Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elkoltozott.

0 bejegyzést írt és 393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom, hogy a Magyar Nemzet szerint nem csak hogy bezár néhány Tesco, de már a maradékban is esik a kiszolgálás színvonala. Mivel nem járok Tescóba, ezt nem tudom megítélni, hogy így van-e, mindenesetre állítólag a Tesco változtatott a beszerzési politikáján, és ezentúl…..
7 veszteség És te ki vagy? 2015.01.09 08:00:00
Aki olvassa a blogom, tapasztalhatta, hogy még a legordenárébb kommenteket sem törlöm ki. Úgy gondolom, azok inkább a beírójukat minősítik és nem engem. Mindenki vállalhatja itt, ezen a blogon a véleményét. Egyetértek tehát a szólásszabadsággal. Hogyan is foglalkozhatnék…..
elkoltozott. 2015.01.20 16:52:11
Én most találtam a blogodra és érdekesnek találom.
Alapvetően én szabadgondolkodásúnak tartom magamat.
Viszont nem vagyok Charlie.
Szerintem a szólásszabadságnak is vannak "határai".

A szólásszabadságnak vannak következményei amit fel kell tudni mérni. Lehetséges, hogy ezen újság szerkesztői ezzel tisztában voltak.
De szerintem ezt kicsit elszámolták.
És itt most nem az a fontos, hogy megőlték 12 munkatársukat, mert ez eltörpűl a mellett amit ez az egész világon okozott eddig és okozni fog a jövőben.
Szítja az ellentétet. És ez nem normális dolog.
Van olyan felfogás is, hogy igen is addig irtani kell az iszlám vallásuakat ameddig az ő vallásuk szerint ( egyfajta értelmezés szerint) mindenkit aki nem ismeri el az iszlámot, meg kell őlni.
De ez ( szintén egyfajta értelmezés szerint) a talmudban is le van írva.

Nem vagyok Charlie mert nem hiszek abban, hogy bármiféle vallást gyalázni ( karikatúrázni) kellene. Holott nem hiszek semmiféle istenben.
Véleményem szerint mindenkinek az istene önmagában van.
Persze abban sem hiszek hogy ilyenért bárkit is meg kellene őlni.

Nagyon sok múlik a sajtón a mai világban. És meggyőzödésem, hogy a sajtó nagyon sok ember halálát okozza ebben a pillanatban is. Befolyásoló képessége révén olyan hatalma van amit sok ember el sem tud képzelni.

Szóval érdemes lenne kicsit tágabb értelemben is gondolkodni a szolásszabadságon. Mert átvitt értelemben a szólásszabadság hatalmas probléma.
Ne érts félre én nem vagyok a szólásszabadság ellen sem!

