Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZöPö_

0 bejegyzést írt és 1126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Retro pucér fotó a német kancellárról. Éljen és virágozzék az NDK nudizmus! ..
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
Huszonvalahány évvel a téma aktualitását vesztése után már teljesen immunis vagyok a szeptember eleji iskolakezdési depire, most valamiért mégis beugrott egy emlék, miszerint gimnázium első osztály legelején volt egy olyanunk, hogy "békabál". Nem tudom, ez létező hagyomány volt-e akkoriban, vagy…..
Elég sokaknál kiverte a biztosítékot Kövér László hétvégén, amikor azt mondta a Fidesz-kongresszuson, hogy "Szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy unokákat szülhetnének nekünk". A közfelháborodásra pedig csak ráerősít,…..
ZöPö_ 2015.12.15 17:33:25
@bircaman szerkesztő maxval: mondja ezt egy birka
Praxis Nem kórház, halálgyár 2015.10.25 06:00:00
Agyvérzéses beteg lógó kézzel 5 óra múlva kapott infúziót, amit ülve egy széken kellett megvárnia, hogy lefolyjon. Kiszáradásos 102 éves nénike 6. órája várt a folyosón családja körében egy hordágyon, hogy megkapja a hőn áhított infúziót.  Tisztelt Praxis!   Pár…..
Egy ideig töprengtem, megírjam-e azt, amitől jó ideje feláll a hátamon a szőr. Aztán úgy döntöttem, hogy naná! Aki akarja, amúgy is felkapja az iszapot. Ha nem ezen, akkor máson. Azért itt jegyzem meg: igen, tudom! Vannak teljesen normális, okos, kedves, intelligens idősek,…..
Tegnap délután leomlott a bözödújfalui templom tornya - adja hírül az egykori község Facebook-oldala.  Az erdélyi Maros megyében található települést 1988-ban árasztották el egy víztározó építése miatt. A nagy többségében magyarok lakta falu a Causescu-korszak barbár…..
ZöPö_ 2014.07.01 08:59:13
@Nick Leeson: Igen, máshol is pusztulnak magyar falvak. Itt és most, mi Bözödújfalut szeretnénk siratni. Ugye tiszteletben tartod a gyászunkat?
A miniszterelnök szerint. A miniszterelnök autokrata méltóságként péntek reggel éppen emberi életekkel játszadozik. Mit neki! Mit neki az Úristen, mit neki az EU (sőt!), mit neki az ízlés! Úgy véli, meg kell nyitnia a frontot a halálbüntetés felé, mert így válik középutassá…..
Legutóbbi berlini falas bejegyzésem megírásakor már tudtam, hogy a következő téma is hajmeresztő lesz. Összeszedtem pár képet róla, aztán egyszercsak azt láttam, hogy egy másik blog feldolgozta. Érdemes elolvasni, mert tényleg jó! Mivel ennél jobbat nem tudnék írni, ismételni meg nem akarok,…..
ZöPö_ 2014.03.03 12:10:35
@Hamster: de ki törődik a történettel? :D
Kicsit késve, de csatlakoznánk a Sid Meiert méltatók sorához. A fejlesztőlegenda tegnap volt hatvanéves, erről sok hírportál megemlékezett – legszebben talán a Kotaku. Érdemes elolvasni az ottani cikket, ebből most csak egy kis sztorit idéznénk. Történt, hogy Meier és John…..
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
JóVáros Blog Láncreakció 2013.12.22 11:34:16
A Demokratikus Koalíció szavazóbázisa elérte a kritikus tömeget. És bár a láncreakció legimertebb formája az atombomba, de az élet minden területén működik. A kémiától a politikáig. Hasznos törvényszerűség, tessenek jól irányítani. Azt nem tudom, hogy Gyurcsánynak a…..
Nem kevés magyar embert ismerek a határon túl, akik a mai fideszes nemzetpolitika nyomulása láttán középső ujjukat mutatják Budapest felé: ti nekem ne mondjátok meg, ki és mikor magyar, mert akkor mostantól kezdve cigány vagyok.  Örömtüzek gyúlnak december 5-e kapcsán a…..
Subba Cukiság: Delfin vs haltetem 2013.11.14 09:46:00
Ha azt nézzük, megadta annak a ribancnak, ami járt, nem? 14 évesen téged sem érdekelt volna, hogy mibe mártogatod a ropid. ..
ZöPö_ 2013.11.14 13:18:58
@Chester Gillette: ki mondta, hogy annyi? :o)

Amúgy meg: PITEBASZÓ!!! :o))))))
Rémálom a zöldhatóságnál XI. Megvan a politikai körökig is elérő nyelvvizsgabotrány első áldozata: az adatnyilvánosságért és az átlátható kormányzati működésért vívott harcban eltűnt Tolnainé Szatmári Katalinnak, az OKTVF főigazgatójának a nyelvvizsgája - legalább…..
Tisztességes horrorrajongó mára a "valós események alapján" állításra unott legyintéssel, a talált kamerás filmek puszta említésére pedig heveny arcidegrángással reagál. Ritka az olyan történet, amely önmagában is indokolja a csontig rágott koncepciót, még ritkább, mikor a…..
ZöPö_ 2013.11.07 12:03:12
@Hallja Menjeninnen (a finn portás): :-)))

A "vitán felül" azt jelenti, hogy "mocskos libsi vagyok, de ne merj ellenkezni velem". :-DDDDDD

A DH2 olyan szinten van tele iszonyatos képtelenséggel (soroljam?), hogy a film nézése folyamatos fájdalmat okoz. Nem okoz gondot, sőt nagyon szeretem például a Jurassic Parkokat vagy az Alien és/vagy Predator cuccokat, de mint repülőbuzinak (szigorúan egybeírva, köszönöm :-)) a DH2 tényleg konstans pszichoszomatikus tüneteket okoz.

