Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JeszKar

40 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imaginarium 2013-as PC játékok 2014.01.31 20:13:50
Lassan vége a januárnak, és még nem nagyon írtam, arról hogy mit gondolok a játékvilág 2013-as terméséről, úgyhogy most erre is sort kerítek. Ha valakit érdekel, a filmekről majd az Oscar-gála előtt készítek egy videót, mert addigra már több filmet meg lehet majd tekinteni az…..
Imaginarium A Sandbox csapdája 2014.01.07 17:18:30
Nem rég egy beszélgetés folyamán felmerültek a tavalyi év legjobb játékai, és így természetesen hamar eljutottunk a Bioshock Infinite-hez. Amit akkor még nem tudtam, és meglepően tapasztaltam, hogy a játékosok egy része lineárisnak találja a játékot. Ezt elsőnek nem nagyon…..
Alternatív karácsonyi filmek - Karácsony Arthur Csak nem sikerült hétfőn kitennem ezt a bejegyzés - tudjátok, karácsony - de azért, bár kicsit késve, de a itt a harmadik felvonás. A három film közül talán ez tekinthető a leginkább hagyományos karácsonyi filmnek, viszont annyira…..
Alternatív karácsonyi filmek - Fegyverszünet karácsonyra Már csak négy nap van karácsonyig, itt az idő egy újabb alternatív karácsonyi filmnek (az utolsóról valószínűleg hétfőn írók majd). Második felvonásnak egy háborús karácsonyi filmet választottam. Igen, jól…..
Alternatív karácsonyi filmek - Tokiói keresztapák Lassan itt van Karácsony, úgyhogy úgy döntöttem, hogy csinálok néhány karácsonyi filmajánlót, de nem a szokványos alkotásokból. Már mindenki látta kismillió alkalommal a Reszkessetek betörőket és társait, szóval most…..
Imaginarium Perfect Black 2013.12.05 17:33:34
Nagyon figyelmen kívül hagytam mostanában a blogot. Éppen ezért most videóval készültem. Két éve már, hogy megcsináltam a Paprikához a Mind Heist előzetest, ezért most úgy döntöttem, hogy még egy Kon Satoshi filmhez készítek egy trailer, most a Black Swan zenéjére. +…..
Narratológiai sajátosságok Furcsának tűnhet a címben feltett kérdés, mert a választ mindenki egyértelműnek tartja. A játékfejlesztők dolga, hiszen ezzel keresik a kenyerüket, ez a munkájuk, az ő elképzeléseiknek kell megvalósulnia stb. Ez azonban koránt sem ilyen egyszerű, a…..
Geekblog A holló 2013.11.04 06:00:00
Nincs még egy ilyen film. Általában, ha a geekzre írok, mégpedig ide leginkább a kedvenceimről szoktam, igyekszem valamelyest objektivitásra törekedni, már amennyire gyarló emberi mivoltomból futja. Most azonban, kedves olvasóink, nézzétek el nekem, nem fogok. A holló ugyanis az…..
Heten vannak már a Horror Cselendzsek, mint a bélontó, fejlevágó gonoszok. Ha jó geekekként hajlandóak vagytok egy hónapig mellőzni szociális kapcsolataitokat (ez nem lehet túl nehéz, nem mintha lennének olyanok), és csak arra koncentráltok, hogy minél több véres, lucskos,…..
JeszKar 2013.10.24 08:34:47
@Werewolfrulez: Ezt nem most egybe néztem meg, csak nem jutott időm rám, hogy itt is írjak róla.
JeszKar 2013.10.31 16:40:20
24. A testrablók támadása (1956)
Ez a film nagyon jól idézi meg az 50-es évek hidegháborús hangulatát, és a témája is elég tipikus abból az időszakból, cserébe az egyik legjobb a korszakból. Nem véletlen, hogy a sok földönkívülis horror közül pont erre emlékezünk vissza. Nem mondanám félelmetesnek, ellenben nyomasztó. Mind a rendező, mind az operatőr kiváló munkát végzett az atmoszféra megteremtésében. Az egyetlen igazán komoly hibája a filmnek, hogy a végére becsúszik egy igen komoly logikai bukfenc. Ott esik el a lehetőségtől, hogy nagyon jó film legyen. Így is érdemes megnézni, még úgyis, hogy nem tartom kiemelkedően jó darabnak.

