Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tra lala

0 bejegyzést írt és 430 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
tra lala 2019.10.04 08:42:42
@John Heard: A norwegian az legjobb társaságok közé tartozik, amikkel eddig repültem. Az ügyfélszolgálatosak normálisak és nem a lehúzásra mennek, hanem a szolgáltatásra. Kisbabával ki akartuk próbálni a repülést és nekik voltak a legjobb indulási idejük, ezért náluk foglaltunk. A repülés előtt pár nappal azért felhívtam őket, hogy mégis hogy működik, hova lehet/nem lehet/kell majd babával ülni, stb.. Elmondtak mindent és mondta a srác, hogy foglal is nekünk egyből helyet a gép elejébe, a vissza úton is ugyan ott fogunk ülni, válasszuk mindenhol a priority sort, az egész nem kerül nekünk semmibe, jó utazást. Ezen felbuzdúlva a köv. alkalommal felhívtuk a lufthansát is, hogy foglalnak-e nekünk helyet. Azt mondták persze, de fizetni kell érte :D Én pont az ellenkezőjét vártam volna, hogy a fapados lehúz, ahol meg sokszoros áron veszem a jegyet az meg nem.

"akinek nem tetszik a rendszer, annak nem kötelező 5000 forintos fapados jeggyel utazni, ott a British"

Nekem nem tetszik a rendszer, főleg az nem, hogy a fapadosok a világ végén szállnak le (és fel), de az első BA utamra még mindig emlékszem mekkora csalódás volt. Olyan trágya géppel és szar kiszolgálással nem nagyon volt még dolgom. A jegy árából azért másra számítottam. Ha minden társaság ugyan onnan indulna és ugyan oda érkezne, akkor nem hinném, hogy velük repülnék. Legalábbis ezen az útvonalon.

"Dóra rendszeresen utazik Londonba, így a megszokott rutinnal, kis csomaggal és lendülettel érkezett a kapukhoz."

Ez az egy, amiben nem kételkedek. A megszokott rutinnal tudta, hogy eddig mindig átjutott a kapun különösebb probléma nélkül, ezért meglepte - és felháborította -, hogy most nem. Mint amikor lejárt bérlettel utazik valaki és azért veszekszik a kalauzzal, mert a többi kallert nem szokta zavarni, ő most miért akarja ezért megbüntetni??
Ha történt szexuális zaklatás, akkor az tényleg probléma és feljelentést érdemel, de az a része nem lett részletezve (miért is nem?). A megérintés még nem zaklatás. Hol érintette meg? Hozzáért vagy megfogta? Ha hozzáér a kezéhez, miközben elveszi tőle a táskát, az azért még nem zaklatás.
Én nem azt mondom, hogy nincs igaza, elvégre nem voltam ott, de azok alapján amit leírt én nem tudom sajnálni. Legalábbis nem azért sajnálom, mert lemaradt a gépről.
Ezúttal csak egy rövidebb bejegyzéssel jelentkezünk, mert olyat láttunk, amit még nekünk is emésztenünk kell, de szerettünk volna mihamarabb szólni Nektek is, nehogy lemaradjatok! Az évközi akciók során az irodák sok értékelhetetlen ajánlatot tesznek ki, eldugott, ócska szállások még ócskább szobáit…..
tra lala 2017.04.20 15:44:02
En nem mennek most torokorszagba.
Tavaly voltam, akkor meg csak az oroszok nem mentek (aminek tulajdonkepp orultem is az elejen). Viszont az pont eleg volt, hogy a varos (Side) fele tok ures legyen. A tengerparton ez orom volt, minden napszakban jutott napernyo, a szallodaban is mindig ugyan ahhoz az asztalhoz ultunk, mert tomeg az nem volt (es ezaltal hangzavar sem). Elvegre nem csak a szalloda volt felig, de a varos is: a kornyeken tobb szalloda ki sem nyitott (a tengerparton!).

