Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OriginalBateman

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog The Battery 2014.03.11 10:00:00
A világnak úgy van szüksége még egy zombifilmre, mint zombinak a salátára. Rég tele a tököm a vagányság és furfangosság bullshit-maszkjában ágáló filmesek utóbbi évekbeli kínos erőlködéseivel, hogy Romero örökségét hollywoodi módra rövid, hangzatos szlogenekkel…..
OriginalBateman 2014.03.11 10:45:25
Geekblog Vérturisták 2014.01.23 08:00:00
Időnként mindannyiunkkal történnek felháborító dolgok. Valami olyasmi, amire nem értjük, mivel szolgáltunk rá. A buszon megtapossák vadiúj bőrcipőnket, a pénztárnál tonnányi apróval adnak vissza, rugdossák a székünket mozizás közben, a kiszemelt csajt az orrunk előtt…..
Geekblog Magic Magic 2014.01.21 08:00:00
Cinikus, Hollywood szakadatlan klisédömpingjétől megcsömörlött, a kiégés, a közöny rémétől rettegő filmrajongóként általában örömmel fogadom, ha egy mű képes totálisan félrevezetni, megcáfolja előítéleteimet, szembemegy elvárásaimmal. Mivel ezt általában öntudatos…..
Geekblog Z világháború 2013.06.25 13:42:53
Nem vagyok hozzászokva egy zombifilmben ahhoz, hogy valahányszor fogsorok csattannak a húson, golyók csapódnak be, és fejszék meg feszítővasak találkoznak élőholt koponyával, a kamera szégyenlőssé válik – ráadásul nem a jelenet dinamikáját megtartva, hanem látványos…..
Geekblog Vasember 3. 2013.04.24 13:10:48
(spoilermentes) A Bosszúállókban Amerika Kapitány azt a kérdést vágta Tony Stark arcába, hogy mi ő a páncélja nélkül. A zseni, playboy és emberbarát milliárdos válasza ott vicces volt, de a kérdést most egy megalomán terrorista, a Mandarin teszi fel neki, és nem szavakkal, hanem…..
OriginalBateman 2013.05.01 17:45:43
@CruelAngel: Így van a Blue egyértelműen jó korrajz volt zeneileg és tökéletesen képbe is állította a nézőt, hogy ez nem egy cool buli lesz, hanem egy elbaszott, túlélni való buli. jó választás:) a film pedig közepes sajnos, az okokat sokan leírtátok nem mennék bele újra. Black-nek nem való a zsáner. A következőt Whedonra kell bízni!
Geekblog Zero Dark Thirty 2013.01.08 08:39:15
„I want targets. Do your fuckin’ jobs. Bring me people to kill.”  Kathryn Bigelow rehabilitációja teljessé vált: a rendezőnő, aki a K-19: The Widowmaker kereskedelmi bukását követően öt évig nem készíthetett filmet, a The Hurt Lockerrel diadalmasan tért vissza, a Zero Dark…..
Isten áldja a 3D-t. Na ezt se hittem, hogy valaha leírom. Pedig a 3D menti meg Peter Jackson feleslegesen hosszú, háromrészes új eposzának első fejezetét (meg majd a többit is, gondolom) attól, hogy vizuálisan a Barátok közt legintimebb pillanataira hasonlítson. A videotechnika még…..
(Bár szabály, hogy ugyanarról a filmről, könyvről, stb., két írást nem közlünk, a Doktor ellenkritikáját (amely korábbi, pozitív Skyfall-recenziónkkal megy szembe), úgy érzem, hiba lett volna megtagadni olvasóinktól. A cikk egyben a Zárt osztály elnevezésű sorozatunk első…..
UPDATE 1: A már elkészült Star Wars-filmek forgalmazási jogai maradnak a Foxnál, változatlan feltételekkel - pedig de jó is volt egy kicsit abban reménykedni, hogy eredeti, változatlan formájában kiadásra kerülhet az őstriliógia ... (Hasonlóképpen: az Indiana Jones-filmek…..
