Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szellemkor

0 bejegyzést írt és 436 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
vancello.hu Reggeli rozsda: Ascona 2019.07.03 06:41:00
A '90-es évek elején, amikor már összeomlott a keleti blokk, akkor Magyarországra is özönlöttek a 10 év körüli használt Opel Ascona modellek. Gyakori látvány volt a hazai utakon, csakúgy mint a kisebb méretű Kadett, illetve akkoriban begurult az országba néhány Rekord, elvétve akadt Manta és Monza…..
"Alig Tisztelt HR Osztály! Az ithuspiac.hu állásportálon meghirdetett pozíciójuk, miszerint Feketöves Java Jedi Nindzsát keresnek, felkeltette az érdeklődésemet. A cégüket ugyan különösebben nem találom szimpatikusnak, de jelenlegi munkahelyemen, amit már évek óta ki nem állhatok, múlt pénteken…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
Ma a világon nem ismert még egy olyan energiaforrás, ami hasonló mértékben környezetileg felelőtlen, az adófizetők számára drágább és működésileg veszélyesebb lenne az atomerőműveknél. Az atomipar elkeseredetten próbálja zöldnek beállítani a nukleáris energiát, ami nem…..
szellemkor 2019.04.08 11:14:37
@Womb Raider: Hátulra nagyobb kereket kell rakni mint előre, és akkor hátszélben is jobban gurul, olyankor amikor a menetszél kevésbé fúj! ;-)
szellemkor 2019.04.08 11:21:07
@citrix: Kész bürokrácia egy ilyen építkezés, szerintem is liberalizálni kellene, meg dereguláció, inkább mint ez a sok szöszmötölés a papírok felett, meg mindenféle biztonsági tervezés, engedélyeztetés, nevetséges. (A flexgépre is csak a hülyék miatt teszik a védőburkolatot, az az első amit leszedek róla hogy normálisan lehessen vele dolgozni. ) Na, de a lényegre:
A sógorom felhúzza okosba egy hétvége alatt, csak fizessék meg az embereit hogy hozza haza őket németből, és pik-pak kész lesz! Vasárnap este már a primer hőcserélőn főzik a halászlevet!
szellemkor 2019.04.08 11:49:08
@Womb Raider: Egely Györgyöt pedig nullponti energiaügyi kormánybiztosnak kinevezni, most!
Úgy határoztam erőt veszek végre magamon és megosztom a világgal, hogy milyen is egy asperger-szindrómával élő nő élete. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg hasonló (és talán hasznosabb) blog, weboldal létezik a témával kapcsolatban, amelyekkel én is sok mindenben tudok azonosulni, viszont egyik…..
szellemkor 2019.01.23 09:20:18
@$pi$: Biztosan arra is van egy pszichológiai diagnózis, aki a témától teljesen függetlenül szükségét érzi hogy belerúgjon egy számára ismeretlen posztolóba, és kioktassa. Nekem van rá kategóriám, de az nem szalonképes jelző.
Szabad az Á Félnek 2019.01.22 11:55:43
A Fidesz–KDNP politikusai úgy csinálnak, mintha magabiztosak lennének, de közben félnek. Úgy csinálnak, mintha ők ártatlanok lennének, mint a ma született bárányok, de közben tudják, hogy a lopott pénzen szerzett királyságuk bármikor elveszthet, ezért félnek. Félnek, mert tudják, hogy ha vége a…..
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
szellemkor 2019.01.03 11:47:51
@Cifu78: Mondjuk a koreaiak és a japók hagyományosan ultra visszafogottak az érzelmek nyilvános kifejezésében, mert akár harag, akár öröm: ha valaki nagyon átadja magát az a gyengeség jele, vagy valami ilyesmi a mentalitás. Na ehhez képest ez tényleg maga a mediterrán temperamentum ami itt van. :-)
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
A minap kaptam egy érdekes olvasói levelet egy liftbe szorult nő esetéről, ami után úgy omlottak össze a remények a jó végkifejletre, mint a legbénább kártyavár esetén. De vajon kinek a félelemtől nyirkos keze tartotta a bűnös kártyalapot, ami miatt az egész lakóközösség háza beleremegett?..
Jim Jarmusch az amerikai független film egyik - ha nem a - legnagyobb alakja immár a negyedik évtizede. Első nagyjátékfilmjét, a Permanens vakációt 1980-ban mutatták be, azóta 11 további játékfilmet és 2 dokumentumfilmet készített, ha beleszámoljuk a két, még be nem mutatott idei munkáját a…..
Ha az ember szívesen kipróbálná magát külföldön, akkor jó választás lehet az önkénteskedés, ami már sokaknak bejött. Persze mint mindig, akad olyan is, akinek nem volt olyan jó élmény. Most egy ilyen beszámoló következik Pétertől, elöljáróban csak annyit hangsúlyoznék, hogy ez egy ember története,…..
szellemkor 2018.08.14 18:25:37
@Roboduck: Teljesen egyetértek. Szegény fiú nem hogy önkéntesnek nem való, hanem neki lenne szüksége őt segítő önkéntesekre.
