Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katikám

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A névváltoztatás azért is jogos lenne, mert hazánkban már így is rengeteg a svájci frank, igaz mínuszban. De egyéb előnyei is lennének a váltásnak. Az alkotmányozás során felmerült, hogy ha már Magyar Köztársaság helyett új nevet kell találni, akkor Magyarország helyett…..
  Miután lecsengett a rajzfilmhősök ideje, és már a diktátoros avatarok is visszaváltottak az idétlen bulifotókra, új divat jelent meg a Facebookon: a fehér profil. Fiatalok hadai jelennek meg üres képpel, fehér négyzettel a közösségi hálón, hogy ezzel is csatlakozzanak a…..
katikám 2010.12.10 17:17:12
Kedves Vicomte Úr!

Mondjuk, h senki mellett vagy ellen nem írom ezt. de lagealább, könyörgöm, a formális logikával barátkozzál kicsit a csúsztatós érvelés helyett:

A MaNcs AZÉRT kampányolt az MSZP mellett 2010-ben a választások előtt, hogy EZT megakadályozza, ami lett. (gy. k. az elnyomás kiterjesztését, a más hangok, vélemények, másokra való későbbi szavazás, ill. egyáltalán más pártiaknak a közéletben, politikában való jelenlétének fokozatos ellehetetlenítését. ) Éppen ezért nem az történt a cikkedben, hogy "okosan rámutattál arra, hogy lám, pl. a hiteltelenné vált Mancs ágál most, hanem BUTÁN nem veszed észre (hacsak nem szándékosan akarod megvezetni a butább olvasóidat), hogy teljesen konzisztens, hogy az a Mancs ágál most, amelyik 8-10 hónapja kétségbeesésében azt javasolta az olvasóinak, hogy akár (!) jonbb híján inkább az MSZP-re szavazzanak, mert talán úgy még lehetne állítani a Fidesz-úthengert.

És. ez csak egy példa kívánt lenni a fölényeskedő, nem észérvekkel, hanem ordítóan érték- és érzelmi alapon dolgozó írásodra.

Más: SZVSZ debreczeni NEM lett ciki a baloldali mainstream médiának. Amúgy azt a tényt, hogy Debreczeni sokak által túlzónak ítélt jóslatai sorra kezdenek beválni – még gyorsabban, mint akár azt a félősebbek (vagy több és mélyebb történelmet tanultak (és nem csak a XX. századra gondolok)) is hitték – nem kívánod beemelni a Debreczeniről való képalkotásba? Túl fair lenne, mi, elismerni, hogy "azt hittük, rémeket lát, de sajnos, úgy tűnik, ő kevesebbet tévedett, mint mi, fölényeskedő, mindenre elgyintő, mindent aggályt lerettegőző nagypofájú tapasztalatnélküliek." Mert fölényesnek lenni olyaaan kúl. :(
A hülyeség újra meg újra kilép a medréből, a legújabb vadhajtás a sámánhitű Kölcsey. Egy blogban, forrásokkal, idézetekkel alátámasztva azt lehet olvasni, hogy Kölcsey legszívesebben ősmagyar bálványokkal írta volna meg a Himnuszt és csak a korszellem, a kereszténykedő…..
Tisztelt Szerkesztő Úr! Vajon miért engedik, hogy ilyen címek jelenjenek meg lapjukban: „Túlmelegszik az iPad, perelnek a júzerek?” Milyen nyelvből való az a szó, hogy júzer? Az amerikai eredetit ismerem, persze. Miért nem azt írják helyette, hogy használók? Nem vagyok…..
Na, ez a nap is eljött (igazából már hétvégén, de nem volt azóta erőm leülni írni), családom többi tagja hazarepült. Azaz eltelt kilenc hónap. Azt mindannyiunk nevében mondhatom, hogy meglepően gyorsan eltelt. Mikor elindultunk tavaly augusztusban, szerintem mindenkiben az merült…..
Udájpurt Kelet Velencéjének nevezik. Én ezt komolyan is vettem, Paco csak mosolygott rajta. Neki lett igaza. Igaz, hogy most 5 aszályos év után látjuk, és ez komolyan megváltoztatja a képet (a tó a fele sincs, a házak földszintje kb. 4-5 méterrel a víz szintje felett van, egyes hidak…..
katikám 2010.04.13 01:28:14
a) Ez most különösen jó leírás volt.
b) Ilyen kicsi a világ - most tök véletlenül keveredtem ERRE
tinylittlebigthing.blog.hu/2010/03/21/62620_km_udaipur#more1811187 a blogra, és beletellt pár percbe, mire összeraktam magamban, hogy a mai napon már nem először foglalkozom Udaipurral
(már csak azért is, mert a mai napon oly igen érdekel Rodostó, mivel nem bírok nem rágódni Zágonon :( )
Styxx - szerintem - eddigi legjobb posztját van szerencsém ma felkonferálni: böjtölés helyett mi már locsolkodunk. Ráadásul jó régen és jó messze.    HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS A DIASZPÓRÁBAN, 1982 Sanci és Styxxi Szabadkán él. 1982-ben a város kb. százezer lakossal…..
Régebben ígértem, hogy egy hosszabb posztot írunk az Indiában található istenekről (lásd még jógi, guru, fakír), vagy ahogy itt találóan nevezik őket, az istenemberekről (Godmen). Mivel a hindu vallás alaptétele a reinkarnáció, szinte természetes, hogy időről időre…..
  Hadd büszkélkedjünk egy kicsit. Tegnap a lányainknál bizonyítványosztás volt (pont március 15-i dátummal egyébként). Megkapták a harmadik negyedéves jegyeiket. Minden tárgyból A vagy A+ értékelés kaptak, ez az ötösnek és a csillagos ötösnek felel meg. Itt ráadásul…..
Ezen a hétvégén Holi van, ami itt Indiában a színek ünnepe. De valójában tavaszünnep, ami a „hideg” végét jelenti. Kinek-kinek vérmérséklete szerint ez jó, vagy rossz hír. De az biztos, hogy a szokások szerint Holi után már nem lehet eltenni a maradék ételt, ki kell…..
A mumbaii KKV kamara meghívott előadást tartani a magyar joint venture lehetőségekről, így elutaztam Mumbaiba. Kis izgalommal kezdődött az utazás, mert az óra nem csengett reggel, valószínűleg a rádióadó, amelyre be volt állítva nem sugároz semmit 03:25-kor. Azért kellett…..
 A Neemrana Fort Palace erkélyén kezdem a posztot írni, ahova eljöttünk Guru Nanak születésnapja alkalmából. Guru Nanak a sikh vallás alapítója. Mivel Észak-Indiában sok sikh lakik, Delhiben az ő születésnapja is ünnep. (Indiában államonként változik mi munkaszüneti nap,…..
Ez most on-topik! Szerdán izgalmas napja volt a hindu nőknek, ugyanis a Karwa Chauth (ejtsd ’karva csót’), a férjezett nők ünnepe volt. Ez egy reggeltől estig tartó, egynapos rituálé, melynek célja az, hogy biztosítsák a férjük egészségét. Reggel öt után már…..