Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kieran Hayes

0 bejegyzést írt és 1489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És egy pár üveg sörtőlMajd mindenki elfelejti,Hogy az lett, amit ígyPont nem akart itt senki.Az ördög tudja csak,Hogy mi volt a célja,De a húsunk kerültBele a moslékba.S a disznók mind felzabálták,S a holdnál nézik a maguk árnyátAz ól falán és járnak körbe- körbe,Hátha úgy…..
Az 1942-es Beveridge-jelentés az alábbi nyomorúságok megszüntetését célozta: Mocsok, tudatlanság, szükség, dologtalanság és betegség. A japán jóléti törvény (1949) így sorolja fel a szegénység okait: betegség, sérülés, gyerek születése, rokkantság, haláleset,…..
Kieran Hayes 2012.06.19 20:35:30
Elege van a boldogtalanságból? Elege van a 21. századból? Elege van abból, hogy mai cinikus korunk már nem hisz a régi szép hazugságokban, hanem helyettük új hazugságokkal tömeti a fejét, de legalább azokban sem hisz? Elege van abból, hogy hiába van autó és internet, ez nem tesz…..
Kieran Hayes 2012.05.04 16:21:12
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szentesi Zöldi László (Magyar Hírlap) írását olvashatják.      A Mandiner szerkesztőségi felkérése, hogy fogalmazzam meg gondolataimat a magyar jobboldal elmúlt tíz…..
  2012 áprilisát írjuk: éppen tíz évvel vagyunk a 2002-es, és két évvel a 2010-es választások után. Tíz éve a jobboldali kormányzat vereséget szenvedett, de a kampány és a rákövetkező időszak nagygyűlésein formálódó mozgalmak újraszervezték a jobboldalt. Két éve a…..
Kieran Hayes 2012.04.23 11:41:45
@Doomhammer: Szerintem alapitson partot a fenti uzenetekkel. Aztan ha kormanyra kerul, azonnal kezdjen haracsolni, es vezesse be a doomhammer szemelyi kultuszt. Es ne feledkezzen meg regi kommentfolyamos harcostarsairol.

Ha megsem kerulne kormanyra, egyszeru kepviselokent sem kopik fel az alla. :)))
  Emlékszünk még a Nemzeti Csúcsra? A gittegyletre, amelyet Gyurcsány Ferenc rántott össze az első nagy válság idején? Na, hát ott volt egy hetyke, jó svádájú és a mostaniaknál messze érvényesebb, relevánsabb gondolatokat felsorakoztató úriember, akinek az ott elmondott…..
Kieran Hayes 2012.04.11 06:46:42
@Sapika: Az javasolnam, hogy a hagyomanyokra tekintettel migraljunk a legregebbi szoba joheto poszt ala. Tehat afganisztan.
Kieran Hayes 2012.04.11 08:50:54
@Doomhammer: Mi, akik valaha is hivatasoskent szolgaltunk, a legnagyobb tisztelettel apoljuk azok emleket, akik meghoztak a vegso aldozatot.

A hazaert!
Kieran Hayes 2012.04.11 10:12:15
@Holger Hartland: valo igaz, az elitekhez jobban illik a rozsadomb csillogasa mint az afganisztani harcter pora. Legyen hat rozsadomb.
  A 2009, 2010 és 2011 után idén is megkérdezzük olvasóinkat, mi a véleményük a Mandinerről. A kérdőív itt érhető el néhány napon keresztül, köszönjük mindenkinek, aki kitölti. A válaszok kiértékelésével a blogon jelentkezünk.   Azt…..
Kieran Hayes 2012.04.02 20:37:24
  „We are all Greeks” - írta Shelley 1821-ben a filhellének nevében, és Görögország azóta is megérzi magán a nemzetközi hatalmak hol üdvös, hol terhes barátságát. Meg tudott valaha állni a saját lábán Hellász?   „Mi adtuk a világnak a…..
Kieran Hayes 2011.08.28 17:33:12
@Doomhammer: Látom már rég túlhaladták a témát, de engedje meg, hogy visszatérjek a termelékenység kérdésére egy percre. Definíció szerint igaza lehet a körkörös érveléssel kapcsolatban. Mindazonáltal amire utaltam az az, hogy a magyar munkás egységnyi idő alatt kevesebb értéket állít elő mint a német munkás.

