Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nikkel odeon

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
The Milkman 160 2022.05.04 13:33:15
Hír: A magyar települések 43 százalékán 160 ezer forint alatt volt a nettó átlagfizetés 2020-ban, ezek közül 12 százalékban a 120 ezer forintot sem érte el – számolt a GKI Gazdaságkutató Zrt. Hmm. 160. Vérnyomásnak sok, fizetésnek kevés. Nagyon kevés. Bár előfordulhat, hogy valakinek azért megy fel…..
nikkel odeon 2022.05.05 13:05:42
@Nancsibacsi: Van ebben igazság, de azért lássuk már a fától az erdőt. Ha ebben az országban csak focisták és villanyszerelők élnének, akkor sok helyen nagyon rossz helyzetbe kerülnénk. Ha nem lennének pl. tanárok, pékek vagy tűzoltók se, akkor aztán nézhetnek nagyokat, hogy mégis mi a franc van. Jobb esetben pedig nem azért választasz egy adott szakmát, állást, mert jól fizet (persze nyilván szempont az is), hanem azért, mert szereted, érdekel.
A briteknél elvileg az évtized végére a politika becélozta az átállást villanyra.Különösebb ellenállást nem is fejtett ki a sajtó, vagy az ipar, ki merne ilyen "nemes" cél ellen nyilvánosan felszólalni? Az autóiparuknak nagyjából mindegy, az okok sokrétűek, de összegezve kijelenthetjük, hogy a…..
nikkel odeon 2022.02.10 13:41:51
@bontottcsirke: „De ez így is van rendjén, hiszen a nem a közép és felső osztály okozza a lakossági légszennyezés zömét”

Pedig pont hogy de! Az igazi proli most is tömegközlekedve jár, mert az fér neki bele. Vagy ha van is kocsija, akkor is csak valami kis teljesítményű, keveset fogyasztó valami, nem egy böhöm nagy SUV, amivel egyedül utazik mindig, mindenhová.

A Pareto elv itt is érvényesül, a károsanyag kibocsátás közel feléért, ha nem még nagyobb részéért a felső 10% felel.

Élükön a hülye amerikaiakkal, akik még mindig V8-asokkal közlekednek, egyedül, messzire is, még kb. a WC-re is azzal mennének. És baromi nagy és légkondicionált minden...
Sokkolja a brit háztartásokat a hirtelen megnövekvő energiaszámla. Az ok a világpiaci árakban keresendő...
nikkel odeon 2022.02.07 15:50:56
@flydomi: Igen, mivel sok helyen azt is gázból csinálják. Elégetsz valamit, azzal vizet forralsz, a gőzzel pedig generátorokat hajtasz meg, és hopp, már röpködnek is az elektronok. A folyamat szempontjából teljesen mindegy, hogy forró hasadóanyagot (atomerőmű), lignitet vagy feketekőszenet, Mari nénit, esetleg gázt használsz-e a vízforraláshoz.

Szóval igenis számít a gáz ára, nem csak télen.
Kevesebb, mint egy év alatt a Renault a legendás gyárában, Flinsben létrehozta az "autófelújító" részlegét. Ez lenne a fenntarthatóság, csak ezt nem lehet olyan szépen becsomagolni egy halom kiüresedett frázisba, mint a oly sok minden mást manapság. Pedig a projekt hatalmas figyelmet érdemelne…..
nikkel odeon 2021.12.09 13:12:29
@Motorogre: Ennyi... 100 használt autóból nem lehet kihozni 100 használt autót, viszont a tanár úr ötlete teljesen jól működhetett volna. Vagy működhetne is. Nagyon munkaigényes persze, viszont kevés anyag kell hozzá, és ez a lényeg.
A Magyar Orvosi Kamara a mai napon közzétett egy nem reprezentatív adatközlést arról, hogy bizonyos szempontok szerint kiválogatott  intenzív osztályokon lévő betegeken körében milyen az átoltottság megoszlása. Íme: Természetesen tudjuk, hogy Magyarországon az intenzíven lévő covid19 betegek…..
nikkel odeon 2021.12.04 21:27:06
@Boldeone2: „Ha az oltás hatásosságát igazolja minden izraeli , USA, bahreini , nèmet vizsgálat, akkor azt egyesek mièrt nem hiszik el ?”

