Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kackia

0 bejegyzést írt és 1300 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Már félve ülök be magyar filmre, mert már sokszor volt hányingerem egy-egy film után. Szerencsére végre egy pozitív csalódásról tudok beszámolni: A vizsga című film szerintem zseniális.  Az alapötlet is figyelemreméltó: úgy mutatja be az '56 utáni megtorlás…..
kackia 2011.11.11 16:57:58
@málnási: fejezze be ezt a verbál szadizmust, lola lehet, hogy nem alkotott ezzel az írással akkorát , de ezt a bántalmazást mégsem érdemli. Aztán mit csinál, ha 3- 4 év múlva lolát lecsúszva egy söntéspultot támasztva látja viszont. Tudtommal jutott már több nő is erre a sorsra.
Ezt akarja megint?:)
kackia 2011.11.11 19:41:29
@málnási: Rángatózik az arcizmom, összerándult a farpofám magát olvasva.:)

@mavo: És ezek után még nem iszik az író nő?
  Egy hét sem telt el azóta, hogy a Kerényi-féle történelmi festményekkel foglalkoztunk, s már meg is érkezett az öröm és boldogság újabb hulláma. Az alkotások többsége elkészült, és az FN24-nek köszönhetően a Széchényi Könyvtár fegyveresekkel őrzött, csak Kerényi…..
kackia 2011.11.10 20:46:34
@bbjnick: Ez övön aluli ütés volt. Egy olyan embert vádol ki szintén elítéli az anyagozást. Ne keverjen össze málnási barátjával.:)
kackia 2011.11.10 20:51:15
@bbjnick: "(@mavo te feismerted a kukoricagránátot 6-7 évesen?) Látják és beazonosítják, a konfliktust, a harcot, a jót, a rosszat, a szeretetet, a halált és amit lehet."

Ez volt a legjobb amit magától olvastam, nem gondolt arra, hogy műelemzéseket is írjon :))))
kackia 2011.11.10 23:49:21
@bbjnick: Bár nem ma volt, de az LSD az szentség volt az én életemben, az gyógyította meg lelkemet testemet. Kijózanított a létezésből.
Ha érti mire gondolok.
  Legyen egy késő őszi délután valahol a nagy északi síkságon, ahogy felhőket tologatnak maguk előtt az Arktiszról betörő, csípős szelek. Legyen egy tágas égbolt, ami alatt autobahnok kötik össze a saját történelmükből rég kieső, fényesre pucolt Hanza-városokat. Legyenek…..
kackia 2011.11.10 15:14:45
Delphoi jósda VIII. 2011.10.12 23:57:00
 ..
kackia 2011.11.07 10:09:09
@gloire: muveszet-kezmuvesseg.vatera.hu/festmeny/szkok_ivan_kepe_1500642236.html

Szóval vaterázik,vallja be maga tette fel, jól bevált olcsó és ravasz.
Na de sietek is és le ütöm a képet, még mielőtt valaki megelőz.
Mondja rabbis képe nincs véletlenül a raktár mélyén ennek az Iván fiúnak?:)
kackia 2011.11.07 10:30:35
@málnási: " magyarosított név, ugyan hol lehet hár? :)) "
Azóta ezen agyalok, hogy mit ért maga, hol lehet hár . Árulja már el. :)
kackia 2011.11.09 17:56:20
@gloire: Biztos vagyok benne, hogy Irán fájdalmas meglepetést fog okozni.
elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/
  Nagyon megrázó volt a szcientológia-filmünk készítése. Két exszcientológussal beszélgettünk hosszasan. Az egyik Bonyai Péter, aki vezető szcientológus volt és most írt egy könyvet a megpróbáltatásairól, a másik pedig egy kislány, akit 13 évesen rabszolgaként…..
kackia 2011.11.05 12:09:01
@tesz-vesz:"arra a lelki folyamatra"
Azért nem értheti mert maga még nem klear.
Kedves Vezetőnk Nemzeti Giccsfelelőse újabb feladatot kapott: festessen 15 történelmi tablóképet az elmúlt 150 év történelmi eseményeiből, 20 millióért. Jó is ez, meg kell is: az Orbán Viktor arcképével díszített Miska kancsó árválkodik egyedül, társak kellenek a…..
kackia 2011.11.04 19:06:31
@Secnir: "amúgy egy festmény ára 1.600.000.-
megkérdeznék néhány -nemcsak függetlennek mondott- művészettörténészt, hogy menyit érnek ezek az alkotások."

