Adatok
ghavrilos
4 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Sokadik alkalommal bizonyosodik be, hogy abból semmi jó nem származik, ha egy vendéglátóhely maga kezeli a facebook-és egyéb közösségi felületeit. Mindenki - nem utolsó sorban maga a hely! - jobban jár, ha a cipész marad a kaptafájánál, a szakács főz, a barista kávét csinál, a pincér felszolgál, a…..
ghavrilos
2016.04.28 19:01:15
@Firestarter.18: köszi. Előre is elnézést kérek mindenkitől, hogy vihart kavartam a biliben. Elragadott az indulat. Mediterrán emberként van ilyen. De ettől még elragadtattam magam. Hibáztam. Ez van . :(
ghavrilos
2016.04.28 19:02:30
@The Crazy One: köszi. Teltházunk van!
Másodszor eszem a pünkösdfürdői Gyradikoban.Mit eszem: próbálok enni.Mert nálam az evés egy kellemes időtöltés. Ha mindezt többen tesszük, akkor az definíció szerint egyszere, egy időben történik. Nemkülönben, amennyiben salátát eszünk a főételhez, akkor azt is - meglepő…..
Ma van pontosan 3 éve annak, hogy elindítottam a Világevő-blogot. Persze nem tiltott be semmit se az Unió, ahogy azt a reklámfilmet sem, amit felháborodottságukban ezrek osztanak meg az ismerőseikkel. Egyelőre marad legális a blog is, ez a blogbejegyzés is, sőt, még csak fizetős sem…..
A szerdai napom horrorisztikus volt. Miután lassan 13 éve vezetek édesanyámmal közösen egy görög tavernát Pünkösdfürdőn, úgy gondoltam, hogy már nincs olyan, amit ne tapasztaltam volna meg a vendéglátás területén...
Tévedtem.
Az eseményekhez némi adalék. A szóban forgó…..
Döntöttek az EU hatalmasságai és 109 milliárd eurót kap Görögország, hogy kilábaljon és megmeneküljön az államcsődtől. Ez a hír. Gondolkodtam egy kicsit. Ez hatalmas összeg, de milyen eredménye lesz? Miért most kapta meg a hitelt? Miért nem előbb? Vagy…..
A cím mondat egy görög szólás-mondás. Mennyire más a hozzáállás az élethez! Hiszen, ha szépen indul a nap, akkor minden szép lesz azon a napon, függetlenül mindentől...Szépen indult a mai napom is. A fiam, Michalis odajött hozzám reggel, felébresztett, adott egy puszit,…..
Ghavrilos blogja
Hát, én is blogger lettem..., még ha hát-tal nem is kezdünk mondatot...
2011.07.20 09:45:00
Egy ideje már érlelődött bennem, hogy "kiírom magamból" a gondolataimat. A mindennapokról, a társadalmi problémákról, amikre oly sokszor szoktam kommentelgetni a facebookon is.Lassan meguntam, hogy minden egyes post-ra külön írogassak, így eljött a válaszok…..
Atya. Úr. Isten. Ezt írtam sms-ben Licának, miután elindultam hazafele a Gyradikóból, számban a gyros ízével. Lica magyarázta el, hogyan kell eljutni a helyre, amit egyébként pont ti ajánlottatok a sorozat múlt heti kezdőepizódjában, és ami visszaadta a gyrosba vetett hitem. A…..
ghavrilos
2011.04.26 22:58:07
@don B: Szia! Csak szeretném felhívni a figyelmedet a görög wikipédia linkjében bizony a sült krumpli tartozéka a gyrosnak. A többi stimmel. És köszönjük a bizalmat! Reméljük sosem kell csalódnod!