De értelmezzük máshogy az "én is Charlie vagyok" kitűzőt. Aki felveszi elitéli azt ami tőrtént. Megértem, én is elitélem. De ezzel az erővel gyakorlatilag minden nap más kitűzőt lehetne kitűznie ezekenek az embereknek.
Pl: Én is Pussy riot vagyok" vagy "Én is Sin Donghjuk vagyok" "Én is Nelson Mandela vagyok" ( aki mondjuk az összes fehér embert ki akarta volna irtani Dél Afrikában de ez most mellékes)
Nem folytatom. Remélem a lényeget érted.:)
Érdekes kérdés, hogy valaki hogyan és miért teszi magáévá az önkéntes egyszerűség, más néven a minimalizmus eszméjét? Én, például, azt hiszem, hogy mindig is minimalista voltam. Emlékszem, míg gyerekkoromban nekem legfeljebb 6-7 pár cipőm volt, beleértve a nyári…..
elkoltozott. 2015.01.20 16:15:28
Ha már mini, akkor felmerül a kérdés, hogy de meddig tart a miniség? Azt tudjuk, hogy az amerikaiaknak, akik a nagy dolgokhoz vannak hozzászokva, már egy 60 m2-es ház is kicsi. A miniházakat általában, de nem mindig kb. 40 m2 alattinak tartják. De hol az alsó határ? Meddig miniház a…..
Kevéssé ismert tények híres emberekről, történelmi személyiségekről, és Brekiről a békáról. Akit mi Kleopátraként említünk, valójában a hetedik volt a sorban. VII. Kleopátraként uralkodott és apja a saját nagybátyja is volt egyben. Apja XII Ptolemaiosz, saját nővérét vette feleségül és tőle négy…..
elkoltozott. 2014.11.14 12:31:21
@Littlewood: Saját vér = saját maga szerezte valahonnan:))
Újra egy válogatás kizárólag XIX. századi képekből, egészen 1850-től kezdve! 1850. Manchesteri rendőrök..
A vidám főkép ellenére ma egy kicsit több lesz a 18+, a morbid és a lehangoló fotó. Úgy látszik a véletlen-generátor is még a halottak napi temetők hatása alatt van... 1969. Lahore, Pakisztán. Nixon amerikai elnök ugrik le az őt és a pakisztáni elnököt szállító limuzin csomagtartójáról. Háttérben…..
Walled City egy elképesztő népsűrűségű nyomornegyed volt Hong-Kong, Kowloon városrészében. A képen látható teljes mértékben engedély és tervek nélkül létesült épületegyüttesben ötvenötezer ember élt, elképesztő higiéniás körülmények között, sokan csaknem évtizedekre a napfénytől is elzártan.…..
elkoltozott. 2014.04.18 08:46:44
Hogy a fenti mondatnak a megalkotáskor mennyire volt empirikus alapja, vagy mennyire volt egy kreatív idegenforgalmi szakember agyából kipattanó jól hangzó frázis, azt nem tudom eldönteni, mert korábban soha nem jártam Thaiföldön. Az viszont tagadhatatlan, hogy az idők során jól…..
Xianning bevásárlóközpontjait elöntötte a medúza. Mindenütt van belőle, szárított, meglehetősen bizarr formában. Még sosem kóstoltam, de egyszer lehet ki kellene próbálni. Találtam ma a nagy Zhongbai mellett egy valamivel kisebb belvárosi élelmiszerboltot is, ahol a helyi…..
Azt nagy nehezen megszültem, hogy merre indulok el a téli szünidő alatt, a részletekkel viszont még adós vagyok. Egy részük nincs kőbe vésve, más részük még nincs kidolgozva pontosan, de ezt jelzem mindenhol. Január 26-án délután indulok útnak Xianningből vasúton Shenzhen…..
Talán még nem unjátok túlságosan az ötleteléseimet, így bemutatom a legújabbat. Erős a gyanúm, hogy ez lesz a befutó, bár nálam sosem lehet tudni. Miután találtam egészen meghökkentően olcsó áru repjegyeket, s nekem való programokat, kialakulóban van egy délkelet-ázsiai…..
elkoltozott. 2013.12.10 14:55:06
Közeleg a téli szünet, s így én is egyre inkább azon járatom az agyam, hogy mit kezdjek majd magammal erre az időre. Kína hatalmas, s rengeteg olyan része van, ahová szívesen eljutnék. A lehetőségeket némiképp korlátozza az idő, mivel januárban északon nem annyira barátságosak…..
elkoltozott. 2013.11.29 09:56:59
@Liping:
Megértem azt hogy igy gondolod de ne legyél előitéletes. Kambóban, nagy meglepetésemre nagyon sok turistalány volt párban. Nem is értettem ezt de szembetünő volt a sok hátizsákos lány.
Sajnos tény hogy sokan kislányokra vadásznak arrafelé de sajos nem csak ott. Nem kell ehhez messzire menni.Mindenesetre nagyon sok helyen ki van irva hogy ezt a törvény bünteti és gondolom a saját szintükön fellépnek ez ellen is.
Füvező hátizsákosokat egyáltalán nem láttam ott tartozkodásom alatt.
Nekem sokal jobban tetszett Kambodzsa mint Thaiföld. És állítom hogy addig kell oda menni ameddig fel nem kapják mégjobban.

Korea? Nem jön szóba? Engem még Észak Korea is vonz kicsit...tudom, beteg vagyok:))
Közben kicsit jobban utánakérdeztem, s a kvázi állatkert nem igazán tűnt érdekesnek, így aztán ezt ki is hagytam az életemből. Helyette mászkáltam erre-arra a városban, s itt-ott lőttem pár képet is. Hogy Xianning nem különösebben szép város, azt eddig is sejtettem, de a kis…..
Sajnos ma munka van, mivel az ünnep miatt elmaradt pénteki órákat ma kell megtartsam. A jövő héttől pedig már az elsősök is elkezdenek tanulni, így beállok a végleges terhelésre. Vagyis mégsem egészen. A kolléga még mindig nem ért ide (Dél-Koreában nyomul, oda el is küldték…..
Hatvanadik vendégem Stephanie Wegener (29) érkezett hozzám Berlinből. Egy hónapos balkáni útját kezdte meg két nappal ezelőtt. Két hetet lesz Szerbiában és Macedóniában, majd 2 hétre Szófiába utazik dolgozni. Stephanie kilépett az állásából, és az egy hónapos túráját…..
A Mumbaiban található Antilia-toronyról írtunk már a milliárdos otthonok között, most azonban újabb érdekes részletek kerültek napvilágra a ház belsejével és a tulajdonosokkal kapcsolatban. India leggazdagabb emberéé, Mukesh Ambanié a ház, ahol családjával él. A ház…..
Lassacskán befejeződik az itt töltött idő, az utolsó hét már igazán nem számít, úgy sem csinálunk semmit. A könyveikkel is végeztek, a végzősök meg már nincsenek is a suliban, szóval kár is lenne erőltetni... Viszont így, a 10 hónap leteltéhez közeledve érdemes számba…..
Sejtettük, hogy kutya lehet a dologban. Zuckerberg előző heti látogatása Budapesten kicsit fura volt. De most az egyik tenyésztő, Antal Ferenc facebookos oldaláról kiderült, a facebook atyja náluk járt és pulikat nézett. Idézzük a pontosság kedvéért:  A Ludas Matyi Puli…..
elkoltozott. 2013.06.03 12:56:31
Az elég közismert tény, hogy a kínaiak nem latin betűvel írnak. Az írás ugyanis nem hangokat jelöl ebben a nyelvben, hanem fogalmakat (a külföldi hely- és személynevek, egyes szakkifejezések kínaira való átfordításánál ez nincs teljesen így, de ez egy elég specifikus eset,…..