Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ari11

0 bejegyzést írt és 448 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Hetekig hagytak szenvedni 2016.08.26 05:48:43
Tulajdonképpen úgy vagyok vele, hogy ez az egész eset egy kisebb katasztrófaként is felfogható, és mint olyan, apró hibák láncolata.  A háziorvosom pedig örüljön, hogy nem említem meg a nevét, olyan gusztustalanul viselkedett. december 18-án történt velem egy idióta baleset. Az év utolsó…..
Ari11 2016.08.27 12:33:26
@asztalosani: Rohadjál meg !!!!!!!!!!!!!!!!!! Hátfali infarktussal 6 orvos kezében haldokoltam .hajnali 4-től délután 3 ig. Ügyelet telefonon ,,(válasz vegyen be 2 Algopyrint, telefon lecsapva. 1 óra múlva mentő, gondoltam oké életben maradok.Alacsony vérnyomás, ezért összepakoltak, menyek el később az sztk-ba, ajánlat után távoztak. Körzeti orvos telefonos hívása. Válasz tud menni ?? Mondom nem. Válasz vigyen le hozzá valaki.Le vittek, nekitámasztva a falhoz, behív. Mondja igaza volt a telefonon az éjszakai ügyeletnek, ő is ad egy Algopyrin infekciót. Aki lehozott vigye a Dél pesti idegosztályra, maga pánik beteg. Kiabálva mondom neki infarktusom van, apám előttem halt meg 41-évesen.Minden jel meg volt már hajnali 4 óta. Kar fájdalmak, ( borzalmasa) , Gyomor görcs, hát fájdalom, mellkas szorítás, légzés nehézség. Adja a beutalót a belgyógyászatra. Nem adta,, kórház belgyógyászat . Mutatja a beutalót , nem ide szól. Idegosztályra menjen. Idegosztály, orvos,,, magának infarktusa van !!!!! Menyen vissza a bel osztályra. Vissza megyek, vérvétel, EKG ( már vagy a 3-ik )Menyen ki üljön le majd 1-óra múlva jöjjön vissza. Vissza megyek, mondják semmi bajom, menjek vissza az idegosztályra. Idegosztályra vissza . Üvöltve mondom az orvosnak adjon valamit, hogy kibírjam az éjszakát. Ad, Rivotrilt. Délután 3-óra.Másnap elmentem az István kórház, belgyógyászatára,10 perc alatt az intenzíven voltam, hátfali infarktussal, koszorú ér elzáródássál .Amit egy év múlva az országos kardiológián, katétereztek, lőttek fel sztent.
Ari11 2016.08.27 13:19:52
@lavór: Olvasd el, hívtam magamra mentőt. Alacsony vérnyomáson élek, ezért hagyott otthon.Tünetek nem érdekelték, csak a vérnyomás. Ha magas lett volna ,, elvittek volna.
Nagyon nem jó az Bayernek, hogy ki sem fizették a nevében írt publicisztikát, és kérdésessé is vált a jövője. ..
    Ha valaki, akár csak egy héttel ezelőtt, vagy tegnap azt mondja nekem, hogy azért fogok valaha klaviatúrát ragadni, hogy egy focicsapat támogatását szorgalmazzam, minimum azt hittem volna, hogy viccel velem. És tessék, lássak csudát! Ma hallottam, hogy van egy tavaly világbajnoki hatodik…..
"Mindazt, amit elértünk, már lehet konszolidálni. Végre azzal foglalkozhatunk, amiért az egészbe belekezdtünk közel harminc éve. Eljött az ideje, megteremtettük az előfeltételeit, jöhet a polgári berendezkedés. Mindenki léphet egyet előre. Kényelmesebb, jólesőbb…..
„Sedamdeset dva sata” (Hetvenkét Óra) a horvát egészségügy-minisztérium projektjének a neve. Minden, rosszindulatú daganattal diagnosztizált beteg érdemi kezelését – beleértve a sebészeti beavatkozást, a sugárkezelést és a kemoterápiát – három napon belül el kell…..
