Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rou

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem ez az első hajós poszt a Határátkelő történetében (remélhetőleg nem is az utolsó), de én mindig érdeklődéssel olvasom őket, mert sok újat lehet megtudni egy olyan életről, amit (valljuk be) többségünk egyáltalán nem ismer. Zsolt írásából ráadásul kiderül, milyen…..
rou 2013.07.17 10:40:21
@tohotom01:
OFF de: a villanyoszlopot az E-ON-nak kell elpakolnia, építésvezető, önkormányzat hozzá sem nyúlhat. A körforgalom uniós pénzből épűlt ( gondolom határidőre meg kellett építeni különben ugrik a pénz). A rendszer hibája az hogy az E-ON ügyintézése kurva lassú, az oszlop áthelyezését 15 HÓNAPRA vállalta, és akkor most egy húdefasza pöpec "multi"ról van szó.
Egyébként ezt tegnap a kisváros jegyzője el is mondta a rémhíradóban. :)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Ha az e félévi aktuális szociális salátatörvényre tekintünk, akkor láthatjuk, hogy míg a nyugdíjakat érintő reformokat folyamatosan halogatják, addig a jövedelmi és vagyoni rászorultságtól függő ellátások (azaz a segélyek) körében viszonylag jelentős változásokra…..
rou 2012.07.13 10:31:23
@Roy: Ne haragudj, de ez nem igaz, hogy nem fogadják el kistelepüléseken. Pontosan kistelepülésen élek és a zöldséges, hentes, vegyesbolt, coop,... mindenhol elfogadják, sőt a múltkor nagy bevásárlás alkalmával beraktam 3 doboz sört is a kosárba és még azt is fizethettem vele. Egy helyen nem tudok vele vásárolni az a penny market, de még a szomszéd településen a mol kúton is elfogadják.
A Természettudományi Múzeum helyére költözik az NKE, így egyelőre dinótojások és bohóchalak között zajlik majd az oktatás. „Fontos szerepet szánunk a katasztrófavédelmi oktatásban a dinóknak, hiszen ki tudja, mikor támad Godzilla” – fejtette ki a…..
rou 2012.01.02 22:36:31
@dant: uh bazz LOL. :DD
Sziasztok!   Egy évvel ezelőtti próbálkozásomról szeretnék beszámolni nektek.Lakásomhoz közeli szabó műhelybe kerestek méretes munkára és igazításra varrónőt! Azonnal hívtam a számot. Kedves fiatalember e-mail önéletrajzot kért, kapott. Teljes meglepetésemre fel is…..
Amit elmondok az valós: ismerősöm isten háta mögötti kis településen, megélhetés nyema. Munkaügyi Központban elsírta, hogy nem tud munkát találni, mert nincs, ellenben jól tud varrni és van is érdeklődés, de nem tudná kitermelni a járulékokat. A hivatalos válasz: akkor…..
rou 2010.10.17 12:07:54
@manyuska: Lehet, hogy hibás volt a rendszer az elejétől fogva, de nekünk KÖTELEZŐ volt belépni a magánnyugdíjba.
Szerencsére fiatal vagyok még (magyarán van még jó 30-35 évem nyugdíjig), kezdettől fogva tudom hogy sem az állam sem a magán nem garantál nekem megfelelő nyugdíjat, ezért pakolok félre a fizumból havi szinten 10-15 ezret lehetőség szerint ojróban (nem bankszámlán, nem befektetésben) cashben. Erre biztos nem tudja rátenni az állam a kezét :)) .
rou 2010.10.17 12:20:56
@egysmás: Pont ez a lényege. Megjön a fizetés leveszek annyit, hogy maradjon rajta 10 000 ft, a levett pénzből fizetem a rezsit, kaját stb.. plusz teszek félre lehetőség szerint euroban (ha nagyon megugrik az árfolyama akkor várok egy hónapot és nem 15öt váltok be hanem 30 000-et), ez a szekrényemben van nem a bankszámlámon.:)
