Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fratello (törölt)

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jöttek, láttak, üvöltöttek - nagyjából ennyi történt a VV6 tegnap esti első beköltözésén, amin három újdonság is debütált: a véleménynyilvánításra és szavazásra hivatott VV-applikáció, a beszavazóshow-mentes játékmenet és Istenes Bence műsorvezető. Az applikáció a…..
Geekblog Gravitáció 2013.09.27 13:25:59
Erre találták ki az IMAXot. És a 3D-t. Erre találták ki a speciális effektusokat. Alfonso Cuarón katasztrófa-thrillere az év legizgalmasabb filmje, pillanatnyi üresjárat nélküli, az érzékszerveket totális ejakulációba hajszoló adrenalinexpressz, olyan tökéletes műgonddal…..
Fratello (törölt) 2013.09.29 08:56:43
@Forgács W. András: Már meg ne haragudj (illetve nem érdekel), de ez után a "laza" kijelentésed után azt kell mondjam tudod hova dugd a kritikáidat...
Geekblog The World's End 2013.09.24 06:00:00
Beszélgessünk egy kicsit az időről. Nyugalom, nem lesz szükség a speciális vagy az általános relativitáselmélet mélyebb ismeretére, nem a tudományos szempontból "idő"-nek nevezett jelenségről fogunk értekezni. Arról az időről van szó, amit mi mindannyian megélünk. Nem tudom…..
Fratello (törölt) 2013.09.25 18:07:56
@Forgács W. András: Most már tényleg csak kötözködésképpen: nem lett volna jobb ezt a kritikát kizárólag a szóban forgó filmről megírni, és csinálni külön egy "Cornetto-trilógia" összefoglaló cikket, ahol kompletten meg lehetett volna emlékezni és ki lehetett volna vesézni együtt az írópáros három filmjét, a stílusuk fejlődését, folyamatos finomodását, stb., elkerülvén ezzel a felesleges vérig sértődéseket mert valaki kifogásolja hogy egy filmkritika csak kb. 20%-ban szól a filmről...
Mondjuk a Denevérember semennyire sem lesz benne, mert ez egy James Gordonról szóló előzménysorozat lesz, ha úgy tetszik. Valójában pedig Gotham városában elterjedő bűnözésről fog szólni. A Warner Bros. TV és A Mentalista készítőjének, Bruno Hellernek a nevéhez köthetjük…..
Fratello (törölt) 2013.09.25 14:03:39
@doggfather: Annál is inkább, mertmár elkészült a zseniális (és tényleg hiánypótló) Batman: Year One c. animációs film, ami pontosan arról mesélt, amiről ez a sorozat akarna...

geekz.blog.hu/2011/07/08/batman_year_one_trailer
Geekblog Itt a vége 2013.09.23 06:54:00
Sztárkéjlakok romjaiban térdig gázoló, óriási péniszét himbáló Fenevad, lángoló hollywoodi dombok helyén nyíló feneketlen verem, ami egyenesen a Pokolba okádja a bűnös életük miatt elnyelt élveteg amerikai színészsereglet színe-javát, utcákon garázdálkodó démonok és…..
Fratello (törölt) 2013.09.24 09:00:42
@prick: Köszi!

Érdekes amit mondasz, mert az Ananász Expresszt (a dícséretek miatt) bepróbáltam, és a felénél csúfosan felsültem vele, egyszerűen a humora nem nekem való, fárasztott, ellenben a Your Highness! az egyik kedvenc vígjátékom lett (és nem szabad hinni a trailerének, semmi köze a filmhez), abban minden tökéletesen a helyén van (a poénok is...).
Geekblog Hajsza a győzelemért 2013.09.10 23:41:01
„Minden évben 25 versenyző indul a Forma 1-en, és minden évben kettő meghal közülük.” Ezzel dobja fel a labdát a következő két órának Niki Lauda nyitó narrációja, vetélytársa, James Hunt pedig később „kerekeken száguldó bombának” írja le az általuk vezetett…..
Fratello (törölt) 2013.09.11 15:40:34
@kukilopezromero: A Pain and Gain király film lett, kéretik ezt a leendő kritikánál figyelembe venni! ;D
Geekblog 2 kaliber 2013.09.09 06:00:00
Nem jó film a 2 kaliber: végtelen plusz egyedik Halálos fegyver klónként azzal az egyetlen szóval lehet a legtalálóbban jellemezni, hogy erőtlen. Összeszedtek bele egy sor szimpatikus és általában jó színészt, egy kis tökösséget, egy rakás közepesen jó, vagyis nevetésre nem,…..
Fratello (törölt) 2013.09.09 11:06:25
@doggfather: Viccelsz? És a Dead Heat??? ;)