Geekblog Skyfall 2012.10.25 13:55:39
A Skyfall nem csak a valaha készült egyik legjobb Bond, de ráadásul az Oroszországból szeretettel óta, azaz csaknem fél évszázada az első, amire inkább illik a „kémthriller”, mint a szokásos „megalomán akció” kifejezés. Sam Mendes piszkosul elegáns, stílusos, szikár…..
OriginalBateman 2012.10.29 15:55:36
nekem meg alapvetően ez a véleményem:
Mendes a rendezői szék mellé kapott egy nagy macsettát is a kezébe és egy megbízást, hogy a James Bond frencsájz dzsungelébe vágjon egy teljesen új csapást. de legalábbis egy tisztást, ahonnan majd más (Nolan?) elkezdheti a teljes tarvágást. Daniel Craig személye már eleve egy komoly irányváltást hozott, de úgy tűnik ez nem volt elég. mégha reboot-ról nem is lesz szó (minek? az évtizedes kontinuitás itt az érték!), ám alapelemek kiesni látszanak a jövőben. ennek elég beszédes előjelét láthatjuk szerte-szana a filmben; M a politika ítélőszékén ülve az arcába kapja, hogy a hagyományos hírszerzés (a kémfilm klasszikus zsánere) leáldozóban van, a biztonsághoz másra van szükség. persze a hatásos kortesbeszéd nem marad el, mégis a további jelek - az új Q személye és kütyühiánya, az új M személye, habitusa - mind azt jelzi itt komoly pálfordulat lesz. bár az akciók még szokásosan túlzóak, bár egyre életszerűbbek, a technománia, a cselszövések sokasága, az intrikákban való tobzódás viszont már a múlté. irány a teljes naturalitás és a valóság felé történő óráiásléptek. Craig nekem nagyon szokatlan volt az első filmjében, itt azonban már az egyik legfontosabb kapocs volt a korábbi Bond filmek felé. változik a világ. ezúttal már a gonosz sem úgy gonosz , ahogyan megszokhattuk- bár Bardem zseniális -, céljai kisstílűek egy Bond filmhez képest és a körítástől eltekintve véleményem szerint ilyen gonoszok már százával mászkálnak a világunkban. ebben sincs már extremitás. ha kivonjuk a James Bond nevet a filmből, nem kapunk mást, mint egy tökéletes, intelligens akciófilmet a la' Bourne sorozat. valóban kell mégegy? pont a Bond-dal kell ezt megtenni? és tényleg ki kell nyírni azt, amitől ez a sorozat igazán klasszikus lett? nem hiszem. mégis egy Nolan féle Batman irányába mutatnak a szálak. kár lenne érte. mindezektől a félelmektől eltekintve szokatlanul jó és hatásos filmet rakott össze Sam Mendes, ami elég kevés elemében lett egy klasszikus Bond film. itt már nem számít, hogy rázva vagy keverve isszák, mert már nincs is, aki egyáltalán rendeljen.
OriginalBateman 2012.10.30 08:49:08
@Parraghramma.: "De miért várja már mindenki, hogy Nolan rendezze a következő Bondot? Miért rendezze ő a következőt - is?"

Mindezt csak azért gondoljuk páran, mert a stúdió bedobta a nevet. nem zörög a haraszt ugye. én egyébként nem várom. Nolan inkább más, eredeti koncepteket keressen magának, abban jó.
Tegnap este váratlanul kinyílik az ajtóm, majd minden szó nélkül bedobtak hozzám egy gémkapoccsal fűzött minikönyvet. A könyvben a 7 éves szerző alaposan megmutatja Lukács Györgynek, hogyan lehet az igazán látványos, zűrbéli akció-szekvenciát ötvözni Fülig St. James…..
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a magyar politikai életben már csak a Jobbik viccelődik, így most lelkesen lengetjük civilbőr süvegünket, mivel az Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport is beszállt a humorfesztiválba, így feléledhet a humorpiaci verseny. Az EaSZ a…..