Ez azzal jart, hogy enni csak a szallodaban ettunk, mert az osszes bar es etterem ures volt es nem mertem a ki tudja hany napos keszletukbol rendelni. Az osszes bar elott allt nehany helyi, akik konyorogtek, hogy menjunk be. Metereken at setaltak mellettunk es probaltak rabeszelni minket legalabb egy koktelra.

A bazaroknal kb ugyan ez. A hires nagy torok alkudozasbol kb semmi sem volt, mert orultek, hogy egyaltalan vasarlot latnak, nemhogy meg arengedmenyt is adjanak. Mar nehany szazalek kedvezmenyert is ugy huztak a szajukat, mint annak idejen a "kettot veszek, de akkor adj harmat"-ert. De ez ertheto, ha nincs bevetel, akkor nekik is kevesebb a jatekteruk.

Na a helyzet most annyiban valtozott, hogy mar a nemetek sem mennek torokorszagba, igy a turizmus erosen kozelit a nullahoz. Akinek csak a szalloda-tengerpart kombo kell, annak tokeletes valasztas. A repulok bar ritkabban mennek (Antalyaba pl nemelyik legitarsasag mar nem is indit kozvetlen jaratot), de ha egyszer odaert az ember, akkor nyugta lesz*. Viszont aki szereti, ha van "élet" is ott, ahol nyaral, az gondolja meg ketszer is. En tavaly voltam eloszor ugy nyaralni, hogy nem tettem be a labam egy barba vagy etterembe sem. A helyzet meg csak romlott azota.

* Annyira nyugta lesz, hogy en bar privat repteri transzfert kertem, de visszafele mar nem is auto jott ertunk, hanem volt a szallodanal egy kisbusz es azzal vittek ki kettonket a repterre, mert egy utas sem volt rajtunk kivul, igy a buszon is egyedul voltunk :D
tra lala 2017.04.21 09:28:07
@lifelike: akkor viszont most kell menned, meg mielott helyreall a rend es ujra teli lesz minden :) A tengerpart es a hotel tenyleg kivalo volt. Nyugalom volt, soha semmire sem kellett varni es mindig volt valasztek (kajabol, asztalbol, napernyobol, stb..).
Ki volt irva a hotelben tobb helyen is, hogy sem a medencenel sem a tengerparton nem szabad a nyugagyakat elfoglalni, mert a gazdatlan torolkozoket elviszik. Ezt vicces volt olvasni, mert a nap barmely szakaban mentunk is, a nyugagysorok fele mindig szabad volt (a tengerparton legalabbis), igy valogathattunk a helyek kozul. Ez a resze a nyaralasnak tenyleg kivalo volt.
A legutóbbi számítások szerint még 96 napig fog víz folyni a csapokból Fokvárosban. Az egész város a gátakkal körülvett víztározók vízszintjét figyeli, több kerületben már koszos és rossz szagú az ivóvíz. Ha a vízkészlet nem tart ki három hónapig, míg beköszönt az esős időszak, az katasztrófát…..
tra lala 2017.04.04 12:28:11
@Szabi DMC: a jobaratod gondolom nem a gettoban lakik :D

"de ahol nem fizetik ki, oda nem fog jonni a kukaskocsi"

Ez a 21-es csapdaja lehet. Aki a gettoban lakik, az azert lakik ott, mert nincs penze, eppen ezert kukasautot sem fizet. Akinek van penze szemetszallitasra az meg nem a gettoban lakik.

