Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ghavrilos

4 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokadik alkalommal bizonyosodik be, hogy abból semmi jó nem származik, ha egy vendéglátóhely maga kezeli a facebook-és egyéb közösségi felületeit. Mindenki - nem utolsó sorban maga a hely! - jobban jár, ha a cipész marad a kaptafájánál, a szakács főz, a barista kávét csinál, a pincér felszolgál, a…..
ghavrilos 2016.04.28 19:01:15
@Firestarter.18: köszi. Előre is elnézést kérek mindenkitől, hogy vihart kavartam a biliben. Elragadott az indulat. Mediterrán emberként van ilyen. De ettől még elragadtattam magam. Hibáztam. Ez van . :(
ghavrilos 2016.04.28 19:02:30
@The Crazy One: köszi. Teltházunk van!
Másodszor eszem a pünkösdfürdői Gyradikoban.Mit eszem: próbálok enni.Mert nálam az evés egy kellemes időtöltés. Ha mindezt többen tesszük, akkor az definíció szerint egyszere, egy időben történik. Nemkülönben, amennyiben salátát eszünk a főételhez, akkor azt is - meglepő…..
ghavrilos 2015.03.31 09:24:33
Mélyen tisztelt Lévai úr (?)!

Attól tartok, hogy Önnek az alapvető gondja ott kezdődik, hogy teljes mértékben hiányzik Önből a humorérzék. Az inkriminált tábla immár legalább 8 éve van kint és ennyi idő alatt még egy ilyen kritikát sikerült kapnunk vendégtől. Az átlagos forgalmat figyelembe véve, az Ön negatív meglátása a táblát illetően még a milliomod százalékot sem üti meg. Ebben az esetben viszont, el kellene gondolkodnia azon, hogy kinek a készülékében van a hiba... A humor elvileg a magyar ember sajátja, de mint mindenben, valószínűleg ebben is akad kivétel. Ön tehát egy kivételes személy! Nem célom ironizálni , -főként az előbbi ok miatt-, de valószínűsíthető , hogy eme kivételes adottságának köszönhetően, a tábla szövegén személyes sértettségét sikerült a fenti cikkével kiírnia magából. Nem gondolom, hogy ezek után, -bármennyire is szeretné- bocsánatot kérjünk az Önt ért inzultusért, s mindezt nem azért mert udvariatlan , vagy szemtelen lennék, hanem egyszerűen azért , mert a személyes humortalanságából fakadóan , már semmi sem tetszett Önnek. A kiszolgálást illetően tett észrevételei egyszerűen komikusak. Minden bizonnyal felismerte, hogy a rendelés felvevőjénél az igyekezetet, hogy miképpen azonosíthassák , amikor elkészülnek az ételek és szólíthassák. Tehát , jogosan kérdezte meg a kollégát a kiadó pultnál, hogy van-e már Gábor nevű vendég. Amennyiben ezt Ön negatív élményként élte meg, úgy csak sajnálni tudom, mert így a gasztrobloggerkedés helyett, inkább a "véres tollú" kritikusi pályamodellt ajánlanám, mert vitriolos pennája erre predesztinálja, főként a humor meglétének teljes hiánya okán. A rendkívül mélyreható elemzése a kiszolgálás tempója és az ételek elkészülési idejét illetően, mindazonáltal ismét felvet egy alapvető logikai hiányosságot. Miután a kész salátákat megkapta az italokkal együtt, a görög salátára várnia kellett. Igen, frissen készítjük, nem úgy mint az Ön által említett körúti török önkiszolgáló létesítményben. A paradicsom, amit ízetlennek ítélt, nos ez így március elején nem jellemhiba a paradicsomtól. Melegházi , primőr áruk esetén, főleg import terméknél (nem görög) ez nem esztétikai , hanem egyszerű minőségi kérdés. Természetesen, ha Ön rendelkezik olyan termelővel, aki itthon