És ezt miért egy művészettörténésznek kell eldöntenie? Ezt nem a szelektív a piac dönti majd el?
kackia 2011.11.05 10:33:39
@Boli: maga,balos kultur közhelyeket pufogtat.
Miért ne születhetne kiváló alkotás ezen témák bármelyikében.
Indokolja már meg.
  Kibírja-e a magyar átlagtévénéző, ha feliratot kell olvasni filmnézés közben?   A sokat korholt új médiaszabályozásnak vannak kifejezetten előremutató elemei. Ilyen például a társszabályozás lehetőségének kialakítása, amelyről az NMHH immáron négy szakmai…..
kackia 2011.10.30 19:56:49
@mavo: Látom maga nagy spíler e témában, ha egyszer rászánnám magam az utazásra, lenne az útitársam, mentorom? úgy gondolom mégis jobb, ha az embernek fogják a kezét egy ilyen sorsdöntő pillanatban.
kackia 2011.10.31 11:36:16
@málnási: Lebuktam, megadom magam.
Na megyek és beszélek legjobb barátommal napolajossal. :)
kackia 2011.10.31 15:52:09
@Disznóvári: Én úgy gondolom, hogy az efféle anyagok megjelenése a kultúránkban nem tekinthetők se jónak, se rossznak.
Az LSD nem több mint gyorsító, kicsit fellöki az ember energia szintjét viszont, ha zavaros valakinek az elméje jó sok hallucinációt okoz, egyesek ezért is nevezik lecsónak, mert felkavarja az ember fejében a birkagulyást.
Viszont a letisztult elmében semmiféle kárt, sem zavart nem tud előidézni, csupán egy kis emelkedett energia fröccsöt. Hallottam , hogy a 60 as években valamelyik nagy guruja az anyagnak adott egy bélyeget egy ismert nagy meditáló jóginak, úgy 1000 mikrógrammot, a jogi bevette és nyugodt maradt, szemmel láthatólag élvezte és csak annyit mondott, hogy nem lát tőle másként és semmi különös dolog sem történik. Semmi sem változott az érzékelésében, viszont jól érzi magát, olyan frissnek és egészségesnek, persze ő egy jógivolt egy magas szintű megvalósító. Akkor most mi is van?Nem az anyag ami pörget, hanem a bennünk található energiát gyújtja be és ezzel megemelkedik az energiaszintje a fogyasztónak és ezt nem vagyunk képesek kezelni. Ettől egyesek bediliznek mert mondjuk megváltozik az addigi szilárd önképük és ezzel tapasztalásuk a világról.
  Nemzetkarakterezés, népi genetika és a fő toposz, a múlttal való szembenézés örök hiányának felemlegetése tűnt fel újra a magyar baloldalon. Ezúttal Kertész Ákos búsul neki az Amerikai Magyar Népszavában:   „A magyar genetikusan alattvaló.…..
kackia 2011.09.29 21:59:14
A genetikázásról: a genetika szó félreviszi a beszéd irányát, hiszen itt a cikkben egyértelműen nemzeti jellemről van szó. A genetika szó sugalmazza, hogy azt kell vizsgálnunk, van-e "alattvaló-gén", tolvaj-gén", stb. Ha ilyet nem találunk, vagy nem minden nemzetbeli alattvaló vagy lop, akkor bukik a genetika. A nemzetjellemrajz viszont figyelembe veszi, hogy a fogantatást és génkeveredést követően az ember megszületik, és legtöbbször a szülei nevelik fel, legtöbbször nemzetétől körülvéve. Innentől fontossá válik a nevelés, annak is leglényegesebb része: a példaadás. A genetikán lehet vitatkozni, azon viszont már nagyon nehéz, hogy egy egyént igen nagy mértékben befolyásol felnövekedése közben a közvetlen környezete. Ha egy támadékony, erős testalkatú kisgyermek békés családba születik, nevelési feladatukat értő szülők közé, lehet belőle dzsúdóbajnok, katonatiszt - ha olyan helyen nő fel, ahol apa ki-bejár a börtönbe súlyos testi sértésekért, akkor komoly eséllyel törvényszegő lesz.
A továbbiakban tehát csak arról érdemes beszélnünk, hogy valaki szerint vagy nincs nemzeti jellem, vagy van - és akkor milyen. Kertész Ákos szerint nyilvánvalóan van nemzeti jellem. Aki szerint van nemzeti jellem, az el kell viselje, hogy minden egyéb nemzetnek is van jelleme, nem csak annak, akiről ő nyilatkozik. Tehát egyetlen balos toleranciabajnok egyetlen árva szót sem emelhet "a magyarok" jellemzése után más nemzetek mások általi jellemzésekor.
Kertész Ákos magyarokról írott jellemrajza akkor gondolkodtatna el mélyen, ha Kertész Ákost komolyan tudnám venni. De ha szélesebb történelmi képen nézem az állítását - "alattvaló nemzet" - számtalan ponton látok a magyarnál nagyobb alávetettséget hosszabb ideig tűrni ( Csehország négyszáz évig nem létezett, Lengyelország százhuszonöt évig, az oroszok egy mienknél sokszorta kegyetlenebb önkényuralmat viseltek el nem tizenegy, hanem hetven évig, stb. ) és nagyon kevés ponton látok olyan eszmei tisztaságú és nagyerejű forradalmakat, mint 1848 vagy 1956. Nemzeti jellemképemben ezek a tények olyan sokat számítanak, hogy egy ilyesmiket figyelmen kívül hagyó egyén véleményét képtelen vagyok komolyan venni. Inkább azon csodálkozom, hogy még mindig vannak, akik őt értelmezésre méltatják. Akiknek pedig ő nagy író, azok élhetnek csak igazi szellemi sötétségben...
A múlttal való szembenézésről: először tisztázzuk, hogy szembenézni is csak akkor érdemes, ha mindennel szembenézünk. Tehát nem csak 1944-45 eseményeivel, hanem 1918-19 történéseivel és 1945-90 történéseivel is. Az áldozatokról is személyválogatás nélkül kell szólni. Ha valaki az ártatlanul leöltek közül kihuzigálja a sajátjait, azokért külön sír, megteheti. Azt már nem teheti meg, hogy kizárólagosan azokat tekinti áldozatnak, akiket ő kiválogat. Az ilyen magatartást úgy hívják az agymosottak nyelvén, hogy kirekesztő. Kirekesztő tehát egy 1944-ben lebombázott ház helyére táblát kitenni az onnan elhurcolt zsidók emlékére, és elhallgatni a szövetségesek bombái nyomán a romok alatt pusztult kisgyerekeket, anyákat és öregeket. Mivel Kertész Ákos múltba nézési kérelme kirekesztő, ezért figyelmen kívül kell hagyni: megint csak a toleranciabajnokok kérése alapján.
A múltért viselt felelősségről: a tetteket emberek követik el, minden egyes alkalommal, emberek és nem nemzetek. A tettek felelősségét emberek kell viseljék, nem nemzetek. Ennek ellenére sok esetben megtörtént, hogy politikai, egyházi vezetők "a magyar nemzet nevében", "Magyarország nevében" fejet hajtottak a " zsidó" áldozatok előtt, felelősségünket hangoztatva. Az anyagi kárpótlás pedig folyamatosan áramlik "a zsidók" felé. Ha tehát nemzeti áldozatként, kárpótlandó külön egységként meghatározhatók "a zsidók", akkor meg lehet őket határozni elkövetőként is. Ha elkövetőként meg lehet bélyegezni "a magyarokat", akkor meg lehet őket látni áldozatként is. Amíg erre Kertész Ákos nem képes, addig szűk látóköre, együttérzésének hiánya miatt véleménye semmit nem nyom a latban. A felelősség viselésének vannak térbeli és időbeli korlátai. Jogrendünk sem most, sem soha a múltban nem ismerte el például a tetthelyen jelen nem lévők, fel nem bujtogatók vagy a tett után született gyermekek felelősségét egy-egy elkövetésben, sok más példa mellett. Az egész mai magyar nemzet - amelynek kilencven százaléka 1945 után született - felelősségét emlegetni tehát olyan erkölcsiséget mutat, ami messze eltér a közfelfogástól. A közfelfogásunk persze több helyen javítható lenne, de átalakítására javaslatot csak olyan magas erkölcsiségű, tetteikkel szavaikat igazoló emberektől fogadok el, mint például Mahatma Gandhi. Kertész Ákos erkölcseit egyoldalúságai, részrehajlása, kirekesztő volta miatt magunktól távol tartásra javaslom.
kackia 2011.09.30 09:27:23
@bbjnick:Ember embert nem gyűlölhet, ezért
antijudaista , antitalmudista csupán.
Mandiner blog Hazaszeretet 2011.09.29 18:31:00
  Kertész Ákos genetikai értekezése körüli vihar épp csak elcsendesedett, s máris itt a genitáliai értekezés, ezúttal Erdős Virág tollából. Az egyik leghíresebb magyar író Kertész Ákoshoz fogható érzékenységgel közelít a magyarsághoz, a hazához, nem rejtve e…..
kackia 2011.09.30 11:07:10
@málnási: Élethű nyomorult képet vághatott rajta.:)
kackia 2011.09.30 11:11:37
@málnási: Semmi .
kackia 2011.09.30 11:57:11
@málnási: jól megragadta lényének lényegét?:)
Delphoi jósda VI. 2011.07.18 14:06:00
                                                                                    …..
kackia 2011.09.05 09:02:50
@málnási: lassan elkelne a káromkodó generátor használata. :)