Ehhez képest (Simon mindja) a DH3 kifejezetten jó, a DH4-ből csak az ("úgy lőlek le, hogy átlövöm magam") végét vágnám ki a p*csába. Azt a filmet is pontosan húsz perccel hamarabb kellene befejezni.

Köszönöm viszont, hogy megfogalmaztad, mi a bajom a DH5-tel: az "nyomokban DH motívumokat tartalmazó filmoid". Tökéletes!
HamPLÓ "Second hand" slágerek 2013.11.04 15:00:00
Az ember szívesen gondolja azt, hogy egy-egy nagy siker a dal és az előadó eredeti, meg nem ismételhetően ihletett párosítása. A valóságban ez nem mindig van így, bár tény, hogy legtöbbször nem véletlen, ha a szám egy másik előadó előadásában lett sikeres. Nem lopásról van szó, és értelemszerűen nem…..
A viadukt déli hídja. A filmbéli szerelvény ennek a közepéról zuhant le. Amit látunk, az bármely gépészeti vagy építőmérnöki iskola legelső éves anyaga: a rácsos tartó. A sok-sok kis háromszög adja a szerkezet stabilitását. Ehhez már különösebb kommentárt sem kell…..
ZöPö_ 2013.10.29 13:49:25
@Rollende Landstrasse: KÖSZÖNÖM! Valójában dilettáns és laikus vagyok (bár ez nyilván kiderült :-)). Javítom!
HamPLÓ Berlin: élet a Fal előtt 2013.10.10 07:00:00
Régen írtam már Berlinről; idén nem jutottam el a német fővárosba, így nem kell új képekre számítani, viszont itt van egy gyakorlatilag kimeríthetetlen téma, ami nem kicsit foglalkoztat: a Berlini Fal. Egyszer már írtam arról, hogy hogyan alakult át egy nagyvárosi tér - a…..
ZöPö_ 2013.10.10 12:34:15
Íme pontokba szedve a hasonlóság:  Kriogén alvás Űrhajó landol az idegen bolygón Ripley beszél az üzletemberrel Egy hatalmas, ember által irányított gép(mechwarrior) tűnik fel a színen, ami megmutatja mire is képes. Az emberek és az idegenek megismerkednek…..
ZöPö_ 2013.10.01 16:06:22
A Jurassic Park is azonos az Aliennel.

- A sorozat első részében Sigourney Weaver/Sam Neill szerencsésen megmenekül, bár nagy esélye van az elpatkolásra.
- Noha mindketten megfogadják, hogy soha nem térnek vissza/mennek el a LV-426-ra/Isla Sorna szigetre, hamarosan mindketten újra a bolygón/szigeten találják magukat, igaz, ezúttal alaposan felfegyverkezve. Igen gyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy a katonaság/kíséret képtelen megbírkózni a lényekkel és következésképpen a fegyvereseket rövidesen megölik/megeszik.
- Egy gyerek több héten keresztül bámulatosan túléli az ellenséges környezetet és kitalálja, hogyan járhat túl az alienek/dinoszauruszok eszén egy biztonságos búvólyuk felfedezésével.
- Egy elhagyott laboratórium vizsgálata közben a csoport talál egy látszatra halott alient/dinoszauruszt tartalmazó üvegtartályt. A lény hirtelen életre kel és rájuk támad.
- Egy teljesen reménytelen helyzetben alienekkel/raptorokkal körülvéve, váratlanul és hihetetlenül megmenekülnek.
- A vízzel elárasztott folyosón/folyón menekülve egy alien/dinoszaurusz kiemelkedik a vízből és megtámadja a túlélőket.
- Az aliennel/dinoszaurusszal küzdve Sigourney Weaver/William H. Macy egy rakodókarra/darura mászik és azzal küzd a támadó ellen.
- Egyetlen esélyük van, hogy rádión segítséget hívjanak, és nem tudják, hogy az üzenet eljutott-e a külvilágba.
- Az üzenet mégis eljut a címzetthez, és amikor már minden elveszettnek tűnik, kirántják őket a bolygóról/szigetről, hogy megneneküljenek (a következő folytatáshoz).

(Ez azt jelenti, hogy Sam Neillt a következő részben teherbe ejti egy dinoszaurusz.)
A minap a vasárnapi villamosünnepet ajánlottam az olvasó figyelmébe a kamaraerdei háztáji szafari park kapcsán, most pedig megemlíteném, hogy szombaton is várható nosztalgiaprogram, igaz, más jellegű: nyílt nap lesz a troligarázsban! Ennek örömére válogattam ki néhány trolis képet Geoffrey Tribe…..
A Budai-hegyek kis nagyvasútját a villamosbarátok is szívesen látogatják; Geoffrey Tribe '69-ben, Ab van Donselaar pedig a hetvenes évek második felében néhány képet is készített róla. Ez az a típus, amivel én már csak szoborként találkozhattam: a Rába-MVG - akkori nevén Wilhelm Pieck Magyar…..
A négy napos hétvégén a veszprémi állatkert dolgozói sem unatkoztak, ugyanis új jövevény látott napvilágot az állatkert falai mögött. A kis tapírlány 13 hónapos vemhesség után, komplikációk nélkül született meg, mind ő, mind pedig az anyuka jól vannak. Hermanekhez, az…..
Kiskoromban izgalmasnak találtam, hogy a Keletitől 2-3 megállónyira, a már akkor se túlságosan bizalomgerjesztő Józsefváros közepén van egy pályaudvar. Azt se tudtam, használják-e, csak a tudat, hogy ott van!  Saját emlékem  nincs akkoriból a hellyel kapcsolatban, később is…..