ghavrilos
2011.04.28 01:23:24
@gastro, missing in action:
Először is sosem küldtem el senkit a p...ba. Csak finoman ráébresztettem, hogy az általa feltett kérdés miért válik önmagában sutává, ha az ember már látott bárányt. Nem birkát, bárányt! Volt akinek elővettem egy egész mélyfagyasztott bárányt, ami fejjel együtt sem volt több, mint 7 kg. Azonnal értette, amikor a bárány combjáról indított eszmefuttatása az inkriminált testrész megismerése és anatómiai felépítése ismeretének alapvető hiányosságai megszűntek. Ennél súlyosabb is volt, aki azt találta mondani, hogy ő 2 hétig (!) élt Görögországban és ott mindenki elmondta neki, hogy a Gyros (fonetikusan : jírosz) az bizony kecske gidából készül eredendően és mi nem tudjuk a tutit. Megkérdeztem tőle, látott-e már kecske gidát? Itt elbizonytalanodott, majd mikor neki elővettem a fagyasztó mélyéről a közel 5 kg-os "monstrumot" és megkérdeztem melyik részéből képzelte el felhúzni a közel 40-50 kg-os hústornyot, akkor végleg kicsúszott a talaj a lába alól. Az egyszerűség kedvéért, hogy teljesen értse miről is beszél, kiszámoltam úgy egyszerű népi matematikával, hogy akkor egy 40-50 kg-os kecske gida gyros előállításához közel 80 db kecskegidát kellene levágni. Mennyibe is kerülne akkor egy gyros pita? 2500 ft körül? :)
Sajnos, ha valaki nem tudja mi a különbség a bárány és a birka között, vagy a kecske és a gida között az nem a mi hibánk. Mindazonáltal az úgynevezett zsírfarkú birka húsából lehet ilyet is előállítani kis mennyiségben, de ez többnyire Törökországban is csak a dél-keleti részen fordul elő. Itthon és Görögországban sem jellemző ennek a fajtának a tenyésztése. Ami viszont előfordul nagyon ritkán ünnepekkor, hogy a hústorony (gyros-jírosz) szeletei közé egy-egy szelet bárány-, birkahúst tesznek ízesítőnek, illatosítónak. De már ez sem fordul sűrűn elő általánosságban. Maradjunk annyiban, hogy a gyros (jírosz) az sertéshús, a döner kebab az darált borjúhús, a shawarma pedig csirkéből, ne adj isten pulykából készül.
Először is sosem küldtem el senkit a p...ba. Csak finoman ráébresztettem, hogy az általa feltett kérdés miért válik önmagában sutává, ha az ember már látott bárányt. Nem birkát, bárányt! Volt akinek elővettem egy egész mélyfagyasztott bárányt, ami fejjel együtt sem volt több, mint 7 kg. Azonnal értette, amikor a bárány combjáról indított eszmefuttatása az inkriminált testrész megismerése és anatómiai felépítése ismeretének alapvető hiányosságai megszűntek. Ennél súlyosabb is volt, aki azt találta mondani, hogy ő 2 hétig (!) élt Görögországban és ott mindenki elmondta neki, hogy a Gyros (fonetikusan : jírosz) az bizony kecske gidából készül eredendően és mi nem tudjuk a tutit. Megkérdeztem tőle, látott-e már kecske gidát? Itt elbizonytalanodott, majd mikor neki elővettem a fagyasztó mélyéről a közel 5 kg-os "monstrumot" és megkérdeztem melyik részéből képzelte el felhúzni a közel 40-50 kg-os hústornyot, akkor végleg kicsúszott a talaj a lába alól. Az egyszerűség kedvéért, hogy teljesen értse miről is beszél, kiszámoltam úgy egyszerű népi matematikával, hogy akkor egy 40-50 kg-os kecske gida gyros előállításához közel 80 db kecskegidát kellene levágni. Mennyibe is kerülne akkor egy gyros pita? 2500 ft körül? :)
Sajnos, ha valaki nem tudja mi a különbség a bárány és a birka között, vagy a kecske és a gida között az nem a mi hibánk. Mindazonáltal az úgynevezett zsírfarkú birka húsából lehet ilyet is előállítani kis mennyiségben, de ez többnyire Törökországban is csak a dél-keleti részen fordul elő. Itthon és Görögországban sem jellemző ennek a fajtának a tenyésztése. Ami viszont előfordul nagyon ritkán ünnepekkor, hogy a hústorony (gyros-jírosz) szeletei közé egy-egy szelet bárány-, birkahúst tesznek ízesítőnek, illatosítónak. De már ez sem fordul sűrűn elő általánosságban. Maradjunk annyiban, hogy a gyros (jírosz) az sertéshús, a döner kebab az darált borjúhús, a shawarma pedig csirkéből, ne adj isten pulykából készül.
