Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Schopenhauer

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
50 év alatt új keresztnevek szorították ki a Máriákat, az Erzsébeteket, a Jánosokat és a Lászlókat az anyakönyvi kivonatokon. Évtizedekig a hagyományos utóneveket adták legtöbbször az újszülötteknek, majd a névadási szokások megváltoztak az 1950-es, 60-as években. Melyek voltak a leggyakoribb…..
Schopenhauer 2019.01.28 11:02:54
@steery: A jövő családneveiről ez a komment mindent visz :-D
A menekültügyben sok egyoldalú, méltánytalan tudósítás jelent meg a nyugati sajtóban Magyarországról. Az utóbbi napokban azonban új fegyverek is megjelentek a hungarofób eszköztárban: a nyílt, szégyentelen hazugság és az aljas vérvád. “Migránsok menete az…..
Schopenhauer 2015.09.06 17:24:49
Magam az osztrák online sajtót böngésztem (pl. kurier.at) és valóban óriási a kontraszt a cikkek és kommentjeik között. Az úgynevezett újságírók pártállástól (pártszolgaságtól) függetlenül lerántják a leplet a kíméletlen bánásmódról, a részvétlenségünkről, az inkompetenciánkról... Miközben ők 3-4. EU országként nem szembesültek az együtt nem működő tömegekkel, számon kérik Dublin III-at, meg annak hiányát is, majd megmentőként lépnek fel, részint célországnak kommunikálva magukat, miközben ők is csupán tranzitország, mivel mindenki nyugatabbra tart.

Hol lennének, ezek a konvojok, ha Ausztria valóban célország lenne? Miért nem jön egy önfeláldozó német konvoj? Elárulom, nem a távolság okán. Gyomorforgató az osztrákok hivatalos kommunikációja és sajtója, amikor a magyarországi segítség hiányáról ír. Lefényképeznek négy megpakolt bécsi bevásárlókocsit "Essen" felirattal, bizonyítandó az osztrák emberek segítőkészségét, de arról nem írnak, hogy tele vannak a honi raktárak magyar emberek adakozása jóvoltából (pl. Migration Aid). Nincs fotó plafonig pakolt magyar tartós élelmiszerekről, és persze a magát családjával sínek közé vető menekültről is csupán a jól sikerült - dehonesztáló állításaikat alátámasztó - fotót közlik, a videót nem – illetve egy gondosan megvágott videót mégis, amin az előzmények már nem szerepelnek, de a youtube-os nyitókép (a link) maga az elhíresült fotó...

Az egész egy érthetetlen hangulatkeltés Magyarország ellen. Belső EU-állam révén nem kellett frontországként, külső Schengeni határral helytállniuk a menekültek fogadásában, regisztrációjában, a tömegek kezelésében, elhelyezésében. Egyértelmű, hogy a migránsoknak már egy menekülttábor, maga a regisztráció is egy vegzálás, és ez nem szül körükben jó véleményt. Így könnyű Ausztriának megmentő szerepben tetszelegnie – leírják, hogy a menekülteknek az a véleményük róluk, osztrákokról, hogy náluk "alle Menschen sind Engel", azaz minden ember angyal...

