Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ToF

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kínai csajok 本能 Luvian 2015.06.11 17:00:00
..
ToF 2015.06.13 16:22:57
A Föld nem mozog. Megmutatom. Ha kimegyek a reptérre, hogy Kínába menjek (Szaudi-Arábiától kelet felé), és a gép megáll a levegőben, akkor Kínának nem be kéne fordulnia alám? Ha a másik irányba halad, akkor meg sose érek el Kínába. Mert az is forog a bolygóval.  Galileo meg…..
ToF 2015.02.19 11:10:08
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Amint olvastam, Alexandriában Talán Heron kiszámolta a föld kerületét. Azaz nemcsak azt tudta, hogy gömbölyű. A Római Birodalom tudománya inkább az alkalmazott (praktikus) tudomány volt. Integrálta és használatba vette a korábbi görög, egyiptomi stb. gondolkodók felfedezéseit. Gondoljunk Pl. Galénoszra, aki Pergamonban született 130-ban, és az orvostudományban máig ható felfedezéseket tett, kifejlesztett olyan orvosi műszereket, amelyeket kis módosítással a mai napig használnak, műtéti technikákat alakított, amit ma sem tudnak jobban csinálni. A fő fejlesztése a korszerű kórház mint üzem megalkotása. A birodalom egész területén épültek tipizált elrendezésű és felszereltségű kórházak. Sok-sok ember köszönhette életét ezeknek a kórházaknak. Szerencsére könyvei nagyrészt fennmaradtak, a későbbi generációk okulására.
Felfedezésben az egyik legfontosabb volt a hidraulikus kötőanyag, ők puzzolának, mi cementnek hívjuk. Forradalmasította az építést, és aligha van ma a világon építőanyag, amit ma nagyobb tömegben állítanának elő.
Összefoglalva: amikor a társadalom plurális jellegű, az állam a vallásokkal szemben toleráns, ugyanakkor nem engedi meg egyik vallás számára sem a másik irányában az agresszivitást, a környezet felszabadítja az emberi alkotó készséget, szárnyal a tudomány.
Rábukkantunk Győr legmenőbb házára. Medence, francia-szalon, karibi hangulat és szerencsét hozó, potencianövelő hatású aranyelefántok. Sokszínű pompa, luxus és pózolás. Itt ki van téve a csizma az asztalra. Fut a szekér Nyugaton. Az ország motorja már Európában…..
Fontos hogy az alaplevek nem csak finomak szépek is legyenek.Törekedhetünk hogy minél kevesebb számunkra feleslegesen megterhelő anyagot tartalmazzanak. Hogy ezt elérjük hasznosak lesznek ezek a tanácsok. 1 számú tanács A húsleves tiszta és átlátszó lesz ha a forró vízbe tesszük…..
Ma közölte Lázár János, hogy Az RTL Klub egy korrupt vállalkozás. Én hiszek neki. A korrupcióhoz két elkövető szükséges. Jelen esetben az RTL Klubot nevezte meg korrumpáltként a miniszter úr. Véleménye szerint az RTL Klub eddig nem fizetett adót (!), cserében nem közölt olyan…..
Bölcsészhallgatóként fűznék néhány megjegyzést az újra és újra feléledő témához, miszerint a műszaki és természettudományok a bölcsész- és társadalomtudományi szakok felett állnak. Klinghammer István emblematikus mondata már falvédőkön is terjed, azóta tudjuk, hogy a…..
ToF 2013.06.19 09:48:11
Hölgyeim és Uraim! Itt mindenki el van tévedve. A Kurmányzati kommunikáció ismét bedobott egy gumicsontot, hogy a bölcsész-természet tudós (beállítottságú) értelmiségnek legyen min rágódnia és egymást hergelni. Megközelítésemben nincsen egyik másik nélkül. Bármelyik hiányzik egy társadalomban, azt mondjuk, roncs társadalom. Én mérnök vagyok, de nagy tisztelettel tekintek pl. a PEDAGÓGUSra, akire a legdrágább kincsemet, a gyermekeimet bíztam, és nem csalódtam. Mérnökből is, jogászból, íróból stb. van jó és rossz, mint ahogy mindenki emberből van, és mindenki másképpen az.
