Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.derill

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan válnak meg most felújított belvárosi lakásuktól, mert rövidtávú kiadási lehetőségre most nincs esély a turisták hiánya miatt. Meg is néztük, mi a felhozatal és nehéz választás elé kerültünk, mert jobbnál jobb ingatlanok várják új tulajdonosukat a legjobb lokációval.  Belváros Az 5.…..
dr.derill 2020.12.18 03:00:16
@shitgun: Én nem a Király utcáról beszélek (az tényleg gáz), hanem a Szent István körútról meg a Falk Miksa utcáról, ami azért egészen más. Ha valaki itt akar lakást venni, az igenis nyúljon a zsebébe, mert itt igenis drágák a lakások, viszont nem véletlenül. Itt nincs buliturizmus, igen, vannak AIRBNB-s lakások, de ezek csendesek, például fogalmam nincs, hogy mikor vannak az én lakásom melletti lakásokban bérlők. Itt ugyanis mindíg konszolidált bérlők vannak és annak ellenére, hogy szemben van a Morisons, a bérlők normálisak. Gondot a Morisons okoz néha, amikor éjszaka kiözönlik az a pármillió ember, de mivel itt nagyon közel a rendőrség, elég hamar rendet tesznek. Ez kiemelt környék, közel a Margit-sziget és minden, ezért drága. Egyébként meg a bulisok az egész fővárosra jellemzőek, aki tényleg nyugalmat akar, az nem a fővárosban vesz lakást, hanem elköltözik mondjuk valami kisvárosba (Kőszeg, Berettyóujfalu stb.)
dr.derill 2020.12.18 03:07:41
@AlexAston: Bocs, de a IX. kerület eléggé gettó. Ott voltam gyámhivatalvezető, 17 évig dolgoztam ott a gyámhivatalban, azért a Vaskapu u. 34, 37, a Márton utca, a Lenhossék utca és a hirhedt Dzsumbuj és még sorolhatnám, igenis eléggé gettós környék. Ott ráadásul ugyanúgy nem lehet parkolni a Ferenc körúttól befelé sehol. Próbálj megállni a Ráday utcában. A kocsi meg nyilván nem annak kell, aki a belvárosba megy, hanem annak, aki vidékre jár. Kíváncsi vagyok, hogy a 3-as metróval hogy jutsz el Nyíregyházára, Miskolcra, Debrecenbe, Zalaegerszegre, Pécsre, Sopronba, Veszprémbe, Vácra, Szegedre, hogy csak a legközelebbi metrómentes városokat említsem, mert pl. nekem rendre ezekre a helyekre kell mennem tárgyalni. A kutyapisi meg leginkább jellemző a IX. kerületre, a Bakáts tér környékén és onnan befelé egyértelműen, kifelé pedig a Mester utca-Üllői út által határolt területeken, ahol ráaásul fa sem nagyon van. Gondolom valahol a lakótelepen laksz a Pöttyös utca-Ecseri út-Határ út környékén, mert máshol zöldterület nemigen van.
dr.derill 2020.12.21 22:30:08
@AlexAston: Kissé figyelmetlenül olvasol. Azt írtam, hogy a belvárosban kocsi nélkül is el lehet boldogulni. Nyilván annak, aki a belvárosban akar boldogulni és nem jár vidékre. Én járok ügyvédként az egész országban mindenhova, de nyilvánvalóan ez azért nem jellemző az emberek többségére. Te viszont egyáltalán nem vagy következetes, mert az előbb IX. kerületet írtál, most is, a 3-as metró vonalát. Ott nincsenek 100 éves fák, madárcsicsergés pedig csak a József Attila lakótelepen van, ami egyébként nem veszélytelen éjszaka, ráadásul közel van a nyócker, ahogy írod. A IX. kerületnek nincs csöndes, nyugodt része, leszámítva a Nehru parkot és a József Attila lakótelepet. Ha azt írtad volna, hogy Nyírparasznya, akkor azt mondanám, hogy az nyugodt, csöndes, madárcsicsergős, de ott nem is kell 1.300.000,-Ft-ot kifizetned egy négyzetméter ingatlanért, mert ott egy egész házat kapsz annyiért. Oda kell költözni és nem kell nyavalyogni a rövidesen másfél milliós négyzetméter ár miatt. Ha nekem nincs pénzem Gucci-ra, nem veszek Gucci termékeket, de nem is nyavalygok, hogy milyen drágák. Ha nem tudod megfizetni, marad a gettó, ha azt meg tudod, mert lassan az is drága lesz (10-20 éven belül ujjáépül az egész és arany árban lesz az is. Most kell befektetni ott.
Annyira sokkoló napokon mentünk keresztül, hogy akár egy kitalált történet is lehetne. Bár az lenne.....
dr.derill 2020.09.26 05:27:11
@sZulamith: remélem kutyánként gondoltad a 10 évet és hasonló körülmények között hangszálvágottan, ahogyan a kutyákat tartotta.
Sokszor, amikor megkerestek egy viselkedési problémával, elmondjátok, hogy ti megpróbáltátok a cicát a viselkedés után büntetni, hogy érezze, hogy rossz dolgot csinált. Jellemzően a vízspriccelő szokott sokszor előfordulni, illetve hogy bezárjátok valahova vagy kizárjátok valahonnan. Elmondom, hogy…..
dr.derill 2020.08.26 12:17:57
@geegee: még mindíg nem értem, hogy a macskautálók miért olvassák ezt a blogot, hacsak nem lelkiismeretfurdallás miatt és agresszióval igyekeznek a lelkiismeretfurdallásukat enyhíteni azt gondolva, hogy ha beszólogatnak másoknak, akkor nagyfiúk lesznek. Remélem Veled soha az életben még találkoznom sem kell. A macskámnak mellettem a helye, akár az ágyam szélén, akár az asztalomon, mert épp azért tartom, hogy mindig velem legyen és bármikor, amikor szükségem van rá, akár egy simogatás erejéig (megnyugtatás, stresszlevezetés), ott legyen. Cserébe mindent megteszek azért, hogy ő is jól érezze magát, ez a minimum, ami egy macskatartótól elvárható. Az ilyenek pedig, mint Te, ne macskát tartsanak, hanem pl. csótányt vagy hasonló kedves állatot.
dr.derill 2020.08.26 12:19:25
@Alig Baba: Ebben egyetértek, viszont azzal sem értek egyet, ahogyan az embereket idomítják, tehát teszek ellene. Ettől még a cicákat, kutyákat, általában a négylábúakat és madarakat védem. Az emberek meg védjék meg magukat, kivétel ez alól a gyerekek, mert ők nem tudják megvédeni magukat. Tehát őket is védem, ahogy csak tőlem telik.
dr.derill 2020.08.26 15:00:31
@geegee: Igazad van! Minden beszólogatósnak és megmondóembernek beszólogattam, mert nem szeretem az ilyeneket, ettől még azonban nem én vagyok a megmondóember, csak nem fogom hagyni, hogy bántsák a cicákat és arra bíztassák a cicatartókat, hogy nyugodtan lehet őket verni meg kizárni. De egyébként ha ezen múlna, igen! Mindenkinek beszólnék és megmondóemberré válnék a cicák érdekében.
Marvelously Rutinos reggelek 2019.01.26 19:30:00
    Sokan alábecsülik a reggeli rutin fontosságát. Én sem tulajdonítottam neki különösebben nagy feneket sosem, egészen fél évvel ezelőttig. Ugyanis tavaly nyáron, életemben először - egy buddhista kolostorban, ami nem mellékes -, találkoztam a reggeli rutin fogalmával úgy igazán, valóban…..