folyamatosan el tud minket látni , illatos, ízgazdag paradicsommal, úgy örömmel vesszük segítségét, hiszen nekünk is érdekünk a legjobb minőséget adni a vendégeknek. Az már csak személyes "jóindulatának" köszönhető, hogy az eredeti , (eredet védett) feta sajtot ízetlennek találta, illetve elképzelhető, hogy valamilyen új elemzést igénylő felismerést tett, miszerint ha valaki felháborodik valamin, akkor már semmi sem ízlik. Egyébként , a fetánkat mind a görög Nagykövetség, mind a Magyarországon élő görögök , mind a nálunk megforduló görög vendégek a legjobb ízűnek találták, mert kifejezetten intenzív , markáns ízű, Mitilini (Lesbos) szigetéről származó fetánk van. Nem azért, de mellékesen apai ágon ezer szállal kötődöm Mitilini szigetéhez. Ezért is választottam ezt a sajtot. Kétségtelen, hogy a fetához semmilyen módon nem hasonlítható , itthon viszont fetaként árusított "ipari hulladékok" ismertebbek, illetve, megszokottabbak és így az olcsó feta-utánzatokhoz szokott fogyasztók számára még kifejezetten "ehetetlen" minősítést is kaphat az eredeti feta. De sebaj, nem mindenkinek adatott meg, hogy Görögországban is megkóstolja az eredeti fetát, illetve, ettől még nem biztos, hogy értékelni tudja azt. Ami még az Ön további megjegyzéseit, észrevételeit illeti, nos, engedjen meg részemről is egy észrevételt. Azt még a leggyengébb felfogással bíró egyedek is meg tudják érteni, hogy a konyha méretéből fakadóan is, illetve a technológiai folyamatok miatt is a hátul dolgozó kolléga , lévén még ő sem született polipnak , a két kezével maximum két dolgot tud egyszerre csinálni. A saláta készítés, a tintahal készítés, a grillezett húsok készítése , a burgonya sütése időt és kezeket igényel. Mivel a Gyradiko pünkösdfürdői üzlete nem étterem, ahogy azt valamilyen okból Ön is felismerte, így itt nem tudjuk, illetve nem áll módunkban minden esetben egyszerre elkészíteni mindent és egyszerre kiadni is. De ezt is a vendégeink immár 15 éve tudják. Türelmesen kivárják, amíg elkészül. Aki nem szeret várni, aki nem szeret sorban állni, aki szeretné, hogy felszolgáló szolgálja fel a megrendelt ételeket az jöjjön az Estia Gyradikoba. Összegzésképpen, az Ön elfogult, rendkívül szubjektív (Önnek objektív) írása a Gyradiko-t illetően nem más, mint egy sértődött, a végtelenségig a személyében megsértett ember gyalázkodása. Mindezt azért, mert egy - mindenki által eddig viccesnek talált - tábla szövege mélyen megbántotta. Erre csak azt tudom mondani, hogy őszintén sajnálom, hogy így érezte magát, de a táblát még az Ön kérése ellenére sem vesszük le.
"Bolygónk egyetlen nemzetétől sem tagadtatott meg két kincs: a humor és a jóindulat" Mark Twain
Tisztelettel,
Arghyropoulos Ghavrilos
a Gyradiko alapító-tulajdonosa.
Ma van pontosan 3 éve annak, hogy elindítottam a Világevő-blogot. Persze nem tiltott be semmit se az Unió, ahogy azt a reklámfilmet sem, amit felháborodottságukban ezrek osztanak meg az ismerőseikkel. Egyelőre marad legális a blog is, ez a blogbejegyzés is, sőt, még csak fizetős sem…..
A szerdai napom horrorisztikus volt. Miután lassan 13 éve vezetek édesanyámmal közösen egy görög tavernát Pünkösdfürdőn, úgy gondoltam, hogy már nincs olyan, amit ne tapasztaltam volna meg a vendéglátás területén... Tévedtem.  Az eseményekhez némi adalék. A szóban forgó…..
