Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bodó Csanád

28 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irány Vertike! Lehet szavazni 2010.08.03 18:23:43
Az "Önkéntességgel a roma integrációért" címet viselő videópályázatra készült munkák versenyben állnak egymással, köztük a Vertike.hu című film (rendezte: Toldi Zsombor). Itt vannak a pályaművek:100legszegenyebb.hu/Video..
Irány Vertike! www.vertike.hu 2010.07.03 23:11:00
– mondta Lackó mamája a honlap bemutatóját követően a faluházban.....
Nekikezdtünk a képregényeknek. A C betű című történet egy-két mondatát bojásul adtuk az öreg cigányt játszó Alfonz szájába. Ehhez megkértünk néhány helyi bojást, hogy fordítsák le nekünk a mondatokat. Miközben ezen dolgoztunk a faluház kertjében álló fűzfa alatt,…..
Irány Vertike! Bojás nyelvlecke 2010.06.29 16:11:00
 ..
 A rendelőben elkezdtük Lackó közreműködésével a képregényeket készíteni. Lefotóztuk a kórházi jeleneteket.A faluban bojás nyelvleckét vettünk, de aztán kiderült, hogy Vertikén többen a kolompár (romani) nyelvet is beszélik. Sőt horvátul, hollandul, németül és…..
 ..
 Meglepetéssel kezdődött: a Fidesz dél-baranyai elöljárói kibérelték a hétvégére a mi kedves könyvtárunkat és faluházunkat, hogy disznóöléssel egybekötött találkozót tartsanak egymás között. Szerencsére a polgármester felajánlotta az orvosi rendelőt, és ezzel az a…..
Irány Vertike! Kinek mit? 2010.06.20 19:29:00
          A képregényekhez kijelölt felelősöket lásd korábban, továbbá Regi viszi A "C" betű című történetet, Berci A vizit címűt. A 2. feladatot Berci vállalta, a 3.-at is.A 4. feladat a bojás nyelvlecke, Regi…..
Irány Vertike! A képregényekről 2010.06.20 04:26:00
   Hat képregényt választottunk ki a feldolgozottak közül: 1. Ágitól a Ziles sztorit. 2. Bencétől a Pályaválasztás címűt. 3. Zsombitól a rendszerváltás témájáról szólót. 4. Kinga kórházas történetét a fürdésről. 5. A "C" betű címűt – ezt…..
Irány Vertike! 26-ig 2010.06.03 18:51:00
Elég gyorsan közeleg a június végi látogatásunk időpontja és még rengeteg dolgot el kell készíteni, meg kell beszélni az indulás előtt.Tehát a terv az, hogy létrehozunk egy listát itt a blogon és ezt mindenki kiegészíti a hosszútávú memóriáját felhasználva.A lista (amit…..
Irány Vertike! Júniusi program 2010.05.27 08:42:00
 A júniusi vertikei munkánk a következő feladatokból fog állni:1. Képregény(ek) – 2 napos program, erről majd később bővebben.2. Interjúk – a helyi vezetőkkel (polgármester, a kisebbségi önkormányzat vezetője), helyben született és immigráns felnőttekkel. Két…..
Bodó Csanád 2010.06.01 16:14:00
@Heltai János: Igaz. (Elnézést, h nem válaszoltam korábban, de párizsi teendőim elszólítottak.:)

Szerintem azt kellene most megírnotok, h ki melyik alprojekt "felelőse" szeretne lenni, és emellett még melyik más projektben, projektekben venne részt szívesen.

Csak demokratikusan, ahogy szoktuk!
Na lassacskán kezdem feltölteni a terveket.www.vertike.net84.net   («itt van-lesz fent)3 fejlécképnek sem találtam megfelelő fotót, illetve a kezdőlap fejlécképe sem valami éles...szóval a végleges képek tényleg csak nyáron kerülnek bele, de addig valami ideigleneset…..
Bodó Csanád 2010.04.12 21:41:03
@toldizs: Nekem igen. És sztem elég, ha csak itt ugranak elő, máshol meg nem. A nyelvek közül a hollandról én nehezen ugyan, de lemondanék, és akkor máris nyertünk egy sort!
Bodó Csanád 2010.04.12 22:11:15
@toldizs: Róluk, igen.

