Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csapó Ágnes

40 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A leghosszabb idő, amit versenyre vártunk. Időben elkezdtünk készülni, úgy 2020-ban... Töröltek minden nevezést. 21' kimaradt, majd 22'-ben a verseny előtti napokban kaptunk egy e-mailt, hogy hello, akkor tali a rajtnál. Írtunk egy mailt, hogy kicsit későn szóltak, mi lenne, ha áttennénk a…..
Mindig is meglepődött értetlenéggel néztem azokat az embereket, családokat, akik futnak a repülőtéren, mindaddig, míg magunk is így jártunk márciusban. Szerintem csúcsra járattuk ezt az indulás témát, igazán izgalmas percek voltak, hogy vajon bezárják-e a kaput előttünk? Szokásunkhoz híven nem…..
Az idei évben lelassultak a maratonokon szerzett kilométerek. Nem is terveztünk sok mindent az utóbbi  kiszámíthatatlan éveknek köszönhetően. Márciusban nem tudtunk Ciprusra kijutni a korlátozások miatt, egy csendes májusi Belgrád maraton után végre újra nagyobb utazáson gondolkodtunk. A nyáron…..
5:10 Benő magától ébred, kicsit később zörgésre ébredtem. Sok sikert kívánok és megfordulok alszom tovább. 6:45 óracsörgés után ezer érzés megy át bennem. Már a metrónál elkap az érzelgősség, és abban a pillanatban rájövök , hogy óvatosan kell ezzel bánni, mert a Ventolin fenn maradt a szobában és…..
-Egy hét telt el a iron óta, hogyhogy belevágtál egy maratonba?-Rég be volt fizetve, tavaly elmaradt most lehetett pótolni. Meg tetszett a számsor: 42 km, 43. Varsó maraton, 44 évesen .-Hogy ment?-Az első 16 km nagyon jól, utána erőteljesen fogyott a lendületem. Nagyon zavaró volt, hogy az órám…..
Újabb utazásunkra elég nagy hangsúlyt fektettünk, rengeteget gondolkodtunk melyikünknek hogyan lenne a legjobb és mindannyian, hogy tudjuk a számunka legtöbbet kihozni belőle. Hiszen Petra iskolát kezdett, Jázmin is sulis, ráadásul messze, és persze munka is van. Első körben még mama is utazott…..
Ismered azt az érzést, amikor elmész valahova, de semmi különös? Aztán véletlenül eljutsz megint és már vannak jó élmények? Majd azon kapod magad, hogy a kedvenc helyed lesz? Na ilyen ez a Mönichkirchen, vagyis a Schwaig hegy. Tavaly késő ősz volt, mikor ráakadtam a mönichkircheni hintaösvényre a…..
Futókalandjaink Benő napja 2020.02.23 18:59:17
Pontosan 5 évvel ezelőtt kezdődött ez a hagyomány. A fejébe vette, hogy a születésnapján annyit fut, ahány éves. Elsőre elkísértem, biciklivel tekertem mellette, Petrussal a pocakomban. Idén újra mellette akartam lenni. Reggel szépen megköszöntöttük, együtt reggeliztünk, Petrust lovagolni vittük,…..
Futókalandjaink Sport karácsony 2019.12.19 13:36:59
Eljött az év vége, kicsit mi is megpihenünk, hogy jövőre újult erővel vágjunk bele hobby sportos terveinkbe.  Rögtön márciusban útra is kelünk, hogy a kitűzött 46 államból egy újabb érmet hozzunk. Ahol rendeznek hivatalos maratont oda tervezzük, hogy megyünk. Előbb-utóbb sorra kerül, ami…..
Családunk görög útja csodálatosra sikerült, ezért a publikus képeket megosztom az online naplómban, némi kommentárral. Ha lemaradtál az athéni maraton beszámolóról, lapozz vissza. A maraton utáni nap szinte kötelezően felmentünk az Akropoliszhoz. Izgága családomra csak 1 percig nem figyeltem,…..
Ezt az utazást nagyon vártuk, végre kicsit elmenni, hármasban együtt lenni, jól érezni magunkat konkrét tervek nélkül. Ennyi volt a vágyunk. Indulás előtti nap még gyorsan elkocogtam a könyvtárba egy Athén útikönyvért, hiszen felkészülni a városból nem volt időm. Kedvenc könyvtárosom meg is hökkent,…..
Miután lemaradtunk a nagyon várt és Benő szerint felkészült Varsó maratonról a betegsége miatt,  azt gondolta bepótolja ezt a futást Montenegróban. Így  benevezett a mostani Podgorica maratonra. A szokásos vigyük Petrát, vagy ne, mivel menjünk kérdéseket hamar lezavartuk. Amikor elérkezett a péntek…..
Rövid utazásunk előkészületeit most sem kapkodtuk el. Igaz Benő nem dolgozott az indulás napján (én igen), de annyi teendőnk jött össze délutánra, hogy az esti 8 órás rajt, csomagolás és szendvicsek gyártása miatt elcsúszott 10-re. Ebben az esetben nem bántam, hogy Petra is fenn van, hiszen akkor…..