www.imdb.com/title/tt0094961/?ref_=sr_1
Fratello (törölt) 2013.09.09 11:52:05
@doggfather: Na és mi van a Bujtor-filmekkel? Ötvös Csöpi - Kardos doktor már elég jó Halálos Fegyver-klón? :D
Fratello (törölt) 2013.09.09 11:59:05
@doggfather: Kardos doktor mint Terence Hill??? Ezt válaszra se méltatom... :)
Geekblog Elysium 2013.08.14 22:43:06
Neill Blomkamp ott rontotta el, hogy a District 9-t merészre, formabontóra, elgondolkodtatóra csinálta meg, és ezután nem csoda, ha egy közönséges akciófilm csalódásként verdesi a biztosítékot az író-rendező rajongóinál. Márpedig kár szépíteni, az Elysium egy közönséges…..
Fratello (törölt) 2013.09.02 10:34:59
Azért ez egy kínosan szar film volt, District 9 ide vagy oda... Külön örülök hogy a rendező végre belátta, nem akciójelent az, amiből akár egy képkockát is lehet látni, úgyhogy megtanulta rázni azt a rohadt kamerát (volt olyan kézitusa a film végén, amiből konkrétan csak elmosódott foltokat lehetett látni, így azért baromi izgalmas volt...)

Szerencsétlen "főgonosz", Kruger figuráján sem igazán értem mi dícsérnivaló van, a film elején is egy futóbolond kiborgbohóc, meg a film végén is, és ennyit tud produkálni összesen.

Ami külön nem világos (SPOILER):

1. Ez az egész agyi-adatvédelem dolog teljes zűrzavar: Végülis mire volt jó? Ha a másolást volt hívatott megakadályozni, akkor miért nem abba halt bele a vállalatigazgató? (Illetve mitől olyan rohadt jó egy olyan védelem, ami megöli a gazdáját, MIUTÁN ellopták az adatot...) Vagy csak már nem emlékszem (csak tegnap láttam a filmet), és nem a program másolását, hanem a futtatását volt hívatott védeni? Ez megmagyarázná azt az apró problémát, hogy a film legvégén mi akadályozza meg az elnököt hogy újra lefuttassa a programot, az eredeti beállításokkal, és visszaállítsa a "régi" Elysiumi rendet?

2. Hova a rákba tűntek a biztonságiőr robotok, miután leszálltak a "lázadók"? Illetve érdekes hogy a film elején az űrsiklók még el sem hagyták a Föld légkörét, máris észlelték őket az Elysiumon, bezzeg a film végi hajót csak akkor vették észre mikor már gyakorlatilag leszállt? Ráadásul emlékeim szerint konkrétan mutatták a rájuk küldött robotcsapatokat, akik utána rejtélyes módon sose érkeztem meg... (Persze lehet hogy miután Kruger emberei kiiktatták a központi vezérlőt megbénultak a robotok, ezért nem láttuk őket, nade akkor a film legvégén az elnököt kísérők mitől működtek?
Fratello (törölt) 2013.09.02 14:23:52
@scorsesefan: Bocs, nem voltam pontos, én a Krugerék UTÁN érkező hajóra gondoltam, ami a nagyon kemény (kb. hatfős) utcai bandát vitte fel "erősítésnek", a kb. mozgásképtelen szuperkommandós Spyderrel az élükön...
Fratello (törölt) 2013.09.02 18:48:15
@Rusznyák Csaba: Gondolom ez ilyen (a film eleji nem kicsit betonkemény robotrendőrállamhoz rohadtul nem passzoló) analógia akar lenni a jelenkor "az-USÁK-partiőrsége-nem-lövi-szarrá-szerencsétlen-kubai-bevánorló-csónakját-csak-visszafordítja" dologhoz...

