Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szellemkor

0 bejegyzést írt és 439 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Észak-Korea több szempontból is érdekes ország. Elszeparáltsága, a világ többi országától nagyban különböző politikai berendezkedése, különc, hatalommániás vezetője mind-mind szinte már egzotikussá teszik az európai emberek számára. A legtöbb Észak-Koreáról szóló tartalomban felmerülnek társadalmi…..
Alig több mint 60 éve ért véget a madarak és három másik faj ellen hirdetett téboly a kommunista Kínában. A Négy Kártevő Kampányban a legyek, a szúnyogok, a patkányok mellett a szerencsétlen veréb is bekerült az irtandó fajok közé. De amíg az irdatlan populációjú legyeket, szúnyogokat vagy a hasznot…..
szellemkor 2021.04.15 23:15:18
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Látom, közben a kommenttársak megspórolták nekem a hosszas bejegyzéseket. Elég szomorú, hogy 2021-ben valaki menteni próbálja a menthetetlent, magyarázni a magyarázhatatlant. Pol Pot is csak egy ártatlan tévedés miatt irtotta ki minden negyedik kambodzsait.
Az angol Metal Hammer egy újabb "kedves" listával örvendeztette meg az olvasóit, ebben a kétezres évek száz, szerintük legjobb rock- és persze metaldalát kaparták össze egy nagy kupacba. Nos, ha a sorrenddel lehet is vitatkozni, azért azt alá kell írni, hogy ezeknek a java valóban kiérdemelte a…..
Minap az indexen érdekes interjú jelent meg Heal Edinával az Egyenlítő Alapítvány vezetőjével. Az interjút itt olvashatjátok: https://index.hu/gazdasag/2021/02/01/heal-edina-interju-nok-eselyegyenloseg/ A felvezetett témák a női problémák szokásos felsorolása volt: Több nő végez a felsőoktatásban,…..
szellemkor 2021.02.01 23:52:24
Masszívan nő a beoltottak száma itt Nagy-Britanniában, de mi magyarok még mindig nem bízunk a koronavírus elleni oltásban. Mi ennek a háttere? Van-e egyáltalán alapja?..
szellemkor 2021.01.13 11:15:07
@élhetetlen:
"a zavaros információ közlés:"
- Csak annyira zavaros, hogy amíg nem lehet tudni miből mikor mennyi érkezik (szerintem az EU sem tudja még, mikor kapja meg a lekötött kontingenst) addig mégis mit jelentsenek be?
"Választhatsz a vakcinákból, részletes info nélkül, de ha csak egy féle van, akkor abból, azaz azt kapsz, ami kéznél van":
- Választhatsz, amikor majd mindegyik itt van és mindenkinek jut, aki addig nem olthatta be magát. Ebben nincs semmi elentmondás. Részletes infóval tele van a net, "a google a barátod", mindenesetre egyik sem egy rocket science, még te is meg fogod érteni. Van tudományosan elmagyarázott, és van egyszerűsített infó arról melyikben mi van, hogy készül, hogyan működik. Szerintem aki értelmes meg tudja találni a kérdéseire a választ. (Az aszpirinnek is ilyen alaposan utánanézel, vagy ha felír a doki pl. valamilyen antibiotikumot?)

"Két oltás kell, és ez biztosított, mondják, de, ha mégsem, az egy oltás is véd valamennyire (ezt miért mondják, ha biztosított a második?) "
- Istenem, ezt komolyan kérdezed? Olvass utána. Két oltásra kutatták, mutatták ki a gyártó által garantált védettséget, de a gyakorlati tapasztalatok alapján már az első után is kialakul a védettség nagy részben. Azért mondják el ezt is, mert vannak olyan országok akik úgy döntöttek hogy inkább minél több embert minél hamarabb, még ha a hatásfoka nem is lesz a lehető legmagasabb, és hogy ne legyen ez az információ se eltitkolva előled. Komolyan, a nyúl meg a sapka-nem sapka vicc jut rólad az ember eszébe.
"Az öt oltásra való vakcinából mi be tudunk adni hat oltást, mert olyan ügyesek vagyunk. És ha nem?"
