ez jóval kisebb növekedés.

Infláció: 2 évszám összehasonlításának mégis mennyi a hitelessége? 2009-ben a KSH szerint nem is 4,5% volt a fogyasztói árak növekedése, hanem 4,2%, tehát a hitelességét máris megkérdőjelezem. Mellesleg miért nem 2007-hez hasonlította, amikor 8% volt az infláció? Ha elvégezzük ugyanezt az összehasonlítást az Orbán kormányra is, akkor 1997-től 2001-ig az infláció 18,3%-ról 9,2%-ra csökkent, tehát a patásorbán is megfelezte a zinflációt 4 tehát nem 8 év alatt.

Autópályák: Világcsúcsot? WTF? Egy kínai utat fizessenek már ennek a szerencsétlennek. Miből Csabi, mibőőőől? 10.000 mrd forinttal nőtt az államadósság közben. MIBŐL?

Növekvő bérek: Több mint kétszer annyi marad a zemberek zsebében. IGEN! és több mint hússzor annyi mint 73-ban és több mint százszor annyi, mint….. Nevetséges. Ezek csak számok. A reálérték a lényeg, nem az hogy hány nulla van mögé írva.

Televíziós megvásárlásához szükséges munkaóra: NANE. ez ugye csak vicc. Színvonaltalanabb, mint Gyurcsány hajós meg mobiltelefonos példái. 98’-ban egy számítógép 200ezer forintnál is drágább volt, most egy P4-es gépet kapsz 60-70 ezer forintért. Bravó Csabi ezt megcsináltátok! Harmadára csökkentettétek a számítógépek árát. Sőt az esős napok számát is jelentősen csökkentettétek.

Adó és járulékcsökkentés: 2001-et hasonlítja 2010-hez. 2010 érted? Évről évre emelték az adókat és van pofája ezt az eltelt 2 hónapot alapul venni. És mi a helyzet az ÁFÁ-val Csabi? A világ legmagasabb forgalmi adóját van szerencsénk fizetni nap mint nap.

Duplájára növeltük a….. szintén nevetséges. Egyik adat sem reálértéken való duplázást jelent. Lehet nem is ér többet ma az a dupla összeg, mint 2001-ben.

nevetséges számokkal való bűvészkedés az egész.
Vastagbőr Olyan ismerősek ezek 2010.02.22 15:01:00
Ha már úgyis ilyen videós napunk van ma.... Itt a roppant meggyőző kínálat újabb gyöngyszeme, a lezuhant csurik kampányfilmje.  "Déja vu, lálálá......."   Micsoda önvallomás! Sehol egy politikus, sehol egy üzenet, felhívás, gondolat... csak a tavalyi…..
"Teljesen kivagyok......megint órákon át kellett vigyorogni. De ha egyszer ez kell ezeknek .....izé, a választópolgároknak. Tele volt velük a csarnok! Nem is értem....de hát ők tudják. Jó, hogy Ildikó is ott volt velem, egy harcrahívó tábornok nem beszél ilyen lelkesítően…..
dr. Grünwald Ottó 2010.02.21 14:11:22
@Pistu: A Fidesz drogliberalizációt akar
ataszjelenti.blog.hu/2010/02/18/legalpalinka
Ugye mindig ezt kérték számon a Fideszen. Hogy nem működnek együtt, csak gáncsoskodnak, keresztbetesznek a reformoknak... Gyurcsány most Szombathelyen, egy zártkörű rendezvényen elmondta, ők hogy képzelik el a következő, kisebbségben töltött 4 évet. Izgalmas lesz...  …..
dr. Grünwald Ottó 2010.02.20 14:43:57
@arlequin: nyaraláson sikerült elcsípnem egy mondatot egy (zsidó) gyerektől, aki éppen az apjától idézett egy gondolatot. Valami ilyesmi volt: "mindig is mondta, hogy szart sem ér a pénz hatalom nélkül".

másik: naív aki elhiszi, hogy ezt az embert valaha is börtönbe fogják csukni. hamarabb lesz belőle újra miniszterelnök, mint ahogy a bíróság elítélné bármiért is.
Vastagbőr Demszky - A bukás 2010.02.19 12:01:00
Pénteki lazítás:  ..
dr. Grünwald Ottó 2010.02.19 13:07:47