moduls.downlinkz.com/pagesbaze/karomkodasgenerator/karomkodj.html
kackia 2011.09.05 12:37:46
@málnási: Maga nem falangista,nem konzervatív, maga csupán egy ortodox geci, hogy az apukája engedte volna inkább a csapba a mama helyett, maga korcs ember.
És hogy mindenki el is higgye, hogy ezt szeretettel, minden indulat nélkül mondom kiteszem a szmájlit is a végére.:)
kackia 2011.09.05 13:47:25
@málnási: egyébként a személyes leszámolás híve vagyok. Mától vasárnapig a templomban megtalál, ott teljesítek szolgálatot,vállalja beszólásának következményeit. Tudtommal jól áll anyagilag ismerek egy nem olcsó,de igen jó fogorvost. Ne legyen beszari :)
  Kétségünk ne legyen: mivel Traian Băsescu államfő eldöntötte, hogy márpedig Verespatakon (románul: Roşia Montana) megnyitják az aranybányát, azt a bányát meg fogják nyitni. Még akkor is megnyitnák, ha valamilyen okból kifolyólag a Rosia Montana Gold Corporation (RMGC)…..
  Középtávú elképzelés, hogy minden iskolának, vagy akár osztálynak önálló zenekara legyen, hogy a gyerekek „a közös muzsikálásban örömet találjanak, megtanulják az egymásra figyelést” – közölte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pénteken…..
kackia 2011.08.28 21:04:52
@málnási: És nem lógott a csecse?:)
  A hazai képzőművészet fel nem fedezett értékeiről és a nemzetközi kitörés lehetőségéről beszélt Peter Vergo angol egyetemi professzor a Szépművészeti Múzeumban tartott minapi előadásán.  A Cambridge-ben végzett művészettörténész jelenleg az Essexi Egyetem…..
kackia 2011.08.24 11:08:22
@Gasper:" életműve nem jött volna létre skizoid személyisége nélkül."