De most komolyan, Blomkamp tényleg ennyire elfelejtett filmet csinálni, vagy csak felülről beleugattak mindenbe (hamár pénzt is ők adtak neki)? Komolyan végig kínosan feszengtem ez alatt a film alatt, és ennek semmi de semmi köze nem volt a rendező előző jóféle filmjéhez...

(Utolsónak: AKCIÓFILM??? Érdemben kétszer lőnek az egész film alatt, azt is minek... Meg az egész filmet minek...)
Geekblog The Faculty - Az Invázium 2013.08.28 06:00:00
Robert Rodríguez pályája finoman szólva is egyenetlen minőségű: minimális költségvetésű, teljes mértékben szerzőinek tekinthető filmje, az El Mariachi, és annak hollywoodi sztárokkal és látványos robbantásokkal felturbózott folytatásai, a Desperado és a Volt egyszer egy…..
Fratello (törölt) 2013.08.29 09:01:25
@memora: Obscure: Brrr, elkezdtem anno, annyi maradt meg belőle hogy mintha megpróbálták volna a Silent Hill-t "amerikanizálni", de csak valami nagyon meredek paródiába fulladó katyvasz lett az egész, kezdve a rendkívül vicces intróval... Azóta lett második része is... :)
Geekblog Waxwork 2013.08.27 06:00:00
Az önreflektív, komikus horror Sam Raimi Evil Dead-filmjeivel utat tört magának a ’80-as években, és ennél jobb korszakot nem is találhatott volna magának. A minőségi stúdióhorroroknak már a ’70-es évekkel leáldozott, a klasszikus szörnyek nem voltak divatban, és az évtized…..
Geekblog The Purge 2013.08.22 06:00:00
A jövő Amerikájában szinte megszűnt a bűnözés. Aggodalomra semmi ok: nem az emberiség vált akár egy fikarcnyival is intelligensebbé, senki nem döbbent rá, hogy egy ölelés többet ér ezer tökön rúgásnál. A kormány bevezette a Purgálást (vagy Tisztogatást, ahogy tetszik, de…..
Fratello (törölt) 2013.08.22 12:48:03
OFF

@Borbíró Andris: Azért gyorsan tegyük hozzá az "Éhezők Viadala" védelmében, hogy ugyan az alapötlete kívülről (sziget -> gyerkőcök -> FIGHT!) "gyanúsan" hasonlít a Battle Royal-hoz, de valójában a két történet pont az ellentéte egymásnak: A BR-ben lényegtelen a "miért?", és teljes mértékben a "hogyan?"-ra koncentrálnak, míg az ÉV-ben pont hogy a "miért?"-en van a sztori hangsúlya, és a "hogyan?" csak akciótöltelék szerepet tölt be (főleg a 2.-3. részben, habár a harmadik rész már szerintem olvashatatlan)...
(Ezt csak azért, mert kicsit unalmasnak tartom hogy minden ÉV-megjelenéshez automatikusan felbukkan egy "dehát ez BR-koppintás" megjegyzés, ami szerintem ebben a nyers formában nem igaz.)
Geekblog Kick-Ass 2 2013.08.13 13:45:28
Kick-Ass vs. Motherfucker. Már a puszta tény, hogy van ürügy ennek leírására, egészen gyönyörű, még a kontextus ismerete nélkül is. A kontextus (és a meccs maga) pedig a brit fenegyerek, Mark Millar agyszüleménye, aki jelenleg az amerikai képregényipar legkelendőbb hollywoodi…..
Tegnap, pontosabban ma hajnalban ért véget az univerzum legnagyobb geekfesztiválja, a San Diego-i Comic-Con, ahová ezúttal is kitelepült a képregény- és a filmvilág elitje. A Geekz természetesen jelen volt – lélekben. A Newsflash különkiadásában összefoglaljuk a fesztivál…..
Fratello (törölt) 2013.07.23 13:52:45
@Kotkodus: Ha jól tippelem mire gondolsz, akkor azt már "megfilmesítették":

