Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszter..

38 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi önkormányzati választás során a Fidesz besöpörte a húsz éve vágyott koronaékszert: Tarlós István személyében fideszes vezetője lett a fővárosnak. Budapest meghódítása második nekifutásra, a főellenfél Demszky visszavonulásával és a Gyurcsány-kormányok…..
Természetfilmes blog Nézőszám 2011.04.30 17:28:00
UPDATE: az első tíz napban 3805-en látták a filmet. Vicces (vagy szomorú inkább?), hogy ha ez így megy tovább, akkor napokon belül a Vad Magyarországnak lesz az idei évben bemutatott magyar filmek közül a legmagasabb nézőszáma. Más most a második (harmadik helyen 2356 nézővel…..
Hamarosan Húsvét. Tegnap előtt az Imperfectum együttes által tartott húsvéti áhítaton ültem. A templom sötét volt, csak egy rózsaszín-lilás fény világította meg az oltárt, nagyon modern, gondoltam, de tetszett. A kereszt le volt takarva fekete lepellel, mint ahogy ez ilyenkor…..
 (Gyuri egyik vasárnapi tanítása nyomán)   Legutóbb megértettük, hogy a létezésünk ezen a parányi bolygón nem jelentéktelen. Most gondoljuk át, vajon azon kívül, hogy az élet értelme az, hogy megéljük, vajon Isten még milyen titokzatos gyönyörű célt tervezett…..
  Mostanában elkezdett keringeni a köztudatban egy tudományosan hiteles videó a ma ismert univerzumról. Rövid film, aki még nem látta nézze meg, ide teszem. Már régóta szerettem volna valamit írni erről a témakörről, de kicsit nehezen megfogalmazható úgy, hogy más is azt…..
ÁLDOTT, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK! :) ..
December 19-én vasárnap délelőtt Karácsonyi Koncert lesz a Gyülekezetünkben. Mindenkit szeretettel várunk! :) (Mi blog-írók is ott leszünk, ha valaki esetleg szeretne találkozni velünk :) ) Továbbiak:www.gyuli.com/karacsonyi-koncert         …..
akkor elkerekedett a szemem :)Mert az úgy volt, hogy néztem a szokásos szombat esti műsort, mentek a szokásos jó-kevésbé jó dalok, és alapvetően szuperül szórakoztam, és akkor jött egy keresztény dal, ami tényleg annnnyira slágeres, hogy el is veszik a rádiós nóták között,…..
 Szerintem semmeddig. Már ha csak arra gondolok hogy távol legyek tőle, elszakítva, egyedül, szinte fizikai fájdalmat érzek. Ahogy akkor is ha azokra az embrekre gondolok, akik azt hiszik, távol van tőlük Isten, és ők képtelenek valamiért közel kerülni hozzá. Ez az önmagunk…..
Melyik legyen egy keresztény? Muszáj választani? Egy keresztény nem lehet evolúcionista?Mi biztosan megbontjuk a sormintát, ha ez így van, de egyben bizonyítjuk is, hogy nem így van, mert szerintünk egy hívő ember is állhat az evolúció oldalán. Bár az egész megosztottság a mi…..
A legizgalmasabb utazás Új szín 2010.09.23 20:32:00
A jobb láthatóság/olvashatóság kedvéért új hátteret tettünk fel, írjátok meg tetszik-e, vagy maradjon a régi! :)És egy új lehetőséget is kínálunk nektek:Ha van ötletetek miről írjunk, vagy van kedvenc igétek, akkor kommenteljetek és megírjuk, kitesszük, sőt akinek komplett…..
A zene egy csodálatos valami. Egy nyelv, egy eszköz, sokszor „csak” egy hangulat. Nem tudom, ki hogy van vele, de rám nagyon erősen hatnak a dallamok. Hatásukra jó kedvem lesz vagy épp borongós, új gondolatok születnek, elvágyódom vagy épp rájövök, mennyire fontosak…..
Vannak élethelyzetek, amikor komoly döntéseket kell hoznunk hogyan tovább. Lehet ez tanulás, munka, vagy család, valami olyan irányt vehet az életünk, hogy egy időre nehezebb lesz, de megéri, mert el szeretnénk érni valamit. Tovább akarunk lépni. Lehet, hogy félünk meghozni egyedül…..
eszter.. 2010.09.01 20:02:26
@PTL: Bár sikerülne teljesen bizonyosnak lenni az ígéretében!