Szolidaritás? Ugyan már. Pökhendi, ki-ha-nem-én osztrák politikusok és arrogáns, elhallgató, elferdítő osztrák sajtó. Gratulálok, ha ez EU-konform, akkor ebből nem kérek, de mielőtt valaki előcitálná, a magyar plakátkampányból és hordalékából sem.
Egyik este, a tizenhatodik kerület egyik forgalmas főútján kocsikáztam hazafelé, amikor furcsa fényt láttam villódzni előttem. Valaki azzal szórakozott, hogy egy lézer-pointerrel világít rá az autókra, buszokra, gyalogosokra. Előbb az úton cikázott a piros pont, aztán a…..
Manapság nagy divat lett szapulni a gonosz gyógyszergyárakat, akik a profit érdekében lefizetik az orvosokat és képesek olyan gyógyszereket forgalmazni amitől nem lehet meggyógyulni, hogy még több gyógyszert egyen az ember és még több haszna legyen. Bizony, bizony. Azért költenek…..
Még tavaly készült ez a cikk, amely nagy vonalakban bemutatná az otthoni felhasználóknak szánt, felhő alapú, ingyenes tárhelyeket. Mivel bejegyzés mérete túlmutatott a javasolton, így a főszerkesztő úgy döntött, hogy inkább 3 rövidebb cikk legyen belőle, mint egy, az orosz…..
Alig pár hónappal azután, hogy csúnyán megbukott a köztévén Rákay Philip egymilliárd forintba kerülő, csujogatós-erőspistás kuItúrmaratonja, az Itthon vagy – Magyarország szeretlek, új műsorral jelentkezik a zenetévés múltú MTV-intendánsból lett vezérigazgató-…..
Nem nehéz észrevenni, hogy Bajnai Gordon visszatérének hírére – ami ebben az esetben azt jelenti, hogy hosszas lebegtetés után egyértelművé tette, október 23-án bejelenti ringbe szállását – a Fidesz is finoman egy fokozattal feljebb kapcsolt. Orbán Viktor – ahogy ez a…..
Az autóipar válsága, bűnözés, drogok – mindez együttesen és egymásból következve vezetett oda, hogy az egykor virágzó amerikai nagyváros, Detroit mára a káosz szélére került. Egy amerikai fotós elhatározta, megörökíti a (szó szerint) széthulló otthonokat. A…..
Schopenhauer 2012.08.27 16:55:18
@chr(27): Kösz a linket! Nagyon jó film.
Jut eszembe: mi újság a Detroit Pistons háza táján?
Mivel a kedves kommentelők a poszt egy mondatával bírnak rendkívül lelkesen foglalkozni, kénytelenek vagyunk szájba rágni a magyarázatot: Szántó Dávid valóban a Digisport munkatársa, és mint ilyen, tényleg nem kézenfekvő, hogy kivigyék Londonba. Igen ám, de ha megnézzük a…..
Régen nem írtam a 190-esről, pedig lett volna mit, de gondoltam, összegyűjtök egy nagyobb adagot, és egyszerre naplózom. Amikor a múltkor elment a fék az átszakadt membránú vákuumdob miatt, még kora ősz volt. Aztán egyszer hívott Rita, hogy belülről párás a szélvédő, amikor…..
Elstartolt június 13-án az Egyesült Államokban az új Dallas, amely a CBS-ről átköltözött kábeles TNT csatornára, és első körben tíz résszel próbál rájátszani a nosztalgiára éhes közönségre. A jól ismert és régóta kedvelt vagy gyűlölt szereplők közül néhányan…..
- prokee - Nekem ez a TV Macim 2012.04.08 11:10:00
Olvasom, hogy már megint lecserélik: Húsvéthétfőtől új macifigurák fogadják az esti mesék előtt a gyerekeket. Maci tévé címmel nemrég kibővült mesesáv indult az m2 csatornán, az ehhez készült új főcím a TV Macik fél évszázados hagyományába illeszkedik. Legutóbb a…..
Van pár szerencsétlen, akik még ebből a viszonylag pofonegyszerű ügyből is szarul jönnek ki, hiába, ha kézközelben van a szopóálarc, könnyen felugrik az ember fejére ...Societas-performansz, Ferihegyi-repülőtér, tegnap 23:00:A videót már felesleges is megnézni, sikerült majdnem…..
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
Előző cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mi történik akkor, ha egy családi házban a hagyományos izzókat lecseréljük kompakt fénycsövekre. Most kielemezzük, hogy ugyanebben a családi házban, ugyanolyan feltételek mellett mi történik, ha LED-es világítótestekre váltjuk a…..
Ezt is megéltük. Kellett hozzá egy kis idő, egy remek helyszín, egy penge_verda és egy őrült a kormány mögött. Valamint egy szem operatőr(Szeljak György), aki érti a dolgát és szerszámát biztos kézben tartja. Iszonyatosan büszkék vagyunk rá mindannyian, hogy ez az egy szem…..
Úgy tűnik, az emberek humorérzéke nem ismer határokat. Egy "mókamester" tavaly az üllői vasútállomásról rendszeresen a ferihegyi 31-es pályákra leszállni készülő gépekre irányított lézeres tollal világított bele a pilóták szemébe, egészen addig, amíg tetten nem…..
Update2 - 22:33 - A kommentek alapján kis késéssel, de már a Vodafone-felhasználók is hozzáférnek a teljes kínálathoz... Amennyiben nem működne, a telefon újraindítása és/vagy clear data után mindenkinek mennie kell.Kellemes bevásárlós éjszakát mindenkinek :)Update1 -…..
Zerko a tegnapi bilincses biciklis posztra reagálva írta le saját történetét. Csak remélhetjük, hogy üres fenyegetőzésről van szó, de amióta az eset történt, a barátnője és ő sem tud nyugodtan aludni. Én futár vagyok (furgonnal). Voltam már motoros futár és biomechanikusan…..
Schopenhauer 2011.05.10 18:04:52
@D4D: Ülök a család Sierra Cosworth-jében, mikor keménykedni kezd velem egy Avensis. Ok ismeretlen. Kerülöm a konfliktust, így finoman a gázra léptem. Egy pillanatig még hallottam – elnyúló Doppler-effektussal – a szerencsétlen flótás kínos fordulatszám-tartományba hajszolt autóját, majd eltűnt a visszapillantóban. Szegény ördög...