A gumicsontot eldobva tegyük fel a valódi kérdést: HOL A LÓVÉ???!!!, és ehhez nézzük meg a felsőoktatás környezetét:
- humán oldalról közelítve a értelmiségi, különösen a bölcsész gondolkodik, összefüggéseket keres és talál, kérdez és válaszokat követel. Ebbe az országba (egyesek szerint) elég egy okos ember és az már megvan. A többi pusztuljon. (külföld, emigráció)
- A kurmány nyilatkozata szerint az állam nem az intézményt, hanem a hallgatót akarja támogatni. Ebbe nem mennék bele, de a diákhitel és hasonló megoldások egyetlen eredménye az élethosszig eladósított friss diplomás.
- Intézményi oldalról az egyetemek-főiskolák ingatlan vagyona sok 1000 mrd Ft-os nagyságrendű, különböző jelzálog és és más hitelekkel terhelt óriási vagyon.
- felsőoktatásba való bejutás aránytalan nehezítésével (pl. emelt szintű érettségi előírása nem indokolt (népszerű) szakokon eléri, hogy "nincsen hallgató, túlzott az infrastruktúra". A kevés hallgató miatt az egyetem leépíti az oktatói erőforrásokat, amelyek sok munkával álltak össze (kell egy csapat). Sakk matt. Jövőre már hiába engedné, hogy jelentkezzenek a hallgatók (népszerű intézkedés választás előtt), az intézmények nem tudják fogadni, hiszen tudományos fokozattal bíró oktatók nem teremnek égő csipkebokorban.
- az un. fenntartó (szerintem romboló) a tényleges, állami hallgatói állomány alapján finanszírozza az intézményt, fizeti a bért, de a költségekert már nem annyira, tehát folyamatosan növekszik az intézméyeken a pénzügyi nyomás.
- felszámolja az egyetemi autonómiát, politikai komiszárok mondják meg a frankót, a rektor és a szenátus máris olyam mint a Pápa töke. Semmi szükség rá.
- Innen egyenes az út a hetekben elfogadott rekvirálási (kisajátítási) törvényen keresztül, annak suttyomban való módosításával csődbe vinni az intézményeket. Ezeket a vagyonokat csattért-gombért fogják megszerzni, de ne legyenek illúziók: mezei honpolgár nem fogja megtudni, hogy Simicska, Nyereges, vagy éppen a Csányi birodalomba olvad be. A lényeg, hogy a jattot le kell adni.
Tehát kedves blogtársak: ne vitatkozzatok, hogy a bölcsész, természet tudós, vagy éppen a mérnök az értékesebb. Mindannyian tudjuk, a tudás a valódi érték, és teljesen mindegy, hogy egy idióta (idős korára megzakkant) hivatalnok erről hogyan vélekedik. ( A hivatal és az ész összefüggés nem bizonyított)
Azonban itt senkinek ne legyenek illúziói: 2014-ben nem lesz kurmány váltás. Megkockáztatom, mégy a 3/4 is meglesz nekik. A baloldali képviselők, politikusok kilóra meg vannak véve, az LMP-t azért fizetik, hehogy összeálljon valami együttműködés, a Jobbik nem rúg labdába. Szóval az értelmiség vagy elmenekül, vagy beáll a Fidesz-MSZMP pártszövetségbe, és folytatódik a zombi ország kiteljesedése.
Vöröshajú lányok Jessica Lorin 2012.11.16 07:04:00
..
ToF 2012.11.16 16:56:03
Ma egy hete feszítették keresztre Dorogi Gabit és a Napló stábját a Vastagbőrön a ceglédi Orbán-hakni riport „alulmúlhatatlan” színvonala miatt, amit az avatatlan szemek tényleg egy Obersovszky szintű vizuál-gulyásosztásnak tarthatnak a kereskedelmi nézők szegénysorán…..