Futókalandjaink Párizs 2 2019.04.22 22:15:09
A maraton estéjén egy kis pihenés után az Eiffel-toronyhoz mentünk. Nagyon kellemes sétát tettünk egy hídon sétáltunk át és a Szajna partján közelítettük meg az 1889-es világkiállításra tervezett és azóta Párizs jelképévé vált tornyot. Igazán hangulatos volt. A gyerekek szaladgáltak, mi pedig…..
Egyszer mikor a fejünkbe vettük, hogy autóval megyünk Párizsba, nem is gondoltuk, hogy izgalmas lesz. Mert hát, elmész aztán ott vagy. Eddig így volt, de itt??? Már egy ideje jöttünk befele a városba, az autósok tömege csak egyre nőtt, de a belső kerületek csak nem akartak előbukkanni. Persze,…..
Futókalandjaink Pozsonyi maraton 2019.04.08 22:29:44
Végre elérkezett az idei futószezon első versenye. Nagyon vártam, hogy elkezdődjenek a futások, hiszen lehet menni utazgatni, frissülni, kikapcsolódni és várost járni. Igaz ez a maraton nagyon rövidre sikerült, és majdnem még rövidebbre, köszönhetően, hogy Benő  a jövő hétre foglalt szobát. Mikor ez…..
Több, mint egy év távlatából elég nehéz visszaemlékezni mindenre, így ez a poszt inkább emlékként szolgál, nem pedig sport-élmény beszámoló. Az viszont biztos, hogy az ország csodálatos és magával ragadott minket. Benő  5. maratonjára szívesen gondolok vissza, hiszen ide négyen érkeztünk, Jázmin is…..
Ez a városlátogatás volt az, amire semmit se készültünk. Mégis kellemesen sikerült  rövid ott létünnk.  Benő konkrétan nem is velünk akart menni, csak a blogra hivatkozva engedett nekem és lefoglalt egy kis garzont egy éjszakára. Az indulást se kapkodtuk el, reggel még gyorsan elugrottam rudazni,…..
Sokan, kik ismernek, vagy már olvasták bejegyzéseimet, tudják, hogy nem telik el utazás izgalmak nélkül. Ez most se alakult másképp. Benő felkészült? Szokásos nem eléggé lehetne a válaszom. Autónk rendben? Na, most ez adott egy kis fejfájást indulásra készülvén. Verseny előtt két héttel megállt az…..
Ismét egy fantasztikus hétvégén vagyunk túl. Benő pár hónapja kitalálta, hogy benevez egy Spartan Ultra Beast versenyre, pont ott ahol már tavaly is teljesítette a távot. Akkor nem kísértük el, most viszont a sportbarátainkkal sátras hétvégét terveztünk. Mondanom se kell, hogy a részéről a…..
Ezen a hétvégén első sorban nem mi szerepeltünk. Még tavasszal kapott Benő egy felkérést Falusi Tamás edzőtársunktól, hogy indul a Korinthosz futáson és legyen a biciklis kísérője. A verseny nem kevesebb, mint 80 kilométeres futásról szól Baja és Tomi szülővárosa, Szekszárd között.  A Korinthosz…..
Futókalandjaink Éjszaka futottunk 2018.07.29 09:55:38
Remek felmérőnek gondoltam a rendezvényt, így nagyon vártam, hogy részt vegyünk ezen a helyi versenyen. Nekem nem sikerült a 16 km-re felkészülni, a heti egy alkalmak kevésnek bizonyultak, így a biztos 10 km-t vállaltam. Benő pedig 21 kilométeren nevezett. Neki pedig egy  jó alapnak tűnt a…..
Futókalandjaink Hétvégi pihenés 2018.07.23 15:40:06
Állandóan benne van a mehetnék a lábaimban, így kapóra jött, hogy Jázmin végre nálunk töltött a szünideje alatt 2 hetet. Így történt, hogy most edzés helyett a pihenésé volt a főszerep. Benőt kértem meg, hogy foglaljon szállást. Elvileg a Vadása-tó környékét néztük ki, de bármikor szívesen megyek a…..
Június hónapjában se tétlenkedünk, ráadásul most egy családi rendezvényen sikerült hétvégén részt venni. Nagyon vártam, mert vittük Petrust is és szerettem volna, ha ő is jól érzi magát, együtt leszünk és valami új dolgot ismerhet meg. Láthatja, hogy kikkel szoktunk edzeni-mikor apa és anya…..
Van egy sport közösségünk az edzőtársakkal a Sportoljma oldalon ahol meghirdették a kihívás napja alkalmából a kihívás hónapját. A kihívás napja 1982-ben indult el, két kanadai város vezetői elhatározták,hogy egésznapos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. Ez a nap 1991 óta kerül…..