Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mutyuru

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát ha az volt a cél, hogy jót röhögjetek rajtunk, akkor gratulálok, összejött: vagy egy tucatnyian küldtetek minket a Lónyai utca Soroksári felőli végén található gyrososhoz, hogy az milyen jó, bár nevet egyikőtök sem írt, amit nem is nagyon értettem. Aztán amikor tegnap…..
A véletlen - és egyéb ügyek - úgy hozta, hogy tegnap Strasbourgban akadt dolgom. Furcsa volt nézni, ahogy a helyieknek az AFP hírügynökség beszámolójában megtalálható "cigány" és "evakuálás" kifejezésekre ökölbe szorul a záróizmuk. Hiába, feltétlen…..
Mutyuru 2011.04.27 15:51:12
@Zabalint: Persze hülyeség lenne állítani, hogy a tanári pálya nincsen felhigulva, hiszen tényleg sok "tehetség" lapul ezen a pályán. Nyílván azért kellene valamilyen "eszköz a tanár kezébe", amivel foganasítja a "hatalmát" (nem ez jó szó persze). Itt nem hatalom villogtatásról van szó!
Mutyuru 2011.04.27 15:57:45
@boomer22:
"Ergo ehhez az integrációhoz az állam 150.000-rel járul hozzá. A cigány? Semmivel. Nem tud viselkedni, verekedik, köpköd, beleszar a nagyvilágba. És persze most, hogy valaki tényleges erővel rendszabályozni akarja őket, az már rögtön nem tetszik... "

és

"A másik nagy asztalverési téma az hogy adjanak munkát a cigányoknak. Ugyan már. A magyaroknak nem kell munka? Ők még akarnának is dolgozni, nem csak a napot lopni."