Mi ennek az oka? Empirikus kutatásokat nem tudok a tárgyban linkelni, de korlátozott tapasztalataim alapján a véleményem az, hogy mind szervezési mind innováció menedzsment problémák vannak.
Kieran Hayes 2011.08.29 12:39:17
@bz249: Nos en mint kozgazdasz, szigoruan csak uveggyongyert es egyeb csillogo csecsebecsekert lennek hajlando eladni a lakossagot rabszolganak. De hogy lassak milyen liberalis vagyok, nekem nem szamit hogy kinek, tolem johetnek a kinaiak is.
Kieran Hayes 2011.08.29 12:45:08
@Doomhammer: Egy fidesz tag baratom szerint Orban erosen hisz a nagy ugrasban. Ellenben nem hisz a Varga vagy Jarai altal kepviselt mainstream kozgasdasagtanban.

Egyebkent nem mondom, hogy nincs oka ketelkedni. Csak amire neoliberalis kozgazdasagtankent hivatkoznak az jobbara nem az.
A tudatos vásárló a helyi termelőktől vásárol, mert ezzel jót tesz a nemzetgazdaságnak és a környezetnek is. Ha közgazdász vagy, tudod, hogy ez marhaság. Ha a helyi termelőnek komparatív előnye van a távolabbiakkal szemben, akkor úgyis ő marad a piacon, ha nem, akkor a nemzet…..
Kieran Hayes 2011.01.28 15:50:48
@austrian: Bár az én közgazdasági gondolkodásomat is jellemzően az osztrák iskola határozza meg, azért javaslom, hogy ne gondolkodjunk ennyire dogmatikusan.

Amennyiben szigorúan absztrakt modellt tekintünk, úgy az Ön okfejtése teljesen helytálló. Mindazonáltal az élet nem vegytiszta közgazdaságtan, egyéb tényezőket is figyelembe kell venni.

Amennyiben a magyar termelő tönkremegy, és ez tömeges méreteket ölt, úgy elveszik az ezzel kapcsolatos tudás, know-how. A termőföld külföldi kézbe kerül, ez pedig tetszik vagy nem, nemzetbiztonsági kérdés.

Az ön okfejtéséhez szükséges keret továbbá az Európai Unió léte, amely attól tartok jóval törékenyebb struktúra mint az most látszik.

És nem utolsó sorban jól hangzik, hogy a tönkrement termelő majd szakmát vált. A jelenlegi magyar realitás sajnos az, hogy az emberek (főleg a tönkremenő, talajt vesztő emberek) nagyon nehezen tanulnak valami újat, nagyon nehezen váltanak. Sajnos sem az a fajta társadalmi mobilitás nem létezik, sem az oktatási struktúra nincs felkészülve arra, amit mond. Ezek az emberek jellemzően (rokkant)nyugdíjba menekülnek, függőségekbe menekülnek, elveszett egzisztenciák lesznek.

A fentieken túlmenően ráadásul kétséges, hogy mennyi ideig tartható még fenn az a rendszer, hogy élelmiszereket kontinensnyi távolságokba szállítgatunk, és ennek egyes létező, de figyelmen kívül hagyott költségei (pl. környezetterhelés stb) gyakorlatilag nem épülnek be az árakba.
Kieran Hayes 2011.01.28 16:03:04
@SCUMM: Attól tartok, hogy a szabolcsi gyárak tömeges nyitásának elmaradása nem a magas minimálbér. Még ha fele ennyi is lenne a minimálbér, Kínában vagy Indiában egy tál rizsért dolgoznak naponta. Ezzel még a 30 ezer ft-os minimálbér sem versenyképes. Nemrég olvastam, hogy a Fiat észak olaszországban épít új gyáregységet és teremt ezzel több ezer munkahelyet. Pedig ott biztosan többet fizet a munkásoknak mintha Borsodban nyitna üzemet.