Mert azok az egyesek hülyék, és nem az „igazság”, hanem csak a saját hitük, urambocsá' félelmük megerősítése érdekli őket... Nekem ez bicskanyitogató. De ez van, az emberek hülyék.
„A szakítás után voltak olyan üzenetei, hogy belátta, hogy tévedett, megbánta. De a férfi ebben is azt látja, hogy nem tudja, mit és kit akar” – Nyolc hónap alatt eléggé megismerhető a másik, és az is kiderül, hogy egy barátnő mennyire veszi komolyan a kapcsolatot, miben lehet rá számítani, és miből…..
Ha az asszony maximálisan elzárkózik a szexuális együttléttől, de felajánlj egy kiskaput a munkában kimerült urának, az jelenthet kompromisszumot, de azt is, hogy a nőnek van másvalakije erre a célra.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez…..
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Mi az vagy mik azok az okok, amiért valóban hazajönnének a külföldre költözött magyarok? Magyarországon ezt sokan próbálják kitalálni, de vajon valóban jó helyen keresgélnek? Bár létezik a visszavándorlás, tömegek nem indultak meg hazafelé a határátkelők közül. Van igény a hazatérő szakemberekre? De…..
nikkel odeon 2020.12.07 22:22:13
@desw: Ha nem rúgták ki, akkor megkapja a fizetése 80%-át. Hazajön, nem fizet kinti albérletet, és még jobban megél, mintha kint dolgozna.
Véleményem szerint nem azzal van a baj, hogy Szájer József milyen bulikba jár vagy az, hogy milyen az identitása (annak ellenére is, hogy van felesége). A baj azzal van, hogy ezeket a cselekedeteket nem vállalja fel, nem áll ki a nyilvánosság elé azzal, hogy igen, én ilyen vagyok. Ez a baj a legtöbb…..
nikkel odeon 2020.12.04 09:15:23
@nemecsekerno_007: Na igen. Azt azért el lehet képzelni, hogy nem csak fideszes politikusok lopnak, csalnak, járnak drogos orgiákra megcsalni az asszonyt, miközben akár buzik is.

Ezek közül egyedül az utolsó nem probléma. És biztos sok wannabe ellenzéki van, aki szívesen járna drogos-kurvás-jachtos szexpartikra, ha tudná, hogy nem bukik le. De kevesebb a zseton, és nagyobb a lebukás esélye is. Mindkettő megváltozhat persze, ha 10-20 éven belül egyszer véletlenül újra hatalomra kerülnek, és "végre" újra elkurvulhatnak ők is.

Viszont gyakorlatilag az is biztos, hogy egyelőre nem tud (újabb) ilyen esetről a Fidesz, mert akkor jó eséllyel már tudnánk róla (vagy csak várnak vele a választásig?).

A drogozás, kurvázás, "nagyvilági élet" akkor jöhet el, ha nagyon megy a szekér (ez a Fidesznél ugye adott), és nem kell nagyon tartani a lebukástól se, mert kevesek érdeke, ráadásul a média nagy része is "megbocsátó" (pláne a mindenkihez eljutó hírforrások, pl. a Királyi Televízió). Mivel már több mint tíz éve be vannak betonozva a tutiba (jónak azért nem nevezném), ezért mostanra az eddigieknél jobban is elkurvultak.