Hát igen a pszichózis nagy csodákra képes.
Az emelkedett szerotonin szint micsoda látomásokat okozhat.
Az érzékelt világ ezért nem más mint egy kis szerotonin hallucináció?:)
kackia 2011.08.24 11:29:53
@Gasper: Akkor nem értem miért tiltották be.
Azt az igazi ürmös abszintot és nem a ma kapható kiheréltet.Mert ugye nem az alkohol tartalom volt ami termékenyített. :)
  A fa egyidős lehet Nagy Károllyal. A kápolna túlélte a Nagy Francia Forradalom megpróbáltatásait. De most épp nem a nagyságról van szó: a gloire nemzete apró dolgokra is képes. Például falusi kápolnát építeni egy ezer éves fába. A felső-normandiai Allouville-Bellefosse…..
  Az utóbbi időben stressz- és koleszterinproblémák miatt az orvos utasítása szerint tartózkodnom kellett a blogolástól, így ebben az időszakban pharmacisttal meg a Tónival alkoholterápián és faölelő kurzusokon vettünk részt, ám most már az őszi szezon, meg augusztus 20.…..
kackia 2011.08.20 08:46:46
@bbjnick: Igen értem, arra gondolt, hogy tárgyi világunknak semmiféle önmagában rejlő valóság értéke nincsen, égjenek a bálványok. Én meg arra gondoltam, hogy maga tisztán látó, maga érti már lényeget jelesül azt, hogy forma üresség, üresség forma.
Erre hívta fel figyelmünket Joseph Beuys is annak idején a kasseli Dokumenta kortárs seregszemléjén ahová elkészítette a cári korona tökéletes másolatát majd összezúzza, és csokinyuszit öntött belőle. :)