OriginalBateman 2012.03.07 11:38:00
@popocatepetl: "a Hatvannégy Vármegye buzdítaná a tagjait hasonlóra a tetűhintás-parádé kapcsán."

pontosan mire gondolsz? hogy a hatvannégyek résztvételüket tennék a parádén, egy ingyenes rendezvényen? hogy jön ez ide? olyan példát hozz, ami analóg.
Értesülések szerint az elmúlt napokban számos előrelépés történt az Irhás árokban és környékén garázdálkodó nagy vaddisznó konda létszámának csökkentése terén. Torma László, a hegyvidéki önkormányzat mezőőre igéretet tett, hogy egyeztet a Pilisi Parkerdő…..
Próbáltam keresgélni, hogy mit csinálnak más nagyvárosokban a vaddisznókkal. Nem tudom, hogy milyen módszerekkel dolgoznak Berlinben, de ezeket a módszereket nem kellene átvennünk. Nem tűnnek túl eredményesnek... Az is látszik, hogy vannak akik valóban etetik és próbálják…..
OriginalBateman 2011.11.15 08:50:45
Mi is bekerültünk a károsultak körébe. Idén nyáron és ősszel többször is betört hozzánk egy 20 fős konda. A teljes kertet széttúrták, az ápolt gyepnek nyoma veszett. Az egész kert gyakorlatilag olyan, mintha rotációs kapával felszántottákl volna. A keritésünk átlagos, jó állapotú, elvileg mindentől véd, de nem vaddisznókra méretezett. Jelenleg én is a kárrendezési fázisban vagyok, remélem nem nekem kell zsebből fizetnem a teljes helyreállítást. Ha nem megy másként ügyvédhez fordulok. A jövőt illetően: ez a helyzet nem egyik napról állt elő, 6 éve tudjuk, hogy a környéken folyamatosan jelen vannak, héba-hóba lehetett látni őket az erdőszéli sávokban, de idén nagy áttörés volt. Az utóbbi ideális viszonyok között meglódult szaporulat. A nagyobb kondák a szárazság miatt még inkább rákényszerülnek a lakott, öntözött területekre betérjenek, ahol nedves, tápanyagban dús területeket találnak. A kerítés megerősítése csak a kertek megvédésében megoldás. Attól még a néptelen területekre továbbra is bejárnak majd, magas veszélyforrást jelentve az ott lakókra. Ez egy lakóövezet, annak is kellene megtartani. A megoldáshoz tervezett vadgazdálkodási stratégiára lenne szükség, ami valamilyen okból (vadászati érdekből?) elmaradt. Én remélem, hogy ebben a kérdéskörben azért figyelembe veszik a lakosok véleményét, jelzéseit és valami megindul az önkormányzatok és a Pilis Parkerdő részéről mihamarabb, mert ez így, ebben a formában tarthatatlan lesz. Azt pedig nem kellene megvárni, míg valami tragédia nem történik az ember-állat összetalálkozásából. Örülök, hogy van ez a blog, talán értelmes párbeszédhez segíti hozzá a feleket.
Stan Lee beperelte az új Conan film készítőit, mondván, hogy a karakter jogaival ő rendelkezik, ezért úgy véli, hogy a produkció által megtermelt bevétel teljes mértékben őt illeti meg.2001-ben a Stan Lee Media csődbe ment és a cég egyik ügyvédje úgy döntött, hogy a Conan…..
Geekblog Somnolence - rövidfilm 2011.01.03 12:27:00
A King Kong, az X-men és District 9 filmek effekteiért felelős Patrick Kalyn készített egy sci-fi rövidfilmet. Mind a büdzsét, mind az elkészítés idejét igencsak megszabta. A munkálatok elvégzésére mindössze két napot és 10.000 dollárt fordított. A készítő célja, hogy…..
Geekblog Fekete hattyú 2011.02.16 08:28:00
  „Good Poets Borrow, Great Poets Steal.”  (A jó költő kölcsönvesz, a nagyszerű lop.) A jeligeként önállósodó idézetet Nancy Pragertől kölcsönöztem, aki azt a hakniszaki Bill Hammack kommentárjai között találta. Ő sokadmagával T. S. Eliotnak…..
