Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lajos ghr

0 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
7. Egy űrközpont és egy bástya keresztezése Pécsett (kk) 6. “A környék a remek lehetőségeket rejtő Bosnyák tér karölelésében található” Karölelése?! Remek lehetőségek?! Mi van?!  (kk)   5. Túl sok volt a padlólap… (via:…..
Lajos ghr 2013.10.17 13:29:09
Hónapok óta nem találsz magadnak munkát? Elmúltál 40? Kezded feladni? Vannak ezzel így mások is. A leggyakrabban az a baj, hogy akik 40 fölött veszítik el a munkájukat, vagy csak éppen ebben a korban kénytelenek új munkahelyet keresni, vagy új karriert építeni elfelejtik, hogy…..
világevő Kajafotók felső fokon 2013.10.14 08:34:38
Igazából ezekre bőven sértés a kajafotó szó, nem lenne könnyű kifejezni a távolságot mondjuk a saját fotóimtól. A könyvet (The Modernist Cuisine) már ismertük, most kijött a "hogy készült" könyv is, nem kevésbé izgalmas. Jótékonykodási lehetőség…..
Lajos ghr 2013.10.14 22:30:54
@világevő: olvasni nem tud csak beszólni:)
Hollandiától kikapni nem akkora szégyen, a gólkülönbség három fölött meg alapból irreleváns. Voltunk már lejjebb is, például amikor 2006-ban Máltától is kikaptunk, de azóta tagadhatatlanul történt némi fejlődés. A tavalyi EB-re például legjobb csoportharmadikként jó pár…..
Vannak dolgok amik rémesen idegesítenek sorba állásnál, ám szerencsére ezek többségére van megoldás: egyszerű sorterelő szalag, amilyeneket a repülőtereken rendszeresen alkalmaznak. Ezek egycsapásra megoldják az olyan gondokat, hogy ki volt ki előtt, vagy ha több ablak van, akkor…..
Hogy mennyi??? Fiatalember! No ne vicceljen! 1200 Forint??? Nézze mink kisnyugdíjasok vagyunk, lehet hogy maguknak ez nem nagy péz, de nekünk kibírhatatlan, mink szegény emberek vagyunk. Nagyonszépen kérem, a maguk cégének biztos sok péze van, majd kigazdálkodják, én aszt nem fizetem…..
Azt ugye korábban már tisztáztuk, hogy az olyan helyiségek az irodában, ahol nem kell dolgozni (pl. vécé, menza, orvosi rendelő) a barátaink. Azt gondolhatnánk, hasonló a helyzet az irodai konyhával is, pedig NEM! Az okok megértéséhez idézzük fel, miért is gyűlölünk a…..
Nem is gondoltam, hogy már több mint hét éve nem kering a Móricz Zsigmond körtér környéki utcákban a 6-os villamos. Hajnal Gergely a bezárás előtt videózta körbe a Siroki utca - Váli utca - Körtér hurokvágányt, és engem kért meg, hogy youtube filmecskét vágjak belőle. Azt…..
Lajos ghr 2013.10.05 12:27:19
A lassulások, megállások, vészfékezések tárgyalása következik. Ennek bevezetéséhez a "kályhától" indulunk és tisztába tesszük a járművek lassulásának szakaszait. Lássuk mi történik ha meg kell állni! Érdekes kérdés a bíróságon Történt egy tárgyaláson, hogy a…..
Nem tudom a nő mit csinált, de hányinger amit ez a 3 közteres művelt vele: ..
Naiv ügyfél véletlenül elcsípte, hogyan készül a répa nélküli gyros, amibe véletlenül mégis tettek répát: Egyik (ex-)kedvenc étkezőhelyünkön, a 18.kerületi Pestlőrinci temetőnél levő Gyrososnál történt az eset. Szokás szerint rendeltem 2 Big Gyrost répa nélkül, majd…..
A „HR-es hülye, az állásinterjú hülyeség, nincs is szükség HR-re” tételek egyik bizonyítása az álláskeresők részéről az szokott lenni, hogy mindig ugyanazt kérdezik tőlük az interjúkon, sablonos kérdéseket kapnak, látszólag értelmetlenül, mert ezekre csak sablonokkal…..
Szombaton nyílt napot tartott a budapesti troliüzem: megnyíltak a kőbányai garázs kapui, és az érdeklődők tömegei megismerkedhettek a "csápos buszok" rejtelmeivel. Minden korosztály megtalálta a maga érdeklődésének célját, de leginkább a sokféle forgalmi- és noszlagiajármű…..