@tewton: mi tagadás, nagyon ügyes kezekkel rendelkezem, kár lenne levágni őket, még papírcsákót sem tudnék a fejemre hajtogatni utána.
kackia 2011.08.20 20:44:22
@málnási: Úgy hallottam magának is van otthon oltára.
Viszont van egy ismerősöm Pápistának Pistának hívják és ötvösművész, neki tudtommal nincs oltára otthon.:)
  A Sziget második, csütörtöki napján technósnak állt a világ - persze csak ha nem a Judas Priest szegecses ősmetálja miatt ment ki valaki a fesztiválra. A Sziget elektrofüggő ügyfelei viszont költséghatékonyan élvezhették az elektronikus zenei szcéna aznap rendelkezésre…..
kackia 2011.08.14 12:00:27
@málnási: Maga egy bumfordi, mackójárású dörmögi dömötör. Nem is csodálkozom magán, nem járt tánciskolába, nincs érzéke a modern tánczenéhez.:)
kackia 2011.08.14 12:07:35
@málnási: Gondolom kifinomul zene ízléséhez ez közelebb áll. :)

www.youtube.com/watch?v=gzeNj1vlzAk&feature=related
  Különös, már-már otthonos érzések kerítik hatalmába az egyszeri látogatót, amikor belép a Műcsarnok esős nyári napokon meglehetősen félhomályos, klasszicizáló kiállítótereibe. A nagyméretű falfelületeken hatalmas térközökkel kiállított sötét tónusú…..
kackia 2011.08.01 10:22:53
@Gasper: Most hallom először, hogy Mednyánszky meleg volt.Tételezzük fel, hogy igaz a történet, viszont javára legyen írva, hogy ezzel nem terhelte a környezetét és tudott festeni, jól törte a színeket. :)
Ellenben a hollanddal ki altesti metszéseket ejt a figurákon a nők és a gyermekek fejét levágja, holmi frusztrált ön elfogadási problémákból fakadóan. Elképzelhető, hogy az északi tájak fényszegénysége farkasvakságot, vagy valami hasonló szem nyavalyát is okoz, és ezért meszesek a képei? :)

Boris Vallejot ne bántsa, négymilliárd ember nem tévedhet.:)