Geekblog I Saw the Devil 2011.01.02 08:35:00
A menyasszonyod halott. Megölte egy kegyetlen, fiatal lányokra vadászó sorozatgyilkos. Fájdalmad elviselhetetlen, csak egyvalami képes valamelyest elnyomni: a tettes iránt érzett rettenetes gyűlöleted. De mihez kezdesz a gyilkossal, ha megtalálod? Az nem elég, ha megölöd. Tönkretett…..
Geekblog Tron: Örökség 2010.12.13 20:00:00
Amikor 1997-ben a Deep Blue néven anyakönyvezett, szilíciumalapú létforma elpicsázta Kaszparovot, talán a legoptimistább szkeptikusok is nyeltek egyet sunyiba. Pedig Sztaniszlav Stanisław Lem és Artur C. Clarke, meg még számos további jövőlátó már mikor megregélte, hogy az…..
OriginalBateman 2010.12.14 16:32:28
@Wostry Ferenc: hülyeség. mi az ami ebben a kritikben megdolgoztat? öncélú magamutogatás, mint mindig.
OriginalBateman 2010.12.14 16:40:06
@Wostry Ferenc: "...de egy ilyen szar esetében, mint a Tron, ez nem tud felidegelni."
ezzel nem is lenne gond, ha tényleg meg lenne különböztetve a Para írás és ha egy százszor látott szar filmről lenne szó. Viszont sokan a sajtóvetítések után olyan kritikát várnak ettől a blogtól is, ami alapján eldönthető érdemes-e abba a rohadék plázába elhúznunk a belünk vagy max. torrentre várjunk vele:) főleg, ha az egy kult film folytatásának premierje. na ezt, tőle soha nem kapja meg a nyájas olvasó! és ez a baj.
OriginalBateman 2010.12.15 11:49:40
@Wostry Ferenc: igen kultfilm. ha te abból indulsz ki, hogy itthon nem vált kultfilmmé, abból még nem következik egyenesen az a végletes megállapítás, hogy nem az. itthon nem, de a világ más fertályain bizony az. és itthon is van egy szűk réteg, aki anno látta és számára is kultikus jelleggel bír.
Érdemes róla tudni, hogy a film elsőként alkalmazta a cgi és back-lit animáció által létrehozott térbe helyezett élő szereplő technikáját. A film inspirációja nélkül talán nem lenne a Pixar és a Daft Punk sem...
A The Walking Dead negyedik része egyben a legjobb is volt a pilot óta. Aggodalmakkal telve álltam hozzá, hiszen az írója az a Robert Kirkman, aki a képregény párbeszédeit előszeretettel fogalmazza dagályosan és szájbarágósan, és inkább mond, mint mutat. Ehhez képest az eddigi…..
Geekblog Paths of Hate - előzetes 2010.11.23 15:25:00
Damian Nenow és a lengyel Platige Image animációs stúdió közös filmje a négy éve készülő Paths of Hate. Úgy néz ki, a héten végre valóban bemutatják, és az alább megtekinthető rövid, repülőgépes párbajt megidéző részlet rendkívül ígéretes. PATHS OF HATE long…..
OriginalBateman 2010.11.25 10:21:45
A Guts hatalmas váltást jelent a The Walking Dead premierjéhez képest. Igaz, hasonlóan magas szintű kivitelezéssel vonultatja fel a zsáner legjellemzőbb eszközeit, de sokkal hatásvadászabb és felszínesebb, mint a felvezetése. A mozifilmes tempóhoz szokott Frank Darabont kissé…..
Bár a horror enyhén szólva stagnál manapság és mindenféle fantáziátlan Fűrész-kópia torture porn-szeméttel vagyunk elárasztva, természetesen akadnak olyanok is, akik valami eredetit szeretnének összehozni (lásd még pl. Sean Byrne-t és filmjét, a The Loved Ones-t). Simon Rumley…..
OriginalBateman 2010.10.05 21:46:34