Nem tartom magam köpködőnek, de nekem ez így ellentétnek tűnik. :)
Mutyuru 2011.04.27 16:39:05
@boomer22: Ott van az ellentét hogy a romákra panaszkodsz, hogy dolgozók tartják el őket és nem járulnak hozza semmilyen mértékbe a közterhekhez. Ugyanakkor az általad is újra idézett részből az következik, hogy a romáknak nem kell munkát adni.
Voltak, akik felhördültek, másoknak mosolyt csalt az arcára, amikor jeles politikusaink közül egyik-másik megemlítette, hogy ingyenessé teszi a fővárosi tömegközlekedést. Bár az intézkedés nem lépett életbe, számos utas kész tényként kezeli az ígéretet és jegy nélkül…..
Ezermilliárdok sorsáról készül dönteni a kormány, de nincs egy politikus, nincs egy médiaelemzés, amely korrekten leírná a helyzetet, hogy mindenki megértse és belássa a szükséges intézkedések indokoltságát. Hihetetlen sok félreértésről és félremagyarázásról hallani a…..
Mutyuru 2010.11.26 15:18:27
@bogancs: Hianypotlasnak szanod ezt a cikket, amit nemileg talan biztat, de csupa feltetelezesre epul.
1. Adocsokkenessel elerni a plusz munkahelyeket: Ezt a vilagban tobb helyen megprobaltak eljatszani es mindenhol bebukott. Tobb szakertoi cikk szol errol, szoval szamomra ez nem jelenti a megoldast. Mennyivel marad tobb az en kezembe? kb. 5000Ft - es en meg jol keresek masokhoz viszonyitva es aki minimal bert kap? Ezzel a 16%al csak a nagyobb/magas jovedelemmel rendelkezoknek kedveznek. Velemenyem szerint a tobblepcsos adokulcs lenne az elfogadhato, pl:
- 1.5 milla brutto alatt legyen 16%
- 3 millaig 20-22%
- 5tol mehetne a 28-30
- 7 felett pedig 35 vagy tobb volna a realis
2. mindenki gorcsosen ragaszkodik a sajatjahoz? Igen, mert csak fizetunk es fizetunk es semmi latszatja nincsen. Belepumpaljak a BKV, MAV es MALEV nevu cegekbe, akiknek magukat kellene eltartani es nem az allami penzre varni alalndoan. Tan nem kellene ki nem mutathato szerzodesek alapjan irrealis osszegeket kifizetniuk.
3. Penz atpumpalasa utan gondolod reszletekbe visszautaljak neked a kis egyeni allami nyugdij szamladra a zset? Eleg optimista vagy! En a budos eletbe nem gondolom, hogy ilyen gazdasag politikaval, amit a kormanyaink folytatnak az osszegnek valaha a toredeket is elotudjak teremteni. Valtozasok kellenek, de nem igy es pikk-pakk, mert az allam egy olyan megoldast - kotelezoen - kinal, ami nincsen kidolgozva es tele homalyos pontokkal. Ha te ezzel boldog vagy en szivesen felkereslek holnap egy hasonlo uzleti lehetoseggel es fektess be nalam!
Ez igy nem megy, nem ez a rendje modja! Dolgozza ki rendesen, alljanak a nyilvanossag eleg es kinaljanak lehetoseget az atlepesre, de ne tegyek kotelezove. Azt pedig mar tenylegesen nem latom mit fog tudni az allam fizetni 40 ev mulva, amikor sokunknak aktualis lesz a nyugdij tema. Addigra a mostani kormany nagy resze fold alatt lesz es kinel kered szamon a problemakat? Az aktualis vezerkar majd kitarja a kezet es kifejezi mely sajnalatat.
4. Mikor lesz aktiv es nagyobb dolgozo reteg? Amennyiben megfelelo a gazdasagi es a anyagi hatter minden csaladba. Nyilvan, ha 2 gyereked van mindekettonek ua-t a lehetoseget akarod biztositani es nem esznelkul neki allni a gyereknemzesnek. Jelen es a kozeli gazdasagi helyzetbe a javulasra nincsenek kilatasok. Az allam nem ad megfelelo indokokat az intezkedeseire es az emberek csak bizonytalansagba elnek es egyik naprol a masikra. Pl: a rengeteg ingyenelot elzavarnam dolgozni es hoppa maris 500k-val none az aktiv keresok szama es meg ovatosan becsultem.
Osszefogalalva ez a nehany problemam - es a tobbi, amit nem reszletezek - a jelenlegi politikaval, intezkedesekkel. Nem tartom magam egy idiotanak, aki csak frocsogni tud, de tudjatok mit ennek eldonteset ratok bizom.:D
Tényleg ne! Nekem ez az új nyugdíjrendszer nagyon tetszik. Nem, hülye leszek visszalépni az államiba, inkább “társadalmon kívüli” leszek, ahogy Matolcsy megfogalmazta, egy fekete bárány. Megtartom magamnak a 10%-ot, befektetem, és majd abból tengetem nyugdíjas éveimet -…..
Mutyuru 2010.11.26 12:02:46
@Kivlov:
Adot fizetni kell, ez allampolgari kotelesseged es sok mindent ebbol tartanak fenn.
Nem a fizetessel van itt a legnagyobb problema, hanem ahogyan megfogalmaztad az idiota elosztasokkal, valamint a bevetelek irdatlan merteku ellopasaval es mert nem nezik mi lesz ennek a kovetkezmenye 10 ev mulva.
"Ingyenelok": mint irtam egy korabbi kommentembe, kemeny kriteriumokhoz kotnem a szoc.segely kifizeteset - mint az egyik magyar telepulesen meg kell dolgozzanak erte es ez nem alkotmany ellenes - lazonghatna a sok eloskodo, de kenytelen-keletlen elmenne dolgozni elobb-utobb, mikor mar felkopott az alla lassan.
nyugdijasok: gyogyszertamogatasra szukseg van, mert leeht akarmekkora a nyugdijad/fizetesed az adott gyogyszereknek - nagyanyam 8 fajtat kell szedjen - a teljes arat a budos eletbe nem tudod kifizetni. Ingyenes ebed, utazas csak azoknak jarjon, akik tenylegesen raszorultak.
A MAV es a BKV pedig kenytelen lenne eltartani magat, mert semmi tokeinjekciot nem folyositanek nekik, sem a MALEV-nak.:P
Szval ennyit az erzelmeskedesrol!
Mutyuru 2010.11.26 14:03:43
@Kivlov: Nezd en szinten latom ezeket, mert a magyar valosagba elek.
Valtozas kell, viszont nem totalis megvonasokrol beszelek. Az aktualis rendszert felul kell vizsgalni, mert minden burokratikus ut olyan lassu es bonyolult, hogy az elkepeszto. Es ebbe beletartoznak az ugy nevezett "idiota elosztasok". Szar ut, eu... a kormany kozvetve tehet ezeknek a korrupciojarol a nem megfelelo kezelesek miatt. Viszont a nep nagyreszenek a gondolkodas modjaban kellene bekovetkezzen a valtozas, hogy mikeppen velemenyem szerint azt nem irnam le ujbol, mert mar ket korabbi hozzaszolasom huen tukrozi ezt. Akkor nem lenne korrupt eu, xar utak - mert ugye, amit lehet kisporolnak es ellopnak belole, majd nekik all feljebb, ha a vallalt garanciat ervenyesiteni akarja az allam a hanyagult elvegzett munka miatt.
Oszinten szolva mar problema, ahogyan a tendereket kiirjak, mert hiaba adtad a legjobb ajanlatot, ha a zsebbe nem csusztattal semmit. Szoval visszakanyarodtunk az allami szfera korrupciojahoz.
Ezt a vitat lehetne ragozni tovabb, azonban semmi ertelme. Te maskeppen latod es en megint mas oldalrol szemlelem a dolgot. A kerdes mennyire tudunk engedni a masik javara az egyuttmukodes erdekebe. Na ez az, ami hianyzik a hatalmon levo - aktualis - kormanybol, hiszen csak a teljes hatalommal elegednek meg es kigyot, bekat kiabalnak az ellenzekre. Ugyan ezt lattuk, amikor az ellenzek volt kormanyon!
Ezt egyszer vegre felre kell tenni, mert maskeppen nem jutunk ki ebbol a godorbol.