Bár én a nonfiguratív festészet felsőbbrendűségére esküszöm,miként tették ezt már oly sokan előttem, de ha már ezekről a kezeket és lábakat is festő óriásokról vitatkozunk Nerdrum egy jó kolorista, (pedig Ő is északi ember) és messze magasabb és nagyvonalúbb szinten rakja fel a festéket ( zsírosan , szaftosan, gyakran zsigerből) mint az a vérszegény maszturbáns flamand, még akkor is , ha egyesek vitatják festői programját. A flamand szerintem projektort is használ, mint oly sokan ma, a norvég soha.
A személyes véleményem persze az, hogy mindkettő tévelygő és nincsenek tisztában a látott az érzékelt világ mögött fellelhető lényeggel, elvesznek a formavilág felszínes káprázatában. Számomra mindkettő olyan mind a sramli zene.
Mandiner blog Nyugat: lecserélve? 2011.07.26 07:01:00
  Börtönnek, kényszerlakhelynek titulálta a Nyugat „régi világát” Orbán Viktor, aki egykoron maga is küzdött a keleti börtönnel. Mi ütött Orbánba? Miért beszél a Nyugat hanyatlásáról a nyugati kereszténység határán fekvő Tusványoson – ott, ahol…..
  Lefoglalta a Csattogó-völgyben a hagyományosan a Magyar Sziget által használt területet (ahol az Attila Király Színpad is van) a fesztivál idejére a Hatvanhét Éve a Fasizmus Ellen Ifjúsági Mozgalom. A rendezvény főszervezője úgy nyilatkozott: kapott már értesítést a…..
Mandiner blog Hitek gyülekezete 2011.07.12 10:01:00
  „Minden helyökön az prédikátorok az evangéliumot prédikálják, hirdessék, ki-ki az ő értelme szerint, és az község, ha venni akarja, jó, ha nem penig senki kénszerítéssel ne kénszerítse […], de oly prédikátort tarthasson, az kinek tanítása ő nékie…..
kackia 2011.07.17 16:15:40
@málnási: Én erre a Jézus történetre építeném az új egyházamat. Kövessen engem.
kackia 2011.07.18 10:56:34
@Alfőmérnök: nekem ne lenne meg.
  Az Európai Unió 2004-ben oldotta fel a génkezelt növények termesztésének teljes tilalmát, míg Magyarországon 2008-ban mind az öt parlamenti párt úgy vélte, hogy nem szabad manipulált vetőmagot a határokon belül felhasználni. A példás egyetértés napjainkig létezik. Az…..
Delphoi jósda V. 2011.05.09 21:31:00
  ..
kackia 2011.07.13 17:14:58
@VI. Béla: ezzel a jehovatanus beszólással nem lopta be a szívembe magát, a gyerek anyja is jákvés,sokáig elleneztem , majd elhagytam, bár mára már elfogadóbb lettem és úgy gondolom ez is egy típusa az emberiségnek, ők ezen a szinten vannak a halálutáni sötétségben hisznek a semmiben, de majd az úr ha úgy akarja feltámaszt dumát nyomják.
Mára már megbarátkoztam ezzel a törekvő típussal is majdcsak magával is megbirkózom valahogy.
kackia 2011.07.13 17:18:26
@málnási: a német nép ízetlen, sótlan, érdekes a lelki nyomoruk.:)
  Kedden vetítették a magyarhangya mozis közösség legújabb filmjét, egy szerb deszkás-tinédzser-társadalomkritikát, a Tilva Rošt. Társadalmi drámáknál a díszlet nem elhanyagolható: a filmet egyszerre hatja át a Balkán fülledt romantikája és az ezzel összefüggő…..
  Meglehetősen bosszantó cikkel találkoztunk tegnap az Indexen, ami belterjes szerkesztőségi levlistánkon is kiverte a biztosítékot. „Vérlázító”, „hubazmeg”, „gyoker”, „erdekes” – szóltak a reakciók a Kínában rendezett…..
kackia 2011.06.30 13:27:26
@de Karatna: Én Németh Hajnal nevére gondoltam ő talán képviselhette volna Kínában is Magyarországot.

www.velenceibiennale.com/en/news.html
kackia 2011.07.01 16:15:23
@de Karatna:
Egy magyar művészeti kiállításnak bizony erről kell szóljon"
Nem az egykor élő népművészetre gondoltál melyet a kortárssal keversz?
Tételezzük fel , hogy nem kevered a kettőt és ebben az esetben a népre bíznád a válogatást , egyfajta népszavazást írnál ki.
Nem gondolod, hogy az istenadta nép kulturálisan alul evő. Az amit ti képviseltek, a turáni szimbolika az kevesek világa és elég zárt rendszer, a tömeg esetleg elhajlana valóság sók világa felé. Sokan még képet sem láttak csak a kínai piacon amit Vietnamban festettek, bár erdélyi havasokat ábrázol .
kackia 2011.07.01 21:50:37
@de Karatna: Nekem ne mondja, hogy nem érez humort és kedves, bájt abban az ágyas installációban.
Bízzunk benne , hogy a művésznek volt éjszakai magömlése is a két hét alatt, mert az ilyen spontán ömlések nagyon szép artisztikus foltokat tudnak hagyni a lepedőn.
Látja mennyire nem ért a kortárs kultúra mélységeihez.
  A kommentek miatti piszkálódás és szörnyülködés az esetek 98%-ában kicsinyes és értelmetlen időtöltés – írtam két hete a Magyar Nemzet és a Népszava egyazon napon megjelent, hozzászólások felett szörnyülködő írása kapcsán. Úgy néz ki, a kommentek…..