Novemberben elején, amikor a második bejegyzésben a Fidesz kétharmados győzelmének esélyeiről írtam, azzal számoltam, hogy ehhez az ellenzéki pártnak szinte minden egyéni választókerületben győznie kellene. Ha a Fidesz hozza mind a 176 egyénit, már csak 82 listás helyre van…..
Ede saját középiskolai szép emlékeit felidézve meséli el nekünk, amit a középiskolás gyermekétől az iskolai WC-ről megtudott. Megdöbbenve tapasztalta, hogy már a WC sem az a hely, ahol a diák a jól megérdemelt cigijét elszívhatná, hanem az idő múlásával a WC társadalma is…..
rou 2010.02.22 12:38:22
@Gempacsöki Boborján: Ki lehet rúgni a hallgatót például fegyelmi tárgyalás után, ahol bizonyították hogy veszélyes a diákokra vagy a tanári karra. DE! Az elbocsájtó iskolának kötelessége fogadó iskolát találnia, amíg nincs fogadó iskola addig köteles iskolába járnia oda ahonnan kirúgták. Valamint melyik iskola fogadna be egy deviáns magatartású diákot? Aki például verekedett, lopott stb. Ezért az esetek nagy többségében a gyerek marad a régi iskolájában , főleg ha 1 éve van hátra a tanulmányaiból.
Üdv mindenkinek! Erdélyi vagyok, fél éve költöztem Budapestre, párom miatt, aki magyar állampolgár és itt is él; több diplomám is van, odahaza pedagógusként dolgoztam, angol nyelvet oktattam, iskolaigazgatóként is tevékenykedtem az utóbbi 2 évben, több nyelvet beszélek, és…..
rou 2010.02.21 14:14:29
@Strici: Hogyan tudnál tenni bármit is a munkavállalókkal, ha azt mondja: rendben nem kötelező itt dolgozni ugyanis találok a helyedre ukránt, kínait, stb. aki nemhogy 90 000ért de 70 000-ért is örömmel megy dolgozni. Ugyanis itt az a hozzá állás, hogy vagy dolgozol ennyiért és kuss ,vagy el lehet menni. Gyurcsány is megmondta.... ne is csodálkozzon senki, ha kimennek külföldre dolgozni az emberek teszem azt 900 font minimálbérért, már aki megteheti ugyanis a magyar igencsak röghözkötött nép (család, ház,földek stb stb...)részben ezt használják ki a munkáltatók.
rou 2010.02.21 14:23:50
@Strici: Igen. Ezt viszont csak úgy lehetne "létrehozni", hogy azt mondjuk kötelező magyar munkaerőt alkalmaznia a munkáltatónak, ha itt a munkanélküliség lemegy 4-5%-ra (sok ember alkalmatlan a munkára még ha egészséges is) akkor jöhet a külföldi munkaerő, addig nem. Mondjuk ehhez kéne egy új nyugdíj/adó/TB/jog rendszer.
  Az Agitprop Nagykönyv keményvonalas kiadásában vélhetően elismerően emlékeznének meg a Nol Orbán-fotójáról, amivel a Fidesz elnökének évértékelőjét illusztrálta (és amelyre elGabor hívta fel a figyelmünket):    Ha egy kicsit bevállalósabb a…..
A magyar állam (igen, kisbetűvel mint nemecsek ernő) menjen a picsába!Ennyi nyomtatvány, és ezt értelmezni képtelen közalkalmazott (tanárok, egészségügyiek kíméljenek, nem rólatok szól) a világon nincs. Ahogy annyi bőr sincs, amit rólunk le lehetne még cibálni a…..
rou 2010.02.01 14:44:41
@espadazo - Játékbolt:: "Véleményem szerint az ügyintézők hallgatólagosan összefogtak, hogy ennyi pénzért (kinek mi a kevés) inkább csalásra kényszerítik a népet, minthogy szétdolgozzák magukat."