Ari11 2015.04.19 12:29:30
@Károly Pásztor: Te szerencsés voltál, vagy volt elég hála pénzed, vagy kellő kapcsolatod. Mert a barátnőmet 5 hónapig torok gyulladással kezelték. Antibiotikumokkal, gégészetre a körzeti orvosa csak 5 hónap után küldte el. Pár napja temettük : ((
A diófélék, mint a mandula, kesudió, makadám dió, pekándió, pisztácia, török mogyoró, fenyőmag gazdag fehérjékben, telítetlen zsírokban, tartalmaznak sok, a szervezet számára  fontos vitamint és ásványi anyagot. Egy ezzel kapcsolatos átfogó kutatás szerint, melyet a Luizianai  egyetemen végeztek,…..
Mai kérdésünkben nem a legjobb és legnépszerűbb termékek, vagy szolgáltatások egyikét kutatjuk, ennek ellenére pontosan beleillik blogunk profiljába, hiszen ezúttal is egy nagy döntést kell hoznotok. Az igazság az, hogy a végeredményt előre borítékolni mernénk, valójában az…..
Ari11 2015.03.12 00:13:43
@Bogyó 2: Minden szavaddal egyetértek, és a 2 felnőtt lányom is .Egész héten, 10-12 órát dolgoznak a 8-óra helyett : ((( Szombaton össze esve, próbálnak meg kicsit piheni, rendet rakni, főzni, estére megint elfáradtak a heti házi munka lemaradás behozásában. vasárnap délután el kocsikáztunk egy nagy áruházba, ha volt pénzünk vásároltunk, ha nem volt akkor kőrbe néztünk, és ki választottuk azt amit majd szeretnénk megvenni, ha megkapjuk a fizetésünk. De ebben az esetben, volt iodőnk jól megnézni a terméket, és könnyebb volt dönteni, hogy kell-e ez nekünk, vagy nem. Így együtt voltunk, nézelődtünk, megismertük az aktuális kínálatot. Na most ez ugrott, zárva maradnak ezek az áruházak. Így pénz nélkül, majd nem nézelődünk, hanem azon streszelünk, hogy milyeny nyomoronc az élet.
Az idő nagy kincs, és ez egy remek közhely. Próbálok magamra találni, megtalálni azt a stratégiát, ami nekem megfelel, és túlélni az érzelmi megpróbáltatást, amelyet alkottam magamnak. Nem megy könnyen. A múltkor összefutottam vele a metróban, mármint az érzelmi megpróbáltatással, nagyon megviselt.…..
Ari11 2015.01.25 15:06:16
@Gour: Igazad lehet,ezzel a pár telefon váltással sok minden kiszűrhető. Megfogadom : ))
Ari11 2015.01.25 15:27:03
@csepke: @Gour: Igazad lehet,ezzel a pár telefon váltással sok minden kiszűrhető. Megfogadom : )) Pedig én elüldögéltem : )) Megtudtam Szulejmánrol pár érdekes dolgot, az író barát hosszas leírásából. Miközben nem tudtam elképzelni, hogy úgy menjek haza, hogy vívónak ne fizessek meg valahogy !!!!! Ami remekül sikerült is, nagyon vacakul érezte magát a séta, és padon üldögélős beszélgetésünk után. Én meg még erőszakoskodtam, hogy menjünk csak tovább sétálni, és meséljen még. Ez csak kicsit javított, a hiúság érzetemen.Meg elvesztegetett délelőtti készülődés, és elvesztegetett délutánomért.
Ari11 2015.01.25 22:13:01
@Csakegyvalaki: Örülök neki, hogy a barátod, egy ilyen komoly sport képviselője, mint a vívás, megtalálta a neki kedvező társat. Valahogy mindig jó véleményem volt a vívókról. nem elég gyorsnak, biztos kezűnek lenni, a pillanat tört része alatt kell jó döntést hozniuk, hogy támadjanak. Szóval ész, egyéniség, mindenképpen kell hozzá. De egyéni sport, és ez is sok mindent elárul. Lehet én ezért nyúltam mellé. Csapat sportosok, valahogy jobban tudnak illeszkedni,a kapcsolatokban, társadalomban, munka helyen.
Most várunk,hogy mi fog kisülni a dologból,és csak imádkozni tudunk,hogy ne legyen baj,mivel korántsem gyógyult állapotban engedték haza. Üdvözlöm az olvasókat!   Az eset velünk történt,pontosabban az élettársammal.     Az elmúlt heteket a hétvégi házamban töltöttük…..
