Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HoneyBee

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 12-én került sor a 70.3 Ironman versenysorozat floridai versenyére, ami Miamiban került megrendezésre, és amelyen indulóként részt vett Demeter Nikolett, blogunk életmód rovatának állandó szerzője (akiről itt is olvashattok), az ő beszámolója következik. Egy…..
Autós-motoros gyorsulási verseny már rég nem izgalmas: széria állapotban a motor nyer. Ha viszont az autó nem széria, akkor jön a döbbenet. Egy Volkswagen Golf Mk1-et reszeltek be annyira a németek, hogy egy 182 lóerős Yamaha R1 olyannak tűnjön, mint egy Riga moped.   A…..
Megfújatnak a rendőrök, de minek. Nem mindig derül ki, hogy mennyi alkohol van a véredben. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
HoneyBee 2014.02.07 10:35:17
Ez így elsőre egy tipikus "Brit tudós" vizsgálat volt. A veszprémi kutatónő kiemelt két adatot, majd abból próbált igazságot kreálni. Csak az eseménynek közötti időt nem nézte (fogyasztás, 1. mérés, második mérés). Az hogy ezt a két fontos tényezőt nem tudhatta, azon nagyvonalúan átlépett. Pedig nem mindegy hogy közvetlenül az első mérés előtt ivott így a szonda még keveset mutat de vérvételkor már nagyobb lesz az érték. Ha meg régebben ivott az illető és túl sok idő telik el a kér mérés között, jócskán ürülhet az alkohol.
Nem ismerem az eljárást, de úgy tudom a vérvételnél egyszer vesznek általában, mert a kettős vérvétel se ad igazán pontos támpontot az eredeti értékre, azt egy vizelet vizsgálattal lehet jobban meghatározni.
Ha nem történt ráívás, kb. 60 perccel a fogyasztás után maximális a koncentráció, után fokozottan csökken, ami meg már részbe alkati kérdés is (súly, nem, állapot).
Tehát szerintem a kézi mérést a visszaszámolt (ha megvoltak az időpontok, de ez gondolom azért ilyen esetekben kötelezően rögzítik) értékkel kellene összehasonlítani, de azt is csak akkor lehetne ha bevallottan 60 perccel az igazoltatás előtt történt az utolsó fogyasztás...
Cégnél van ilyen légalkohol-mérő, azt kipróbáltuk konyakos meggyel (szigorúan csak a cég érdekében tesztelés céljából :) ):
1 perc után még olyan értéket mért hogy azért azonnal kirúgás vagy közúton jogsi elvétel járt volna.
2 perc után még néha volt mérhető érték
5 perc után stabilan 0.00%
30-60 után egyszer mértünk 0.01%-t (3 próbálkozásból)
Bármennyire erőltetik az EU-nál a dilettánsok a fogyasztáscsökkentést, nem érnek el vele semmit. Csak megszívatnak jó pár embert. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Előtte... Milliárdosként kaphatunk csak igazán kellemetlen telefonhívásokat. Például arról, hogy az előbb süllyedt el az alig egy éve elkészült 60 méter hosszú jachtunk, valahol Görögország partjainál. Mindezt úgy, hogy a srácok csak a garanciális festetésre vitték el. A…..
A Hiéna sem kivétel, főleg ha nagy, szaftos koncot akarnak kihúzni a gyűjteményéből. Nincs tekintettel a kérlelően néző, zsebóra-szemű gyerekekre, sőt, ha teheti, meg is kóstolja őket, de a fenyegetőzés sem hatja meg. Pedig most épp az egyik legnagyobb kincsétől szabadíthatja…..
Belsőség Pusztító Citroënek... 2010.07.14 13:57:00
...és Nissanok Kínában.A jobbkéz-szabály csak ajánlásnak tűnik. ..
Az év eddigi legeredetibb csalását fedezte fel kopasz. A fenti levélben egy "közvéleménykutatás" résztvevőjét értesítik laptopnyereményéről, amit a nyereményadó  egy magánszámlára történt előzetes befizetése után vehetne át. Aha. A segítségetekre lenne…..