geekz.blog.hu/2013/01/19/batman_a_sotet_lovag_visszater
Ha Neil Gaiman az osztálytársam lett volna általánosban, valószínűleg vagy azonnal összehaverkodunk, vagy utáltuk volna egymást. Könyvmoly voltam én is, abból a kínos fajtából, aki a focimeccsek és bunyók zajait száz méterről, egy fa alatt olvasgatva szerette hallgatni, és akit…..
Fratello (törölt) 2013.07.13 10:14:37
@Borbíró Andris: "és a fantasy környezetből totál kilógó "való világbeli" dolgokra utalgatás."

Őőő, lehet én tudom rosszul, de ez utóbbi mintha tudatos írói fogás lenne Patchettnél, nem?
Lásd:
Mozgó Képek -> filmkészítés/Hollywood
A Kaszás -> Szupermarketek/fogyasztói társadalom
stb.

Ezeknél pont az a lényeg hogy "valós", modern fogalmakat ültet át és mesél el egy fiktív fantasy környezetben (és mivel remekül ír, katyvasz helyett érdekfeszítő, vicces elmélkedések lesz a végeredmény).
Fratello (törölt) 2013.07.13 20:28:57
@Borbíró Andris: Hát nem vagyunk egyformák, nekem speciel pont a Piramisok és a Mágia Fénye volt pokolian unalmas (utóbbinak már a sztoriját se tudnám felidézni), lehet pont azért mert azok mintha nem "áthallásos" regények lennének, ott Pratchett "csak" mesél...
(Abszolut kedvencem a Kisistenek, zseniális benne a vallás <-> egyház/inkvizíció ellentét "tanmeséje".)
Geekblog 12 majom 2013.07.10 06:00:00
Az időutazásos történetek alapvetően – ha közmegegyezés alapján nagyon redukáljuk a kérdéskör összetettségét – két csoportba oszthatók. Az egyik sarokban azok a fantazmagóriák sorakoznak föl, amikben az idő sodrása, szövete, hálója, medre, tudomisénmije dinamikus, ergo…..
Geekblog Evil Dead (2013) 2013.07.02 06:00:00
„Ó, nézd, a vaksötét, dögszagú pincébe vezető csapóajtó csupa vér! Hé, menjünk, nézzük meg, mi lehet odalent.” Istenemre, ha az átlagember csak feleolyan ostoba lenne, mint az átlag horrorkarakter, az emberiség rég kihalt volna. Már Sam Raimi 32 évvel ezelőtti eredetijének…..
Fratello (törölt) 2013.07.02 14:58:56
@Werewolfrulez: A "Drag me to Hell"-ben mészárolnak le egy kismacskát, vagy én néztem valamit félre? Eléggé macskabuzi vagyok, anno ott abbahagytam a filmet, pedig amúgy ritka viccesnek tűnt...
Fratello (törölt) 2013.07.02 15:26:30
@Werewolfrulez: "Csak én vagyok ilyen rohadt érzéketlen a macskák irányába?"

Eszerint... :) Nálam a macskák abszolút elsők, ez van... (az "emberek" asszem a top tízbe se férnek bele...)

