Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fonichts

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendes őszi biciklis felvonulás az idén szeptember 22-én, szerdán lesz. A Critical Mass résztvevői 18:30 és 19:30 között a pesti Nagykörúton, a Jászai Mari tér és a Petőfi híd budai hídfője között fognak együtt kerekezni. Pontos kezdés nincs, mindenki ott csatlakozhat a…..
fonichts 2010.09.21 13:32:06
@igazi hős: Az autóforgalmat úgy nem lehet csökkenteni, hogy az autóst úgy ahogy van ellenségnek tekintik, és ki akarják szorítani a városból. Mert legyünk őszinték, ezek a szopatások mind ezt a célt szolgálják, hogy az autós megutálja az életét, és akkor nem ül autóba. Csak ez nem így működik. Mert - mint fentebb írtam - nem mindenki proccból ül kocsiba, hanem mert kell neki. Ez a módszer még azokat is ellenségessé és agresszívvé teszi, aki egyébként egyetértene avval, hogy csökkenjen, vagy legalább ne nőjön az autós forgalom.
fonichts 2010.09.21 13:36:15
@fonichts: Nem is lenne, ha egyéb napokon nem lenne olyan tahó a biciklistáknak egy jelentős része. Az agresszió agressziót szül.
fonichts 2010.09.21 14:23:35
@tyberius: Nem :)
De lehet, hogy nem is a kiszorítósdi a megfelelő módszer. Én nem vagyok sem közlekedéstervező, sem szociálpszichológus, de ha sikerülne ezeket keresztezni, biztos lenne valami épkézláb ötlete ...:)
  Talán emlékeztek rá, egy több mint 40 ezer négyzetméter alapterületű (nagyjából egy Allee-nyi) bevásárlóközpontot terveztek a kisföldalatti Mexikói úti végállomásához, ám ebből úgy néz ki nem lesz semmi. A tervet a Központi Tervtanács meszelte el tegnap, mint a Napi…..