Ari11 2014.11.25 15:44:51
@reepach: Enged meg, hogy válaszoljak. Nincs semmi költői túlzás az esetemben, sőt, még rövidítettem is. Hozzá tenném, hogy a Dél pesti bel-osztályán, EKG után vért is vettek. Állítólag a vér teszt azonnal kimutatja a hátfali infarktust. De van első falra is, és hát falra is teszt lap. Nem kell az első fali ha az EKG kimutatja. Nekem még is azt használták, nem a hátfali teszt csíkot. Várattak 1-órát az udvaron, majd vissza küldtek az ideg osztályra. erről Ambuláns lapom is van. Ahonnan Rivotril recepttel távoztam . Azt is úgy, hogy üvöltöttem a folyosón, hogy adjon valamit amivel ki bírom az éjszakát. Mert ma már nem bírok tovább menni. Én egy sportoló voltam, és semmi nyávogás, hiszti, igy éltem az életem. Tehát mondhatni kő kemény nő vagyok. Apám 41-évesen infarktusban halt meg, így még örökletesen is terhelt vagyok, ezt el is mondtam mind a 6-orvosnak.Otthon halt meg, ezért azonnal felismertem, hogy nekem is ez a roham, minden jelével infarktus. Mert bőven meg volt , nehéz légzés, gyomor fájás, nyelőcső égése, kar izom, kar csontba őrületes fájdalom. Idő rendi sorrendben ez volt. 1. Hajnali 4 óra telefon ügyeletes orvosnak ( Hiába ), 2. Reggel 7 óra Mentő hívás magamra. Alacsony vérnyomás miatt, ott hagytak össze pakolva távoztak. 3. Reggel 8-kór körzeti orvos, nem jön ki !! Le visz a gyerekem . El hajt a Dél pesti kórházba, mondván pánik rohamom van. 4 . Dél pesti bel osztály , elküld mert nem oda írta a körzeti a beutalót,hanem az ideg osztályra. 5. Ideg osztály aki vissza küld a belgyógyászat ambulanciájára. 6. Belgyógyászat fogad. EKG vér vétel.Ki küld az udvarra várjak 1-órát az eredményre. 7, eredmény után vissza küld az ideg osztályra, ahonnan Rivotril recepttel, hosszas kérés után haza küldenek. Másnap István kórház, EKG , már 24-óra után ki mutatja a hátfalit. Intenzív osztály 6 napig, katéterezést nem csináltak. Csak 1-év múlva a Godzéger György szív centrumba. Tények ezek szárazon túlzás nélkül. Az nap szinte mintha nem is akarták volna tudni, hogy létezem . Ezt nagy fájdalmakkal át élni szürreális volt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ari11 2014.11.26 16:58:38
@reepach: Lehet , hogy örült baromságot írtam !! De akkor ezt kérdezd meg az István kórház belgyógyász Dr nőjétől, hogy ő honnan szed ekkora baromságot??? Mert a Dél pesti ambuláns LAPJÁRA EZ VOLT ÍRVA. MEG IS MUTATTA NEKEM, HOGY AZ ELSŐ FALRA CSINÁLTAK VÉRVÉTELBŐL TESZTET. Ezeket nem én fogalmazom meg, hanem ti orvosok mondjátok, vagy írjátok le !!!!!!!!!!! Ez az egész éjszaka, le van adminisztrálva itt nálam !!!
Ari11 2014.11.26 17:09:07
@reepach: Szerintem a 6 orvosból az egyik TE voltál : )))
Miután előző írásunkban megismertettük az olvasót az elhízás alapfogalmaival és tanácsokkal láttuk el a témával kapcsolatosan, következzen a veleje: mit sportolhatnak a gerincbetegek?  Az alább felsoroltakkal kapcsolatosan továbbra is le szeretnénk szögezni, hogy semmiképpen sem professzionális…..