Megjegyzem, eddig egyetlen olyan film volt ahol nemhogy "eltűrtem", de harsányan röhögtem a macskagyilokon, és ez a The Boondock Saints c. film ominózus "macskafröccsentős" jelenete volt, ami annyira morbid és beteg volt hogy egyszerűen nem lehetett komolyan venni... :D
Geekblog Z világháború 2013.06.25 13:42:53
Nem vagyok hozzászokva egy zombifilmben ahhoz, hogy valahányszor fogsorok csattannak a húson, golyók csapódnak be, és fejszék meg feszítővasak találkoznak élőholt koponyával, a kamera szégyenlőssé válik – ráadásul nem a jelenet dinamikáját megtartva, hanem látványos…..
Fratello (törölt) 2013.06.26 15:26:41
@Hispan07: Egyszerű: faszán lettek összeválogatva benne az "interjútípusok", és faszán lett az egész megírva.

A "visszaemlékezős dokumentarista formula"-nak köszönhetően pedig nem valami fos ponyva lett belőle (ellenpélda: A Kór) , hanem egy igényesen megírt, minden fejezetben stílust és nézőpontot váltó fasza "zombis interjúnapló".
Geekblog A sötétség serege 2013.06.18 06:00:00
A horrorfilmes sorozatoknak megvan a maguk debil, vagy olykor szórakoztató „fejlődési” életciklusa. A vérkomoly első részt követi a humoros második, azt a gagyi harmadik, majd jön a foshegy negyedik és így tovább. A hosszúra nyúló szériákba néha be-beférkőzik egy-két…..
Geekblog Acélember 2013.06.13 13:50:12
Kicsit megint megvezettek, pedig már tudhattam volna, hogy Zack Snyder filmjeinek mindig csak az előzetesei igazán jók. Hiába pumpált bele a DC bő 200 millió dollárt és a Bosszúállókat hóra hívó pusztításorgiát a Superman-mítosz szélesvásznú (és mindentől függetlenül,…..
Fratello (törölt) 2013.06.13 19:13:03
@jocibmx: Szerintem ott van a dolog trükkje (bocs hogy beleugatok egy nem nekem szóló kérdésbe, de pont most láttam az F&F 5-öt), hogy az F&F5 egy koherens, végig egyenletes (és meglepően magas) színvonalon szórakoztató film. Nincsenek benne dramaturgiai törések, egyszer sem bicsaklik meg a film rendezői bénázás (vagy épp ellenkezőleg, túlbuzgóság) miatt, végig a lövöldözés-überfasza karakterek-autós zúzás nyomvonalon halad, és sose téved le róla.

Namost az Acélembert nem láttam, de az Álomháborút igen, és azzal (többek között) pont ez volt a baj: szemlátomást a rendező nem tudta igazán eldönteni hogy egy komoly, súlyos filmdrámát akar forgatni, amit mintegy kiemelésként, szimbolikus módon szolgál az akcióorgia, vagy egy zúzós, látványos agyrobbantó akciófilmet, ahol az "üresjáratokba" belecsempész némi izgalmas, érdekfeszítő átkötő drámát. A végeredmény ennek megfelelően egy rohadt nagy katyvasz lett, ahol a drámai részek hiteltelenek és ezáltal teljesen érdektelenek, az akciórészek meg bazi látványosak, de kellő kapcsolódási pont hiányában totálisan üresek lettek, amik hatására kb. 20 perc alatt túltelítődik az ember agya, és onnantól kezdve hiába a világ legjobb CGI-je, a film után öt perccel már semmire nem fog belőle emlékezni...
Fratello (törölt) 2013.06.13 19:15:19
@jocibmx: (Jaaaj, most kapcsolok hogy pont veled kaptam kissé össze a "Ready Player One" topicban is, esküszöm nem direkt csinálom... :)
Fratello (törölt) 2013.06.15 10:06:22
@wildor: Teljes mértékben igazat kell adjak neked! A legdurvább példa erre a "Kis Vuk" c. (magyar!) animációs remekmű megjelenésekor/előtt kitört lejáratóhadjárat volt, aminek hatására RENGETEG! kisiskolás nem láthatta ezt a csodálatos alkotást, mert a szülei ezekre az ún. "kritikákra" hallgattak, nem pedig pl. Gát György filmesztéta méltán dícsérő szavaira! Szerencsére a kultúrális minisztérium időben belátta hogy gátat kell szabni az ilyen jellegű, pusztán "kattintástermelés" kedvéért idehányt, minden kontrollt nélkülöző, a filmek készítőivel és forgalmazóival előzetesen nem egyeztetett "írásoknak", és kötelezővé "olvasmánnyá" tette az iskolások számára eme mű megtekintését.
(Sajnos nekem már késő volt, én is beleestem a negatív kritika csapdájába úgyhogy már csak a Televízió révén részesültem az Élményben, de az meg ugye sajnos nem moziminőség, ott már közel sem jött át annyira pl. az értő kézzel alkotott, világszínvonalú animációs technológia, (többek között) amire méltán büszkék lehetnek az alkotók!)
„A hólyagduda, ez a felföldi különlegesség, úgy aránylik a zenéhez, mint a varacskosdisznó a matematikához. Röviden: nincs köztük összefüggés.” – így vélekedik Jorg új királyságának nemzeti hangszeréről, amellyel büszke alattvalói üdvözlik, és pontosan ezt tudom…..
Fratello (törölt) 2013.05.28 11:08:18
Nyeh, az első könyvet olvastam (ezt nem), és sajnos végig "nagyobb a füstje mint a lángja" érzésem volt alatta. Érdekes az alapsztori, a világ, érdekes hogy az író gyakorlatilag nem rejtegeti a "csavart" a világról, aki figyelmesen olvas annak hamar leesik, de az egész könyv valahogy nem állt össze koherens egésszé, túl darabos, túl szétesős volt.

