Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amenta

98 bejegyzést írt és 688 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazából nem is tudom hol kezdjem, de azt hiszem, az egész a Peti hibája... Valahol ott kezdődik a történet, hogy 2020-ban mialatt a Vectrás csapat épp Gyulán wellnesselt, és egy azóta is ismeretlen személy "némi" alkohol kíséretében végiglocsolta a tetőt az esti vacsorájával, a Peti Senatora…..
Hm... mikor is volt az utolsó poszt? Ja igen, jó régen, de az is csak arra volt elég hogy az ujjaim még éppen csak ne rozsdásodjanak be teljesen. Valami mindig hiányzott, bár téma lett volna bőven. Igen, meg is van, az ihlet, annak voltam híján, de most visszatért. Azt nem mondom hogy megint…..
Előre is elnézést kérek. Boldog karácsonyt! Összegyűltek karácsony alkalmából, várják, hogy minden családtag megérkezzen, remélhetőleg olajozottan mennek majd a dolgok. Egyikük már rég úton van a fáért, elvitt magával egy 500-ast, bár az kevés lesz. S 2000 vajon megteszi? Buckás lesz így ez az út,…..
Az elmúlt hetekben elmerültem abban, hogy Enbi és Pixwi milyen fejlesztéseken essen át, mert mind a kettőnél bizonyos nyűgök fókuszba kerültek a hétköznapi használat tekintetében is - ezekről sorra beszámolunk -, közben azon is merengtem újfent, miért is egyedülálló autó a minél régebbi Merci.…..
Napi Vuki Vizsgázunk... 2019.01.30 00:10:30
Húú, de rég volt már blog...tavaly óta nem írtam semmit. :D Talán időszerű újra felvenni a fonalat. A hülye facebook valahogy mindig elviszi az irányt. Este, vagy épp menet közben gyors feldobálom a képeket meg a sztorit nagy vonalakban a csoportba, aztán a blogra meg már nem jut idő/energia. Mert…..
Mind a blog, mind pedig az autó szempontjából. Nem mennék bele most hosszas magyarázkodásokba, jó rég nem volt már poszt, de most van, olvassátok hát. :)  A mai poszt is jó régen, valahol úgy másfél évvel ezelőtt kezdődik. '16 decemberében kilakatolódott a bíbor, hála a haveroknak, kicsit puritán…..
Napi Vuki Memento 2018.06.13 23:24:45
Gyűrűk keresik ujjukat, Parfümök a párjukat. A fénykép album félig üres,De a szívem érted repes. Elhagytalak, hibáztam, Tetteimet megbántam. Megbántam már ezerszer,De tovább küzdök ezegyszer. Feladni én nem fogom,Az maga a fájdalom. Bántottalak eleget, Most hagyd, hogy végre szeressek. Nélkületek…..
Az egész valahol ott kezdődik, hogy Szabó Zoli Opel bontót akar nyitni, ezért folyton engem vegzál hogy nézzem át neki a megvásárolni kívánt gépállatot, mert hogy, hogy nem valamiért ilyenek csak Gyulán teremnek újabban. :D :P Így volt ez múlt hét szerdán is, mikor is egy masszív raktár lomtalanítás…..
Napi Vuki Totalcarnak szeretettel 2018.04.19 14:40:12
Kedves Totalcar!A kezdetektől olvaslak Titeket, megtetszett a pályázat, így hát gondoltam én is küldök anyagot, ám mivel épp semmi frisset nem tudok felmutatni, az az ötletem támadt, hogy megmutatom az eddigieket, hátha láttok benne(m) fantáziát.Tudom, egy egész blog nem egy konkrét pályamű, de…..
Heti Kadett Körülnéztem 2017.08.27 09:21:07
Érdemes körülnézni, hiszen sok olyan érdekes (vagy éppen meghökkentő) kiegészítő készült több neves cég jóvoltából, amivel könnyen a saját ízlésünknek megfelelően formálhatjuk a szekér külcsínét és/vagy belbecsét. Ezekből szemezgetek most, hiszen én is könnyen elcsábulok egy-egy kurrens cucc…..
  Telefonon, email-ben és élőben is vannak folyton visszatérő kérdések, amikkel simán ki lehet akasztani minket, gumisokat. Ezekből készítettünk válogatást. Olvasd végig a listát -- és soha, de soha többé ne tedd fel ezeket a kérdéseket. ..
Heti Kadett Heti, havi... Évi? 2017.03.08 11:41:32
Némi inaktivitás volt tapasztalható az elmúlt 12 hónap során. Ennek okait szeretném most felsorolni.    Először is, a szekér ugye napi használatban van (volt), leginkább  munkába járásra befogva. Rám jellemző módon még a wc-re is autóval.  Ebből az következik, hogy ilyenkor nem merek mélyebb…..
szirszarjaim Toyota Corolla DX 2015.12.30 08:00:00
Jó, a címből nem derül ki, hogy a most következő kis Toyota valójában messze nem egy tucatdarab, hiszen a blog olvasói számára már jól ismert Stahlberghez nagyon hasonló modellekben utazó szintén finn Nyrhinen Ky követte el 1:24 körüli méretarányban, műanyagból - és ami…..
Ez a kérdés mostanában egyre gyakrabban megtalált, és már egyre jobban zavart, hogy nem tudtam mást válaszolni, mint hogy egyrészt semmi, másrészt nem tudom. Másfél évig volt a "szerelőnél", aki gyakorlatilag pont másfél éve húzta az időt, mellébeszélt, és többnyire nem volt…..
amenta 2016.12.16 11:44:33
@RÁJEN: Az ebben az igazán izgalmas, hogy pár hónap ilyen gazban állás után, olyan szépen meg tud indulni az alja, hogy az valami hihetetlen.