Az ok szerintem inkább a megfelelően (magasan) képzett és motivált munkaerő hiánya.

Ne felejtse el, hogy a magyar GDP az EU átlag 60%-a, az átlagbér a 40%-a körül mozog. Nem igaz az a dogma, hogy a magyar bérek túl magasak a termelékenységünkhöz képest.

Ráadásul ha valaki az olcsó bérekkel akar versenyezni biztos lehet abban, hogy a legszarabb munkákat fogják idehozni. Szerintem inkább magas képzettséggel, kreativitással, stabil szabályozói környezettel, normakövetéssel kellene versenyeznünk.
Appleblog Lezúztam az iPhone-om 2010.09.14 12:28:00
Nyugalom, az i-Doki rovat nemhogy nem szűnt meg, még csak át sem alakult, egyszerűen csak két hetet késik, de addig sem kell Apple-mester nélkül maradnotok, hála annak, hogy hétvégén kicsit összetörtem a mobilomat: Az eset azért meglepő, mert ez az iPhone lényegében már mindent…..
Kieran Hayes 2010.09.14 13:27:04
@szucsadam: Köszönöm.
Ezt állítja az iSuppli piackutató, az új Apple termékek "hivatalos szétszerelője", aki eddig az alkatrészek piaci árának összeadásával szórakoztatott minket, a mostani becslése azonban kevésbé konkrét. Azt állítják, hogy noha a piac gőzerővel készül az…..
Mandiner blog A hazugság ópiuma 2006.09.08 07:56:00
A hazugság erősen addiktív, ha egyszer rászokik valaki, nem egykönnyen jön le róla. Úgy tűnik: a kormánykoalíció becsületes és kompetens politikusai mind Budapesten, mind országosan beleszippantottak a jóba."Szlovénia kivételével egyetlen újonnan csatlakozott ország sincs…..
Kieran Hayes 2010.06.11 11:24:44
@tevevanegypupu: @Alfőmérnök: Látom maguk már megint a múltba révednek. Tessék a szép, progresszív magyar jövőre koncentrálni! :)
Kieran Hayes 2010.06.14 11:42:11
@elGabor: Hadd ne mondjam, hogy Ön mekkorát téved. Az idézett cikkben sehol nem látom, hogy a szeretve tisztelt elnök úr bárhol is kiejtené a száján a "greek salad" kifejezést.

Így hát Mr Rumpuy megszólalása egy lapon sem említhető azzal a csapással amelyet Mr Kosa mért a közös fizetőeszközre.
Kieran Hayes 2010.06.16 09:02:24
Tewtonnak szeretettel:

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint lejárt a muslincakergető pénzügyőrök kora:

www.vilaggazdasag.hu/velemeny/interju/hagyjunk-dolgozni-mindenkit-318764

Kiegészíteném azért a következőkkel:

Amikor az EU csatlakozás után az import áfa beszedése átkerült az APEH-hoz, önbevallás alapján, gyakorlatilag megszűntek a bevételek, úgyhogy pánikszerűen adták vissza a kivetési és beszedési hatáskört a VP-nek.

Környezetvédelmi termékdíj lassan 10 éve van, de 2 évvel ezelőttig, mielőtt a VP-hez került volna a hatáskör, költségvetési szempontból tervezhetetlen tétel volt, olyan kis összeg jött be belőle. A VP tavaly 80 milliárd körüli összeget realizált a teszt évben.

Mellesleg a muslincakergetésen kívül időnként kergetnek például drogfutárokat is:

videotar.mtv.hu/Videok/2010/06/10/12/Egymilliard_forintnyi_heroint_talaltak_a_vamosok.aspx

Meg színesfémtolvajokat:

www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/felszamoltak-az-elso-illegalis-szinesfemtelepet-borsodban/cn/haon-news-charlotteInform-20100611-0214232302

Itt egyébként szétvágott zsilipkaput is találtak a fináncok.