Szerencsétlen főhős jelleme (illetve pszichopata "jellemtelensége") meg pláne melléfogásnak tűnt. Én nem egy Dexter típusú, a valóságtól (valószínüleg) abszolút elrugaszkodott, kitalált karaktert vártam, de amit itt kaptam az valahogy egyszerre volt érdektelen és taszító (lehet hogy egy pszichopatának tényleg ilyennek kell lennie, de akkor ez így nem valami "szórakoztató" egy fantasy kalandregényben).

Az világgal kapcsolatos ötletekkel is az volt a baj, hogy alapjába véve nagyszerűek voltak, de a kibontásuk nem kevés kívánnivalót hagyott maga után:

SPOILER!

- a főhős közvetett nyomok alapján kideríti hogy valószínű van egy nukleáris fegyverarzenál amit fel lehetne használni: zseniális ötlet
Felhasználás: alágyújt egy atombombának, amitől az felrobban? WTF?
- Talál egy MI-t, akit meg kellene hogy győzzön, segítsen neki (és először valami szellemnek hiszik): remek fordulat
Kibontás: "Légyszi engedj be, cserébe lekapcsolunk, jó lesz az neked..." Eeeee...
- Párhuzamos síkok amikből mindenféle fantasy-izé jön elő színesíteni a világképet: nem rossz... De ahogy ez le van írva, az minden csak nem egy izgalmas, követhető dolog...

Ami meg végképp nem értettem az az volt, hogy ehhez a műhöz minek kellett "Gy. Horváth László elképesztően hangulatos és szépirodalmi mélységű fordítása", mert én ilyennel baromira nem találkoztam... (Ezt nem a fordítón kérem számon, az alapanyag tűnik olyannak amiből nem tudom miféle extra szépirodali fordítást lehetne kihozni, de ez már legyen az én bajom.)
Fratello (törölt) 2013.05.28 15:32:00
@jocibmx: "nem tudom miért épp ezt kapták fel ennyire a kritikusok."

Valószínű azért mert mostanában (a csillámvámpírok mellett) divatba jött (illetve "újrafelfedezték") a dark fantasy (sőt extremitásként bőszen konvertálják őket TV-sorozattá is, lásd The Walking Dead, Game of Thrones, Legend of the Seeker), de mivel túl sok értékelhető képviselője nincs, minden "újonnan" belépőre ráugranak és ha csak minimálisan is megérdemli, már körülrajongják.