És ki tudja, hol a vége. A hatalmuknak és a lebukásaiknak is.
Növekszik a gazdag dinasztiák összvagyona – derül ki egy friss jelentésből. A Forbes 400-as listáján szereplő 15 legtehetősebb família összesen 618 milliárd dollár fölött rendelkezhet. De kik is ők? A Koch-testvérek 100 milliárd dollár fölötti vagyonnal sincsenek a csúcson..
nikkel odeon 2019.04.05 15:05:36
@Online Távmunkás: Na ez az... Meg mi van Bill Gates-szel vagy épp Warren Buffettel? Vagy nekik nincs családjuk? Szar ez a lista...
Kívül tágasabb Véres London 2019.03.10 06:30:00
Egyre válságosabb a helyzet a brit fővárosban, ezért az egyik nagy áruházlánc úgy döntött, minden boltjában leveszi a polcokról a késeket, amiket mostantól csak csomagban lehet majd kapni...
nikkel odeon 2019.03.11 00:36:06
@Igazamvanvagyigazamvan?: "Stevenage két évvel ezelőttig teljesen érintetlen volt. Most a rendőrség küzd az itt piacot kereső londoni bandákkal...London már kevés, kirajzanak."

Igen? Akkor még jó, hogy mi a családunkkal baromira vidéki migráncsok vagyunk. :D
A magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenében is áterőltette Orbán a rabszolgatörvényt - ugyanis politikai túlélésének a záloga. Az ügy azt is megmutatja: csak magunkra számíthatunk...
nikkel odeon 2018.12.14 21:06:51
@Arcade Macho: Na többek között ezért is fasz sok ember otthon, mert mindig csak magára gondol. Mi van, ha valaki akár azért tüntet, hogy másnak jó legyen, vagy csak ne legyen még szarabb???

Amúgy nem csoda, hogy nem gyári munkások vannak kint tüntetni. Nem feltétlenül azért, mert nem értenek azzal egyet, de egyrészt jó eséllyel épp dolgoznak, és/vagy sok idő lenne Pestre eljutniuk...
Tízmilliárdokat költöttek 2016-tól arra, hogy létrehozzák a fideszes propagandát a G-nap után. Most nem bírják. De nem csak ez az oka annak, hogy racionalizálni kell...
nikkel odeon 2018.08.27 19:57:17
@Rettegek mert ballib vagyok: Te egy hatalmas troll fasz vagy. Igazából csak az a kérdés, hogy vagy-e annyira elvakult hülye, hogy ingyen csinálod, vagy legalább jól megélsz belőle...
Ezúttal azzal kezdem, hogy mi van a képen, aztán azt is elárulom, miért éppen ma tettem ki, és mi a köze a mai naphoz, július 19-hez. Szóval a képen, amit egy aprócska kis szicíliai faluban, Ferlában készítettem jártomban-keltemben egy héttel ezelőtt, egy templom előtti kerítésre kitett felirat…..
nikkel odeon 2018.07.22 09:27:56
@A teremőr: Mivel már rég elévült, ezért még akkor sem lenne önfeljelentés, ha egy tömeggyilkosságban vettek volna részt... Amúgy meg ha meghív valaki, akiről csak _jóval később_ tudod meg (már persze ha így volt) a hátterét, akkor az szerintem megbocsátható.