25. A pokol hét kapuja (1981)
Tavaly megemlékeztem az első részről (pontosabban megemlékeztem volna, ha nem hagytam volna ki véletlenül), az a film nem kimondottan tetszett, sőt kifejezetten rossz filmnek tartottam. Nem volt se ijesztő, se hangulatos, de még a zene is csak a Zombi 2 koppintása volt. A Pokol hét kapuja egy jobb film, de nem sokkal. Nincs koherens történet, csak némileg állomszerűen egymásra dobált jelenetek, amelyből csak egy-két hatásos (például a tarantulás). Ráadásul az amúgy is széteső történetet random hülyeségekkel még tovább fokozzák. Az egyetlen, ami igazán jó az a zene. Sőt megkockáztatom, hogy a legjobb horror filmzene, amit ebben a hónapban hallottam. Viszont szinte semmi mást nem éreztem kiemelkedőnek, és összegségében A pokol hét kapuja egy kínos film. A zombi kedvelőknek talán érdemes megnézni, de ebben sem vagyok biztos.

26. Szörnyszülöttek (1932)
Nem igazán tudom eldönteni, hogy mennyire hatásos-e ez az alkotás napjainkban. A filmre nehezen tudok horrorként tekinteni, inkább éreztem egy bizarr noir kezdeménynek, annak viszont jó, ami elsősorban a film realitásának köszönhető. A rendező ebből a szempontból odafigyelt a részletekre. Ellenben a film nagyon széteső, mintha sok szállat futatna párhuzamosan, de egyik sincs rendesen kidolgozva. Ez nem is csoda, hiszen egy csomó ki lett vágva anno a filmből. Az utolsó leszámolás azért kárpótol minket, már csak azért is mert az a film egyetlen igazán horroros része (és egyébként tényleg ijesztő). Azonban azt is elrontják a végére. Ettől függetlenül a Freaks egy jó film, csak nem annyira jó, mint am menyire lehetett volna.

27. Frászkarika (1985)
Elsőnek azt gondolod, hogy csak egy jó kis 80-as horror vígjátékot fogsz látni, de a Frászkarika több ennél. Igazi homage film, ami szépen építkezik a korábbi vámpírfilmekből. Elsősorban a hammer horroros utalások azok, amelyek megfigyelhetők. A Roddy Mcdowall által játszott karakter egyértelműen Peter Cushing jellegű, de ezenkívül is található benne jócskán utalás. Ami szintén tetszett, hogy nagyon sok mindent használ fel a klasszikus vámpír folklore-ból. A speciális effektek is meglepően jók. Ellenben a színészi játékkal, ami gyengus (kivéve Roddy Mcdowall). Nem mondanám mindenidők legjobb horrorjának, de azért érdemes megnézni.

28. A vesszőből font ember (1973)
Klasszikus horror, ami talán nem is igazából horror. Legalábbis én inkább éreztem kriminek, semmint egy tiszta horrorfilmnek. Sem a tematikája, sem a hatáskeltő módszerei nem horrorosak. Ellenben a filmnek van bizarr hipnotikus jellege, ami mégis fenntartja az érdeklődést. Az operatőri munka néha érdekes, és a sajátos zenei betétek és tovább fokozzák a film egyediségét. A színészek közül mindenképpen Christopher Leet érdemes kiemelni, aki remekül játszik a gonosz szerepében (ezt egyébként meglep bárkit is? :) )Ellenben a főszereplővel, aki durván túl van játszva a szerepét. Ami viszont tényleg nem tetszett, az a vége. Megvan a véleményem a passzivitásba süllyedő főhősökről, emiatt nem tudok feltétlenül pozitívan nyilatkozni a filmről.