Still Though Elsétálás joga 2018.07.22 11:01:20
A „devizahitelesek”, mint pók hálójába vergődő rovarok nem találják a menekülés útját abból a hálóból, amit a rossz döntések miatt a bankok, végrehajtók és nem utolsósorban a kormányok fontak az ingatlanaik, így családjuk köré is. Elmúlt hetek híre, hogy Horvátországban, semmisnek mondta ki a…..
szellemkor 2018.07.23 00:22:43
@Etniez: Egyetértek! :-)
Az új Bugatti a Chiron drágább változata lesz, ami nem csekélység, hiszen az eredeti is 3 millió dollárba kerül. Az új Bugattiból mindössze 40 darabot gyártanak és augusztus végén mutatják be...
szellemkor 2018.07.13 23:30:33
@VELOCIRAPTROLL: Ez igaz, de a végsebességben meghalnak. Amúgy: nincs is annál megnyugtatóbb érzés egy autótulajdonosnak amikor ezeket a kifejezéseket egy életre elfelejtheti:
- olajcsere
- gyertyacsere
- átrozsdásodott, kilukadt kipufogórendszer / katalizátor
- részecskeszűrő
- kettőstömegű lendkerék
- kuplungszett
- automata váltó / cvt váltó meghibásodása
Nem hittem el de igaz, hogy egy elektromos autó 1/6 annyi alkatrészt tartalmaz mint egy robbanómotoros.
Basszus, bármilyen vilanyautóból visszaülve bármibe tényleg 1886-ban járunk, a Benz Patentwagen szintjén.
"Feminizmus". Egy szó, amitől az emberek egy része a falra mászik. A szó kiejtése után megindulnak a sztereotípia gyártások az agyban, és az előítéletesség elfedi a feminizmus valódi célját, hogy nő és férfi egyenlővé váljon. A feminizmus nem egy divatjelenség, hanem egy fontos emberjogi küzdelem.A…..
szellemkor 2018.06.17 23:51:42
Mennyiben hasonlít Orbán Viktor Magyarországa Adolf Hitler Németországához? Sokban. Ott vannak például ők, akiiktl félni kell, akiket gyűlölni kell: a zsidók / migráncsok. És vagyunk mi, fehér, keresztény európaiak, azaz: árják...
Határátkelő Szex idegenben 2018.05.21 06:30:00
Meglehetősen intim, érzékeny téma a mai, talán ezért is esik kevesebb szó róla, pedig társat találni külföldön semmivel sem könnyebb (sőt…), mint Magyarországon. A tapasztalatok persze nagyon személyfüggők, így Margit írása (előző posztját itt találjátok) is inkább amolyan vitaindító...
Amikor az európai elit tekintélye megrendült, Magyarország hátat fordított minden értéknek, amit az EU megtestesít. A külföldi tőkét már nyugtalanítja Orbán választási sikere, a múlt hónapban eszméletlenül sok pénz távozott az országból. A Nyílt Társadalom Alapítvány kipaterolása véget vethet…..
2016 óta irányítja Fürjes a budapesti fejlesztéseket, mindezt pár napja megerősítették. Tarlós önállósága zéró, teljesen mindegy, hogy indul-e a következő ciklusban. ..
A filmes világ sztárjai visszaélnek az esetlegesen megérdemelt ismertségükkel, és a bámészkodók bedőlnek ennek a trükknek. Azért, mert valakit ismerünk valamely művészeti ág képviselőjeként, még nem emeli pulpitusra egy másik alkotói folyamatban. A képernyőn szerzett respect nem váltható át sem…..
szellemkor 2018.05.17 13:41:32
@AtomAntiPatikus: Igen, sokszor pont a fordítottja van, a leghíresebb festőlk a legnagyobb színészek és illuzionisták, óriásit beblöffölve el tudják hitetni hogy a tájékozatlan, de pénzes műkedvelő valódi magas művészetet vesz. Magyar festő nagyjaink között is voltak akik később tudatosan rájátszottak a róluk kialakult sztereotípiákra (pl. az éhező művész toposzra) és ebből busásan megéltek. Szóval van átjárhatóság, még ha nem is ennyire triviális!
Fölhúztuk a pilótaszemüveget és beleszálltunk a magyar rapháború fingfelhőibe: a Rapülőktől zuhanunk lefelé, hogy az Irént megcsináló VV Okiban az új Balassi Bálintot ünnepeljük, és végül trónra emelhessük a harmadik évezred Ady Endréjét, Mr. Bustát. Hiába van velünk a magyar rendőr, innentől már…..
Mi a közös a 2003-as paksi balesetben és a 2011-es fukusimai katasztrófában? Az ember, aki (rosszul) tervez, az ember, aki hanyagul (nem) végzi el a munkáját, az ember, aki jóhiszemű(en idióta), és az ember, aki téved. Vagyis az ember, aki mindig, minden körülmények között hibázhat. És hibázik is.…..
szellemkor 2018.05.10 01:53:21
A választási rendszerünk több sebből vérzik. Az, hogy aránytalan és igazságtalan, vitathatatlan tény - viszont ez csak egy a problémák közül, hiszen vannak nálunk fejlettebb demokráciákban a miénknél aránytalanabb és igazságtalanabb rendszerek is, például Nagy-Britanniában a Fidesz nem kétharmadot…..