Persze az lehetett (volna) gyanús, hogy _minden_ költségüket állták, hosszú időn keresztül. És ha ezt valaki megteheti Szicíliában, akkor jó eséllyel vagy ő a maffia, vagy legalábbis _nagyon_ szoros kapcsolatban áll vele...
A főszezonban talán már nem variálnak többet a szabályokkal a fapados szolgáltatók, nem árt összefoglalni, kinél mi az ábra. Az utasoknak leghúsbavágóbb szabályokat szedtük össze, ezeket ajánlott ismerni repülőre szállónak, sőt, foglalás előtt is jó velük megismerkedni, a nekünk legjobb szolgáltató…..
Péter egy huszonéves fiú. Magyarországon született, Magyarországon nőtt fel, jelenleg is itt él. Borostás, szemüveges. Utóbbi két tulajdonsága elég volt ahhoz, hogy a kormánypropagandában Soros György fiaként mutassák be. A kormánypárti Pesti Srácok egy szélsőjobboldali Youtube-csatornára…..
nikkel odeon 2018.07.13 09:41:59
@,,: Oké, csak már mikor? A "törzsközönség" addigra már rég tudatában van a biztos, tényszerű információknak, a frissítést már nem fogják megnézni, de még ha el is jutnának addig, akkor is csak az lenne a reakció, hogy biztosan Soros megfélemlítette a szekresztőket, hogy rájküld a szerkesztőségre néhány milliárd szír és afgán AIDS-es migránst, szóval inkább gyávaságból visszakoztak.
A Xiaomi Amazfit Pace órájának megjelenése óta lassan két év telt el, így jogosan várhattuk az utódot. Ezt a ziccert nem hagyhatta ki a Xiaomi és vele együtt természetesen az a Huami sem, akinek többek között a jól ismert Mi Band szériát és az Amazfit Pace-t is köszönhetjük. Ezeket ismerve már elég…..
nikkel odeon 2018.07.08 13:00:02
Nagyon érdekesen hangzik, igazán elgondolkoztatott. A hozzáértő(bb)ektől kérdezném, hogy ez vajon mennyivel jobb/rosszabb sportoláshoz, mint egy Garmin Fenix 5 Sapphire? Árban nyilván a töredéke, aminek van jelentősége... A Xiaomira nekem 130 fontot ír (Angliában vagyok), _elvileg_ még jó 5 óráig (persze ez az "átmeneti" akció lehet, hogy csak marketing fogás), míg a Garmin (link: buy.garmin.com/en-GB/GB/p/552982) a legolcsóbb helyen is 400 font, de a legtöbb helyen kb. 500-ba kerül. Nem mindegy... A Xiaomi kijelzője minden bizonnyal jóval jobb (bár én az OLED miatt félnék a beégéstől), a ROM-ja kevesebb (mondjuk ennek nem feltétlenül lenne jelentősége, ha egy Európa térkép elfér a Xiaomin is, akkor az nekem már elég lenne), viszont ez mégis "csak" egy okosóra navigációval, a Garmin meg egy sportóra. Vajon Stravával (nem ismerem, csak tudom, hogy népszerű és elvben jó) tudná ugyanazokat a funkciókat, mint a Garmin? Nyilván szívesebben vennék egy kicsit többet tudó eszközt haramadannyiért :D. Köszönöm a tanácsokat!
nikkel odeon 2018.07.08 13:09:00
@eßemfaßom meg áll: Házilag gyakorlatilag kizárt, hogy cserélhető legyen... De eleve nem lenne szerencsés, ha egy laikus akarná az amúgy valamelyest vízálló óráját szétszedni. Csináltam már, tönkre is ment az óra :D. Pedig nem úsztam vele, csak futottam, de beázott úgy is.
Egy világgazdasági tekintetben jelentéktelen ország jegybankelnökének lenni nem nagy mesterség, mert csak követni kell a fontos jegybankokat. (Ezt a tisztséget is lehetne lottón sorsolni.) Ha megy a bolt, lehet nyomatni a "lássátok, hogy dübörgünk mi ketten" dumát, és az ostobák beveszik. Ha baj…..
nikkel odeon 2018.07.03 13:55:24
@marvin00: Részben igaz, csak nem mindegy, hogy hol volt a bázis. Régen már a 300-as euronál is sírt mindenki, majd sajnos a 310-hez is hozzászoktunk, ami amúgy extra szar volt korábban. Na a 330 (az új 310??) attól is érdemben gyengébb. Ez néhány cégnek lehet jó, de a kisembernek semmiképp se... Amúgy pl. Bajnai alatt 270 volt az euro (ahhoz képest a 330 már +22%...), és pont I. Viktor szapulta őket, hogy milyen szar az árfolyam. Nem ironikus egy kicsit?
nikkel odeon 2018.07.03 13:59:25
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Dehogy fogja! Igazi szittya ősmagyarként csak olyan terméket vásárol, amit hazai őstermelők rittyentettek össze. Ami nyugatról jön, annak eleve nem lehet értelme... Igaz magyar ember olyan dolgokkal nem foglalkozik.
nikkel odeon 2018.07.03 14:00:31
@rallus: De mocskosul megerősödött! Már 328 sincs! :D
Vajon mi lehet az oka annak, hogy Orbán Viktor már 8 éve nyugodtan vívhatja szabadságharcát szövetségeseivel szemben? Mit tud ő, ami érinthetetlenné teszi az EU berkeiben? Időről időre felröppen a hír, na most aztán már tényleg megkapja magáét Orbán Viktor: az EU elzárja a pénzcsapot, és eljárást…..
nikkel odeon 2018.05.06 16:01:55
@Jakab.gipsz: Te egy ritka káros fasz vagy. Remélem nem hiszed el te se a saját baromságaidat, még akkor sem, ha nagyon jól megfizetnek érte.