29. Mártírok (2008)
Értem én a francia horrorok sikerét, van olyan amelyik még nekem is tetszett (A betolakodó), de komolyan mondom, kezd abból elegem lenni, hogy ezek a horrorok mind jól indulnak, de aztán egy idióta fordulattal tönkre vágják a filmet (még A betolakodó is elszúrta az utolsó 2-3 jelenetet). A mártírok keményen és relatíve érdekesen indul, és van benne egy-két olyan momentum, ami sajátossá teszi (tehette volna) a történetet. Az utolsó 30-40 percre azonban minden borul. Ott gyakorlatilag nincs semmi csak a kínzás, amelyet egy hülye fordulat vezet fel, és amelynek az indoklása még inkább hülye. Bár az utolsó 2-3 másodpercet ötletesnek éreztem, de ez édes kevés. A Mártírok egy rossz film, és talán a legrosszabb azok közül, amiket ebben a hónapban láttam. (egyébként csak én éreztem úgy, hogy az egyik zenei téma a 28 nappal/héttel később nyúlása?)
JeszKar 2013.10.31 16:41:31
30. A vámpír árnyéka (2000)
Ha röviden kéne összefoglalnom a filmet, akkor azt mondanám: érdekes ötlet, közepes megvalósítás. Ritka az, amikor egy horrorfilm egy klasszikus urbán legendáját használja fel alapkoncepciónak. A probléma csak az, hogy tessék-lássék alapon használta fel az alaptémát. A vámpír árnyéka nem félelmetes vagy hangulatos, és igazából még a sztorija se kimondottan érdekes. Az egyetlen, ami igazán jó a filmben az a színészi játék. Elsősorban Willem Dafoe-ról érdemes megemlékezni Max Schreck szerepében. Malkovich is jó, csak nála erőltetettnek éreztem a német akcentust. (mert, ha német nyelvterületen játszódik a film, akkor angolul kell beszélni német akcentussal.) Viszont akárhonnan is nézem ez inkább egy közepes film, semmint jó, alapötlet ide vagy oda.