Jó is lenne ha az én bankszámlaszámomra jönne a befizetett pénz :DD.

MA mentem be okmányirodába megszüntetni a vállakozóimat. Persze ügyfélkapun lehet csak elektronikus formában, töltsek ki sok papírt, mit kell, mennyit nem mondták csak sokat. Kérdeztem hogy miután saját magam járok utánna miket is kell kitölteni kapok e visszajelzést emailben hogy minden jó e vagy van valami hiányosság , válasz be kell jönni az okmányirodába újfent, ők megmondják jó e LOL. Na beléptem az ügyfélkapura megtaláltam a vállakozás megszüntetése fület, keresem a dokumentumokat persze csak minta van, az nem jó, most keresek egy eredetit valahogyan és próbálom elküldeni hátha jó lesz.

Amint ezt elintézem szépen egy A4esre (papírra :DD) ki írom , hol, milyen papírt, milyen fülön, milyen formátumban talál meg a delikvens, beslattyogok az okmányirodába és leadom a papírt az ott ügyintézőnek, ha valaki hasonlóan meg akar szüntetni valami vállakozást, ne szopja át a fél napot mint én teszem. :))

Plusz poén az ügyintéző mondta hogy igazándiból még ők sem tudják hogyan is kell megszüntetni vállalkozást (talán a könyvelők már igen), ha végkép nem megy menjek be hozzá és együtt rájövünk :DD (szerintem még rendes is) .
A lány rettenetesen epekedik egy srác után, akit már gyerekkora óta ismer. Amikor végre összejönnek, a boldogság nem tart sokáig, mert a srác ex-barátnője közbelép és elszedi tőle. Ez persze nem akadályozza őket, hogy újra összejöjjenek…majd újra szét is menjenek. Most…..
rou 2010.01.06 13:39:09
@Girgesz: watchanimeon.com ha érdekel ott nézheted :DDD a dragon ballt
rou 2010.01.06 13:47:30
@vagány csaj: fogalmam sincs :S
rou 2010.01.06 14:33:17
@Girgesz: Aunos eső hulljön níkem jááááj ha elcsúszok mehálok :DDD

Nah go havat lapátolni :D pá
Az Embertelen felsőoktatás című posztra rendkívűl sok -nagyon gyenge poénnal élve- riposzt érkezett. A beküldött levelek közül Erikét közöljük most, demonstrálandó, hogy nem lehet minden szakot otthonról elvégezni, van ahol nagyon komolyan veszik a hallgatók részvételét,…..
Tehetetlenség vagy lehetetlen felkészülni az ítéletidőre? Mármint arra az arasznyi hóra, ami minden páratlan évben meglepi országunkat?   Ki gondolná, hogy az egyre ritkább hazai havazás miatt megbénult MÁV egy bő hétre elegendő témát biztosít a szak- és kevésbé…..
rou 2009.12.25 10:16:38
Ellenőrző Használható tudás 2009.12.21 08:00:00
Állandó bosszankodásunk tárgya, hogy a tankönyvek nem életszerűek, kevés bennük a mindennapokban használható tudás. Egyrészt nagyon felgyorsult a világ és nem tudják a tankönyvírók követni a változásokat, másrészt van egy elfogadott tudásanyag, amit a NAT szerint minden…..
rou 2009.12.21 21:36:57
@kukko: Hát igen akinek volt nyelvtanórája az biztos tudja miről van szó , nekem nem volt 12 éves korom óta. Sajna csak szóbeli nyelv vizsgák mennek. Pedig rengeteget olvasok és nem nemzeti sportot :D .
rou 2009.12.21 22:25:51
@andzsin: Ez igaz, csak egy Ady vagy JA verstől nem épül fel egy híd vagy egy lakótelep , plusz ha össze omlik akkor meg végleg nem poénos ha valaki nem tud integrálni :D .
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
rou 2009.12.14 22:45:57
@Kard: és bécsben az átlagkereset 400 €?
Az Aldiról lantoló Tóta W. Árpádnál is meglepőbb talán, hogy Maaalna egy magyar állami egészségügyi intézményt magasztal alant. A magyar fogorvosképzés Halácsillagáról az épület megnyitása után írtam riportot, itt olvasható. Maaalna nem írt, hanem könnyezett, mert fájt az…..
rou 2009.12.14 03:46:32
@sbetty: Legegyszerűbb elmenni pár SOTEs buliba és összespanolni fogorvosokkal/diákokkal :DD.
Nekem 2 fogam csinálták itt és összvissz 2 baráti kávémba került. Sajna azóta Kecskeméten van rendelője :(( .
  Előfordul, hogy egy kampányban importálnak ezt-azt más országok korábbi választási hadjárataiból. A változást!, biztonságot!, tartsuk a jó irányt! etc. nem különösebben egyedi szellemi termékek, s óhatatlanul újra és újra felbukkannak, országtól és…..
rou 2009.12.14 00:32:13
@otvospeter: Nem is lesz szebb dolog mint kopicetlivel begyújtani a cserépkályhába, vagy a bogrács alá :D:D