(Joe Abercrombie speciel jó példa felkapott, mégis zseniális íróra :)
Fratello (törölt) 2013.05.29 10:00:24
@_Nagy Krisztián_: Csak magamat tudom ismételni: A könyv tele van zseniális ötletekkel és fordulatokkal, de szerintem ezek ritka szarul vannak kibontva (jobb szó inkább a "lecsapva"), ennyi. Ettől még mindíg lehet jó a könyv, de én nagyon szoktam haragudni az elbaltázott lehetőségek miatt.

És ha már szóba került Glen Cook és a Black company: az is egy érdekes dolog, ott az első kötet a zseniális és formabontó (főleg Magyarországon volt újdonság ez a stílus), jól megírva, utána a második könyvnek már stílusban és hangulatban semmi köze az elsőhöz (de még bőven élvezhető, mint "másfajta" regény), a harmadik, a lezárás pedig olvashatatlanul érdektelen szar lett, egy abszolut méltatlan lezárása a történetnek.
A négy nagy klasszikus kínai regény egyikét, a Nyugati utazást, ami a Majomkirály legendáját dolgozza fel, már számtalanszor filmre vitték. A világnak ezen a felén a legtöbben valószínűleg az amerikai piacra készült kiherélt változatot, a Disney családi mozidélutánná…..
Geekblog Star Trek: Sötétségben 2013.05.08 13:24:15
(Spoilermentes) Előre megfogadtam, hogy akár jó lesz a Sötétségben, akár rossz, nem fogom amiatt verni rajta a port, hogy mennyire nincs köze az eredeti Star Trekhez, sőt, igyekszem önmagában élvezni. Saját magam legnagyobb meglepetésére sikerült is. J.J. Abrams filmje teljesen maga…..
Fratello (törölt) 2013.05.09 09:00:55
@Rusznyák Csaba: Az a sorozat speciel ráadásként tényleg VALÓDI, az általad itt hiányolt felfedezésről szólt, méghozzá egy rendkívül jól összerakott (a TOS-ra erősen hajazó) "hőskorszakba" helyezve.

Visszatérve a filmre, tényleg nem értelek, (szerintem) olyasmit kérsz számon egy ST mozifilmen, amire nem hívatott, amit vásznon nemhogy nem lehet, de nem is érdemes (szigorúan ST-környezetről beszélve!) bemutatni. Jók voltak a régi ST-mozifilmek? Dehogy voltak jók, a felük eleve elég szar, a maradék max. egyszer nézhető, és pont a "felfedezős, moralizálós" NextGen részek teljesítettek ilyen szempontból a legrosszabbul... Most komolyan azokat a szarokat sírjuk vissza? Én ténlyeg megértem hogy mi hiányolsz az új ST-filmekből, de változatlanul állítom, hogy a hiányolt dolgokat a sorozatokon kell számonkérni, mert csak ott van keret és lehetőség ilyen témákkal foglalkozni, a mozifilmek szerintem nyugodtan lehetnek csilli-villi akcióscifik, ettől NEM csorbul az ST-univerzum (illetve, nem ettől fog...)
Ha majd lesz új ST-sorozat akkor térhetünk vissza arra hogy mitől ST az ST, és (egy ST sorozat!) milyen kívánalmaknak kell megfeleljen hogy méltő legyen a Star Trek névre...
Geekblog Végjáték előzetes 2013.05.07 22:21:47
Milyen film lesz a valaha írt egyik legjobb sci-fiből? Megérkezett az Orson Scott Card zseniális regényén alapuló Végjáték első előzetese. ..
Fratello (törölt) 2013.05.08 05:51:15
@HavasiG: Röhej, de ha nem ismerném a könyvet akkor nekem is valami Függetlenség Napja / Twilight ifjúsági hibrid borzalom film jönne le a ebből a trailerből...
A Bioshock Infinite legelején, kb. a játék 1 százalékánál van egy rész, ahol a főhőst, Booker DeWittet megkeresztelik, amint megérkezik Columbia lebegő városába. Ezt a jelenetet nem lehet átugrani vagy megkerülni, a játékosnak csak egy választása van: a „nyomd meg az X-et, hogy…..