Regisztráció Blogot indítok
Adatok
granatalma

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy közepesen borongós szombat délután "átugrottunk" Franciaországba, Strassburgba.  Gyönyörű város, tele turistákkal, boltokkal, kávézókkal... Itt láttam hajlektalanokat is, kéregetőket is. Német kísérőm szerint a székesegyház miatt vannak itt sokan, akik kéregetnek,…..
Itt találod az interjút. Tudom, hogy még rengeteget kell tanulnom, de mégis jó érzés.    ..
Kacagva Németül Sanktionen 2014.03.24 18:33:25
 Ezt a szót a néni kikerestette velem a szótárból, mert nem ismerte, nem értette. Két jelentése van, mindkettőt elmagyaráztam neki németül, és a megfelelőt beleértelmezte a mondatba, vagyis egy újságcikk címébe. ..
Életből vett példa: Takarítónő, 48 éves, tavaly komoly gerincműtétje volt, azóta nem emelhet, a munkahelyén a munkát abba kellett hagynia. 25 éve itt él, folyékonyan beszél németül, gyerekei sikeresek. Viszont egy bankos papírt nem tud értelmezni, írni sem tud.  A munkaügyi…..
német oldal, németet tanulóknak ..
Kacagva Németül Viszonyítások 2014.03.20 09:30:40
Nagyon sok dolgom van, de ezt le kell írnom.  A héten több emberrel is találkoztam, beszélgettem. Ketten is mondták, hogy jól beszélek németül és sok külföldi, aki pedig régóta itt dolgozik már... nem beszélnek jól. Amúgy meg, aki nem pont ezt mondta, de találkoztunk, mind…..
Egyik este arra lettem figyelmes, hogy szeretett nénim motyog maga elé: " Ich esse den Joghurt. Oder das? Ich weiß es nicht... "   :)  Megnéztem  a szótárban; mindkét alak használatos.  Más is megnézte, egy másik szótárban; mind három alak jó. :) ..
Ma megtanultam: hängenbleiben, abschlepp Átismételtem sokszor: scheiße Es mindezért fizettem, elsőkörben 200€-t.    (hängenbleiben kifejezes illusztrálva... , a többit találjátok ki. ;) )     ..
Amúgy tegnap bekövetkezett, amit nem tudtam, hogy hogy is lesz... szóval gondolkoztam magamban dolgokon, eseményeken... és azon kaptam magam, hogy németül gondolkozom! Ez folytatódott ma is... remélem, még fog is...  Ezt most csak azert írom le, mert OK., tudjuk, aki nyelvet tanul,…..
Kacagva Németül Ma reggel 2014.01.12 11:19:23
Ködben úszott Leonberg, ami még most is tart. Ha nem tudnám, hogy egy kb. 45000- res kisváros terül el alattunk, azt hinném, hogy egyedül mi lakunk a világon, valami magas ponton. :)  Időm nagy része munkával és nyelvgyakorlással, tanulással telik.  Tegnap pl. megtanultam, hogy ha…..
Kacagva Németül Ich bin schon da 2014.01.12 11:07:54
Látom, hogy milyen régen írtam ide. Mentségemre szolgáljon, hogy időm nagy részében németül tanultam.  Május végétől június végéig intenzív kurzusra jártam, utána magántanárhoz. Most itt ülök egy iszonyatosan kedves német idős néni otthonában, és nem sokára elmegy a "…..
azaz kettesben a nénivel.  Kedves néni, de mivelhogy nagyon idős, hajlamos belealudni a tevékenységekbe. Nehezen ébred, akár csak én... :P  Szerencsére jóindulatú. Ma pl. megfeledkeztem a nadrágjáról és előbb feladtam rá a cipőjét. De jól viselte. Végül is, ha egy…..
Kacagva Németül Kisvizsga 2013.01.19 16:58:15
Hát, nem vagyok magammal megelégedve. Az azért vígasztal, hogy a tanfolyam hallgatói között én jártam  a legkevesebbet előzőleg nyelvórákra. Gyakorlatilag, gyerekkoromban, amikor is minden érdekelt, csak ne kelljen tanulni. Aztán 10 évvel később nyúztam otthon a Thement,…..
Kezdetben sem gondoltam, hogy túl sok időm lenne a blogra, de hogy ilyen sok kihagyással tudom csak írni... na azért ezt sem. Sok minden történt azóta, kezdve Anyukám súlyos betegségétől, munkák elvesztéséig... Remélem, hogy az idei év jobb lesz, eredményesebb, sikeresebb. Nem…..
Facebook-on találtam az alábbi elmés képet. :)        Egyébként meg, sok szöveg, hanganyaggal itt található: http://www.slowgerman.com/Sok munka végig hallgatni, az biztos. Én a "bankossal" kezdtem. :)..
gránátalmakézművei Narancsosan 2012.03.02 22:09:00
 ..
Kacagva Németül Első poszt 2012.03.02 18:37:00
 Sokáig gondolkoztam, hogy mivel indítsam ezt a blogot, mit is írjak, mert nagy szavakat nem akartam, kis szavakat nem érdemes... Aztán úgy döntöttem, hogy bemásolom egy PR cikkünket, melyből kiderül, hogy kik vagyunk, mit csinálunk, honnan jöttünk, hová megyünk? (Na ezek…..
 téli táskámat látjátok. Lesz majd még egy türkizes lilás "bekötött" táska, ha megtaláltam hozzá a megfeleő bélést, aztán készülök a tavaszra. Ha jön, ha nem. De csak ideér egyszer. :)   ..
Itt a blog.hu-n ez az első bejegyzésem, fogadjátok szeretettel. :) Próbaképpen kezdtem, meglátjuk, mi lesz belőle?  Még tavaly leltem rá erre a dekoratív szürke anyagra és most, hogy előkerültek a fekete maradékaim, "összedobtam" belőlük egy táskát.Az az igazság,…..