Az utolsó két felderítés amellett, hogy 12 órás váltásokban folyamatosan 300 finánc dolgozott a gátakon. Gyakorlatilag a mozgósítás időtartama alatt az egész testület megfordult legalább egyszer Borsodban.
  Nekünk kínos, hogy megint a régi témát kell elővennünk, de a nyugdíjak biztonsága ezúttal nem kampánytéma, hanem a jelen aktív robotosainak húsbavágó bárdjaként vágódott elénk: Csak IMF és az EU megmondó emberei tántorították el az új kormányt attól, hogy az…..
Kieran Hayes 2010.06.10 15:54:00
@Mayhem: Nézze, az árfolyamvárakozásokkal kapcsolatos értelmezésére világos cáfolat a válság maga.

Emlékszem, hogy egyes részvényekre milyen eszement célárfolyam várakozásokat tettek közzé a dotcom lufi kirobbanása, az enron botrány vagy akár a subprime válság kirobbanása előtt. Ezen részvények egy részét már évekkel ezelőtt kivezették a tőzsdéről.

Ezeket a célárfolyamokat komoly elemző, hitelminősítő cégek tették közzé. Komoly öltönyös, szép nyakkendős közgazdászok a londoni cityből.

A kényszereladások kérdését gondoljuk végig még egyszer. Ajánlom szíves figyelmébe:

http://akk.hu//kepek/upload/2009/öregedés.pdf

A kivett pénzt nem újrabefektetik, hanem felélik, gyógyszerre, orvosi ellátásra, élelmiszerre, rezsire költik.

Folyamatos eladói nyomás várható a tőzsdén az elkövetkező 2 évtizedben, gazdasági stagnálás. A mi nyugdíjportfóliónknak ez alatt az időszak alatt kellene felépülnie. Ha nincsenek hozamok, szimpla megtakarítással lehetetlen felépíteni akkora nyugdíjtőkét, hogy tisztességesen meg tudjon élni belőle.

A nyugdíjpénztárakkal továbbra is az a problémám, hogy valójában nem diverzifikál. CSAK értékpapírba fektet. Amiből egyik pillanatról a másikra tényleg csak egy darab sajtpapír válhat.

Legyen figyelmeztető jel az Enron vagy a dotcom cégek sorsa.
Kieran Hayes 2010.06.10 16:00:33
@Mayhem: Amit tehát az előzőekből ki akartam hozni az az, hogy mindegy, hogy a rendszer felosztó-kirovő vagy tőkefedezeti modellen alapul, mindkettő végülis egy nagy piramisjáték, amit a demográfiai folyamatok határoznak meg.
Kieran Hayes 2010.06.11 09:30:08
@Mayhem: Kedves Mayhem,

Úgy látom az alaphelyzetet hasonlóan látjuk, csak adott tényekből eltérő következtetéseket vonunk le.

Írja: "a piaci szereplők informáltsági állapota, nem pedig a rendelkezésre álló információk helytelen feldolgozása okozta a problémát."

Erre mondom én azt, hogy az én, mint kisbefektető vagy jövőbeni nyugdíjas szempontjából lényegtelen mi okozza a problémát, a probléma léte maga a probléma.

Ha önnek igaza van, és a jövőbeni részvényeladásokat már _most_ beárazzák a piacok - amiben ha megengedi továbbra is erősen kételkedem - számunkra, mai fiataok számára az sem jelent semmi pozitívumot. Ugyanis a múltban tapasztalt részvényhozamoknak akkor is lőttek.

Tulajdonképpen ön is leírja, mi a legnagyobb probléma: "a legrombolóbb faktor az volt, hogy senki sem tudta biztosan, hogy mely befektetési konstrukció végpontja volt egy ingatlanpiaci reálbefektetés, mely az amerikai kormány által mesterségesen felgerjesztett jelzáloghitel "

Azaz én mint jövőbeni nyugdíjas semmiféle kontrollal nem rendelkezem a leendő portfólióm összetételére vonatkozóan.