 Döntöttek az EU hatalmasságai és 109 milliárd eurót kap Görögország, hogy kilábaljon és megmeneküljön az államcsődtől. Ez a hír. Gondolkodtam egy kicsit. Ez hatalmas összeg, de milyen eredménye lesz? Miért most kapta meg a hitelt? Miért nem előbb? Vagy…..
 A cím mondat egy görög szólás-mondás. Mennyire más a hozzáállás az élethez! Hiszen, ha szépen indul a nap, akkor minden szép lesz azon a napon, függetlenül mindentől...Szépen indult a mai napom is. A fiam, Michalis odajött hozzám reggel, felébresztett, adott egy puszit,…..
 Egy ideje már érlelődött bennem, hogy "kiírom magamból" a gondolataimat. A mindennapokról, a társadalmi problémákról, amikre oly sokszor szoktam kommentelgetni a facebookon is.Lassan meguntam, hogy minden egyes post-ra külön írogassak, így eljött a válaszok…..
Atya. Úr. Isten. Ezt írtam sms-ben Licának, miután elindultam hazafele a Gyradikóból, számban a gyros ízével. Lica magyarázta el, hogyan kell eljutni a helyre, amit egyébként pont ti ajánlottatok a sorozat múlt heti kezdőepizódjában, és ami visszaadta a gyrosba vetett hitem. A…..
ghavrilos 2011.04.26 22:58:07
@don B: Szia! Csak szeretném felhívni a figyelmedet a görög wikipédia linkjében bizony a sült krumpli tartozéka a gyrosnak. A többi stimmel. És köszönjük a bizalmat! Reméljük sosem kell csalódnod!
ghavrilos 2011.04.28 01:23:24
@gastro, missing in action:
Először is sosem küldtem el senkit a p...ba. Csak finoman ráébresztettem, hogy az általa feltett kérdés miért válik önmagában sutává, ha az ember már látott bárányt. Nem birkát, bárányt! Volt akinek elővettem egy egész mélyfagyasztott bárányt, ami fejjel együtt sem volt több, mint 7 kg. Azonnal értette, amikor a bárány combjáról indított eszmefuttatása az inkriminált testrész megismerése és anatómiai felépítése ismeretének alapvető hiányosságai megszűntek. Ennél súlyosabb is volt, aki azt találta mondani, hogy ő 2 hétig (!) élt Görögországban és ott mindenki elmondta neki, hogy a Gyros (fonetikusan : jírosz) az bizony kecske gidából készül eredendően és mi nem tudjuk a tutit. Megkérdeztem tőle, látott-e már kecske gidát? Itt elbizonytalanodott, majd mikor neki elővettem a fagyasztó mélyéről a közel 5 kg-os "monstrumot" és megkérdeztem melyik részéből képzelte el felhúzni a közel 40-50 kg-os hústornyot, akkor végleg kicsúszott a talaj a lába alól. Az egyszerűség kedvéért, hogy teljesen értse miről is beszél, kiszámoltam úgy egyszerű népi matematikával, hogy akkor egy 40-50 kg-os kecske gida gyros előállításához közel 80 db kecskegidát kellene levágni. Mennyibe is kerülne akkor egy gyros pita? 2500 ft körül? :)
Sajnos, ha valaki nem tudja mi a különbség a bárány és a birka között, vagy a kecske és a gida között az nem a mi hibánk. Mindazonáltal az úgynevezett zsírfarkú birka húsából lehet ilyet is előállítani kis mennyiségben, de ez többnyire Törökországban is csak a dél-keleti részen fordul elő. Itthon és Görögországban sem jellemző ennek a fajtának a tenyésztése. Ami viszont előfordul nagyon ritkán ünnepekkor, hogy a hústorony (gyros-jírosz) szeletei közé egy-egy szelet bárány-, birkahúst tesznek ízesítőnek, illatosítónak. De már ez sem fordul sűrűn elő általánosságban. Maradjunk annyiban, hogy a gyros (jírosz) az sertéshús, a döner kebab az darált borjúhús, a shawarma pedig csirkéből, ne adj isten pulykából készül.