Praxis Kommentár - Abortusz 2012.11.20 10:45:32
Mert itt most az történt, hogy a törvényhozók meggyilkoltak egy nőt. Igen, meggyilkolták.Mit kellene e helyett tenni? Mert ezt nem. Ész nélkül tiltani, nem. A mai napon új rovattal jelentkezünk. Egyik kedves olvasónk, Helia adta a remek ötletet, hogy a jövőben egyes…..
Orbán Viktor nem teketóriázott, egy hete kijelentette: „papírunk van arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár." Nos, nincs jó hírünk, mert leszámítva a költségvetési hiány teljesülését – ami szintén nehézkesen, rengeteg megszorítással jön össze – ezt egy adat…..
Gondoltam, írok blogot. Mert 1 már van, de ott nem lehet komoly dolgokról írni. Voltam ma a Fotográfusok Házában.Tisztázzunk valamit. Művészetekhez nem értő ember vagyok. Mint az átlag. Szeretem a festészetet, a fotókat, a szobrokat, a táncot, a zenét, meg egy csomó minden…..
Közgyűlési előterjesztés2012. február 3.Előterjesztő: Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökeÜgyiratszám: 45-10/2012Tárgy: Javaslat Csongrád Megye Díszpolgára cím odaítélésére (zárt ülés keretében)Melléklet: 1 db indokolás a határozati javaslathoz (nem…..
A belföldi tiltakozások mellett hónapok óta záporoznak a magyar kormányra a kritikák nyugatról is. Brüsszel most már konkrét törvények visszavonására szólította fel a magyar kormányt, és ezek visszavonása vagy módosítása az IMF-EU hitelek feltételei lettek. Orbán Viktor…..
Ari11 2012.01.17 14:03:46
@DR.VUVUZELLANÉNI: Teljesen egyet értek minden szavaddal, köszönöm.
A szakértői kormány elképzelése nem szolgálja a demokratizálódást. Inkább a magyar demokrácia súlyos deficitjét mutatja. Orbán Viktor meggyengülése miatt, s az életképes ellenzék hiányában az utóbbi hetekben felerősödött a szakértői kormány iránti vágy; tulajdonképpen…..
Ari11 2012.01.14 22:21:48
@darrenstar: Neeeeeeeeeeeem érdekelnek a kérdéseid. Az érdekel, hogy csak elvétve keljen figyelnem mi a szart csinálnak a politikusok. Nem tartozik rám, azért választottam meg valakit, hogy képviseljen. Ha nagyon rosszul teszi, mint most !!!! Had nép szavazzak mááá, hogy nem tetszik a rendszer.Igen is legyen pénzügy miniszter, aki ért a dolgát, ők meg éljenek meg a párttagok tagdíjából.
Ari11 2012.01.14 23:36:42
@darrenstar: Igen mindenben egyet értünk, a surmót azért írtam, mert átlag ember vagyok, tök utálok politizálni. Főleg úgy, hogy itt is akik írnak értenek hozzá valamennyit. De 56-évesen, muszáj figyelnem mindenre. Két felnőtt gyereket is nekem kell időben észhez téríteni, hogy most mit tehetnek, és mit nem.Elfáradtam, nem akarom naponta többször válság stábot össze hívni itthon : ((( Pedig ahogy látom, csak gyorsulnak az események, de nem javulnak.
Ari11 2012.01.14 23:40:13
@Putyilov gyári melós: Így gondolom én is, köszike, hogy le írtad.
Tulajdonképpen röhöghetnénk is. Mert az mindig röhejes, ha az aktuális hatalom ostoba janicsárjai házhoz könyörgik a lófaszt, és amikor megérkezik büszkén mutogatják ország-világnak micsoda hőstettet is vittek ők végbe a beszerzéssel. Röhöghetnénk, ha nem lenne az egész…..
Ari11 2011.12.28 12:25:33
@anyósnyelv: Sokat gondolok ugyan erre !!! így 56-évesen. Már nem akarok aggódni, félni, igazán már semmit sem akarok. Mért ismerem a jegy bank elnökét ?? Mért ismerem a ma még értelmes, józan,közgazdászok véleményét. Mért látom az éhség sztrájkolókat. A kajáért sorban álló 1000-reket, karácsonykor gyerekekkel?? Én csak egy anya vagyok, akinek ezekről nem lenne szabad tudni. De látom, tudom, És már semmit nem akarok.