Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiskovacs01

52 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobb helyeken - ha mára már egyáltalán lehet ilyenről beszélni - az egyszerű, dolgozó nép augusztusban megérdemelt pihenését tölti, a politikum pedig Karácsonyhoz hasonlóan, - tőle meglepő módon, - kissé visszavesz vehemenciájából, és így kevésbé borzolja a köz idegeit.…..
A Kárpátmedencének és a benne élő magyarságnak számos múltidéző kegyhelye van. Ilyen a kolozsvári Házsongárdi temető, amely nemcsak a város, hanem Erdély több évszázados tudományos, társadalmi, valamint művészettörténeti életének és hagyományainak tükre,…..
A politikai pártoknak legyen az jobboldali, liberális, vagy akár nemzeti, elemi érdeke olyan politikai tevékenység folytatása, ami a szavazóbázisuk megtartását teszi lehetővé. Ez különösen fontos egy olyan kisebbségek szavazataiért versengő párt számára, mint a Bugár Béla…..
Robert Fico ex szlovák kormányfő és Robert Kalinák ex belügyminiszter becsülete, szavahihetősége kérdőjeleződne meg, amennyiben a Nyitrán magyar nemzetisége miatt immáron közel 5 éve megtámadott és véresre vert egykori diáklány, Malina Hedvig ügyében bebizonyosodna az…..
Tisztelt Külügyminiszter Úr!Ön 2011. 05. 12-én a szlovák TA3 hírtelevízió esti műsorában, közvetlenül a Martonyi János magyar külügyminiszterrel folytatott tárgyalásait követően adott interjújában az alábbi szlovák álláspontot erősítette…..
Dobroslav Trnka főügyészi újraválasztása a szlovák jogállamiság kudarca lenne Malina Hedvig, a magyar nemzetisége miatt 2006 augusztusában Nyitrán brutálisan bántalmazott diáklány ügyében elmozdulás várható, a politiai érdekek motiválta hazudozások és…..
Anna Belousovová az Szlovák Nemzeti Párt /SNS/ alelnöke, akit Ján Slota politikáját kritizáló magatartása miatt kizártak a pártból tegnap még a Topky.sk és a Pluska.sk szlovák online újságoknak nem volt hajlandó megerősíteni az új párt…..
Mladen Kuribak szerb rendőrtábornok a Magyar Szónak a szombati napon megjelent interjúban elmondta, Szerbia majd minden területén jelentős rendőrhiány mutatkozik. A rendőrségnél  a nemzeti közösségek részvételi aránya nagyon alacsony, mivel a kilencvenes…..
Vlaclav Klaus cseh elnök a legutóbbi chillei hivatalos útja során meglovasított egy tollat. Szokványos, hogy az államfőket megajándékozzák, de ez esetben másról van szó. A film megnézése alapján ki-ki eldöntheti lopott vagy nem lopott.…..
Feszty Dániel az ottawai Carleton University egyetemi docense saját állítása szerint Bugár Béla nagy tisztelőjének számított olyannyira, hogy 2005-ben "Olyan országban élek" című könyvét kérte és kapta meg születésnapjára családjától. A Híd-Most…..
film gróf Esterházy JánosrólGróf Esterházy János felvidéki politikus a két világháború közötti időszakban a Csehszlovákiában élő magyar kisebbség kulturális, gazdasági és nyelvi jogait védelmezte. Miután 1938-ban a Felvidék déli része visszakerült…..
Egy kis visszatekintésAz Európai Néppárt, az Európai Unió legnagyobb frakciója szükségtelennek ítéli a magyar kormány elleni támadásokat, különösen azok időzítettségét a magyar uniós elnökség kezdetéhez. Ezt Robert Fitzhenry, a frakció képviselő csoport…..
