Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kitt.

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt már valaha olyan érzésetek, hogy ennyi véletlen nem létezik? Nekem is. Amikor a minden és a semmi egyszerre dolgozik ellened és érted, majd a végén, kicsit később összeáll a kép. Az elmúlt időben különösen nagy szerepet játszott az életemben a sorsszerűség, vagy hívjuk, ahogy akarjuk.…..
A cím a mottója a mostani bejegyzésemnek. Sokat agyalok manapság azon, hogy minden nézőpont kérdése. Egyetlen gondolatmenet alapjaiban meg tud változtatni. Mert, ugye, aktuális: kilépés az élet nevű játékba, most már úgy igazán. Önéletrajzok, motivációs levelek tömkelegei. Uncsi, meg minden, de…..
Szóval Amerika. Olyan gyorsan elillant és már most hiányzik. Minden nehézségével együtt azt mondanám, még ezerszer végigcsinálnám és imádtam. Most összefoglalom nektek a legfőbb dolgokat, különösen azokat, amik különbözőek az európai életünk momentumaitól. Lesznek még beleszőve kalandok is nyilván,…..
Na Kedveseim, újra jelentkezem/ünk. Arra készüljetek fel, hogy ez egy nagyobb lélegzetvételű poszt lesz, de tudom, akit érdekel, az úgyis velünk marad és elolvassa. Ma van a 13. napunk az USA-ban. Most lett annyi motivációm, hogy idebrekegjek valamit a kicsit sem kihalt blog oldalamra, amire igen…..
Ne haragudjatok, nem akarok csúnya szavakkal illetni senkit, semmit, de van, amit egyszerűen a következőkben nem fogok tudni szebben megfogalmazni, mint ahogyan van. Az elmúlt hetek és napok történései arra késztettek, hogy ismét tollat (gépet?) ragadjak, és írjak a tapasztalataimról.◦ Arról, hogy a…..
Vannak olyan szerencsés (?) emberek, akiknek a siker és az ezzel járó dolgok csak úgy az ölükbe hullanak. Vannak, akik a sikert meg tudják venni, pénzért, szolgáltatásért, bármiért cserébe. Igen, az első kettőbe személy szerint nem tartozom bele. Nem bánom. Jön a nyár, és akarva-akaratlanul is…..
Szóval. Akinek a Kedves Olvasók közül nem tűnt fel, nettó 2 hét alatt elköltöztünk Kedvessel, így lényegében erre fogom a kimaradásom. A recepciós kis írásomat nem folytatom, de egy hasonlóan aranyos, remélem, hogy tetszetős témát hoztam nektek, amely összefügg az elmúlt fél évem pályamódosítási -ha…..
Amennyiben a turizmusban akarsz elhelyezkedni, netalántán éppen pont egy szállodában kívánsz dolgozni a jövőben, akkor a következő gondolatokat érdemes megfontolni... Ha csak külső olvasó vagy, és jártál már valaha szállodában, akkor pláne. Következzen egy rövid kis útmutató a szállodai élettel…..
Sokáig nem akartam belátni, hogy ha kézzel-lábbal tiltakozom valami ellen, az úgy csak nehezebbé válik. A mai eszemmel viszont tudom, hogy meg kell tanulni a játékszabályokat, és kiélvezni az élet adta lehetőségeket. Sokan mondják, hogy introvertált személyiségként (zárkózottabb emberekre mondják…..
Most, hogy van egy szusszanásnyi időm, hajnalok hajnalán, úgy döntöttem, ismét készítek nektek egy bejegyzést, így fel is avatom az új gépemet a blogírás alkalmával.___________________________________________________________________________________________Hol is kezdjem? Ez a félév nagyon durva…..
Olyan viccesek ezek az ihletek... lassan hajnali 2 óra van, én pedig írok Nektek, ismét. Megint vártam 1.5-2 hónapot, de most azért, mert amikor jött az ihlet, nagyon késő volt, másnap pedig mennem kellett az egyetemre korán reggel. De most szombat van, illetve már vasárnap, más ilyenkor bulizik,…..
Hihetetlen mennyire rafinált (szebb szó nem jut eszembe) a magyar oktatási rendszer. Épp a mesterképzési szakok meg a felvi.hu kismillió oldala van megnyitva, mert eljön lassan az az idő, hogy dönteni kell, erről is.Most különösen nehéz. Tele van minden a bizonytalanság ígéretével, sosem tudni mit…..