Persze ettol meg nem kene maguk ala szemetelniuk, dehat idovel csokkennek az ember igenyei (igenytelen lesz). Egybeolvad a kornyezetevel. A csoves sem ugy kezdte, hogy egybol a fogatlan marcsirol almodozik es a kukabol eszik, de par ev utcan eles utan mar hozzaszokott es az lesz neki a normalis.
Offred az USA-ban élet nyugalomban, amikor kiborult a bili, a társadalom összeomlott, a terrorizmus és a környezetszennyezés kezelhetetlen szintre jutott és jött a totalitárius állam, amiben a kevesek a piramis tetején ülve erőszakkal uralják a többeket. A vezetők sem tudnak viszont mit kezdeni…..
Az – immár sajnos magyar vonatkozással is bíró – romániai kanyarójárvány kapcsán azt gondolom nagyon sokakban merült fel a címben feltett kérdés. Mivel elég hajmeresztő dolgokat is hallani, a szekszárdi Balassa Kórház infektológusa például állítólag azt nyilatkozta, hogy az 1969 előtt születettek…..
tra lala 2017.03.07 13:41:30
@Látens Inszinuáció: Értelmezni kellene a leírtakat!
Nem azt kérdezte, hogy védett-e!

Szívesen! ;)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror, Egy olyan cégről írnék, amelynél a következő karrierlehetőség áll a rendelkezésre:(a linket benne hagyhatjátok és cenzúrázhatjátok is, tegyetek belátásotok szerint). Az álláshirdetés…..
tra lala 2017.02.21 11:53:47
@Slevin8: bar sok helyen nem voltam meg, de engem mindig megkinaltak inni. Nalunk viszont mar lattam jo par interjuzot az evek alatt es oket ugyan ugy megkinaljak barmivel, mint az ugyfeleket.
tra lala 2017.02.21 15:22:08
@Dorinda41: " Halottam már vezető beosztású embertől olyan kifogást, hogy aszongya: Nem működik a kémia. Nem a jövendő feleségét, csupán egy könyvelőt kerestek neki."

Amig nem a szalag melle keresnek betanitott munkasokat, addig ez - mindket fel erdeket nezve - igy is van rendjen. En legalabbis nem szivesen mondanek fel egy olyan munkahelyert, ahol tudjak, hogy ugyis utalni fognak, de a hr-es kedveert adnak egy eselyt es majd csak a probaido vegen rugnak ki szinte biztosan.

Eddig a palyakezdo interjumat leszamitva mindig volt egy kor a leendo kozvetlen kollegakkal is. Ez szerintem mindket oldalnak csak elonyos. A "kemia" ugyanis ketoldalu dolog. Amig "A" munkahelyet keresem es nem egy helyet, ahol fizetnek mig nem talalok valami normalisat, addig ez egy eros befolyasolo tenyezo.
tra lala 2017.02.21 17:13:09
@Sörömpőőr: "Hahaha, egyikre sem"

Nem lehet, hogy azert, mert a szakal ellenere is felismertek, hogy ugyan az az ember kuldott be ket tok kulonbozo oneletrajzot? :)
Bár a világ egyik legismertebb cégének a termékpalettája végtelenül egyszerűnek tűnhet a laikusok számára, mégis óriási tanulsággal szolgálhat szinte bármely vállalkozó, vagy vállalkozni vágyó személy számára...
tra lala 2017.02.03 09:03:01
@Farkyy: "2.: Ha a sültkrumpli oldaláról nézzük"

Ha szerinted a mcdonaldsba a sult krumpli miatt mennek az emberek es hamburgert csak azert vesznek, mert rabeszelik oket, akkor nezheted a sult krumpli oldalarol is. Ez esetben viszont a sult krumpli a fo termek es azt kene mindenhol reklamozni ;)
Miután visszabuszoztunk az ezredbe, kaptunk 3 hét szabit, de addig sem állt meg az élet. A Guyanán minket váltó slaborok tűzharcba keveredtek az aranyásókkal, nekik egy könnyebb sérültjük lett, a Surinameba visszamenekülő ellenségnek meg két súlyos. Marseilleben ugyanekkor egy helyi lakos fegyvert…..
tra lala 2017.01.26 14:41:44
@Kronenbourg: "valamint saját lakásuk"
Nekem kb altalanos iskolas korom ota van lakaskulcsom, pedig akkor meg tan szemelyim sem volt, nemhogy sajat lakasom :)
Mi ez a 37 méteres monstrum, amiből lassan negyven éve potyog az ólom, az azbeszt, a poliklorobifenil és csöpög az üzemanyag? Meghökkentő képek bizonyítják, hogy az ameikaiak nem ismertek határt, ha a hidegháborúról volt szó...
A sok álláskeresési kudarc és elutasítás időnként visszavágóért kiált. Ennek egyik megnyilvánulási formája az állásinterjúztató és az elutasító cég kritizálása. Értem a keserűséget, elkeseredettséget, de a jelenség más információt is hordoz számomra: ahogy a munkáltatók, cégek nem értik időnként az…..
tra lala 2016.12.05 11:39:40
@maxval bircaman BircaHang szerk:
"A túl felöltözött álláskeresőt nem szeretik."
Ez persze attol fugg, hogy milyen szakmaban dolgozol, illetve milyen munkakorre jelentkezel.