ghavrilos
2011.04.28 16:43:54
@noncsidudi: Sajnos nem tervezünk kiszállítást. De "take away" rendszerünk működik immár 10 éve és ezt tudjuk ajánlani. Telefonon megrendelitek, érte jöttök, otthon megeszitek. Csak tintahalat ne kérjetek elvitelre, mert azt nem adjuk dobozban, mert a ropogós állag a dobozban tönkre megy. :(
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt.
A nagy sikerű őszi hamburgersorozatunk után most a gyrosokkal térünk vissza, ami ekkora dózisban kész öngyilkosság: a profik szerint még burgerből sem lehet normálisat kapni…..
ghavrilos
2011.04.22 23:09:12
@wovbagger: Csak az a baj, hogy ő sosem volt görög! Szíriai a pasi. No comment.
ghavrilos
2011.04.22 23:10:56
@herakles2000: A törökök nem gyrost csinálnak, hanem döner kebabot. De sebaj.
ghavrilos
2011.04.22 23:25:55
@kridli: Azért a húsok többségét sajnos valóban gyárakból veszik, de ezért leginkább a magyar egészségügyi szabályok és a lustaság tehetnek leginkább. A szabályok nehezen engedik meg a gyros fűzését különböző előírások miatt, a vendéglátósok meg sokan lusták megtanulni pácolni, szeletelni, felhúzni a gyrost vagy dönert, vagy épp a shawarmá-t. Azért szerencsére vannak még kivételek. Pld. a Gyradiko. Pld. a Fotios vagy épp a Budaörsi Tescos Vasilis . Az, h melyik része a legfinomabb, nos azon is múlik, h valaki szereti-e a sültebb húst, vagy a puhább omlósat. Az első vágás mindig ízletesebb, de egyben sültebb-szárazabb, a közepe, ha van forgalom akkor omlósabb és szaftos, a vége ha nincs forgalom akkor száraz és agyon-főtt-sült.
Amióta átadták a forgalomnak a Megyeri hidat, többször is örömmel hosszabbítottam meg a Pest-Buda viszonylatú biciklis körtúráimat az addigi legészakibb átkelőt, az Északi összekötő hidat az M0-sra cserélve.
Pont egy ilyen kör alkalmával éreztem úgy a budakalászi…..
ghavrilos
2009.09.30 13:51:11
Kedves Italboltos Sanyi!
Mint a Gyradiko (görög gyrosos) tulajdonosa határozottan visszautasítom az olyan vádakat, mint amilyeneket leírt a blogjában. Üzletünk 10 éve (!) működik Pünkösdfürdőn és egyik legismertebb termékünk a GYROS PITA. Igaz nem csak pitában áruljuk, de kis adag tál is van, meg rendes gyros tányéron is van, meg még cca 70 féle görög étel az előételektől a tengeri halakig (Nem HEKK!).