ToF 2012.10.23 10:32:12
@mojoking77: Engels tér a mai Erzsébet tér volt
Vöröshajú lányok Danielle 2012.09.25 16:00:00
..
ToF 2012.09.26 13:02:22
Szamárpad Köntörfalak 2012.08.29 09:55:24
Csak hazudni tud Hoffmann Rózsa. Miközben ugyanis szóban a minőségi felsőoktatás megteremtésén fáradozik – legalábbis ezt bizonygatta Kőszegen, a Tranzit - Fesztivál a határon című rendezvényen –, az államtitkárság intézkedései nem állnak összhangban a…..
ToF 2012.08.29 17:06:54
@Muad\\\'Dib: Van igazság az elmondottakban, de az előjel fordított!!Hiszem és tudom, hogy a felsőoktatásban dolgozók TÖBBSÉGE igenis jól felkészült, szakterületének elismert művelője.
ToF 2012.08.29 17:53:42
@Ad Dio: Akkor minek csináltad végig? A papírért? Ha annyi a fedezete a diplomádnak mint amit itt felvillantottál, nyugodtan használhatod szemétlapátnak, mert ugyebár toalettpapirnak kemény. Azt az egyetemet nem gondolom, hogy végig csináltam volna. Ha már az életemből rászánom azt az 5-6 %-ot, legyen értelme.
ToF 2012.08.29 20:45:08
@Ad Dio: Igen, a hit ereje hatalmas. Hidd amit mondtál még akkor is, ha tudod hogy nem igaz. Félreértés ne essék: nem vagyok része a magyar felsőokttaásnak, diplomámat műszaki egyetemen több mint 32 éve szereztem, de van némi rálátásom. Látom a küszködést, amikor a tanszéken már papírra sem tellik, az állam miközbn anyagilag ellehetetleníti az intézményeket, adminisztrativan korlátozza a bejutást a rendszerben még akkor is, ha a hallgató költségtérítéséből még el tudna lenni egy darabig. A Szegedi Egyetem nem kapott állami helyet jogi képzésre? A pázmány meg elviszi a 90%-ot. Amikor az egyház nem fizet adót a bevételeiből? Mondjam még?
Néhány hete már téma volt, hogy útépítések befejeztével egész hosszú szakaszokon nem távolítják el rögtön a sebességkorlátozó táblákat, és ez jó terep lehet a rendőröknek pénzszedésre. Ezúttal Gab. kissé ingerült (azt hiszem, jogosan) levele landolt nálunk, mivel…..
ToF 2012.08.03 15:30:22
@Hubapapa: Lásd az 1988.évi I. törvény ide vonatkozó passzusát. Kolátozni csak ott és adig, amig annak konkrét alapja van. Ha két órára leszállnak, fordítsák el a táblát. Amikor újra kezd, vissza. Mert a közlekedés egy jogviszony. Az indokolatlan korlátozás károkozás, amire a Polgári Törvénykönyv (PTK) megfelelő alkalmazása mellett a közútkezelő kártérítéssel felel. Csak kell néhány tökös ügyvéd. Más: A jogszabállyal ellentétes forgalomszabályozás felelősséigi köre a BTK-ra (Büntető Törvénykönyv) tartozik. Minden tábla elhelyezése és eltávolítása: először a hatáskör gyakorlója utasítást ad ki, a végrehajtó jegyzőkönyvet állít ki, lefotózza előtte-utána. Ha a állampolgári bejelentésre a hatáskör gyakorlója nem reagál, bűncselekményt követ el. Ha erre visszavezethetően baleset történik, az ügyintéző és konkrétan az ügyintéző és nem a hivatal vagy szerv az alanya a büntető eljárásnak. Ha van egy tökös, a szakterület joganyagát ismerő ügyész és bíró, hát bizony illetékes elvtárs bevonulhat a kóterba.