"magasak az igényei"
Persze van kulonbseg akozott, hogy teged akarnak oda, mert tudsz valamit vagy te akarod oket, mert kell vegre valami munkahely.
tra lala 2016.12.05 14:09:37
@maxval bircaman BircaHang szerk: "Ha túl jól vagy öltözve, azt hiszik alapból, sok pénzt akarsz"

En ferfikent mindig oltony-nyakkendoben megyek interjura. Ez alatt igenytelennek ereznem. De nem csak en, hanem valoszinuleg az interjuztato is. Ferfiaknal szerencsere nehez "tuloltozni". Frakkban legalabbis epelmeju embernek nem jut eszebe interjura menni, hacsak nem karmesternek keszul.

Attol eddig sosem kellett felnem, hogy esetleg azt hiszik majd sok penzt kerek, mert eddig mindenhol inkabb biztosra mentek es megkerdeztek a fizetesi igenyemet. Sehol sem kaptam kitoltetlen szerzodest, ahova majd en irhatom be, hogy mennyit akarok keresni :D Vagyis inkabb :(

Ha olyan cuccokban latnanak, amiket nem engedhetnek meg magamnak a fizetesem alapjan, az inkabb mas jellegu felreertesekre adhatna okot. Vagy arra, hogy minek akarok ilyen munkat vegezni, ha egyszer gazdag vagyok, vagy arra, hogy valoszinuleg bunozo vagyok (vagy jol hazasodtam:D).
A káromkodásrekordot egy óra alatt 113 trágár kifejezés elhangzásával a Való Világ 8 szeptember 20-i adása tartja derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Való Világ barométeréből...
Egyre nyomasztóbb az idei év (és most hagyjuk a politikát), hiszen egyre több híres embert, nagy művészt veszítünk el. Idén hagyott itt minket Prince, David Bowie, Leonard Cohen – hogy csak egy párat említsünk egy hosszú és szomorú listáról. Mi történik itt?..
tra lala 2016.11.16 12:04:34
@menjünk a moziba be: "vagy csak írni akartál valamiról és más nem volt?"

Nyilvanvaloan ez lehet a helyzet. Irni akart valamirol. Gondolom blogot is azert inditott, mert irni akart valamirol. ;)
A kényelmes életünk a foci-EB kezdetéig tartott, ekkor laktanyát váltottunk, és felváltottuk a rendőröket néhány nagykövetség védelménél. Nem irigyeltük őket, nekik a nyitómeccs a kiemelt terrorkészültséget és a futballhuligánokat jelentette a tüntetések és sztrájkok mellé. A figyelem középpontjába…..
A napi családi közös étkezésnek számtalan előnye van, tanulmányok szerint elsősorban a gyerekeknek fontos. Amelyik családban ugyanis a közös vacsora szokássá vált, ott a gyerekek jobban teljesítenek az iskolában és testileg is sokkal fittebbek...
tra lala 2016.11.04 13:35:52
@Attilajukkaja: "Akkor a tuzoltoknak, az orvosoknak, a bolti eladoknak, a novereknek, a taxisoknak vagy a pekeknek nem is lehet csaladjuk, mert hetkozben nem mindig tudnak egyutt vacsorazni"