Az kifejezetten mókás, hogy azért nem kóstolta meg a gyrosunkat pitában, mert nem
tartunk olyat! A fél ország ismeri a boltot, járnak ide Kecskeméttől, Debrecenig. Pécstől Győrig mindenhonnan. Szeretném felhívni a figyelmét továbbá arra is, hogy a bolt hivatalos weboldala (www.gyradiko.hu) közel 300 regisztrált olvasóval,a bolt pedig cca 1800 törzsvendéggel rendelkezik. Több magyar weboldal is a legjobb eredeti görög tavernának választotta . Persze, ha valaki türelmetlen, mert 5 (!) vendég is várt a sorára és Ön pedig nem szeretne pár percet sem várni (bár az E-MESE-ben is várt!), akkor talán a sárga M-betűs ételgyárat tudnám ajánlani, de még ott is kell várni a sorban. Tekintsük akkor a fenti cikket egy hirdetésnek az E-büfének. Semmi gond, de ne állítson valótlanságot a cikkben rólunk.
Tisztelettel,
Arghyropoulos Ghavrilos
üzletvezető-helyettes, tulajdonos
Mint a Gyradiko (görög gyrosos) tulajdonosa határozottan visszautasítom az olyan vádakat, mint amilyeneket leírt a blogjában. Üzletünk 10 éve (!) működik Pünkösdfürdőn és egyik legismertebb termékünk a GYROS PITA. Igaz nem csak pitában áruljuk, de kis adag tál is van, meg rendes gyros tányéron is van, meg még cca 70 féle görög étel az előételektől a tengeri halakig (Nem HEKK!).
Az kifejezetten mókás, hogy azért nem kóstolta meg a gyrosunkat pitában, mert nem
tartunk olyat! A fél ország ismeri a boltot, járnak ide Kecskeméttől, Debrecenig. Pécstől Győrig mindenhonnan. Szeretném felhívni a figyelmét továbbá arra is, hogy a bolt hivatalos weboldala (www.gyradiko.hu) közel 300 regisztrált olvasóval,a bolt pedig cca 1800 törzsvendéggel rendelkezik. Több magyar weboldal is a legjobb eredeti görög tavernának választotta . Persze, ha valaki türelmetlen, mert 5 (!) vendég is várt a sorára és Ön pedig nem szeretne pár percet sem várni (bár az E-MESE-ben is várt!), akkor talán a sárga M-betűs ételgyárat tudnám ajánlani, de még ott is kell várni a sorban. Tekintsük akkor a fenti cikket egy hirdetésnek az E-büfének. Semmi gond, de ne állítson valótlanságot a cikkben rólunk.
Tisztelettel,
Arghyropoulos Ghavrilos
üzletvezető-helyettes, tulajdonos
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Az kétségtelen, hogy túltoltam a válaszomat, de egy értékelésnek csakis akkor van értelme, ha egyáltalán bementem oda, majd a kapott szolgáltatást értékelhetem. Úgy nem minősítek egy helyet, ahogyan ő tette. Elismerem a hibát, amit hirtelen felindulásból tettem, de engedtessék meg, hogy felháborodjak egy olyan értékelésen, ahol azért puffog és leminősít valaki egy helyet, mert az szerinte nem étterem. Igen, nem étterem, hanem a Facebook kategóriák miatt csak az lehetett, holott gyorsétterem. Ezek szerint, egy kifőzdében is pincérre vár a hölgy, s nem műanyag tálcára. Felháborodik, hogy állni kell a kígyózó sorban. Szíve -joga nem beállni a sorba, de attól még nem minősítem le a helyet. Nem fenyegettem meg a hölgyet, csak megjegyeztem, hogy egy elvileg HR-es ember nem ítélkezhet a tények ismerete nélkül. Nem ajánlanám az ilyen embert valóban erre a pozícióra, mert valószínűleg az embereket is ugyanilyen felületesen ítéli meg. Semmilyen maffia módszer nincs itt. Egyszerűen , csak egy , a véleményem szerint , alkalmatlan egyed, aki csak magát járatta le az értékeléssel. Én is, hibáztam, mert ha nem azonnal reagálok, akkor nem szalad el velem a ló. Még egyszer , elnézést kérek a szavaim miatt.