Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZöldMarci

169 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap volt a 60. évfordulója a koreai háború befejeződésének. Békekötés a mai napig nem történt, így csak a tűzszünet emléknapja volt szombaton, amit a diktatórikus Észak-Koreában természetesen katonai díszszemlével ünnepeltek. A háborúban 3 millió ember halt meg és…..
Piroslap Kegyetlen felülvizsgálat 2013.03.23 16:28:11
A facebook-on terjed egy megrázó erejű személyes beszámoló egy siket nő hivatalos "munkaerőpiaci" felülvizsgálatáról. Az írást változtatás nélkül osztjuk meg. Kép: Vastagbőr "Tegnap elkísértem öcsémet és sógornőmet. Sógornőm kapta a behívó végzést az NRSZH-tól. Ez…..
A Jobbik hatalmi belviszálya borsodban meglehetősen nagy méreteket öltött. Minden párt-tisztségétől megfosztották Endrésik Zsolt megyei elnök, országgyűlési képviselőt és Kisgergely András ózdi képviselőt is. Fő ellenlábasuk Szegedi Csanád, a Jobbik országos alelnöke volt.…..
Ma 107 éve született József Attila, s emiatt ma ünnepeljük a költészet napját is. Egy sajnálatosan aktuális érzetű versével emlékezünk. A verset az Új Színházból azóta kirúgott Galkó Balázs mondja el.A szigeten Margitsziget, hol joghurtot söröztem, hol csókolóztam állva,…..
A húsvéti ünnepek alatt a kőkemény politikának nincs helye. Ezért mi körbenéztünk és összeszedtünk pár politikai videót az elmúlt 10 évből. A válogatás alapja az volt mire emlékeztünk. Kommentben írjátok milyen videókra emlékeztek ti még, és ha eleget összegyűjtötök…..
ZöldMarci 2012.04.07 19:18:35
A Hitler videókból elég jó lett a Jobbikról szóló:
www.youtube.com/watch?v=HfxWyC4VITY&feature=fvsr

Ezt a sajátot ugyan csak 13 ezren látták, de lezsidóztak miatta, úgyhogy azt hiszem nem lett rossz.
www.youtube.com/watch?v=puq0JjCB_js