A hangsuly a "mindig"-en van. Mindig semelyik csalad sem tud egyutt enni. Viszont ahol semmikor sem tudnak (akarnak), az nem igazi csalad.
En szemely szerint azt is gaznak tartom, ha nem egy asztalnal esznek, hanem apa szamitogepezes kozben, a gyerekek a tv elott, anya meg ki tudja hol.
tra lala 2016.11.04 16:23:57
@Attilajukkaja: "Ertem, de hogy jon ez a bemutatott fenykepekhez?"
Nem tudom. A hozzaszolasodra reagaltam. A mindig-et te irtad.

"Lattal ilyen fenykepet?"
Pont ilyet nem. De a szituacio a 2. keprol jutott eszembe (ahol apa szamitogepezik, anya tv-zik).
Aki felnézett már egy internetes társkeresőre, láthatja azt, hogy mindegyik arra hivatkozik, hogy náluk milyen sok párkereső van, és hogy a sikerarány nagyon magas. Utóbbit csak nagyon naivak hiszik el, mert gyakorlatilag egy üzemeltetők által kitalált, minden alapot nélkülöző…..
tra lala 2016.11.04 11:10:14
@CyberPunK: Azert a facebookon hamar ra lehet jonni a kamu profilra. Az a nehany, ami meg atcsuszik ezen a "szuron" az lebukik pl. a video chaten.
34.500 forint EU raktárból, porszívóz, felmos, és nem hagy maga után semmit. Mi az? Ez bizony az iLife X5 robotporszívó! Azt hittem a Blitzwolf ajánlata után, hogy ez valami katasztrofálisan rossz darab lesz, de csak kaparom az állam a földről...
tra lala 2016.11.02 14:51:54
@Belabacsi76: Nekem is olyan volt, egyetlen oromom kb az volt benne, mikor valami idiota nyelvre allitottam a szovegelojet es vartam, hogy mit szol a baratnom, mikor meghallja magyarazni :D

Amugy a porszivot szerettem, szerintem jol porszivozott, de azt tudni kell - nem csak a roomba-nal, hanem az osszes ilyennel - hogy a lakast fel kell ra kesziteni. Nekem folyamat beszorult vagy a dohanyzoasztal ala, vagy a fiokos tvszekreny ala (magara huzta a fiokot), de volt, hogy az etkezo szekek laban akadt fenn. A vegen mar tovabb tartott rendezkedni reggelente, mint maga a porszivozas tartott volna.

Raadasul nem szerencses a bazisat sem elpakolaszni, mert megbolondul es ujra kell tanulnia az optimalis kozlekedest, igy az emeleten tovabbra is en porszivoztam. Egyreszt az algoritmus miatt, masreszt meg mert nem volt kedvem meg tobbet pakolaszni. A porszivo ugyanis nem garantalja, hogy nem esik le (ha koszos az erzekeloje siman legurul a lepcson). Igy a biztonsag kedveert vagy lezarom az utjat (pakolok), vagy a virtualis falat veszem mindig elo (pakolok) miutan felvittem a porszivot (pakolok).