"Örökké tart kegyelmed, hűséged szilárd, akár az ég." Zsolt (89,3) Nyáron néha nehéz hívőnek lenni, legalább is nekem az. Mert a sok nyári program között nem jut időm rendszeresen gyülekezetbe járni, nem mintha csak ez határozná meg azt hogy hívő vagyok. De azt…..
[az előzmények] [és még korábban a témáról] Elérkezett a reggel 5 óra, ébresztő, ahogy azt a "prospektus" is igérte, szakállas hegyivezető ébreszt, de mondjuk ebben az időpontban senkinek se örülnék különösebben, aki megszakítja az álmomat. A koedukált,…..
Szabaddá válni a hitben? Bonyolultan hangzik, nem? :) Úgy érzem, amikor szabadok vagyunk Istenben, akkor olyanok vagyunk, mint a szappanbuborék. (És most nem a gyorsan kipukkadós részére gondolok:) ) Mire is vagyunk szabadok? Egyelőségre: „Krisztusban tehát nincs zsidó,…..
eszter.. 2010.07.07 21:23:01
@PTL: Akkor legyél! :)
Sokszor halljuk is és mondjuk is, hogy nincs időnk semmire, mert az élet túl sűrű. Reggel rohanok a munkába, előtte már nem volt időm semmire, mert nem bírok korán felkelni, este pedig nem volt időm válaszolni a leveleidre sem, mert még annyi dolgom volt, aztán meg elaludtam. Munka…..
A legnagyobb ajándék, hogy Jézus meghalt értünk, azért hogy életünk lehessen. „Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért.” (Jn 15,13) Miután Jézus felment a Mennybe elküldte a 3. isteni személyt, hogy mindig velünk legyen, a…..
eszter.. 2010.05.23 12:45:58
@PTL: Igen, én is úgy gondolom! :)
Ha ráguglizunk arra a szóra, hogy Szentlélek, természetesen elsőnek egy wikipedia oldal jön be, ahol ez áll: „A Szentlélek avagy Szent Szellem (héberül רוּחַ הַקֹּדֶ‏‏שׁ rúach ha-qódes, görögül: pneuma hagion [πνεῦμα…..
Mit is kezdjünk az életünkkel? Ez a kérdés vissza visszatér az évek során, és mikor az ember keresztény lesz, újra előkerül. Mert Istennel akkor most minden más lesz? Lehetséges a mindennapjainkat is keresztényként élni? Lehet keresztény a munkánk? Menjünk el…..
eszter.. 2010.05.10 22:04:48
@PTL: Köszi! :) Mindig jó ha olvasol és írsz is.
eszter.. 2010.05.17 21:11:11
@Siggiboy: igyekszünk, igyekszünk :)
Az első, ami beugrik, azért mert Isten szava. A második, hogy azért mert hihetetlenül jó könyv! :) A Wikipedia a következő definíciót adja a Bibliára: A Biblia azoknak a könyveknek a gyűjteménye, amelyeket a zsidóság és a kereszténység Istentől sugalmazottnak, és ennek okán…..
eszter.. 2010.04.18 21:34:03
@emitter86:
Köszi, hogy írtál! :) És igen nagyon igazad van ebben, és örülök hogy kiegészítetted a listát, főleg mert pont amiket írtál nem elég sosem kihangsúlyozni.
kommentelj gyakran! :)
Isten áldjon!
A húsvét a legnagyobb ünnep. Néha látom a fákat, amikor elkezdenek zöldülni. De legtöbbször csak azt veszem észre, amikor már minden zöld. Előtte még sehol egy levél, teljes szürkeség, és amikor zöldben látom a világot, nem értem hogyan lehet, hogy nem láttam az…..
Talán már sokan hallottátok, hogy szombaton lesz a Föld órája nevű világméretű akció, aminek keretében több mint 1 milliárd ember este 20:30-tól 1 órára lekapcsolja az áramot, ezzel is jelezve a világ felé, hogy szeretne tenni valamit a klímaváltozás kapcsán.Már korábban…..
Már egy ideje a böjti időszakban vagyunk. Nagyon sokan sokféle dolgot mondanak a böjtről. Van aki tartja, van aki nem, van aki nem eszik húst pénteken, van aki nem eszik édességet egész héten, van aki egyáltalán nem eszik bizonyos napokon, a gyakorlat igencsak változó. Manapság már…..