Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kleo1114

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakorlatilag világméretű virtuális molesztálás zajlik, mióta az LGBT közönség rákattant az "Adjatok Elzának egy barátnőt" témára. Eddig is divat volt bizonyos népszerű mesehősök, gyerekhősök örökbefogadása a meleg közösség részéről, ez azonban valami új. A Disney soha nem látott méreteket öltő…..
Dávid füléből kifolyt valami feketés zselé és én már tudtam mi a baja, már megint fülgyulladása volt. Itt a fájdalmas sírás, a láz, a nyűgösség oka. Visszanézve egyszerű volt a diagnózis, és én piszok dühös lettem. Háromszor vették fel az összes adatunkat,…..
Anyukámat magán kívül találtam, nem volt magánál. Mint kiderült, egész nap nem kapott folyadékot és a nap még mindig tűzött rá. Az ágyban betakarva, ruhástól feküdt. Az arca tűzpiros volt. Tisztelt Praxis!   2011. legforróbb júniusa. Édesanyám, aki Alzheimeres beteg,…..
kleo1114 2015.04.10 12:25:02
@zordó: Demens, vagy megzavarodásra képes beteget gondolok csak alapos indokkal bevinni kórházba, nem a gyenge, idős, beteg embert általában. (az infusiós felerősítés sem alapos indok, de ha már kipróbáltan jót tett neki, és nem zavarodott meg, akkor előjegyzéssel miért is ne?) Nyilván ha kórházi kezelést igénylő baja van (törés, infarctus, embólia, mittomén...), akkor nem gondolkodik rajta senki, akkor a beküldés indoka sem kérdés. De ha egy demens beteget beküldenek, és megzavarodik, az idegen környezetben szinte törvényszerűen, akkor nyugtatókat kell adni, rögzíteni kell, ezzel ágyban fekvésre van kényszerítve, jön a tüdőgyuszi, kórházi környezetben még tutibb, ellenállóbb bacikkal, és vége...többet vesztett vele...Olyan sok kisöreg így hal meg... Csak erre írom azt, hogy végig kell gondolni, nem mindenáron verni az asztalt a kórházi ágyért, feltételezve azt, hogy indokolt esetben sem veszi fel a kórház másképp. Az indokoltságot meg had döntse el szakember. Az itatható lázas demensnek jobb otthon kezelődni, mint a kórházban, de ezt a posztolóval sem sikerült megértetni, más kérdés, hogy nyilván szarul kommunikálták ezt felé.
kleo1114 2015.04.10 15:08:34
@zordó: ezért kell egy jó háziorvos, ha az idegen sürgősségis orvosban nem is bízik meg valaki. Szakmabeli döntse el. Semmiképpen nem egy érzelmileg érintett hozzátartozó felelőssége kell legyen, hogy eldöntse mi a jó egy idősnek.
De kérdem én, emberrel ezt meg lehet tenni? Micsoda őrült fájdalommal járhatott ez, szegény anyukámnak? Kedves Ismerőseim, és kedves Ismeretlenek, akikhez eljut ez a néhány gondolatom! Nem szoktam saját életem gondjaival terhelni a közösséget, de most úgy érzem, meg kell osszak…..
Az adminisztrátor a felelős, ha elküld olyan beteget, aki később belehal, mert nem látta orvos? Tisztelt Praxis!   A békéscsabai sürgősségi osztályon kellett várakoznunk szerda délután. Türelemmel tettük, hiszen a kiragasztott tájékoztató felkészített bennünket: 2-6 óra…..
Szeretnénk tudni azt is, hogy ki volt ez a hölgy, aki a szendvicset ette és közben elküldte édesanyámat? Tisztelt cím!   A levelemet a következők miatt írtam:   A 73 éves édesanyám február 26.-án csütörtökön szájsebészeti műtéten volt. A seb a szokásosnál sokkal…..
kleo1114 2015.03.03 13:22:55
@asztalosani:
Bocsánat az erős kifejeézésrt, hogy "kell".... Igazad van, akkor kell, ha nagyobb eséllyel nem akarsz fosni AB szedés mellett, mint igen, egyébként valóban csak ajánlott :DDDDDDD
A kommented többi részét inkább nem ignorálnám................(kleo1114 el röhögni)
Praxis Meg fog halni a kisfiam? 2015.03.02 09:27:41
A daganat nagyon rossz helyen van. Nem valószínű, hogy műthető és elég nagy is. De mindenképp meg kell operálni, mert különben belehal. 6 éves fiacskám december 30-án felébredt, majd mikor jött a reggeli pusziért megláttam a nyakacskáján, a pocakján és a hátán pici hólyagos…..