Nevezd az anyádat ellenségnek (elég kártékony volt, ha már te itt vagy sajnos), Orbánt kereszténydemokrata (muhaha) helyett meg max. egy büdös komcsinak, egy igazi zsebdiktátornak lehet nevezni.
nikkel odeon 2018.05.06 16:05:31
@subabubba: Junkert Junckernek kell írni, a Junkers meg többek között gázkazánokat gyárt.

"Meg lehet nézni milyen a nyugati és a keleti országrész itthon. Az egyik autó összeszerelő üzemekkel an tele, a másik meg cigarettacsempészekkel."

És az nem lehet, hogy (többek között) épp azért fejlettebb a nyugati országrész, mert odatelepültek ezek az "összeszerelőüzemek"? Amúgy meg kurvára nincs tele a keleti országrész cigarettacsempészekkel, bár _néhány_ nyilván van, a teljes lakosságra vetítve ezrelékben már talán mérhető is lenne...
Úgy hívják: Budapest...
nikkel odeon 2018.04.09 12:37:41
@para_noir: Amúgy a Fidesznek van _bármilyen_ programja, azon kívül, hogy StopSorosEUMigráncs? Na ugye...
nikkel odeon 2018.04.09 12:42:45
@_most_: Az a baj, hogy az átlag paraszt az M1-en cocializálódik és jobb híján Pénztáros lapot olvas. Persze ettől még nem kellene hülyének lenniük, de az átlagember sajnos _mindenhol_ hülye, és könnyen átbaszható. Különben is, amit nagyon sokszor elmondanak, az akármennyire is baromság, de igazzá válik. Viktor ezt nagyon jól tudja, és be is jött neki, sajnos már többedjére. Hazajöttem szavazni (is), de úgy tűnik, hogy továbbra is jobb lesz nekünk külföldön, migráncsként, sok más migráncs között... :P
nikkel odeon 2018.04.09 21:22:57
@Cycmen: Na erre spec. pont rábasztál. Itthon is a gyógyszeriparban dolgoztam, kifejezetten jó (bár nem kimagasló) fizetésért, és Angliában is, hasonló munkakörben (szenior fejlesztő, de ettől nem akarom jobban beazonosítani), csak jóval több pénzért. És ugyanez igaz a feleségemre, mondjuk ő sajna relatíve jóval rosszabbul keres kint, de a mediánon talán így is túl van, és jó a munkája, és szakmailag is rengeteget fejlődtünk. Igaz, a szar font miatt a nettóm az egymillió Ft alatti (vagyis kint egyáltalán nem nagy szám), de nem a pénz miatt mentem ki, hanem elsősorban III. Viktor miatt. Amúgy egy közvetlenül Pest mellett lévő faluban van egy kifejezetten nagy házunk, és nyilván kint se nyomorgunk, bár kisebb házban lakunk. Hangulatban viszont ég és föld a különbség, Brexit ide vagy oda... Hülyék meg nyilván vannak ott is (lásd Brexit), de még a kretének is tolerálhatóbbak. Nem muszáj elhinned, tényleg hazudhatnék is, de nem hazudok. Mondjuk amúgy telibe szarom, hogy elhiszed-e vagy sem. (Konkrétan amúgy a választás miatt is jöttem haza egy hétre.) Amúgy tulajdonképp még hálás is lehetek nektek, mert tavagly december körül nagyon elgondolkoztam azon, hogy hazaköltözzünk-e, de meggyőztetek, hogy ráérünk azzal, és gyűjtsünk még néhány millát. Ha nem is Angliába, vagy Magyarországra, akkor valahova máshova. Mondjuk Hollandiába vagy Dániába...
Hartland Elégtétel 2018.04.09 06:48:00
Bevallom, nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet behúzni a két X-et a Fideszre, és utólag sem vagyok benne biztos, elvégre megnyerték volna nélkülem is. Na de ki másra szavaztam volna? Más párt nem jelentkezett be, hogy képviselné a preferencáimat, az érdekeimet, az igényeimet, a…..
nikkel odeon 2018.04.09 11:38:19
@F.M.J.: "A morális elégtétel szükséges. Fel kell venni a választások alatt elhangzott kesztyűket (vádakat), tételesen cáfolni, megnevezni a vádaskodót, hazudozót, uszítót, demagógot, majd sportszerűen rákenni mindent a kampány hevületére, és megbocsátani. Ez lenne az egyetlen módja, hogy részint tisztázza magát, részint úrként lépjen le a tatamiról."