Külhon Jobb később, mint soha! 2011.02.11 13:18:00
Tisztogatás a román határvédelmi és vámszerveknél Traian Basescu román elnök végre a sarkára állt és keresztülvitte a Legfelsőbb Védelmi Tanácsban, hogy szigorú akciótervet dolgozzanak ki a határvédelmi és vámszerveknél burjánzó korrupció megszüntetésére. Az…..
de nem kell aggódniaJán Slota az erkölcs és becsület bajnoka vette védelmébe Richard Sulik a szlovák képviselőház elnöke kezdeményezte a képviselőházi alelnök leváltását, aki nem más, mint Robert Fico volt kormányfő, a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke. A…..
Az európai média jeles képviselői az utóbbi hónapokban egyre nagyobb terjedelemben foglalkoznak Magyarországgal. Ez a tény napjaink világában örömünkre kellene szolgáljon, hiszen amiről nem írnak és nem beszélnek, az manapság már nem is létezik. Közismert, a sajtó mára…..
A tvnoviny.sk hírportál szerint Ján Slota keddre virradó éjszaka részegen vezetett. Egy amatőr felvétel bizonysága szerint egy pozsonyi kereszteződésben az általa használt luxus gépkocsi mellett révedezett, miközben a jelzőlámpa zöldet…..
Malina Hedvig sokkal több, mint Robert FicoRobert Fico korábbi szlovák kormányfő, a SME szlovák napilapnak adott szombati interjújában megismételte korábbi álláspontját, miszerint Malina Hedvig, a Nyitrán magyar nemzetisége miatt 2006. augusztusában brutálisan bántalmazott…..
Miért? 1./ Mert választott hazája Magyarország. 2./ Mert megtanult magyarul és úgy is ünnepli a sikereit.* 3./ Mert keményen megdolgozott azért, hogy mi magyarok büszkék legyünk rá. 4./ Mert az anyja szerb, az apja meg horvát, ennyi erővel simán aradi vértanú is lehetne, de ő…..
kiskovacs01 2010.12.10 08:17:40
Az Iveta Radicová vezette szlovák kormánykoalíció szándékának megfelelően sikerült megakadályozni Dobroslav Trnka legfőbb ügyész megválasztását és a választási szabályok megváltoztatásával – ami lehetővé teszi a nyílt szavazást – lehetővé fog válni, hogy…..
A korrupció, a „lobbi-ipar” és a túlzott anyagiasság átszőtte világunkban szerencsére örömteli pillanatok is akadnak. Ilyen pillanattal ajándékozott meg bennünket az European Voice brüsszeli hetilap gálaestje, amelyen Krisztalina Georgieva kapta az „Év…..
A mindennapi nehézségek súlyától nyomva, a válság, az eladósodás keserveitől szenvedve hasznos, ha nem veszítjük el humorunkat. Azt mondják ugyan, ma már sokkal kevesebb vicc születik, mint néhány évtizeddel ezelőtt, de azért ma is vannak jó poénok. Ha pedig egyik-másikuk…..
Nacionalizmustól és sovinizmustól bűzlik a Kereszténydemokrata Mozgalom háza tája, állítja Vlasta Mercová jogász a KDH javaslatára reagálva, mely szerint a kettős állampolgárok a jövőben nem tölthetnének be bizalmi állásokat az állami szerveknél. A mozgalom kezdeményezése…..
Külhon Forog a kerék 2010.10.27 14:54:00
A Die Presse című osztrák napilap csak összevetette a számokat, trendeket és tényeket, azután, mellőzve az elfogultság bármely politikai, nemzetiségi vagy gazdasági „háttérkísértést”, arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország lehet a közeli jövőben a…..
Robert Fico korábbi szlovák kormányfő a 2006-os választási győzelmekor a nemzetiségi jogokat illetően a status quo megtartását ígérte, azonban szlovák és külföldi politikai elemzők egybehangzó értékelése alapján már akkor látni lehetett, hogy koalíciós partnereinek…..
A minap arról olvashattunk a nemzetközi sajtóban, hogy Iveta Radičová szlovák miniszterelnöknő személyi védelmét a szlovák illetékes hatóságok megerősítették, tekintettel arra, hogy a lakcímére küldött borítékban lőszereket találtak. Csúcspolitikusról lévén szó az…..