@Heltai János: És a pályázatunk? Van valami fejlemény?
Tehát a cím: Ígéretek földje   Rövid tartalom:  A rendszerváltás bekövetkezésekor a csak ígéreteken alapuló munkahelyteremtés valódi oldalát mutatná be a képregény. TSZ-ek felszámolása, ami folyamán az addig dolgozók munkanélküliekké váltak, a földeket a fejesek…..
Jövő pénteken Németh László-napot tartunk az iskolában, mely jeles alkalomból bemutatjuk iskolánk széles nyilvánossága előtt is dédelgetett projektünket.1. kérdés: Lehet-e jövő csütörtökön 8. órában projektülés? (Bercihez és Bodó tanár úrhoz szól a kérdés…..
Bodó Csanád 2010.04.11 05:57:04
@Heltai János: Viszont én nem biztos, h ott tudok lenni szerdán, pedig elsőre rávágtam, h igen. De pénteken mindenképp.
Irány Vertike! A "C" betű 2010.03.29 08:44:00
Na például... Egyszer már kigondoltuk, milyen lehet egy-egy történet képregény-változata, most ezek közül A "C" betű című történetet nézzük meg. Az előző poszt kérdéseire ilyen válaszokat lehet adni:1. Ez a történet mindenképp legyen fenn a honlapon. Fontos, mert…..
 A szövegek feldolgozásához néhány szempont:1. Milyen történet kerüljön fel a honlapra? Milyen címmel?2. Milyen terjedelemben (kb. hány képpel)?3. Milyen háttérrel oldjuk majd meg? Ehhez milyen tárgyakra, eszközökre (pl. rajzok, fotók) lesz szükség?Jó lenne, ha mindenki…..
Na valami zöldet sikerült összerakjak estig.Katt ide! a többi fejlécképért pedig ide!Ilyen, ha a barna felé közelítünk. Katt ide!Várom a kommenteket...régi vagy ez(ilyesmi)...ui: a fejlécképek fentről lefele követik a menü sorrendjét...tehát alapkép..a…..
Irány Vertike! És ez? 2010.03.13 19:05:43
 Katt ide! Tény, hogy nem minimalista...de nem is dzsungel...
Bodó Csanád 2010.03.13 19:42:57
Irány Vertike! motor 2010.02.27 16:25:00
társaság 12.5%ának ingerléséért:               tehát mielőtt mindenki kérdezné mi az, vázolom. adott egy autó (autó, nem motor). A karosszéria (ahogy kinéz az autó) a design, ez Zsombi kolléga munkája. A motorháztető alatt (ami működteti a…..
"Oh, a szárnyas idő hirtelen elrepűl, S minden míve tünő szárnya körül lebeg" -- nekünk is aktuálissá válik egy újabb projektülés. Bodó Tanár Úrnak az ELTE-n új órarendje van, ezért a kedd nem jó. A hétfő és a csütörtök jöhetnek leginkább szóba. Most…..
Bodó Csanád 2010.02.23 21:35:17
@Heltai János: Berci pedig arra, h most kivételesen csak a honlap motorjáról beszélünk.:)

Én pedig készülök arra, h megköszönjem a lányoknak a pályázati munkát. Sztem nem lett rossz, de innen már nem rajtunk múlik a dolog.
 A ZALÁN-KISÉRLET 2.0 A FAGYI VISSZANYAL, AVAGY A KISÉRLETI PATKÁNYOK VÁLTOZATA   „Nehogy a fika egye meg az óvodást” Ezredfordulós urbánus folklor I.   Az identitás nyelvi megkonstruálása a „Zűrös hétköznapok, csajok, pia, szex” című…..
Bodó Csanád 2010.02.18 10:31:34
@szingliman: Köszönöm, h szóltál, de áruld el, kérlek, azt is, h miért! Tényleg érdekel, a web2-t én is tanulom, és számomra ez nem egyértelmű.