+Schmitt Pál Caligula lova (feliratos filmrészlet):
www.youtube.com/watch?v=pYfaj3ZfLiw&list=UUplfLsv630z8ns-EILddf8g&index=42&feature=plcp
A párkocka.hu humoros képregény-csík portál általában nem politikával foglalkozik. De ez a közéleti karikatúrájuk zseniális foglalja össze a kormányzati kommunikáció és a kormánymédia működését. Végül is miért ne lehetne vicceket is retusálni, ha személyeket és…..
Meglepő eredményt hozott a veszprémi bankrablásról készült biztonsági felvételek vizsgálata. „Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy meg lehet belőle élni. Nem én vagyok a felvételen, és ha kiderülne, hogy én vagyok, akkor is csak elkísértem a barátomat pénzt kivenni. Épp…..
Barack Obama megmutatta, hogy három év elnökség után is kellően laza tud lenni. A kedd esti fehér házi blues esten az énekesek invitálására Obama is beszállt kicsit az éneklésbe. A meglepetés-előadásra az est vége felé került sor, amikor a zenekar a „Sweet Home…..
A HVG.hu videósa beszélgetni próbált Új Színháznál hőbörgő szélsőjobbos ellentüntetőkkel. A szittya ellentüntetők nem nagyon tudták elmondani, hogy mi bajuk volt az eddigi színházzal és miért lesz jó Dörner. Volt, aki a színház eddigi jellegének megőrzéséről…..
Hoffmann Rózsáról egy felvételiző diák édesapja, Keresztury Tibor a litera.hu főszerkesztője írta le véleményét. Ez sokkal stílusosabban és elegánsabban fogalmazott meg sok mindent, amit Hoffmann Rózsáról gondolunk. Az oktatási államtitkár asszonyról, aki diákok tízezreinek…..
Piroslap Az európaiak nem hülyék 2012.01.25 14:45:00
Kis nemzet vagyunk, de nem panaszkodhatunk, hogy nem jutna nekünk szerep Európa színpadán. Múlt héten indult velünk kapcsolatban kötelezettség-szegési eljárás, majd turbó fokozatba kapcsolták a túlzottdeficit-eljárást, s közben folyamatan tárgyalnak, hogy megkapjuk-e a kért…..
Ha kereszteznénk az elvtelenséget az ötlettelenséggel és a kozmikus butasággal, akkor minden bizonnyal megkapnánk azt, amit ma délután a Jobbik művelt Budapesten, EU-ellenes tüntetés címén. Látható, hogy a Jobbik az utóbbi időben elvesztette a fonalat: a cigánytémában…..
Piroslap Gratulálunk a Szigetnek! 2012.01.12 15:47:00
"Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a mi Szigetünk lett az első az öreg kontinens legjobb fesztiváljait versenyeztető European Festival Awards megmérettetésén. A legnagyobb presztízsű fesztiválelismerés díjátadó gáláját szerda késő este tartották a hollandiai…..
Sztojcsev Iván a Világgazdaság újságírója, ez egy tanulságos mikroblogbejegyzésének szerkesztett változata.Ott voltam azon a háttérbeszélgetésen, ahol az [önkormányzati törvény] első munkatervét megmutatták párunknak.Végiginterjúztam és tudósítottam ezzel a fél…..
Piroslap BKV-s humor 2011.12.12 13:50:00
Lehet, hogy csak nekem vicces, de valljuk be van valami kis fanyar abban, hogy a 990-es most már mindkét irányban megáll végre a Szent Orbán téren... no slussz poén az, hogy a Fodor utcai megálló neve lett ez:)..
ZöldMarci 2011.12.13 01:18:50
@bm613: Köszönjük, pontosítottuk. Bár szerencsére így is megvan az iróniája, hogy újabb Szent Orbán téri megállóval bővít a BKV. :) Üdv. ZM.
Nimmerfrohf videójánál nem lehet tömörebben összefoglalni. A mozdonyvezető szerepében: Matolcsy György.Kicsit bővebben a témáról:A gazdasági szabadságharcnak már a Magyar Hírlap szerint sincs értelmeChikán Attila (Orbán első gazdasági minisztere): Rosszul csinálja a…..
Széles Gábor az Ikarus tönkretevője, Magyar Hírlap tulajdonosa szerint Orbán Viktor Kossuth Lajos reinkarnációja. Elég egyértelmű, hogy lapja csak a végső esetben kockáztat meg a Fidesszel kritikus megjegyzéseket. Ennek ellenére már ott is kiakadt a lap főmunkatársa eltolcs…..
A választások, a nemzeti ünnepek mindig jó ürügyként szolgálnak arra, hogy megnézzük, mi folyik a három nagy országos tévében. A tapasztalatok alapján az idei október 23-a is kiváló lehetőség volt az elemzésre.MTV: csak látszólag korrektAhogy azt már szinte el is várjuk, az…..
 A tandíjas népszavazásban erőteljesen részt vettem, és érveltem a tandíj ellen. Akkor is azt mondtam, és ma is ez a véleményem, hogy a tandíjat egy másféle világban nem tartanám ördögtől valónak. Egy gazdaságilag virágzó társadalomban el tudnám fogadni azt a rendszert,…..
Az Örülünkvincent blog talált egy tanulságos Hoffmann Rózsa-interjút 2010-ből. A tandíjellenes kiállás mellett a Tiltakozunk a felsőoktatás egyoldalú átalakítása ellen csoport még egy figyelemre méltó részt emelt ki: ""Sokgyerekes családok gyermekei kétségbe voltak…..
  Belvárosi zsurnálfiúk és -lányok vagyunk, szerkesztőségünk az V. kerületben található, így évek óta napi szinten, testközelből láthatjuk a pesti belváros alakulását, fejlődését. Könnyű szívvel dicsérhetjük a kerületi városvezetést, amely néhány év alatt,…..
Piroslap Kétévesek vagyunk 2011.09.10 22:23:00
Ma kétéves a Piroslap. Két éve, a gazdasági válság hazai pusztítása idején akkor alakultunk, amikor az emberek nagy része elhitte a Fidesznek, hogy elég egy kormányváltás és sokkal jobban fognak menni a dolgok.Mi nem szerettük volna, hogy mindenkire hathassanak a jobboldal…..
Schmitt Pál egyéves "álamfőségének" nulla közjogi tevékenységét könnyű volna egy üres oldallal értékelni. (Ezt a nulla teljesítményt a parlament.hu-ról már megpróbálták kicenzúrázni). Azonban voltak az elnökségének olyan pillanatai, amelyekről érdemes…..
 BaaZooKaa képe régen szerepelt, pedig ő itt a legtermékenyebb szerző. Most egy mélyen irodalmi alkotása kerül szélesebb közönség elé.           Hagyja a dagadt ruhát másra...