- Olvasd el megint a hírt. A gyártó szándékosan túltölti az ampullákat (gondolom azért hogy ezzel is segítse a felhasználókat, pl. kevésbé rutinos kézben egy része mellé is mehet, ezzel is számolnak a gyárban.) Ebben sincs semmi meglepő.
"Az oltás önkéntes, regisztrálni kell. Ha regisztrálok, megadom a nevemet, Taj számomat, telefonszámomat, e-mail címemet, a címemet tudják, akkor megtalálhatnak, ha kapcsolatban akarok maradni a kormánnyal, ha nem."
- Szerinted ezek az adatok nincsenek meg rólad eleve a lakcímnyilvántartóban és a TB-nél? Jóhogy kell, ez alapján értesítenek, találják ki hogy melyik oltópontra logisztikázzanak oda.
A hozzászólásod többi részéből is lerí hogy valójában ebből is politikát akarsz csinálni, pedig van amiből tényleg nem kéne. Nincs bal- és jobboldaliakat támadó koronavírus. A járvány nem válogat, a következményeit mindenki nyögi, és ez a szarság mindenkit egyformán sújt.

Ritkán szoktam valakinek tételesen felsorolni az összes félrebeszélését, de most megtettem a posztoló kedvéért, akinek ezúton is köszönöm, hogy a társadalom normálisabb része (remélhetőleg többsége) nevében, hogy vette a fáradságot, és a sok, véleménybuborékban kerüngő nettó hülyeséget ilyen alaposan és közérthetően egy helyütt megcáfolta és a helyére tette.
Megszavazták. Nem, mintha bárkit meglepett volna. Mindenesetre az az amerikai nő, Joy Wright, akinek a történetét nemrég olvastam, itthon esélytelen lenne arra, hogy gyereke legyen. A hölgy ugyanis leszbikus. A történet elején még szingli is volt. Nem akart egyetlen férfival sem ágyba bújni annak…..
szellemkor 2020.12.18 09:28:40
"Alig Tisztelt HR Osztály! Az ithuspiac.hu állásportálon meghirdetett pozíciójuk, miszerint Feketöves Java Jedi Nindzsát keresnek, felkeltette az érdeklődésemet. A cégüket ugyan különösebben nem találom szimpatikusnak, de jelenlegi munkahelyemen, amit már évek óta ki nem állhatok, múlt pénteken…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
Ma a világon nem ismert még egy olyan energiaforrás, ami hasonló mértékben környezetileg felelőtlen, az adófizetők számára drágább és működésileg veszélyesebb lenne az atomerőműveknél. Az atomipar elkeseredetten próbálja zöldnek beállítani a nukleáris energiát, ami nem…..
szellemkor 2019.04.08 11:14:37
@Womb Raider: Hátulra nagyobb kereket kell rakni mint előre, és akkor hátszélben is jobban gurul, olyankor amikor a menetszél kevésbé fúj! ;-)
szellemkor 2019.04.08 11:21:07
@citrix: Kész bürokrácia egy ilyen építkezés, szerintem is liberalizálni kellene, meg dereguláció, inkább mint ez a sok szöszmötölés a papírok felett, meg mindenféle biztonsági tervezés, engedélyeztetés, nevetséges. (A flexgépre is csak a hülyék miatt teszik a védőburkolatot, az az első amit leszedek róla hogy normálisan lehessen vele dolgozni. ) Na, de a lényegre:
A sógorom felhúzza okosba egy hétvége alatt, csak fizessék meg az embereit hogy hozza haza őket németből, és pik-pak kész lesz! Vasárnap este már a primer hőcserélőn főzik a halászlevet!
szellemkor 2019.04.08 11:49:08
@Womb Raider: Egely Györgyöt pedig nullponti energiaügyi kormánybiztosnak kinevezni, most!
Úgy határoztam erőt veszek végre magamon és megosztom a világgal, hogy milyen is egy asperger-szindrómával élő nő élete. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg hasonló (és talán hasznosabb) blog, weboldal létezik a témával kapcsolatban, amelyekkel én is sok mindenben tudok azonosulni, viszont egyik…..
szellemkor 2019.01.23 09:20:18
@$pi$: Biztosan arra is van egy pszichológiai diagnózis, aki a témától teljesen függetlenül szükségét érzi hogy belerúgjon egy számára ismeretlen posztolóba, és kioktassa. Nekem van rá kategóriám, de az nem szalonképes jelző.