Írja továbbá: "de ha mégis ez az extrém feltételezés válik valóra, akkor sincs ok pánikra, ugyanis a fogyasztás növekedése nagy ország esetében gazdasági növekedést gerjeszt " - ezzel is vitatkoznék. Ugyanis az aggregált fogyasztás ettől nem fog növekedni, hiszen az eladott portfóliókért kapott készpénzből nem pótlólagos fogyasztást finanszíroznak majd, hanem az addigi fogyasztási sznvonalukat próbálják majd szinten tartani, amelyet addig bérjövedelemből finanszíroztak.

Az pedig, hogy egy nyugdíjrendszer finanszírozási forrása az államháztartás vagy a gazdasági dinamika szerintem voltaképp mindegy, hiszen az állam és a gazdaság egy adott pillanatban élő ugyanazon embertömeg kétféle dimenziója. Az általam oly fontosnak tartott demográfiai folyamatok vannak hatással védsősoron mindkettőre, bár belátom ez némi egyszerűsítése a helyzetnek, hiszen a termelékenység javulásával a demográfiai trendek némileg ellensúlyozhatók.

Így látom én a helyzetet, de mindenki szempontjából az lenne üdvös, ha önnek lenne igaza.
Mandiner blog Tetőzés 2010 2010.06.08 12:31:00
(Tavalyi képeink a pesti tetőzésről itt tekinthetők meg. Idén sokkal nagyobb a víz, és korábban is jött.)..
Minden bizonnyal emlékezetes nap lesz Kósa Lajos számára a június 3-i, csütörtöki nap. Szavak helyett beszéljen inkább az alábbi grafikon:   Nem tudtam azonosulni a forradalmi helyzettel és biztos ezért állok értetlenkedve Szijjártó Péter szavai előtt, amikor azt…..
Kieran Hayes 2010.06.04 13:38:59
@**ADAM**: Nos, én meg PM-et és tőzsdét láttam belülről.

Egyébiránt a fidesz eddigi teljesítményével magam is roppant elégedetlen vagyok, csak teljesen más szempontok miatt. Amit most felrónak nekik abban szerintem történetesen nem hibásak.

Biztosan tudom, hogy tisztában voltak a büdzsé valós helyzetével és annak a 72 órás akciótervnek és részletes intézkedési politikának már rég nyilvánosnak kellene lenni.
Kieran Hayes 2010.06.04 13:43:43
@**ADAM**: Nem kellene a dolgokat a maguk kontextusából kiemelve szemlélni.

Miért él ez a kis nyitott ország hitelből? 2002-ben úgy került átadásra a kormányrúd, hogy az összes imf hitel vissza volt fizetve.

Ki szolgáltatta akkor ki a hitelezőknek az országot?

@herbert: Ne pánikolj. 285 körüli a z EURHUF árfolyam, ami jócskán alacsonyabb mint a 2009 február-márciusi állapot (320 körül).
Kieran Hayes 2010.06.04 13:53:12
@**ADAM**: Kénytelen vagyok a sajtóban megjelenő hírekből véleményt formálni mivel nem áll módomban egyszerre mindenütt személyesen jelen lenni...
pakolunk Harmadik fázis 2010.05.06 09:58:00
Ünnepélyesen bejelenthetem, hogy immár egyértelműen a harmadik fázisba léptünk: kollektívan szorong mindenki a hivatalban.Egyrészt mert nem tudni, a főfejeseken túl kik lesznek a vezetők.Másrészt mert nem tudni, mikortól jön az új garnitúra.Harmadrészt mert nem tudni, hogyan…..
Kieran Hayes 2010.05.06 13:35:17
@sorokinV: Maradjunk annyiban, hogy Te maximum a közszféra egy icipici szeletét ismered.
Kieran Hayes 2010.05.06 13:47:53
@sorokinV: Ha őszinte vagy magadhoz, beláthatod, hogy ugyanez a versenyszférára is igaz.

És még nem mentem bele a magyar gazdaság elavult makroszerkezetének boncolgatásába ill. ennek okaiba.

Fentebb írtam, hogy több tisztelet éstürelem kellene egymás iránt. A versenyszférát én sem a nagybömbis, nagymerdzsós vállalkozókkal azonosítom.

Kérem, hogy a közszférát te se a nagyseggű naplopó incikékkel.

