Regisztráció Blogot indítok
Adatok
liebend

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazán gáláns hangulatában volt a köztévé: miután tegnap kiderült, hogy csak 505 millió forintot költöttek el Rudolf Péter Kossuthkifli című sorozatára, mára azt derítette ki a Bors, hogy az MTVA csökkentette a Fábry Show költségvetését. A korábbi 22 millió + áfás összeg…..
Napok óta megy a vérmérséklet és politikai szimpátia szerinti óbégatás McCain szenátor kijelentésén, amely szerint Orbán Viktort egy neofasiszta diktátornak nevezte. Egyesek saját véleményük megerősítését látják a szenátor szavaiban, mások elemezgetik, hogy Orbán mennyiben…..
Egy éves hazai koncertszünet után két Aréna koncertet is ad Ákos, amikre ráadásul teljesen új műsorral készül. Eredetileg csak december 12-ére hirdettek meg bulit a szervezők, de olyan gyorsan fogytak a jegyek, hogy végül másnapra is lekötöttek egy fellépést az Arénába. Ahogy…..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
liebend 2014.09.24 19:57:41
@Nicole Name: ez fasza, amit írsz, csak ott sántít, hogy a cikkíró nem azt írja, hogy ne ugassunk egymás dolgába! Már a cím is érvelésszagú, a leírtakról nem is beszélve. Egy olyan totálisan individualista társadalom kulturális credója, ami még az reprodukcióra sem képes.
Ezért jó a köztévénél showmannek lenni: mindegy, hányan nézik az ember műsorát, a nagy lóvét simán le lehet szakítani az állami tőgyről - már ha az embernek beveszi a gyomra az ilyesmit illetve elég vastag a bőr az arcán ahhoz, hogy zsebre tegye a pénzt. A Vasárnapi Blikk…..
liebend 2014.09.14 11:49:51
@maximum1: Így van, azért ez fontos adalék, köszi!
Legyen az én szegénységi bizonyítványom: máig fogalmam nem volt ki az a Bognár Zsolt színművész, zeneszerző, dalszövegíró. Azt is valószínűnek tartom, hogy mától sem fogok többet tudni róla csak azért, mert Orbán Viktor fizetetlen prókátorának szerepét bámulatos…..
Halász Gábor és Sárközi György levele Weöres Sándorhoz, (Balf, 1945. január 31.) „Kedves Sándor, most az egyszer nem irodalmi kérdésben fordulok hozzád, hanem nagyon súlyos egyéni kéréssel. Sáncmunkára vagyok beosztva Balfon (Sopron mellett), otthontól és minden…..
liebend 2014.05.18 09:12:33
liebend 2014.05.19 13:17:50
@nemzetikonyvtar: köszönöm az információt, így kerek! Üdvözlettel: Liebhardt András
[Fotó: cink.hu] Jaj, gyerekek, ez annyira nyomi. És főleg azért esik nagyon pocsékul, mert én tényleg örülök a Várkert Bazár felújításának. Ugyanis épp harminc éven keresztül mindenki tett rá, hogy itt rohad a város kellős közepén egy Ybl-műemlék. Még az sem…..
A levélszavazatok formájában érkező határon túli magyar voksok mintegy 95,5 %-ban a FIDESZ-KDNP pártszövetséget gyarapították. Az ilyen lehengerlő győzelemre jogállamokban a gyanú árnyéka vetül. Gondolhatunk akár a Magyar Népköztársaság idejéről ismert szavazati arányokra,…..
- Kampány van! - Tényleg? Észre sem vettem. Mi azért odafigyeltünk. Sőt kutakodtunk. A következőkben ezért egy több részes sorozat első darabjával kezdjük el bemutatni, hogy mire is bukkantunk. Jelen bejegyzés szerzői (Micsinai István, Tóth Gergely, Fokasz Nikosz és Előd Zoltán) az…..
Azt megszokhattuk, hogy Hajdú Péter és Puzsér Róbert egymást anyázza a facebookon, sőt, a cicaharc néhol egészen szórakoztató is tud lenni. Arra is volt már példa, hogy valami fajsúlyosabb médiaszemélyiség, újságíró, sőt tán még politikus is véleményt nyilvánított a…..
Úgy véljük, hogy a kirekesztő beszédnek egyfajta kultúrája kezd meghonosodni Magyarországon. Egyre nagyobb a társadalmi támogatottsága azoknak a politikusoknak, közgondolkodóknak, akik különböző társadalmi csoportok másokkal való egyenlőségét megkérdőjelezik. Célunk, hogy…..
Gasztroforradalom van, a séfek pedig a tábornokai, díszes egyenruhában, délcegen figyelik a küzdelmeket. Már csak a tévében pózolnak, mindig mosolyogva, hófehér séfkabátban, dél körül mennek dolgozni, belekóstolnak kicsit a kollégák főztjébe, aztán egy pohár champagne-nyal a kézben elkezdenek…..