Egész sokan reklamáltátok, hogy folytassam a kis 3 hónappal ezelőtti sztorimat, így most visszatérek. Pontosabban visszavonszolom magam, mert a mai napon 2 prezentáción és egy szakdolgozati konzultáción felül, 6 órás utazásszervezés feladaton vagyok túl. Kb. mint egy agymosott, de persze írni, azt…..
"Herceg Novi, Montenegró. 20 óra 12 perc. Este van. Várok a kedvesemre, aki még szűk 2 órát dolgozik. Csend van, a hotelben már majdnem mindenki a szobájában várja a sötét leszálltát. Csak a tücsökciripelés hallatszik, de a szokásos esti menetrend szerint 22 óra körül elindul a…..
Nem véletlen a cím. Kell egy kis idő, amíg a hibernált állapotból felocsúdom, és ismételten szentségelek egy sort, hogy megint nem írtam vagy jó 3 hónapja biztosan. Annyi minden történt, hogy kevés lenne ide ez az amúgy rengeteg rendelkezésre álló hely. Megpróbálkozzunk?…..
Valahogy az volt az érzésem, hogy régen írtam. És tényleg. Nagyon elfoglalt voltam az utóbbi hetekben/hónapokban, halmokban állt a ZH, beadandó, stb. kupac az asztalomon. Minden anyag feldolgozásra várt.Most jönnek a vizsgák, de gondoltam két szusszanatnyi idő közé befér egy új poszt. Legutóbb a…..
VISSZANÉZTEM a legutóbbi posztom dátumát: 3.hó azaz március, ha nem tévedek. Próbáltam egészen idáig írni Nektek, magamnak, meg persze csak úgy szórakozásból is, de nem ment. Mindössze rövidke zsebkendő-foszlányokat sikerült összegyűjtenem, tanulságos záróakkordokkal, de…..
Zárásképp eljött tehát az utazás csúcspontja és a befejező rész a trilógiában: Eltölthettünk egy éjszakát Párizs belvárosában (illetve másnap körülnézhettünk az Eiffel-toronyból)!Mindez magában tudom, nem nagy cucc, minden utazási iroda ilyet szervez, DE EZ MÁS volt, mint a megszokott.Este 8-kor…..
Ahogy ígértem, folytatom a Párizshoz kapcsolódó irományt, bár lelkesedés és kedv híján kissé nehéz lesz. Mégis úgy érzem, hogy írnom kell, tehát írok is! :)Az előző posztomat azzal fejeztem be, hogy némiképp hűvösnek volt mondható az időjárás Párizsban, míg itthon tombolt a +45 fok. Mit volt mit…..
Ne kérdezzétek, nem tudom hogy jött a téma. Illetve tudom, mert véletlenül megnyitottam a Google+ szolgáltatásomat és ott sorakoztak az egyik mappában a párizsi útról készült képeink.És akkor felkaptam a fejemet......mert eszembe jutott, hogy mint megannyi más dologról, a csodálatos nyári, párizsi…..
Ma két filmet is megnéztünk a párommal: Last Vegas, illetve Minden6ó.Nem tudom, kinek mit mondanak ezek a címek, de ez után a két alkotás után úgy éreztem, hogy az életemből megérte ezt a 3 órát a két filmre szánni. Olyan szinten megérintett mindkettő, hogy még most, fél óra…..
Nos.Elhatároztam magamban egy csomó dolgot. Többek között azt, hogy lejárok futni minden második este a háztömb körül, amint elkezdődik a 2.félév az egyetemen. Többek között azt, hogy rögtön elkezdek tanulni, ha van valami új anyag, hogy ne járjak úgy, ahogyan az első…..
Sikeresen lezártam az első félévemet az egyetemen. Számomra ez elég sokat jelent, főleg azért, mert magammal szemben mindig is kishitű és kritikus voltam - annak ellenére, hogy a sulival sosem voltak komolyabb problémáim.(kopp 3x)A tantárgyfelvétellel mindig is voltak gondok, hát…..
Nos, a párkapcsolatomban akadnak néha krízispontok. Kinél nem?  Kérem tegye fel a kezét jó magasra, hogy lássam. Örömmel (avagy szomorúsággal) konstatálom, egy kéz sincs a magasban.Apró dolgok, amelyeken emberek, párok, szülők-gyerekek, sőt idegenek (!) veszekednek. Mindig,…..
Megtörtént az elképzelhetetlen. Sikeres makróvizsga, ezt konkrétan nem hiszem el. Hála Istennek, ebből sem kell tovább szenvedni, nincs többé makró, éljen a demokrácia.Ma egy versrészletet prezentálok, ami nagyon kedves nekem, főleg, hogy Reményik Sándortól származik, aki az…..