Betegszállító már nincs. este lévén, úgyhogy kiülhet a folyosóra és megvárhatja a reggelt, vagy akár haza is gyalogolhat. Tanyán lakom Bács megyében. A legközelebbi település 5 km, ahol van orvos, meg ügyelet. Itt felénk, mivel szórvány tanyák vannak, kell a jármű, mert ha…..
kleo1114 2015.03.01 08:41:13
@Diorella Queen: Mert nem 10 ágy kellene, hanem legalább 50. Az 50-ből 40 másnap reggel sem tudna/akarna hazamenni... Az 50 beteg mellé kellene ápolószemélyzet, kaja, mosakodási lehetőség, mert ha nincs, az lenne a baj. Gurulós kocsi paternoster mellé: arról simán lezúg egy beteg, nyakát szegi, nem felelős döntés ilyenen altatni valakit, felügyelet nélkül. Mert azt tudjuk, hogy a már kivizsgált, kezelt, "hazaengedett" betegek ellátására egészen biztos, hogy nincs az SBO-n személyzet. Komolyan, 24 h-t töltene el mindenki egy sürgősségi osztályon ( nem rokona kezét fogva, hanem a személyzet felől látva), hogy lássa mik vannak.
valamilyen beidegződés ez a magyarokban, hogy szeretnek kórházban feküdni. A 77 éves nagymamám vidéki kisvárosban éjszaka bement az SBO-ra, mert éjfélig sem sikerült az otthon lévő gyógyszerekkel 200 alá vinni a vérnyomását. Beballagott, hajnalra levitték, 4 órakor hazasétált (3/4 óra gyalog), másnap kialudta magát. HA, tényleg képes ellátni magát, ugye...
kleo1114 2015.03.01 09:19:46
kleo1114 2015.03.01 10:04:24
@estónia: Én csak arra akartam utalni, hogy valaki nemcsak akkor önellátó, ha képes a gáztűzhelyet megkerülni, hanem be tudja engedni a szomszédot aki bevásárol neki, van működő emberi kapcsolata, akit vész esetén riaszt, mint ahogy a te szomszédodnak is volt...Ha ez nincs, nem önellátó, és veszélyes a léte, ez pedig szociális probléma megoldani, nem sürgősségi, ezt próbáljuk itt sokan elmagyarázni. De nyugodtan lehet ekézni a sürgősségben/mentőknél dolgozó embereket, hogy lelketlenek, meg embertelenek, nem azok, csak nincs lehetőségük az acutan fellépő szociális eredetű problémákat megoldani.
A nagymamámnak én sem örültem, hogy gyalog ment haza hajnalban, mert simán lett volna taxira pénze, de arra sajnálta, mert van őneki lába :-O.
És, ha te figyeltél volna, nem Budapestről írtam, hanem vidéki kisvárosról, ahol helyijárat rég nincs éjszaka, nemhogy metro, meg HÉV....
Akik olvassák ezt a könnyekkel átitatott, szomorú és egyben dühös bejegyzést, remélem egy megosztással segítenek a küzdelemben. Tisztelt Praxis!   Édesanyám életének utolsó, sajnos szenvedésekkel teli periódusáról szól ez a nem éppen hétköznapi levél. November 24-én,…..
Praxis Pénisz protézis 2011.07.14 06:00:00
Aktuális levelünket valószínűleg humoros fricskának szánta beküldője, de döntsétek el Ti, hogy mennyire vicces. Semmit sem változtattam rajta, a helyesírási hibákat (szinte csak az van benne) is meghagytam. Délután azért lesz majd "normális" levél is.    …..
(Az írást másodközlésre átvette a hvg egyik melléklete, a life & style.)Két poszton dolgoztam az elmúlt hétvégén, de az egyiket közben megírta Bede Márton - köszönöm szépen, még bosszankodni is csak vigyorogva sikerül, annyira örülök neki. Őt ugyanis rengetegen el…..
A szoptatás érzékeny téma és sok vita van róla: időnként mintha nem is józan álláspontok, hanem hitelvek ütköznének. A szakirodalom felsorol egy csomó kutatást és száraz tényt, de a könyvek és cikkek szerzői (én is) tele vannak saját élményekkel és tapasztalatokkal is,…..