Teljesen igazad van. Ez azonban sajnos nem fog megtörténni, mert akkor azt kellene mondaniuk, hogy "Srácok, igazuk van!". De egyébként még akár ki is mondhatnák, minden bizonnyal semmi jelentősége nem lenne, így is, úgy is magasról szarnak mindenre és mindenkire...
nikkel odeon 2018.04.09 11:45:53
@Schulteisz az ikrek: "A fontos az, hogy merre tartunk."

Na ez az. Én magasról leszarnám, hogy ki van kormányon, sőt akár még a kulturált mértékű lopást is elnézném, de az irány se jó (keletre tartunk), a lopás meg döbbenetes mértékű. De majd az utolsó lekapcsolja a villanyt. Ja nem, mert magyarok vagyunk... :P

"Meddig lehet megélni abból, hogy nem jönnek a migráncsok, és stop Soros?"

A migráncs fenevadak még évszázadokig, milliárd számra özönleni fognak, MINDEN irányból (tehát az égből és a föld alól is).

Semmi bajom Sorossal (leszámítva hogy tudtán kívül ő nevelte ki a jelenlegi legmocskosabb politikusainkat), és nem is kívánok-kívánnék neki semmi rosszat, de ettől függetlenül kíváncsian várom a halálát (pár hónap múlva lesz 88 éves), hogy akkor mit fog mondani, csinálni a Fidesz, meg a sok barma. Esküszöm népünnepély lesz, bár valószínűleg felmerül majd sok okosban, hogy biztos meg se halt, csak eljátszotta a saját temetését, hogy gyanútlan kishazánkat álruhában, belülről, sokkal hatékonyabban tudja bomlasztani :P.
nikkel odeon 2018.04.09 11:54:59
@stim: "továbbra is férfi és nő frigyéből áll a család aminek a gyümölcsei a gyerekek és nem gender elméletet oktatnak az óvodában pedofil megrontók"

Ez annyira szép volt, hogy ateista létemre vetettem egy keresztet :P. Te amúgy komolyan is gondolod ezt az ordas baromságot, tehát mértéktelenül hülye vagy, vagy pedig fizetnek érte (esetleg a kettő együtt)? Gender elméletet oktatnak az óvodában pedofil megrontók, OMG. Ki a fasz támogatott bármikor is pedofilokat? A genderelméletezés meg már akkor is kurva unalmas volt, amikor valamelyik fideszes fasz benyögte. Menj a Közszolgálati Egyetemre, ott biztos rengeteg hasznos dolgot lehet tanulni :P.
A sztárséf sikerét csodás receptjeivel szerezte és a brit iskolás gyerekek étkezésének reformjáért tett erőfeszítéséért is elismerik. Kulináris karrierje nem az egyetlen terület, ahol remekel az életben, hiszen csodás családja van öt gyerekkel. Mint ebből a posztból kiderül,…..
nikkel odeon 2018.01.10 00:27:35