Olvasom, hogy a legújabb Medián-felmérés szerint gyengült a Fidesz, erősödött a Jobbik, miközben stagnál a baloldali összefogás. Mióta tudjuk, hogy a Századvég is rengeteg közpénzen méri a közvélemény pulzusát, az ember fenntartásokkal próbál értelmet keresni ezekben és a…..
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
A Spiegel Online német hírportál a jelentős nyugati médiumok közül elsőként világított rá, mennyire elhibázott az ukrajnai események kettős mércét tükröző nyugati megítélése. Az MTI március 5-én közölt összefoglalót a Spiegel Online német hírportál…..
A dead giveaway mikroblog tette közzé a fenti logót, a következő kísérőszöveggel: „nincs többet összefogás-logó, aki érti tudja miért, kormányváltás-logó van bazmeg, amit mi millások eleve akartunk..” Más jele is van, hogy a baloldali pártok elengedik a januári…..
liebend 2014.03.05 23:19:09
@Mezga Geza: ami a Fidesz programját illeti, mindig a kihívónak kell valamit villantani, aki hatalmon van, annak nem választási programja van, hanem tettei és kormányprogramja. Lehet kritizálni, sok esetben szerintem is jogosan, de azt azért nem mondhatja senki, hogy nem melóztak a srácok az elmúlt négy évben.
liebend 2014.03.06 00:20:10
@hackbard.celine: 1. a gazdaságon kívül sok jó döntés született. 2. A gazdaságban legalább volt programjuk, ami egy válságkormányzás esetén lett olyan, amilyen. Legalább csináltak valamit, nem úgy mint az elődök: Kóka Jani és Gyurcsány Feri kéthetenként jelentettek be nagyszabású programokat, amiből nem hogy nem lett semmi, de nem is volt mögötte semmi. De nem vitatkozom: nekem imponálóak a jelenlegiek próbálkozásai, ha neked nem, majd másra szavazol, azokra akiknek az egyik fele 1 hónappal a választások előtt megtartaná a bankadót, másik fele eltörölné, újratárgyalna a vatikánnal, ill. nem, egykulcsos adót csinálna, ill. többet, visszavenné a szociális kiadásokat illetve növelné, emelne a nyugdíjon reálértékben ill. szintentartaná, megszüntetné a kedvezményes állampolgárság felvételét és az ezzel járó választójogot ill. nem... et cetera, und so weiter, satöbbi. Az a baj, hogy ellenzékben egyszerű volna ígérgetni, csak le kéne írni egy papírra, de még azt sem képesek konzekvensen.
liebend 2014.03.06 00:40:12
@hackbard.celine: megvan, és meg is lesz: tavaszi estén majd, reményeim szerint a jobboldal győz, ülök a kedvenc kiskocsmámban és az alátétre, ha nem is adónemek és számok, de jó habos sör kerül. Biccentek majd egyet és megtörlöm sörhabos szám. Neked is jót tenne, legalábbis ha más nem, a nyugtató hatása, mert a szád sör nélkül is habzik.
A Népszabadság MVM-es forrása szerint a „minden kormányhoz közel álló” üzletember (a cégéres gazember, eljárás alatt álló Kocsis István - BP) segített abban, hogy az orosz fél – mindenekelőtt Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke – végre komolyan vegye az orosz…..
Miért nem lehet például megállapodnunk abban, hogy a magyar állam egyaránt -- ha nem is egyformán -- ártott a 20. század során a sváb nemzetiségű, a katolikus vagy protestáns vallású, a vallástalan, a zsidó (származású, nemzetiségű vagy vallású, magánügy), a kommunista, a…..
Na nem olyan esetben, amikor bele kell nyúlni a közpénzbe, a saját érdek miatt. Akkor sem lapít, ha a talpnyalóknak kell osztogatni a közösből, vagy csak egy céget, piacot, földet, takarékot kell nekik átjátszani. Olyan esetben is nagyon bátor, mikor egy szál mikrofonnak, vagy…..