ghavrilos 2011.04.28 16:43:54
@noncsidudi: Sajnos nem tervezünk kiszállítást. De "take away" rendszerünk működik immár 10 éve és ezt tudjuk ajánlani. Telefonon megrendelitek, érte jöttök, otthon megeszitek. Csak tintahalat ne kérjetek elvitelre, mert azt nem adjuk dobozban, mert a ropogós állag a dobozban tönkre megy. :(
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. A nagy sikerű őszi hamburgersorozatunk után most a gyrosokkal térünk vissza, ami ekkora dózisban kész öngyilkosság: a profik szerint még burgerből sem lehet normálisat kapni…..
ghavrilos 2011.04.22 23:09:12
@wovbagger: Csak az a baj, hogy ő sosem volt görög! Szíriai a pasi. No comment.
ghavrilos 2011.04.22 23:10:56
@herakles2000: A törökök nem gyrost csinálnak, hanem döner kebabot. De sebaj.
ghavrilos 2011.04.22 23:25:55
@kridli: Azért a húsok többségét sajnos valóban gyárakból veszik, de ezért leginkább a magyar egészségügyi szabályok és a lustaság tehetnek leginkább. A szabályok nehezen engedik meg a gyros fűzését különböző előírások miatt, a vendéglátósok meg sokan lusták megtanulni pácolni, szeletelni, felhúzni a gyrost vagy dönert, vagy épp a shawarmá-t. Azért szerencsére vannak még kivételek. Pld. a Gyradiko. Pld. a Fotios vagy épp a Budaörsi Tescos Vasilis . Az, h melyik része a legfinomabb, nos azon is múlik, h valaki szereti-e a sültebb húst, vagy a puhább omlósat. Az első vágás mindig ízletesebb, de egyben sültebb-szárazabb, a közepe, ha van forgalom akkor omlósabb és szaftos, a vége ha nincs forgalom akkor száraz és agyon-főtt-sült.
Amióta átadták a forgalomnak a Megyeri hidat, többször is örömmel hosszabbítottam meg a Pest-Buda viszonylatú biciklis körtúráimat az addigi legészakibb átkelőt, az Északi összekötő hidat az M0-sra cserélve. Pont egy ilyen kör alkalmával éreztem úgy a budakalászi…..
ghavrilos 2009.09.30 13:51:11
Kedves Italboltos Sanyi!

Mint a Gyradiko (görög gyrosos) tulajdonosa határozottan visszautasítom az olyan vádakat, mint amilyeneket leírt a blogjában. Üzletünk 10 éve (!) működik Pünkösdfürdőn és egyik legismertebb termékünk a GYROS PITA. Igaz nem csak pitában áruljuk, de kis adag tál is van, meg rendes gyros tányéron is van, meg még cca 70 féle görög étel az előételektől a tengeri halakig (Nem HEKK!).
Az kifejezetten mókás, hogy azért nem kóstolta meg a gyrosunkat pitában, mert nem
tartunk olyat! A fél ország ismeri a boltot, járnak ide Kecskeméttől, Debrecenig. Pécstől Győrig mindenhonnan. Szeretném felhívni a figyelmét továbbá arra is, hogy a bolt hivatalos weboldala (
www.gyradiko.hu) közel 300 regisztrált olvasóval,a bolt pedig cca 1800 törzsvendéggel rendelkezik. Több magyar weboldal is a legjobb eredeti görög tavernának választotta . Persze, ha valaki türelmetlen, mert 5 (!) vendég is várt a sorára és Ön pedig nem szeretne pár percet sem várni (bár az E-MESE-ben is várt!), akkor talán a sárga M-betűs ételgyárat tudnám ajánlani, de még ott is kell várni a sorban. Tekintsük akkor a fenti cikket egy hirdetésnek az E-büfének. Semmi gond, de ne állítson valótlanságot a cikkben rólunk.

Tisztelettel,

Arghyropoulos Ghavrilos
üzletvezető-helyettes, tulajdonos