Mindannyian tudjuk; a parkolási szabályozás kaotikus, különösen igaz ez a kerékbilincs alkalmazási lehetőségeire. Volt időszak, amikor csak a KRESZ-t megsértőkkel szemben jártak el ily módon, míg egy időben (és a tapasztalatok szerint mostanában is) lejárt parkolójegyért is…..
ToF 2012.05.11 13:15:03
@Asztalos Gábor: Mint tudjuk, a jogalkotásról szóló törvény szerint a jogszabályokat (minden szintjét) magyar nyelven, egyértelműen, és közérthetően kell megalkotni. Ha egy tetves parkolási szabályt is értelmezni kell/lehet pláne bíróságon akkor azt láthatjuk, hogy már a Márvány tengerben lubickilunk (már a balkánra sem férünk fel).
Pornográfia? Erotika? Horror? Esetleg komédia? Netalán mind egyszerre? Hogy melyik műfajt erősíti ez a páratlan produkció, nehéz eldönteni, az összes kategóriából kilóg, és ténylegesen megeshet, hogy nem tartozik sehová szegényke. Az „american girl” azért formás és…..
Az Egyesült Államok derék polgárainak idegeit is borzolja a magas benzinár. Náluk éppen most fenyeget annak a veszélye, hogy a gallononkénti 4 dollárt is elérheti az üzemanyag ára. Ez magyar mértékegységekre átszámolva azt jelenti, hogy az amerikaiakat 230 forintos literenkénti…..
ToF 2012.03.19 21:53:25
@Kőmíves Kelemen: Ezért nem fogy az amcsi autó, és ezért van annyi európai és japán gyártású alacsony fogyasztású szgk az USA-ban. Már régen nem jellemzők a 20-30 l/100 km fogyasztású autók.
Péter 69-cel ment a 70-es táblánál, 30 000 forintra büntették. És ez csak a kezdet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ToF 2012.03.12 18:12:23
@Kőmíves Kelemen: Mákod van barátom. De ha elfogy, lehet, már holnap kapod a csekket.
ToF 2012.03.12 18:16:43
@nferi1: Gondolom rövid idő alatt lehet pár száz tanút találni, akik eskü alatt vallják, hogy a tábla ott volt a helyén mint 18 éve mindig. A közútkezelő nyílvántarása pedig perdöntő, ha csak nem buherálják meg a rendőrök kedvéért. Kies hazánkban negyon nem lenne meglepő. A nyilvántartás közhitelesnek minősül, csak kevesen tudják a létét, ezért ilyen ügyekben nem krik ki ezeket az adatokat.
Randy de Puniet körül zajlik az élet, de a MotoGP-ről most szó sincs. A nemrégiben az Aspar csapathoz szerződött versenyzőnek most sokkal inkább a magánélete kerül kivesézésre, sem mint a CRT motorral való ismerkedés. Először is nem mehetünk el a tény mellett: úgy néz ki,…..
ToF 2011.12.20 16:03:07
@R. Daneel Olivaw: Charlese is from South Africa.
ágy - asztal - tv Nap kérdése 2010.10.21 11:02:44
A holnap reggel induló új nyereményjátékhoz kapcsolódik a mai kép.Mi lehet ez? ..
ToF 2011.10.06 12:45:57
@Mocca: Víztározó, de nem üres
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
ToF 2011.05.05 00:17:54
@Elstron: Neked meg lapát kasza, hogy jobbat csinálhass
ToF 2011.05.05 12:19:39
@5.Géza: Mondd csak Géza! Hogyan kerültél Nyíregyházára megtervezni ezt kp. utat. Helyből ismerek nyíregyháziként 5-6 szakembert, aki helyismerettel megerősítve megtervezhette volna ezt a létesítményt. Az a csekély tervezői díj maradhatott volna kies városunkban. A helyi tervező a kivitelezés előrehaladása során észlelve a hibákat érintett tervezőként joga lett volna beavatkozni pl.napló bejegyzéssel, vagy építésfelügyeleti bejelentéssel. A fotók alapján további kérdéseim:
- A építésügyi hatóságnak hogyan sikerült ezt engedélyezni,
- Az építésfelügyelet hol járt az utóbbi hónapokban? (amely társaság pl. családi ház építéskor ha egy szeget máshová ütnek be, mint a terven volt 100ezres bírságokat szab ki. Minden építkezésre elmennek, mert kevés van belőle, és a fizetésüket a bírságból fedezik)
- Hol volt a Felelős Műszaki Vezető? akinek szakemberként a hibás tervet vissza kellett volna utasítsa?