liebend 2014.03.04 08:46:00
@chepunk: "Következő Majdan meg Moszkvában lesz." Na ettől a maszlagtól kapok agyfaszt mindig. Az ukrán helyzet félremagyarázásának is ez a butaság az alapja, miszerint a nép az nagyon európér, demokrata lenne, csak a csúnya diktátorok kerekednek felül, mert az oligarchák, meg az erőszakszervezetek... Van ilyen is keleten, persze. De a nagy része a társadalomnak nem akar demokráciát. Autoriter államot akar. Cáratyuskát, generalisszimuszt, meg ilyenek... Az ukrán europérek mögött is oligarchák állnak, és az átmeneti pillanatok után, mégha Putyin sem dönti be a rendszert, ugyanúgy egy autokrata jön és újabb oligarchákkal, különben önmagától elbukna. Szóval lehet a Vörös-téren Putyin-ellenes tüntetés, meg is dönthetik (bár szerintem elég kicsi a valószínűsége), de utána egy ugyanolyan balfasz jön majd, hívhatják Hodorkovszkijnak is. Ez utóbbi azért mártír, mert börtönben ült, de ugyanaz a fajta, mint Putyin és ami kell az orosz népléleknek. Oroszország (és Ukrajna) sosem lesz demokrácia, maximum annak látszó tárgy. Várjál, várjál! Mielőtt azt hiszed, hogy én azért írok ilyeneket, mert ezt tartom jónak, nem, nem azért írom. Csak tudod Afrikában is fognak éhezni a gyerekek és Ázsiában is lesz 10 éves kurva és gyerekmunkás, az oroszoknál meg cáratyuska, akit most Putyinnak hívnak...
liebend 2014.03.04 15:30:19
@chepunk: Ebből Te azt vonod le, hogy elég volt a cáratyuskából. Biztos van ilyen vékonka réteg is Ukrajnában, de kemény dolog a néplélek,az eddigiből volt elég, illetve a polgárháborús helyzet okán oroszoktól függetlenül is látszik a kiegyenlített patt helyzet. Pl. narancsos forr. 2004-ben, majd két évre rá Janukovicsot megválasztják. Nekem ebből nem jön le a forradalmi érvényű, értsd: kvázi egyöntetű változtatás igénye. Persze jó lenne, és ez beleillene az amerikai filmeken felnőtt nyugat romantikus világképébe, de attól még a valóság árnyaltabb. Azt is hozzátenném, hogy vigyázzunk, az hogy Tyimosenko börtönben csücsült és most nyugatról remélve a mannát, ő maga a megelevenedett Delacroix-festmény, attól még nem demokrata.
liebend 2014.03.04 15:48:11
@chepunk: Elmondom mégegyszer, csak hogy megértsd. A politikában jártas emberek és főleg tanácsadókkal felvértezett aktív politikusok tudják, vagy mert értenek a térképhez, vagy mert tanulták (minden geopolitikai alapkoncepcióban benne áll), aki Ukrajnába beteszi a lábát valamely szövetségi rendszer képében, azt az oroszok igyekeznek megakadályozni ebbéli tevékenységében. Ennek valóban nincs kodifikált leírása, de olyan, mint a matekkönyvben a 2x2=4. Lehet persze próbálkozni (2x2), de annak háború a vége (=4). Ezt a nyugat politikusai direkt csinálták (feltételezve, hogy nem hülyék. Mert nem azok). Mint írtam volt: szerezd meg a Panama-csatornát (akár jogilag tisztán) és 24 órán belül megtudod, miről beszélek.
Ezt az ábrát kell mindenkinek az arcába tolni, aki azzal jön, hogy a mostani gazdasági helyzet kizárólag az előző két ciklus miatt tart ott jelenleg, ahol. A kék vonal azon országok átlagát mutatja, amelyek a világválság idején velünk együtt IMF-hitelre szorultak (Izland,…..
liebend 2014.03.03 23:09:38
@Vidéki: Tényleeeg! Hol van a Horn Gabi? Ő miért nem mászott ki a hatalom fényére a kriptából egy kicsit megújulni? Baszki, el is felejtettem.
Amikor elkezdtem ezt a blogot, azt terveztem saját felfedezéseim mentén írok majd társadalomról, gazdaságról, kultúráról, fejlődésről, fejlesztésről. Egy gyorsan fejlődő demokráciáról. Az élet felülírja a terveket. Nem jön át nekem a sajtóból, hogy Magyarországon…..
Európa háború előtt áll? Amikor a 20. század 30-as éveiben Adolf Hitler új területeket szeretett volna meghódítani Németország számára, mindig azzal érvelt, hogy a helyi német lakosság érdekeit szeretné megvédeni. Ezt az érvet használta az Anschluss idején, Csehszlovákia…..
Sokadjára kerül előtérbe az Ukrajnában kialakult belpolitikai válság, a figyelem ezúttal azonban a kijevi Majdan térről az ország déli részén fekvő Krími-félszigetre terelődik. Putyin immár nem csak tétlen figyelője az eseményeknek, ugyanis elérkezettnek látta az időt…..
liebend 2014.03.03 06:39:41
@Mohamed: Kárpátalja visszatéréséről csak álmodozol, sajnos. Amit érvként írsz a ruszinokról, 1920-ban még úgy volt, ma már egyáltalán nem.