A vege az lett, hogy inkabb eladtam a porszivot. Szerintem egy tok jo talalmany, de - kb. mint egy gyereknel - fel kell ra kesziteni a hazat. Maskulonben tobb macera, mint sajat kezuleg takaritani.
Mindig vicces olvasni a Ryanair magyarázatait akkor, amikor utasszívató-bevételnövelő intézkedést hoznak, amelyeket aztán megpróbálnak úgy beállítani, mintha örülnünk kéne nekik. A legfrissebb döntés és a hozzá kapcsolódó duma alapján ezek tényleg keményebbek, mint a fagyott kutyaszar. De legalább…..
Komoly botrányt okozott nemrégiben az a videó, amit a Washington Post bányászott elő Donald Trumpról, és melyen a republikánus elnökjelölt becsmérlő megjegyzéseket tesz a nőkre. A politikus később elnézést kért és azzal védekezett, hogy ez csak amolyan „öltözői…..
tra lala 2016.10.13 13:45:52
@Kicknick: Mondjuk barhol, ahol hirek vannak :)
Erről a témáról jóval kevesebb anyag van, mint arról, hogy hogyan készülj egy interjúra, ott mire figyelj, hogyan viselkedj, hogyan öltözz és a többi jó tanács (?). Az alább leírtak is hasznos információk lehetnek számodra, hogy kicsit jobban fel tudj készülni, valamint egy…..
tra lala 2016.09.21 12:06:59
@Kerek Perec: "A motiváció meg a másik baromság. Miért akarsz ott dolgozni? Ezt a kérdést akkor lehet feltenni (akár minden nap) amikor már ott dolgozol. Egy álláskiírás alapján erre a kérdésre érdemben válaszolni nem lehet."

Ez nem igaz. Szakmatol fuggetlenul igaz lehet, hogy azert akarsz adott helyen dolgozni, mert jokat hallottal a munkakorulmenyekrol, szimpatizalsz a ceggel, sok ott a baratod, stb..
Szakmatol fuggoen meg azert, mert tetszik a terulet, amiben a ceg dolgozik, mert szakmai kihivas, stb..
Meg egy minimalis ertelemmel rendeklezo szalagmunkas is el tudja mondani, hogy utal borsot valogatni, mindig is egy autogyarban akart dolgozni. Mas kerdes, hogy naluk szerintem nem szokott kerdes lenni a motivacio.

Aki szereti a munkajat es nem vegso elkeseredeseben adja be minden letezo helyre az oneletrajzat, hanem azt valogatja, hogy hol dolgozna szivesen, az siman tud a motivaciorol beszelni. En meg palyakezdokent is meg tudtam mondani, hogy miert oda jelentkeztem.
tra lala 2016.09.21 13:26:38
@encir: a motivacios levelet hulyesegnek tartom, tolem sosem kertek, magamtol meg eszembe sem jutott irni. Nagyobb szamu jelentkezonel ugysem fogja senki elolvasni, ha meg mar le van szukitve a kor, akkor egyszerubb telefonon megkerdezni.

De nem is motivacios levelre gondoltam, hanem arra, mikor interjun beszelgettek es ott megkerdezik , hogy "miert akarsz ott dolgozni". Azt jo esetben azert nem csak akkor lehet megvalaszolni, mikor mar ott dolgozol, hanem mar akkor is mikor elkuldod az oneletrajzodat.

Kivetel persze, ha kell a (tobb)penz. Mert az ugyan motivacio, csak epp nem a leendo munkahely fele. Akinek csak annyi a motivacioja, az mar a legaprobb elonyokert is hamar "atmotivalodik" masik munkahelyre, ezert allasinterjun ilyet meg a gyari munkasoknak sem ajanlatos mondania :)
Kicsit zavarban vagyunk, mert a mi pórias fejünkben eddig a benzinkút egy olyan hely volt, ahol az ember megállt, megtankolta az autóját (motorját), esetleg vett valamit a boltban, vagy ivott egy kávét, aztán húzott tovább. Így aztán egyelőre csak ízlelgetjük a luxusbenzinkút…..
tra lala 2016.09.20 12:19:04
@Csokis: nekem kozel sincs 50m dollarom, de ha sokat (vagyis messzire) utazok, akkor ha tehetem megis inkabb repulovel megyek, minthogy egesz nap a kocsiban uljek. Ha meg sokszor utazok (de nem messzire), akkor nem kell szallas ut kozben.

Az otlet itt gondolom az elit szalloda lenne, amibol ugyan mar van kismillio, de egyik sem az autopalya mellett, a semmi kozepen. Ami szerintem nem veletlen van igy, de ok hatha tobbet tudnak, mint en :)