Köszönettel egy közszférabeli, aki volt versenyszféra beli is (multinál) és könnyen lehet, hogy többet dolgozik, mint sok versenyszféra beli...Túlóra kifizetés, csúsztatási lehetőség, nagyfizetés nélkül. (Szabin 4 éve voltam utoljára - kiírni kiírom, hogy papíron oké legyen, de dolgozok)
Appleblog Egyre több a magyar iPad 2010.04.26 09:26:30
Sokan támadják Steve Jobsot azért, hogy az iPad keynote-on 60 napos várakozást kért az Amerikán kívüli világtól, később viszont bejelentette, nem tudják vállalni a határidőt az Egyesült Államokban tapasztalható óriási kereslet miatt.Csakhogy az Egyesült Államokban…..
Kieran Hayes 2010.04.26 10:55:36
@Bölcs Lázadó: Nos, attól tartok az általad megfogalmazott, általánosan elterjedt mentalitás miatt nem fogunk itt Magyarországon soha nyugati típusú társadalomban élni.

Handrással és a boltjával eddig nagyon jók a tapasztalataim. Ő a hasznát amit irigyelsz tőle (nagyobbrészt) az üzlete fejlesztésébe, plusz alkalmazottak felfogadására költi. Ha úgy tetszik GDPt termel, adót fizet, az alkalmazottai nem segélyért állnak sorba.

Nagyon fontos lenne egy ilyen emberekből álló izmos magyar kis- és középvállalkozói réteg kialakulása, aki magára, a szolgáltatására, az üzletére igényes. Megbízható szolgáltató.

Csak hát itthon szolgáltatásért (pláne ha prémium szolgáltatásról van szó) nem nagyon szeretnek fizetni az emberek. Sokan persze épp ezért vesztik el az állásukat (vagy épp meg se szerzik) de a nagy kép nem áll össze a fejekben.

Nem sajnálom Handrástól, igenis gazdagodjon. Mert keményen, tisztességesen dolgozik érte.
Kieran Hayes 2010.04.26 12:13:18
@Nakhchivan: Nem a csúcs, de nem is a legalja. Az, hogy hol helyezkedik el, az általa meghonosított / kialakított üzleti kultúrától függ.
Kieran Hayes 2010.04.26 12:49:24
@Nakhchivan: Ez csak abban az esetben igaz, ha elfogadjuk, hogy a krónikus magyar egyensúlyborulás a lakossági túlfogyasztásnak köszönhető. Szerintem ez egy népszerű mítosz, a magam részéről nem értek egyet vele.

Ajánlom olvasásra: www.fn.hu/makro/20100408/boldogtalan_tucsoknemzet_vagyunk/

Én a Gazdag László féle érvelést tartom valószínűbbnek.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
Az elmúlt hetek után, amikor a ballib megmondóemberek egymás után sorakoztak fel az addig védhetetlennek tűnő Gyurcsány-beszéd mellé, sokan azt hittük, hogy kész, vége. Nincs felelős értelmiség, megtörtént az írástudók árulása. Logikai bukfenceikkel, mindent elmosó erkölcsi…..
Kieran Hayes 2010.04.08 16:29:25
@Doomhammer: Minden világos, mint a nap. Mondjuk eddig is sejtettem...

Ami pedig a jobbik hallállistáját illeti, nos azt a nép nevében állítják össze, nem pedig a cionista likudzsidesz nevében.

Remélem érzi a különbséget.
Kieran Hayes 2010.04.08 17:32:52
@mavo: koszonjuk emese. Egyebkent arulja mar el, milyen erdemi szankcioja volt valaha ebben az orszagban a kampanycsendsertesnek?
  Révész Sándor megvadult. A Népszabadság mai vezércikkében a decens, távolságtartóan baloldali publicista Vásárhelyi Mária bőrébe bújt, ami gyakorlatilag egy lámpaernyőt formált. Tette mindezt a Kubatov-hanganyag kapcsán.   „Megvannak a kartotékaink,…..
Kieran Hayes 2010.04.09 10:24:08
@Sawyer_: Engem nyilvántart a Fidesz a saját szimpatizánsai között, és a tegnapi videó tanúlsága szerint az MSZP az ellenfelei között.

