Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laszlo_testver (törölt)

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tiszaörsön épült két év munkájával ez a motor, egy 52 éves traktoros, Puskás István keze által. Az akácfa járgányt egy 126-os Polski motorja hajtja, 25-30 km/h-s sebességre képes.   ..
Tizenhét (17). Ennyi ember kérdezte meg a hétvégi totalcaros pályanapon, hogy mikor lesz kész a Hangyász. Striguláztam, szép prím szám. Nekik is csak azt tudtam mondani, hogy elrepült a második olyan hét is, amikor Adorjánéknál nem jutott rá idő, veszettül dolgoznak egy BMW-n.…..
Sokan nemzeti tragédiaként fogták fel a magyar motorgyártás bedőlését. Felesleges belemenni a szocialista nemzetgazdaság működésébe, de volt alapja a termelés felfüggesztésének, igaz, nagy adag akarattal és korszerű piaci gondolkodással menthető lett volna a Pannonia. Jó…..
laszlo_testver (törölt) 2011.11.23 10:22:11
@bervas: Én is valami ilyesmire próbáltam rávilágítani: talán túl szépen élnek ezek a motorok az emlékeinkben. Számtalan helyről hallom, hogy milyen korszerű volt a maga idejében a P20 - nos, valóban, a korabeli KGST-motorokhoz képest tényleg azok voltak. De azért 1968-ban (sőt, még 1974-75-ben is) öntöttvas hengerrel, nevetséges, egykulcsos dobfékkel, jó "sűrű" keverékolajozással (sőt, keverékolajozással úgy általában) bohóckodni... A világpiacon ez már minden volt, csak nem ütőképes konstrukció.
Viszont akik huszonévesen ilyennel egykerekeztek először, azokban természetes, hogy csúcstechnológiájú világverő sportgépként maradnak meg a kéthengeresek. De lehet, hogy ez egyáltalán nem fedi a valóságot.
Csak így aztán rögtön más a gyárbezárás visszhangja, mert nem mindegy, hogy egy önerőből egyébként is a lejtőn lefelé száguldó üzemet számolnak fel vagy egy olyat, amiről úgy tartják, sikeres, jó termékeket gyárt.
vargagixxxer egy jó kis ladás klipet is készített a bükfürdői versenyrőlÉs persze a korábbi bükfürdői mozikat is érdemes megnézni itt és itt...
Egyrészt ez a jármű félelmetesen fantasztikus. Másrészt, magyar rendszámmal fut, ami megmelengeti a szívet, és köszönjük az adóhatóság nevében. Harmadrészt, ha a továbbra mentek, meglátjátok, mi történt pár perccel később... Megéri! A csillagok igen ritka…..
laszlo_testver (törölt) 2011.03.23 16:04:54
@gio: Igen, én nem is mondtam, hogy azzal csalna. Csak gondolom, ragaszkodik a "jóskapista-1" rendszámhoz, mert azt szokták meg a szomszédok. :-)
Fília Expressz Mi nincs a képen? 2010.09.13 15:30:00
Mely autómárkák maradtak ki? Lexikonfejűek, sasszeműek és nyugdíjasok előnyben!..
laszlo_testver (törölt) 2010.09.13 16:03:32
@2T1cyl: Ja, jó, megvan... Vagy háromszor megnéztem, de a koszorúson mindig átsiklott a tekintetem.
(FIAT pedig van, de már a legújabb, kör alakú kék emblémával)
Örömmel látom, hogy egyre több magyar játék érkezik a Munkakerülő levelesládájába. Roland alias Smartcode is elküldte legújabb művét – az ő neve még a KMK-ról lehet ismerős, a Liquid Measure című egyszerű játékkal debütált. Mostani alkotása, a Droids at the Gates…..
A délutáni nazemiezt először laszlo_testver találta ki Pontosan, bár többen is jóra gondoltak. Bizony, ez egy Tatra 603-as volt anno. Akkor a kép a hátuljáról.Hát nem gyönyörű? (-költői kérdés ;-)..
Angéla csodás ajándékot eszelt ki nekem: beváltotta a legalább egy éve tett ígéretét és lement hídba. Tornászlány volt egykor a szentünk, pár év kihagyás után is simán hozta a gyakorlatokat. A fotókat nézve ugyan nem volt teljesen elégedett: „görbén áll a lábam, nem…..
Jajj,de csúnya! Szerdai naezmiez 2010.05.19 21:12:16
Velo hatalmas pakkjában foglalt helyet az alábbi autócsoda. Kérdés, mi volt az alapja?Bevallom, fotosoppal kicsit belenyúltam, hogy a márkajelzést meg a típust eltüntessem.Na? Mi volt ő?..
laszlo_testver (törölt) 2010.05.19 21:54:02
Jajj,de csúnya! Gusztávék 2010.05.15 22:09:00
Gusztáv alapvetően nem egy rossz ember. Foglalkozik ezzel-azzal, hajdan, még a 123-assal benzint is csempészett az ukránoktól, most már nem mer kockáztatni. Pedig a 116-osba több fér.Eeeejjj, mikor megvette, hogy megnézték benne! (A kép persze illusztráció.)Aztán az évek…..
Autófília Lehet, hogy eltört 2010.03.17 09:00:00
Lehet bizony. Bárkivel előfordulhat. Szerencsére nem karambolról van szó, csak egy kis bosszúságról. Pár napja épp szépen sütött a nap mikor autóztunk. Kedves utasom egy hirtelen mozdulattal kipattintotta a helyéről a napellenző, ami a mozdulat továbbvitele folytán a kezében is…..
laszlo_testver (törölt) 2010.03.17 10:33:04
@feketenap: Azon nincs sminktükör :-)
(mondjuk lehet, hogy ezen sincs)
Segélykérő levelet kaptunk a héten, tán még nem késő, bízunk a közösség erejében. Segítsünk Pistának! Szia Winkler! Egy kis segítségre lenne szükségem. Az interneten keresek esküvői bérautót. Célom, hogy minél korábbi és minél jobb állapotú Zsiguli találjak, de…..
autózz! Hóból is megárt a sok 2010.02.02 15:06:00
Tudom, tudom, szar szóvicc, de ahogy nézem, nem is én alkalmaztam először a blog.hu történetében. A hétvégén jó sok hó esett az országban mindenfelé, TG az e témával kapcsolatos küzdelmeit és tapasztalatait osztja most meg veletek. Már régóta olvasgatom blogjukat, ha időm…..
laszlo_testver (törölt) 2010.02.02 19:10:44
@Boszi73: Szerintem az illem oktatása nem tartozik ehhez a poszthoz, de ezt majd a blog tulajdonosa eldönti (úgyhogy ebben nem is nyitnék vitát). Viszont azt érdemes tudni, hogy nem mindent az iskolának kell megtanítania. A gyermek nevelése a család feladata...