- Hol volt a Műszaki Ellenőr, aki öszeveti az eng tervet, az építési engedélyt, a kiviteli tervvel, és szabványoknak-jogszabályoknak megfelelő kivitelezést kényszerít ki a kivitelezőből?
- Hol van a szakmai kamara, aki szakmagyakorlók jogszabály mentén való működését ellenőrzi és ha kell szankcionálja? (kivitel terv készítő tervező, FMV, ME)
- És végül hol van az Ügyészség, aki ha nyilvánvaló jogsértéseket és közpénz herdálást vagy lenyúlást észlel hivatalból köteles eljárni? Itt ugyanis ha javításra kerül a dolog, akkor sem lehet bontás, elkészült munkarészeket (közpénzt) szétrombolás nélkül azt elvégezni. A közterületeket újabb hónapkra lezárják,a közúti forgalmat ismét akadályozzák, a nyíregyházi polgárokat megint bosszantani fogják.

Egyetértek értek azonban több itt kommentelőel, hogy ez nem nyíregyházi jelenség. Sajnos országos, és az építőipar általános helyzetéből levezethető. Nem ismerem a projekt részleteit, résztvevőit, de el tudom képzelni hogy a fővállakozó egy multi, akinek gyakorlatilg egy saját munkása nincsen, de jogásza 40. A profit optimalizálás folyamata: a tényleges munkát végző alvállakozók díjának minimalizálása, 100 oldalas szerződés, amely kizárólag a fővállakozó jogait és az alvállalkozó kötelességeit tartalmazza, a sárba döngölt alvállkozói díj 180 napra való kifizetésének ígérete, 5% garanciális visszatartás 5 évre ennek lejártával viszont semmi garancia a visszatartott pénz kifizetésére, és 10% jóteljesítési garancia, aminek a visszafizetése a terminus lejártával szinén nem garantált. A számla teljesítéskor befogadva, Áfa következő hónapban befizetendő, a munkások bére annak járulékai befizetendők, és a munkát valóban elvégző vállakozás még egy vasat sem látott, pedig az építőanyagok, üzemanyag, egyéb rezsi költségek lényegében kesben jelentkeznek. Szóval ez itt valóban abszurdisztán. Az a bolond aki itt még építőipari kivitelezéssel foglalkozik. És reményt sem látok a helyzet változására.
Appleblog Heti Apple-csaj: Rosie 2011.03.22 16:05:00
Most azt kérdezitek tőlem, hogy ki a fene az a Rosie Huntington-Whiteley, én meg sűrün pislogok szégyenemben. Komolyan nem ismeritek a Victoria's Secret modelljét, aki egyébként a rovat első szereplőjétől, Megan Foxtól vette át a szerepet a legújabb Transformers filmben?Tényleg el…..
ToF 2011.03.22 20:23:11
S+
A hétköznapi nyelvhez képest kissé bonyolult az ombudsman közleménye, de az már első olvasatban is átjön, amit amúgy mi is tudunk: sokszor azért büntetnek, hogy büntessenek, és nem azért, amiért a törvényalkotók a szabályokat kitalálták, vagyis a biztonságos…..
ToF 2011.03.08 13:20:44
@Magyar[HUN]: Csak olyan szabályokat kell "alkotni" aminek nincsen értelme, vagy betarthatatlan, és mindjárt lehet bírságolni.