2002-ben a nagy szoci diadalok idején, és 2006-ban a narancsos bukta zabálás után sem csináltam titkot a fideszes szimpátiámból egy alapvetően szoci környezetben.

Ki lehet bírni. Nem kell beszarni.
Kieran Hayes 2010.04.09 10:41:24
@Sawyer_: Önnek 2010-ben még voltak illúziói? Őszintén szólva szerintem a látszatnak semmi értelme.
Mandiner blog Te kire szavazol? 2010.04.06 07:01:00
  Tegnap a tumblr-közösségben már végigszaladt a mém Bede kérdése nyomán, miszerint ki kire szavaz vasárnap?  A magunk részéről kíváncsian várjuk a Mandiner olvasóinak válaszait is a kérdésre: kire szavaztok egyéniben, illetve listán - és miért? (S másokra miért…..
Kieran Hayes 2010.04.06 08:59:45
Demszky Gábor populista erőktől félti Budapestet. Demszky nem engedi elvenni az ingyen utazást a nyugdíjasoktól. Demszky ígérete szerint a szociális otthonokban nem kell vizitdíjat fizetni...
Kieran Hayes 2010.01.26 10:54:55
@elGabor: Ebben az esetben viszont könnyű dolgunk van, ha el akajuk kerülni a rasszizmusba esés bűnét.

Ha Mari 2 éve A-t mond, és ezzel rasszistának minősíti azt, aki B-t állít, majd később B-t mond és ezzel rasszistának minősíti aki A-t állít, akkor nincs más teendőnk, mint folyamatosan ápdételni Marit és mindig ugyanazt mondani amit ő.

Egyszerű, mint a pofon.
 Mint sok blogger, akik az elmúlt napok eseményeinek legszörnyűbb jelenségét tollhegyükre tűzték, én is utálom a nyugdíjasokat. Egyszerűen hányingerem van az egész korrupt, inaktív, mi több ingyenélő bandától, akik a ledolgozott élet, befizetett nyugdíjjárulék, és…..
Kieran Hayes 2010.01.26 09:04:19
@Preskin: 1970-ben fél évig folyt egy vita a Nők Lapja egyik rovatában anyaságról, demográfiai trendekről, a szocialista újraelosztásról, a nők egyenjogúságáról.

Amiket idéztem, azok az akkori vitához érkezett olvasói hozzászólások.

Hogy annak idején abban a vitában valaki felvetette a gyermektelenségi adó ötletét, azzal nekem dolgom nincs.

Az idézetet azért raktam be, mert - szerintem - nagyon jellemző egy generációra az a gondolkodásmód. Arra a generációra aki a szocializmusban nevelkedett, abban a korszakban töltötte az aktív életét és most nyugdíjas.

A nyugdíjrendszer problémáit nem lehet a demográfiai problémáktól elválasztani ugyanis.
Kieran Hayes 2010.01.26 09:49:56
@Ratius: Látod öregem, így kellett volna a postot is megírni. Akkor talán nem intézték volna el azzal sokan, hogy egy szívtelen bunkó vagy.

Megspórolva maguknak a gondolkodás és a szembenézés luxusát...
Kieran Hayes 2010.01.26 09:51:40
  Istenuccse, nem vagyok keményvonalas kapitalista, de hiába tuszkolom vissza, csak előbújik a bennem élő Vaslady szelleme: a munkával eltöltött évek számával egyenes arányban kezdem egyre irritálóbbnak tartani a sztrájk intézményét.   Dickens apó idejében - amikor…..
  Vasárnap meghalt az apám. Skrabski Árpád. Évek óta beteg volt. Álmodtam már azt, hogy meghalt és nekrológot akartam írni róla, de annyi mindennel foglalkozott, hogy nem tudtam összeszedni.   Nehéz írnom egy ennyire fájdalmas és személyes témáról, de az…..
Kieran Hayes 2009.12.30 08:40:05