Szabad az Á Félnek 2019.01.22 11:55:43
A Fidesz–KDNP politikusai úgy csinálnak, mintha magabiztosak lennének, de közben félnek. Úgy csinálnak, mintha ők ártatlanok lennének, mint a ma született bárányok, de közben tudják, hogy a lopott pénzen szerzett királyságuk bármikor elveszthet, ezért félnek. Félnek, mert tudják, hogy ha vége a…..
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
szellemkor 2019.01.03 11:47:51
@Cifu78: Mondjuk a koreaiak és a japók hagyományosan ultra visszafogottak az érzelmek nyilvános kifejezésében, mert akár harag, akár öröm: ha valaki nagyon átadja magát az a gyengeség jele, vagy valami ilyesmi a mentalitás. Na ehhez képest ez tényleg maga a mediterrán temperamentum ami itt van. :-)
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
A minap kaptam egy érdekes olvasói levelet egy liftbe szorult nő esetéről, ami után úgy omlottak össze a remények a jó végkifejletre, mint a legbénább kártyavár esetén. De vajon kinek a félelemtől nyirkos keze tartotta a bűnös kártyalapot, ami miatt az egész lakóközösség háza beleremegett?..
Jim Jarmusch az amerikai független film egyik - ha nem a - legnagyobb alakja immár a negyedik évtizede. Első nagyjátékfilmjét, a Permanens vakációt 1980-ban mutatták be, azóta 11 további játékfilmet és 2 dokumentumfilmet készített, ha beleszámoljuk a két, még be nem mutatott idei munkáját a…..
Ha az ember szívesen kipróbálná magát külföldön, akkor jó választás lehet az önkénteskedés, ami már sokaknak bejött. Persze mint mindig, akad olyan is, akinek nem volt olyan jó élmény. Most egy ilyen beszámoló következik Pétertől, elöljáróban csak annyit hangsúlyoznék, hogy ez egy ember története,…..
szellemkor 2018.08.14 18:25:37
@Roboduck: Teljesen egyetértek. Szegény fiú nem hogy önkéntesnek nem való, hanem neki lenne szüksége őt segítő önkéntesekre.
Still Though Elsétálás joga 2018.07.22 11:01:20
A „devizahitelesek”, mint pók hálójába vergődő rovarok nem találják a menekülés útját abból a hálóból, amit a rossz döntések miatt a bankok, végrehajtók és nem utolsósorban a kormányok fontak az ingatlanaik, így családjuk köré is. Elmúlt hetek híre, hogy Horvátországban, semmisnek mondta ki a…..
szellemkor 2018.07.23 00:22:43
@Etniez: Egyetértek! :-)
Az új Bugatti a Chiron drágább változata lesz, ami nem csekélység, hiszen az eredeti is 3 millió dollárba kerül. Az új Bugattiból mindössze 40 darabot gyártanak és augusztus végén mutatják be...
szellemkor 2018.07.13 23:30:33
@VELOCIRAPTROLL: Ez igaz, de a végsebességben meghalnak. Amúgy: nincs is annál megnyugtatóbb érzés egy autótulajdonosnak amikor ezeket a kifejezéseket egy életre elfelejtheti:
- olajcsere
- gyertyacsere
- átrozsdásodott, kilukadt kipufogórendszer / katalizátor
- részecskeszűrő
- kettőstömegű lendkerék
- kuplungszett
- automata váltó / cvt váltó meghibásodása
Nem hittem el de igaz, hogy egy elektromos autó 1/6 annyi alkatrészt tartalmaz mint egy robbanómotoros.
Basszus, bármilyen vilanyautóból visszaülve bármibe tényleg 1886-ban járunk, a Benz Patentwagen szintjén.
Mennyiben hasonlít Orbán Viktor Magyarországa Adolf Hitler Németországához? Sokban. Ott vannak például ők, akiiktl félni kell, akiket gyűlölni kell: a zsidók / migráncsok. És vagyunk mi, fehér, keresztény európaiak, azaz: árják...