A Murci tavaly nyílt, de fura módon alig lehetett róla bármit is hallani. Az étterem a Cyrano szomszédságában bújik meg, közel a Váci utcához. Sokat elmond egy hely közönségéről, amikor három pincér is angolul szólít meg. Murci voltam. A hely láthatóan egy régi ház…..
A kerti ösvény alatt 30 méteren át vizet és áramot vezettem a konyhakert felé. Végpontjára ideiglenes jelleggel biggyesztettem ezt a szabadtéri „áramszekrényt”. Eredeti terveim szerint téglával körbeépítettem volna, de aztán gyorsan elszaladt három év és nem került rá…..
Lajos ghr 2013.09.28 18:09:35
Belsőség Dezső a bírák előtt 2013.09.28 06:50:32
Úgy döntöttem, mégse viszem FIVÁ-ra Dezsőt. Igaz, hogy a nemzetközi oldtimer-igazolás külföldön némi hitelességet, itthon tízévnyi nyugalmat ad az embernek – műszaki vizsgamentesség, veterán checkup-mentesség – de pont dupla annyiba kerül, mint a sima veteránvizsga, ami…..
Lajos ghr 2013.09.28 12:49:07
Immár negyedik alkalommal rendezték meg New Orleansban a Nemzeti szakáll és bajusz bajnokságot, ahol a legkülönfélébb arcszőrzetek mérettettek meg egymással. Greg Anderson Las Vegas-i székhelyű fotós kapta lencsevégre a kamera másik felén parádézó, igen meghökkentő…..
Lajos ghr 2013.09.27 14:14:06
Két tesióra után is járna a felmentés, de csak egyet kapnak a gyerekek, az udvaron tesiznek, túl vannak terhelve. Még szerencse, hogy olvasónk kedvenc virágjáról kapta nevét az államtitkár asszony. Az új oktatási rendnek köszönhetően az egyik Budapest környéki német…..
Lajos ghr 2013.09.27 14:09:05
@Rézvirág: yess! krvára igazad van.
Péter nem érti, hogyan lehet a Vatera akkora tapló, hogy a meghiúsult vásárlások után kivetett párszáz forintos jutalékot azelőtt kiadja behajtásra, hogy felfogná, hogy nem volt biznisz: Elég régóta (még bőven az Allegroup idők előtt) regisztrált tagja vagyok a Vaterának,…..
Megfújták a kertből a szőlőt. Kivágták a kerítést, leszedték és elvitték. Érdemes lett volna várni vele még egy hetet, mert éretlen volt, talán majd jövőre sikerül pont időben elvinni. Abban, hogy dézsmálják a termést, semmi meglepő nincsen. Az ország számos területén…..
Ennyire nem lehet tekintettel lenni a másik emberre? Ennyire nem törődik még az orvos sem azzal, hogy kint már rosszul van egy betege? Egy szép reggel... Indulás egy kórházba. ”Csak” beutalókért… Szokásos. Nekem már az. Elindulunk, szép reggel van…hűvös, jól eső idő,…..
A minap ellongboardozott mellettem két Nirvana-pólós tinilány a Király utcában, és arra gondoltam, milyen valószerűtlenül könnyű dolguk van. Úgy deszkáznak, mint Stephen Hawking, annyi közük van a Nirvanahoz, mint Miley Cyrusnak, és mégis szinte árad a pórusaikból a…..
Lajos ghr 2013.09.20 13:44:29
@lord_soth: :DDDD az a durva
Bevezetésként le szeretném szögezni, hogy nem a pszichológiai értelembe vett belső szabadságról fogok beszélni, hanem a személyes szabadságról, arról, hogy létezik-e úgy összességében bármely közösségen belül valós szabadság. Aztán Magyarországon milyen helyzetben vagyunk…..
Lajos ghr 2013.09.18 12:55:51
@d.hardman: banyek tényleg:)))))
  Fotó: Kép-tér blog   A történet mindig ott kezdődik, hogy megnyit az áruház, pedig érdekes az is, minek a helyére húzták fel: Budapest egyik első mozgókép színháza, az 1912-ben megnyílt Apolló Mozi állt a helyén. Akkor még nem létezett a mai Blaha Lujza tér, ott…..
Lajos ghr 2013.09.14 16:13:59
Ezennel végetért a Főtáv és az Urbanista nagy közös játéka, a Lakótelep-bajnokság, melyben 2013 legnépszerűbb, legszerethetőbb klasszikus, távfűtött, panellakótelepét kerestük. Az izgalmas verseny győztes a képen is látható Rákoskeresztúr lett! Íme a részletes…..