Pl: a kijelölt gyalogosátkelőhely környezetében max. 60 km/ó a megengedett sebesség (ez külterületre vonatkozik) lakott területen álltaléban 50, de az emelt sebességű szakaszokon le kell korlátozni max 60-ra. Az eset: Nyíregyháza Stadion utca, a rendőrség mellett. Kialakítottak egy átkelőhelyet pedig a jogszabályi feltételeknek a kijelölés nem felel meg, a telepítés sem igazán jó. De rátettek egy 30-as táblát. A nem nagyon kedves rendőrök rendszeresen radaroznak. Na, hát így lehet díjbeszedő helyeket kialakítani.És még messzire sem kell menniük.
Vagy: Egy időben feltünt egy ideiglenes 100-as tábla az M3 pályán. Ha láttam a táblát, biztos volt, hogy a közeg radarozik. A rendőrrel együtt a tábla is eltünt. Hát nem igazán alkotmányos megoldás.
ToF 2011.03.08 13:25:31
@Magyar[HUN]: más szóval törvényt séretttek
ToF 2011.03.08 13:55:16
@uni1002: KRESZ 9.par. 4.c):"a kör alakú, valamint a nyilat vagy kerékpárt mutató folyamatos sárga fény a forgalom irányának megváltozását jelzi: az útkereszteződésnél - a kijelölt gyalogos átkelőhely, illetőleg a megállás helyét jelző útburkolati jel, ezek hiányában a fényjelző készülék előtt - meg kell állni; ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni;"
Vagyis: én, mint a jármű vezetője döntöm el, hogy biztonságos-e a megállás, vagy meg tudok-e állni. A rendőr bevétel orientált, nem kérdés, hogy kiveti a bírságot. Meg kell fellebezni. Nem kérdés, hogy a másodfokon eljárő rendőr hatóság is ugyan ezen okból bevétel orientált, tehát helyben fogja hagyni az elsőfok határozatát. Itt azonban megnyílik a lehetőség Bírósághoz fordulni. A Bíróság nem kap a bírságból befolyó pénzből,tehát lehetősége van tárgyszerűen dönteni. Vissza lehet kapni kamatosan a beszedett pénzt sőt, az egyéb kölségeket is rá lehet számolni. Azaz: ha tömegesen fordulnak az emberek Bírósághoz eljárásjogi, vagy anyagi jogi keresettel a bírságolási gyakorlat miatt, a rendőrségnek veszteséges lenne az indokolatlan büntetgetés, és rövid úton leszoknának róla.
Más: A közútkezelő a hibás forgalomszervezéssel (táblák, burkolati jelek) kárt okoznak a közúti közlekedésben részt vevőknek. Ez polgári jogi kategória. Azonban egyes helyeken a nem konzekvens, hibás felesleges, vagy éppen hiányzó jelzés baleseti forrást jelent. Ha ebből baleset származik, a közút kezelője akár életfogytig tartó járadékfizetésre, kártérítésre perelhető, a mulasztást elkövető ügyintéző pedig a BTK szerinti megfogalmazással foglalkozáskörében elkövetve gondatlanul veszélyeztet, ami letöltendő börtönt is jelenthet. Eddig azonban igen jól működnek az elhárító reflexek, és a civil társadalom nem elég erős. Pl. A lágymányosi híd felhajtóján meghalt fiatalok esete. Néhány hónappal később elhelyezték a figyelmeztető táblákat. Ezzel cáfolták azt a közleményt, miszerint a vizsgálat mindent szabályosnak talált.
A svájci Blick szavazásán a 26 éves Dominique Gisin a voksok 25,1 százalékát kapta, így ha már a lejtőn nem, ebben a versenyben legyőzte Lindsey Vonnt, Anna Fenningert és Julia Mancusót is. Az, hogy rendező németek csak két bronzéremmel fejezték be Garmisch-Partenkirchenben az…..
ToF 2011.02.22 16:00:13
S+