Komolyan összeteszem a két kezem, hogy eddig nem sikerült belefussak ilyen kontárokba. Mondjuk tény, hogy kevés dolgot nem magam csinálok, főleg a kasznizást, de ahhoz is egy évig kerestem embert, mire végülis egy restaurátornál lyukadtam ki. Nagyon nem akarták vállalni, mert az autóm túl fiatal a profiljukhoz, meg nem is volt olcsó, de legalább minőségi munka, és a sorban várakozást leszámítva pikk pakk elkészült az autó, a beígért határidőre. (pedig rozsdánál nem egyszerű előre megmondani mi lesz)
Napi Vuki Újra talpon 2013.09.30 21:42:02
Hát tegnap megmondom őszintén már olyan szinten fáradt voltam, hogy nem volt erőm nekiülni blogolni, így ez mára maradt, mint ahogy a hátsó lökhárító felszerelése is. ELső körben az előző nap lecsiszolt felületeket lekezeltem koranttal, hogy elejét vegyem a rozsda…..
amenta 2013.09.30 22:56:33
@tailor13: Az oldalról bedugós?

A rekordnak is olyan. Kicsit elég esetlen az is, de legalább fel lehet vele emelni a csupasz kasznit is a földről, nem kell alatta legyen semmi. :)
amenta 2016.05.02 18:19:10
@Thepeti: Nincsen sajnos, ez is másolva lett egy másikról. Maximum valamikor körbefotózom, csak rám kell szólni mert hajlamos vagyok elfelejteni. :)
Napi Vuki Offline mód 2016.02.25 18:40:18
Na tehát. Az utóbbi időben kicsit belevesztem a dolgaimba, meg abba, hogy folyton mindig mindenkiről és mindenről mindent tudjak. Így aztán úgy döntöttem kicsit elszakadok az online léttől, és megpróbálok több időt szánni a fontosabb dolgokra, mint család, egészség, blog írás, vagy csak simán…..
Heti Kadett Heti Kadett 2016.02.23 10:00:39
Üdvözletem!Ez egy amolyan "kicsit erről-kicsit arról" típusú bejegyzés, mire érdemes figyelni, mik az alapvető dolgok amikkel érdemes tisztában lenni, és egyáltalán, hogy is kell nekifogni annak, amire készülök. Ugye azt mondanom sem kell, hogy nem árt, ha van némi fogalmunk a gépekről úgy…..
Heti Kadett Heti Kadett 2016.02.19 12:54:29
Üdvözlök minden kedves erre tévedt látogatót!Róóóbi vagyok, egy 28 éves lelkes amatőr autószerelő. A következőkben, ha nem is heti (vagy napi) rendszerességgel, de szeretném bemutatni járművem átalakításának, jobbá tételének mozzanatait, ha nem is H.R. Etzold-i mélységekben, de gyakran részletesen…..
Napi Vuki Összefoglaló 2016.01.13 23:06:26
The post is under construction!Vigyázat, ez hosszú lesz!   Először azt akartam írni kezdésnek, hogy visszatértem, de ezt nem igazán látom garantálhatónak, az elmúlt időszakot tekintve. Mert a visszatérés azt jelentené, hogy újra lesznek kisebb nagyobb rendszerességgel posztok, de momentán simán…..
Russian in the school SOK(k) hatás 2015.09.17 18:20:28
Ma ott folytatom, ahol abbahagytam tegnap. Úgy érzem, most nem csapongnak már annyira a gondolataim, ezért talán jobban össze tudom foglalni őket. Bár lehet, ahhoz igazából egy erősebb írói véna kéne. Az események láncolatában a következő elem még kapcsolódik a Volgán innen,…..
Mindjárt az odaúton egy buszmegállóra voltak ezek felragasztva:Egy kis "egyengetés" után felragasztom majd a falra. Ez ott annyira ritkaság, hogy a PROBA-ból egy darabot sem láttam egész héten az ideiglenesből is csak…..
Napi Vuki Vadász vadász... 2015.08.13 20:15:03
Szerintem mindenki ismeri az említett mondat folytatását. Néha már én is úgy érzem magam, mint az idézett vadász a viccben.   Az opelfórumosok már ismerik az előzményeket, amivel nem…..
Napi Vuki Új szemmel a világra 2015.08.05 00:18:19
Thejóisten... most néztem vissza, épp egy héttel több mint kerek egy éve posztoltam utoljára! (pedig esküszöm, nem volt kiszámolva) Úgy néz ki, a "napi"vuki lassan átlényegül éves…..