31. A démonok éjszakája (1988)
A végére legyen itt egy kis Gonosz Halott klón. Ennél klisésebb filmet nem is lehetne találni. A története, a karakterek mind-mind mintha a "Hogyan készítünk sablon horrort" című könyvből léptek volna ki. Persze ettől függetlenül a film lehetne egy véres és vicces alkotás, de nem az. Nincs benne se elég gore, se elég humor. Igazából az első igazi killig kell vagy egy órát várni. De legalább a színészi játék elégé vicces, és minden hölgy vetkőzik (hogy valami pozitívumot is mondjak.) Nem mondanám egy rossz horrorfilmnek, de leginkább az egyszer nézhető kategória. Ma éjszakára biztos nem ezt ajánlanám.
31. A démonok éjszakája (1988) - Night of the Demons Na csak elérkeztünk a végső felvonáshoz. Most gondolhatjátok, hogy valami naggyal készültem az utolsó napra, de az egyetlen célom az volt, hogy a 31.-re egy Halloween témájú filmet válasszak, lehetőleg olyat, amilyet még nem…..
30. A vámpír árnyéka (2000) - Shadow of the Vampire Ritka az, amikor egy film egy másik film urbán legendáját használja fel az alapkoncepciónak. Aki kicsit jobban ismeri a vámpírfilmeket, az már találkozhatott az 1920-as Nosferatuval, ami tulajdonképpen az első Drakula adaptáció…..
Imaginarium 29. Mártírok 2013.10.29 18:04:08
29. Mártírok (2008) - Martyrs Emlékszem, hogy valamikor a 2000-es évek vége felé olvastam egy cikket, amely a francia horror előretöréséről írt. Azóta láttam egy-két horrorfilmet a régióból, így most már talán értem, hogy mégis minek köszönhetik a népszerűségüket.…..
28. A vesszőből font ember (1973) - The Wicker Man Kicsit gondban vagyok. Jól tudjátok, hogy minden film, amelyet a maraton keretein belül bemutattok, teljesen friss élmény nekem. Éppen ezért problematikus egy kicsit a helyzet. Mert ha ezt a filmet korábban láttam volna, akkor egészen…..
Imaginarium 27. Frászkarika 2013.10.27 18:11:27
27. Frászkarika (1985) - Fright Night Minden horror rajongó szereti a vámpírfilmeket, és bár lehet bőven kellemes darabokat találni a műfaj keretein belül, viszont kevés igazán jó horror-vígjátékot tudnék megnevezni, amely vámpírokról szól (zombikból egyszerűbb vicces filmet…..
Imaginarium 26. Szörnyszülöttek 2013.10.26 18:15:24
26. Szörnyszülöttek (1932) - Freaks Tod Browning neve a Drakula kapcsán lehet ismerős (a maraton folyamán egyszer már megemlékeztem róla). Azon a filmen kívül nem sok ismert filmje akad. Egyedül talán a Szörnyszülöttek az, amelyet ki szoktak emelni a munkásságából, és nem is…..
Imaginarium 25. A pokol hét kapuja 2013.10.25 18:30:00
25. A pokol hét kapuja (1981) - E tu vivrai nel terrore - L'aldilà Már hiányzott, hogy egy jó kis zombi filmet bemutassak. Reménykedtem ebben a filmben, azonban A pokol hét kapuja sajnos egy nem túl erős alkotás. Ez és a Zombik Városa után kezdem azt hinni, hogy a Zombi 2 (vagy Zombi,…..
24. A testrablók támadása (1956) - Invasion of the Body Snatchers 50-es évek, hidegháború, paranoia, földönkívüli invázió. A testrablók támadása egy tipikus horrorfilm ebből az időszakból. Persze a nagy kérdése, hogy most 2013-ban mennyire állja meg a helyét. Akkoriban nagyon…..
Imaginarium 23. Előérzet 2013.10.23 18:08:04
23. Előérzet (2004) - Yogen Még egy japán horrorfilm, aztán befejeztem erre az évre, mert azért kezd ez a műfaj némileg unalmassá válni. Persze mondom ezt egy olyan filmnél, amelyik némileg eredetibb, mint a többi j-horror. Most azt gondolhatjátok, hogy örülök, de sajnos a film…..
Imaginarium 22. The Last Broadcast 2013.10.22 19:14:06
22. The Last Broadcast (1998) Pár napja mutattam be egy a The Tunnel című új-zélandi horrorfilmet. Annál a filmnél említettem, hogy bár a koncepciót jónak találtam, valahogy  nem igazán tudott élni, az adott lehetősséggel. Akkor még nem láttam ezt a filmet, így nem tudtam,…..
Imaginarium 21. Videodrome 2013.10.21 18:04:04
21. Videodrome (1983) A Kairo után sikerült megint egy különös filmet kifognom magamnak. Bár míg a tegnap bemutatott alkotás inkább misztikus volt, addig a Videodrome furcsa, vagy még inkább bizarr (ha angol lennék, akkor a f*cked up kifejezést használnám.) A rendezője ugyanaz a…..
Imaginarium 20. Kairo 2013.10.20 18:13:57
20. Kairo (2001) Mikor elkezdtem nézni a filmet, csak az járt a fejembe, hogy a Kairo megint egy Kör klón, csak most videó kazetta helyet internettel. Aztán, ahogy egyre több idő eltelt a filmből, kezdtem megérteni, hogy itt többről van szó. Egy biztos, egyik távol keleti horror se -…..
19. A rettegés háza - Amityville Horror (2005) Bemutattam már egy-két kísértetjárta ház horrorfilmet a maraton alatt, de eddig egyik se volt olyan gyenge, mint a 79-es Amityville Horror remakje. Az eredeti egy hazájában elégé ismert, de középszerű horrorfilm (és nem csak szerintem).…..
Imaginarium 18. The Tunnel 2013.10.18 18:29:38
18. The Tunnel (2011) Mindannyiunk láttuk már "dokumentarista" horrorfilmet, nem is egyet. Ezt a műfajt tulajdonképpen a Cannibal Holocaust teremtette meg, és a Blair Witch Project tette népszerűvé. Nem csak a közönség, de a horrorfilm készítők között is (ami nem csoda, tekintve,…..
17. The House of the Devil (2009) Pár napja azon gondolkodtam, hogy milyen érdekes lenne egy olyan horror film, amiben a cselekmény nagy részében nem tudnánk, hogy tényleg van-e igazi veszélyforrás, vagy csak a szereplők félnek, és ezért tűnik minden nyugtalanítónak, ijesztőnek. A…..
Imaginarium 16. Démonok között 2013.10.16 18:16:45
16. Démonok között (2013) - The Conjuring James Wan neve elsősorban a Fűrész kapcsán lehet ismerős a horrorfilmek kedvelői között. A Fűrész, bár önmagában talán még nem is tartozik a trancsír horrorok közé (most a folytatásokról nem akarok beszélni), de mindenképp fontos…..