Az emberi oldalát illetően megértem, ha rosszul esik, h szó nélkül írnak dolgozatot a kommentjeitekről, de a dolgozat szerzői a saját blogjukon tanakodtak arról, h belinkeljék-e a szöveget Zalán blogjára. Végül úgy gondolták, h elég, ha a saját blogjukon szerepel. (Azt feltételezték, h ott úgyis megtaláljátok. Ebben nem tévedtek, de a gesztus így valóban elmaradt.)

Én azért nem sürgettem meg őket, mert függőben maradt, h foglalkoznak-foglalkozunk-e tovább is ezzel a témával, és ebben a szakaszában a kutatásnak számomra indokoltnak tűnt, h ne befolyásoljuk a blog alakulását azzal, h megfigyelést végzünk.
Bodó Csanád 2010.02.18 23:07:27
@Incifinci: @Styxx: Sajnos szimpatikus gesztusotok hatását jelentősen csökkenti, h Helen nem módosította Styxx posztját a saját blogján. De mielőtt bárki azt gondolná, h ezzel szeretnék hatni rá, inkább közvetlenül hozzá fordulok.

@Hirmondo Helen: Kedves Helen! Sztem hatalmi pozícióból szólalsz meg, ha részedről érdemi párbeszéd nélkül lezártnak tekintesz egy ügyet, amiben Téged kérnek meg valamire. Az erre adható válaszok közül legkevésbé sem szeretném a nyavalygást választani. Marad a hallgatás. Nekem.
BREAKING NEWS!Szakdolgozat készült a Zalán blogról és rólunk, vagyis az olvasóiról. Akit érdekel, hogy a szerzők mit hoztak össze B.Zalánról és táborától, azoknak itt a link: Akiket pedig az érdekel, hogy Styxx barátunk hogyan ápolgatja a készítők lelkét, azoknak itt…..
Bodó Csanád 2010.02.18 01:37:56
Engem Bodó Csanádnak hívnak. A dolgozat szerzőinek a tanára vagyok, hozzám írták a tanulmányukat. Sőt, én javasoltam nekik, h ezzel a témával foglalkozzanak. Sztem egy blog olyan nyilvános tér, ahol a kommentelők számíthatnak arra, h ami megjelenik tőlük, azt mások elemezni fogják. És nemcsak a következő kommentben, hanem máshol is. Pl. egy szemináriumi dolgozatban.

Ennek a kockázatát a diákjaim is vállalták, amikor a saját blogjukra (
vitavicsa.blog.hu ) feltöltötték a dolgozatukat. Ebből a szempontból Styxx elemzésének 2. része rendben van, mégha nem is értek vele mindenben egyet.

Az első viszont sztem egyáltalán nem. Az iwiw ugyanis más közeg, mint egy blog. Általában a használói a saját nevükön, saját fotókkal jelennek meg rajta, szemben a blogokkal, ahol a szereplők "álnevet" használnak. (És itt nem érv az, h a nick alapján is ki lehet nyomozni valaki személyi adatait, mert éppen attól lesz más a blog, hogy itt nyomozni "kell".) Az iwiw adatai ezért "érzékenyebb" információk, mint a blogokéi. Én nem tenném fel a képeket ábrázoló személyek megkérdezése nélkül a fotóikat a blogomra, és a nevüket sem írnám le. (Mint ahogy a diákjaim tanulmányában sem szerepel egyik blogger offline neve és fényképe sem.)

Meg vagyok arról győződve, h távol állt tőlük bárkit is megbántani azzal a szöveggel, amit megírtak, és sajnálom, ha valaki közületek ezt mégis így élte meg. Ezzel együtt szeretnélek megkérni arra, Helen, h beszéld meg Styxxszel, és a posztból töröld, töröljétek a személyes adatokat. Cserébe meghívhatlak titeket egy pofa sörre vagy konyak-kólára vagy másra a következő blogtalin vagy máshol? (A meghívást Inci blogjára is feltettem.)
ViTaViCsa Pórázon, gardróbban? 2010.02.01 16:31:00
Mint ígértem, megírom a részletes véleményemet a Zalán blogjáról készített dolgozatukról, és végre sort tudtam erre keríteni. (Köszönet a türelmükért.) Időközben mintha Zalán blogja kifújt volna, és egyes sejtések szerint hősünk maga is "blokkolt agyi…..